RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: MiĂŞdzy sesjami WA  (Przeczytany 4186 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
AratellSkink
Akolita kultu
*

« : Kwiecień 09, 2011, 10:58:42 »

Poniewa¿ miêdzy sesjami mieliœmy zaj¹Ì siê handlem zdalnie, to czas to zacz¹Ì.
    Po dowiezieniu ostatniego kartonu z krzesÂłem Terens zacz¹³ oceniaĂŚ ludzi w wiosce. Jego wzrok padÂł na kanciarz i na moment wyskoczyÂła mu ÂżyÂła, gdy poczuÂł w kieszeni Glocka. Szybko siĂŞ opanowaÂł i oceniÂł z kim ten goœÌ siĂŞ kumpluje, aby nie daĂŚ siĂŞ znowu wyrolowaĂŚ.
    Terens b³¹dziÂł wzrokiem w poszukiwaniu (kolejnoœÌ ma znaczenie):
* Czo³ówki i zestawu baterii do niej. Jeœli nie ma baterii, to szuka ich wœród innych ludzi. W koùcu jesteœmy pod elektrowni¹.
* Mapy Seattle.
* Czegoœ na dalszy dystans od SPASa. Najlepiej (kolejnoœÌ ma znaczenie): HK21e/23e; FN FAL; HK416/417; Galil; Vector (Kriss Super V).
* Amunicji do SPASa - Breneka siĂŞ skoĂączyÂła, ostaÂł mi siĂŞ tylko ciĂŞÂżki Âśrut.
* PorzÂądnych, wojskowych butĂłw.

Co w zamian?
* 0,5l Samogonu.
* Kask robotnika (chyba, ze ktoÂś z druÂżyny bardzo bĂŞdzie chciaÂł).
* KrzesÂło.
* Uszkodzony radio-telefon.
* MogĂŞ narÂąbaĂŚ drewna toporem.
* MogĂŞ upolowaĂŚ szczura w kanaÂłach.
* MogĂŞ czegoÂś poszukaĂŚ poza wioskÂą.

Co na to MG?
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2011, 11:41:28 »

W sumie kask robotnika moÂżna obÂłoÂżyĂŚ kawaÂłkami blach i zrobiĂŚ z tego prowizoryczny heÂłm. Just sayin'.

To ja teÂż:
- ZachowaĂŚ latarkĂŞ (bez oddawania lornetki)
- Baterie do powyÂższej (wiem Âże mamy w druÂżynie jednÂą bateriĂŞ, ale nie wiem czy pasuje)
- ZachowaĂŚ Mini-14 (bez oddawania kuszy)
- Manierka (nie musi byĂŚ kupna, moÂże to byĂŚ cokolwiek co nadaje siĂŞ do *wygodnego* przenoszenia wody, moÂże Jeremiasz coÂś skleci?)
- linĂŞ i hak

Gdybym to ja wiedziaÂł co mam na wymianĂŞ... Z tego co pamietam:
- scyzoryk szwajcarski (oryginalny Victorinox)
- w³ócznia
- biaÂła farba (do braw wojennych na przykÂład )
- flaga kanadyjska
- wiertarka (sprawna!)
- drabina
- aspiryna x20
- dÂługopis
- amunicja 9mm x4
- wuwuzela
- kawaÂłki robota
- ew. to co Terens - praca

ps. Nauczony doÂświadczeniem kolegi nie dajĂŞ siĂŞ okantowaĂŚ.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 09, 2011, 17:21:40 »

Terrence moÂże sprzedaĂŚ krzesÂła, bimber, zepsuty radiotelefon i kask.

Za taki zestaw pewno by dosta³ czêœÌ z zamówionych rzeczy.

Co do czo³ówki - da siê wykonaÌ. jakieœ lampy, ¿arówki/LEDy i baterie s¹ do dostania.
Co do map - mapy sÂą tylko takie schematyczne, uproszczone. ale tanie.
Co do "czegoÂś na dalszy zasiĂŞg": karabin, ktĂłry Terrence  tak bardzo chce mieĂŚ, problem jest taki, Âże jedyny karabin na sprzedaÂż to Mini-14. Na ktĂłre chĂŞtny jest rĂłwnieÂż Nick.
Co do amunicji 12ga: dostaniesz 10 nabojĂłw Âśrutowych.
Co do butĂłw - teÂż uda siĂŞ zdobyĂŚ.

Nick ma chyba lepszÂą walutĂŞ, i moÂże spokojnie kupiĂŚ wszystko co sobie zaÂżyczyÂł i wiĂŞcej.
Co do latarki, latarkĂŞ z kompletem baterii dostaniesz.
Co do Mini-14, jak wyÂżej. na sprzedaÂż jest jedna sztuka.
Co do manierki - od rĂŞki dostaÂłeÂś
Co do liny, jest 60m. w jednym kawa³ku, w dobrym stanie. Jest te¿ hak. Do dostania równie¿ (³a³!) uprz¹¿ do wspinaczki i 2 karabinczyki.
I jeszcze coÂś bĂŞdziesz mĂłgÂł mieĂŚ.

No i kto odpuÂści Mini-14?
Co moÂżna zamiast Mini dostaĂŚ, od razu powiem: m.in. jeszcze 20 kolejnych nabojĂłw Âśrutowych lub drugÂą strzelbĂŞ gÂładkolufowÂą (pompka Remingtona na 8 nabojĂłw).

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
AratellSkink
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 09, 2011, 17:45:08 »

Terrence moÂże sprzedaĂŚ krzesÂła, bimber, zepsuty radiotelefon i kask.

Za taki zestaw pewno by dosta³ czêœÌ z zamówionych rzeczy.

Co do czo³ówki - da siê wykonaÌ. jakieœ lampy, ¿arówki/LEDy i baterie s¹ do dostania.
Co do map - mapy sÂą tylko takie schematyczne, uproszczone. ale tanie.
Co do "czegoÂś na dalszy zasiĂŞg": karabin, ktĂłry Terrence  tak bardzo chce mieĂŚ, problem jest taki, Âże jedyny karabin na sprzedaÂż to Mini-14. Na ktĂłre chĂŞtny jest rĂłwnieÂż Nick.
Co do amunicji 12ga: dostaniesz 10 nabojĂłw Âśrutowych.
Co do butĂłw - teÂż uda siĂŞ zdobyĂŚ.

Nick ma chyba lepszÂą walutĂŞ, i moÂże spokojnie kupiĂŚ wszystko co sobie zaÂżyczyÂł i wiĂŞcej.
Co do latarki, latarkĂŞ z kompletem baterii dostaniesz.
Co do Mini-14, jak wyÂżej. na sprzedaÂż jest jedna sztuka.
Co do manierki - od rĂŞki dostaÂłeÂś
Co do liny, jest 60m. w jednym kawa³ku, w dobrym stanie. Jest te¿ hak. Do dostania równie¿ (³a³!) uprz¹¿ do wspinaczki i 2 karabinczyki.
I jeszcze coÂś bĂŞdziesz mĂłgÂł mieĂŚ.

No i kto odpuÂści Mini-14?
Co moÂżna zamiast Mini dostaĂŚ, od razu powiem: m.in. jeszcze 20 kolejnych nabojĂłw Âśrutowych lub drugÂą strzelbĂŞ gÂładkolufowÂą (pompka Remingtona na 8 nabojĂłw).

Odpuszczam sobie Mini-14.
JeÂśli jakaÂś mapa jest publicznie dostĂŞpna, to zamiast kupowaĂŚ sobie przerysowujĂŞ (jeden z nas miaÂł dÂługopis, a papieru mieliÂśmy od groma i ciut). SkÂąpiec ze mnie. JeÂśli nie, to za krzesÂło prĂłbujĂŞ.
KrzesÂła z dostawÂą do domu + sam pomogĂŞ zÂłoÂżyĂŚ
Bimber cennym napitkiem jest - dobre buty za niego siê nale¿¹.

Do goœcia z 12ga. Amunicja œrutowa nie bardzo siê tobie przyda. Za to ja muszê pilnowaÌ wioski. Zobacz na moje blizny - to po walce z mutkami. Zobacz na moje wszczepy. Maszyny mi to zrobi³y, a ja nadal ¿yjê. Ja pilnujê wioski i potrzebujê tej amunicji, podczas gdy ty mo¿esz sobie wygodnie siedzieÌ. Apropos wygodnego siedzenia... (próbujê opchn¹Ì krzes³a za amunicjê).

Ostatnia rzecz to czo³ówka. Interesuje mnie technologia LEDowa. Od biedy interesuj¹ mnie same komponenty, które móg³by McDonald wmontowaÌ w mój he³m do rugby. Próbujê wymieniÌ siê za uszkodzony radio-telefon. Ile baterii w zapasie dostanê?
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 09, 2011, 18:03:38 »

PilnowaĂŚ wioski nie tyle moÂżesz ile musisz ;-) Bo taki Navy daÂł Ci przydziaÂł. OK. caÂły towar wymieniÂłeÂś na buty (trochĂŞ lepsze od dotychczasowych juÂż totalnie niemal rozwalonych), mapĂŞ, latarkĂŞ wbudowanÂą w TwĂłj heÂłm i bateriĂŞ do niej, 20 nabojĂłw Âśrutowych i gratis dostajesz bandolier do nich. No i mocno mocno siĂŞ napracowaÂłeÂś przy odgruzowywaniu tunelu (czego efekt siĂŞ zapisze na karcie postaci). A Nick bierze Mini-14 i jakieÂś gratisy do niego.

Aktualizacja. Porzucaliœmy na si³ê i wigor aby okreœliÌ efekty ciê¿kiej pracy Terensa, no i wysz³o, ¿e a¿ 24 naboje zarobi³ (a nie 20). Ale mocno go ta praca wyczerpa³a, wiêc zakolorowujê znaczniki wyczerpania i ranê.

shg
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 10, 2011, 02:36:38 »

McD nie zajmuje siĂŞ tak prozaicznymi (a co najgorsze, spoÂłecznymi) sprawami jak handel.
Nooo chyba, Âże coÂś na prawdĂŞ przykuje jego wzrok. JakaÂś niezwykÂła okazja - szczegĂłlnie jeÂśli bĂŞdzie mĂłgÂł wykorzystaĂŚ niewiedzĂŞ jakiegoÂś frajera ("taaak, to sprawne ogniwo paliwowe wyglÂąda zupeÂłnie jak przycisk do papieru - dam za to kawaÂłek kabla").
TakÂże i tak siĂŞ rozglÂąda, gdy nikt nie patrzy (Âżeby nie wyszÂło jakim jest pieprzonym hipokrytÂą).

McD melinuje siĂŞ zapewne u Jeremiasza (klnÂąc pod nosem po jakÂą cholerĂŞ go Sanchez wskrzesiÂł) - domyÂślam, Âże to jakiÂś wioskowy warsztat.
Tam stara siĂŞ ciĂŞÂżko pracowaĂŚ nad tym co zaplanowaÂł (wypisane poniÂżej). OczywiÂście, swojÂą wioskowÂą paĂąszczyznĂŞ teÂż odrabia - zapewne przy naprawie generatora.
Ponadto, zdaje sobie sprawĂŞ, Âże ludzie bĂŞdÂą waliĂŚ drzwiami i oknami, Âżeby oddaĂŚ swoje najcenniejsze rzeczy w zamian za naprawcze cuda jakie jest w stanie uczyniĂŚ. Naturalnie, zamierza to wykorzystaĂŚ.

Z tego co pamiĂŞtam, McD ma nastĂŞpujÂące wizje "swoich" prac (na, jak podejrzewam, dÂłuÂższy czas):
* Amunicja. DuÂżo .308ek (tyle ile udÂźwignie). Ma sporo Âłusek i spÂłonek. Pociski trzeba bĂŞdzie wyrobiĂŚ - podejrzewa, Âże wszystko jest w wiosce. Gorzej z prochem - zabiera z nieuÂżywanej przez druÂżynĂŞ amunicji (jeÂśli jest taka). WiĂŞcej prochu - stara siĂŞ (przez usta Sancheza) pozyskaĂŚ z wioski. W zamian moÂże zrobiĂŚ trochĂŞ wioskowej amunicji (choĂŚ swoje spÂłonki bardzo niechĂŞtnie zaoferuje - tylko w ostatecznoÂści). No chyba, Âże TNT jest jakimÂś rozwiÂązaniem. To pewnie totalnie zwariowane... Raczej znajdzie siĂŞ inne wyjÂścia
Zastanawia siê, czy da radê zrobiÌ wersje AP takiej amunicji. Bo jeœli to mo¿liwe, to pokusa jest silna. Co jak co, ale walczy siê g³ównie z konserwami - trzeba je jakoœ przebiÌ.
* Pancerze. Dla Nicka i siebie.
* SprzĂŞt noktowizyjny z robota. Co da siĂŞ z tego zrobiĂŚ? Noktowizor na Âłeb? PrzystawkĂŞ do lunety? CoÂś zamiast lunety?
* UzdatniĂŚ M16 z robota.
* NaprawiĂŚ kamerĂŞ (lekko uszkodzona).
Lepiej: pod³¹czyÌ j¹ do autka i poci¹gn¹Ì d³u¿szym kablem do laptopa (chyba, ¿e jestem w stanie zrobiÌ to bezprzewodowo).
Jeszcze lepiej: po g³owie McD chodzi szataùski pomys³, ¿eby do autka pod³¹czyÌ jeszcze M16 i zrobiÌ z tego zdalnie strzelaj¹cego robota - ale to raczej chwilowe szaleùstwo bez szansy powodzenia (?).
* Zbiera i ewentualnie realizuje pomysÂły na wykorzystanie TNT. Wypakowanie futbolĂłwki TNT i gwoÂździami? MoÂże byĂŚ niezÂłe (i samobĂłjcze).
Ale moÂże lepiej skonstruowaĂŚ coÂś, co by miaÂło szanse rozwaliĂŚ jakiegoÂś ciĂŞÂższego robota? CoÂś co przebije pancerz i pierdyknie w Âśrodku
* Konserwacja, ewentualne ulepszenia broni.
* KtoÂś tu coÂś wspominaÂł o EMP? KtoÂś krewetki tym smaÂżyÂł? McD chce na to poÂłoÂżyĂŚ swoje rĂŞce... dajcie mu go/to!
Tak czy siak, zastanawia siĂŞ czy jest w stanie coÂś takiego skonstruowaĂŚ. Szuka czĂŞÂści (i mĂłwi innym, Âżeby szukali).
* CoÂś do odwracania uwagi (sztuczki) - moÂże jakieÂś granaty dymne? Albo silna lampa/laser do oÂślepiania?
* To o czym moÂżliwe, Âże zapomniaÂłem, a jest z tyÂłu karty postaci + jakiekolwiek inne wytwory bÂłyskotliwej wyobraÂźni McD

[Sorry, ¿e niektóre rzeczy doœÌ ogólnie i du¿o tego, ale siê uzbiera³o przez te wszystkie sesje]
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 10, 2011, 11:45:18 »

Oto co uda³o siê w "czasie wolnym" zmajstrowaÌ (czyli wtedy kiedy ten okropny Navy nie przydziela³ McD do ró¿nych dziwnych zadaù)

1. z noktowizora z robota da siĂŞ zrobiĂŚ celownik noktowizyjny "zamiast lunety". ZrobiÂłeÂś to wykorzystujÂąc resztki dwĂłch kamer i inne elementy wydobyte z robotĂłw.
2. wioskowy chemik posiada zapas prochu (!) . Najchêtniej wymieni za sp³onki w³aœnie, ale cena niez³a, bo za 1 sztukê oferuje 50gr (iloœÌ odpowiednia do nape³nienia 1 .308ki lub 2 .223ek, lub 4-5 .380 ACP...380ACP akurat macie bardzi du¿o). Ile bierzesz? Pociski te¿ da siê zrobiÌ (chocia¿ zdecydowanie nie przeciwpancerne), wszystkie ³uski da siê ponownie nape³niÌ.
3. 2 zbroje zÂłomowe (dla Nicka i dla siebie) masz, chociaÂż jest takiej zbroi wykonanie fizycznie wyczerpujÂące. Ale ktoÂś ci pomoÂże na pewno w zamian za zrobienie amunicji. Zbroja zÂłomowa to 2 punkty zbroi na korpus i waga 30lbs.
4. Dalej jedn¹ kamerê uda³o siê uzdatniÌ w taki sposób, ¿e dzia³a po pod³¹czeniu kablem hdmi do laptopa (a wiêc ma u¿ywalnoœÌ kamery internetowej ;-) )
5. Masz u¿ywalne M-16. Osobliwe bardzo M-16 wysz³o, bo spust, kolbê etc dorobiÌ musia³e¿ ze z³omu, a od do³u sterczy z tego dziwny 50-nabojowy magazynek zaprojektowany przez Molocha i niekompatybilny z niczym, a w szczególnoœci normalnym, przedwojennym M-16. Dodatkowo ca³oœÌ do dzia³ania potrzebuje baterii. Póki co noktowizor z punktu 1 jest do tego przymocowany, ale nie musi byÌ.
6. Macie bombĂŞ z piÂłki.
7. Co do EMP, to nikt nie ma pomys³u sk¹d to wzi¹Ì.
8. Jako Âże czas nie jest z gumy - da siĂŞ zrobiĂŚ strzelajÂącego zdalnie sterowanego robota na podwoziu rzeczonego samochodzika, z kamerÂą i M-16 i opcjÂą sensownego celowania z w/w, ale to bĂŞdzie kosztowaÂło 1 punkt wyczerpania.

MichaÂł
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 10, 2011, 17:38:17 »

Sanchez najbardziej chce poci¹gn¹Ì sprawê tej tajemniczej choroby, która rozwija siê na terenie Seattle, a ¿eby to zrobiÌ potrzebuje wiêcej przyrz¹dów i próbek. Chcia³bym wiêc znaleŸÌ przyrz¹dy medyczne/chemiczne: strzykawki, fiolki, odczynniki, mikroskop itd. a mo¿e nawet jakieœ grzyby czy pleœni, które da siê wykorzystaÌ. Przyda siê te¿ porz¹dny notes i coœ do pisania, ¿eby trzymaÌ notatki w jednym miejscu. Specjalistyczn¹ ksi¹¿k¹ te¿ nie pogardzê. Do tego przy okazji opieki nad populacj¹ Gas Pipe chcê pozbieraÌ materia³ do testów, g³ównie krew, od ludzi, którzy s¹ chorzy. W zamian mam do zaoferowania swoj¹ profesjonaln¹ pomoc, jak i opatrunki, czy cokolwiek innego co mam na karcie. MaÌku - zaproponuj jakieœ wymiany na podstawie tego co potrzebujê i tego co mam. Nie ukrywam przed nikim zawartoœci plecaka, mo¿e z wyj¹tkiem podejrzanych typów. ;-) Oczywiœcie u¿ywam moich zdolnoœci spo³ecznych, by dostaÌ jak najlepsz¹ cenê. Je¿eli nikt nie ma w Gas Pipe tego, co potrzebujê, w grê wchodzi równie¿ wys³anie kogoœ na przeszukiwanie ruin. To jednak ostatecznoœÌ - nie ma co niepotrzebnie nara¿aÌ ¿ycia innych.

InnÂą rzeczÂą, ktĂłrÂą mĂłgÂłbym byĂŚ zainteresowany jest paralizator, choĂŚ jest to sprawa zupeÂłnie drugoplanowa - to co wyÂżej ma priorytet.
shg
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 10, 2011, 22:13:28 »

1. z noktowizora z robota da siĂŞ zrobiĂŚ celownik noktowizyjny "zamiast lunety". ZrobiÂłeÂś to wykorzystujÂąc resztki dwĂłch kamer i inne elementy wydobyte z robotĂłw.
Czyli to bĂŞdzie bez zooma? Nie bĂŞdzie +2 z lunety? Bo jeÂśli nie, to chĂŞtnie uÂżyczĂŞ celownik komuÂś innemu - pewnie Nickowi siĂŞ najbardziej przyda do zwiadĂłw - moÂżna zamontowaĂŚ na to Mini-14.

2. wioskowy chemik posiada zapas prochu (!) . Najchêtniej wymieni za sp³onki w³aœnie, ale cena niez³a, bo za 1 sztukê oferuje 50gr (iloœÌ odpowiednia do nape³nienia 1 .308ki lub 2 .223ek, lub 4-5 .380 ACP...380ACP akurat macie bardzi du¿o). Ile bierzesz? Pociski te¿ da siê zrobiÌ (chocia¿ zdecydowanie nie przeciwpancerne), wszystkie ³uski da siê ponownie nape³niÌ.
a) JeÂśli to jest niezÂła cena, to chciaÂłbym tak 30*50gr prochu. Na poczÂątek ProszĂŞ Sancheza, Âżeby namĂłwiÂł tego chemika na lepszÂą cenĂŞ - moÂże niech go czymÂś naĂŚpa? JeÂśli Sanchez bĂŞdzie protestowaÂł lub zawiedzie, to sam zaoferujĂŞ trochĂŞ turbo. Chemik doceni... a jeÂśli nie, to przecierpiĂŞ te 30 spÂłonek.
b) Robiê 30 pocisków do Springfielda. Mo¿e zabrakn¹Ì mi ³usek, ale to nic. Z³o¿ê tyle nabojów ile siê uda - reszta bêdzie na póŸniej.
c) JeÂśli ktoÂś potrzebuje amunicji, to mĂłwiĂŚ. Mini-14 ma czym strzelaĂŚ?
d) Na pewno nie uda siĂŞ zrobiĂŚ AP? Smutny Bo wiem, Âże to moÂżliwe: http://en.wikipedia.org/wiki/Armor-piercing_shot_and_shell#Specific_AP_round_examples (zasady na to sÂą tu: http://www.savageheroes.com/conversions/Modern%20Weapons%20v1.pdf)
OczywiÂście, jeÂśli to wynika z wioskowych ograniczeĂą, to ze Âłzami w oczach robiĂŞ konwencjonalne pociski.

3. 2 zbroje zÂłomowe (dla Nicka i dla siebie) masz, chociaÂż jest takiej zbroi wykonanie fizycznie wyczerpujÂące. Ale ktoÂś ci pomoÂże na pewno w zamian za zrobienie amunicji. Zbroja zÂłomowa to 2 punkty zbroi na korpus i waga 30lbs.
No raczej Nick pomoÂże! To teÂż jego konserwa.
Ale oprĂłcz zbroi na korpus, koniecznie coÂś na gÂłowĂŞ dla siebie muszĂŞ mieĂŚ. Po niedawnej wymianie odstrzaÂłu mĂłzgĂłw z molochem mam uraz psychiczny Wyklepany z blachy lub najlepiej zaadaptowany (wzmocniony) kask, ktĂłry ktoÂś gdzieÂś znalazÂł.

4. Dalej jedn¹ kamerê uda³o siê uzdatniÌ w taki sposób, ¿e dzia³a po pod³¹czeniu kablem hdmi do laptopa (a wiêc ma u¿ywalnoœÌ kamery internetowej ;-) )
Ok.

5. Masz u¿ywalne M-16. Osobliwe bardzo M-16 wysz³o, bo spust, kolbê etc dorobiÌ musia³e¿ ze z³omu, a od do³u sterczy z tego dziwny 50-nabojowy magazynek zaprojektowany przez Molocha i niekompatybilny z niczym, a w szczególnoœci normalnym, przedwojennym M-16. Dodatkowo ca³oœÌ do dzia³ania potrzebuje baterii. Póki co noktowizor z punktu 1 jest do tego przymocowany, ale nie musi byÌ.
KtoÂś z nas chce tego zÂłoma? JeÂśli nie, to moÂże faktycznie siĂŞ podczepi na robota Chichot

6. Macie bombĂŞ z piÂłki.
Ok. Ale nie zuÂżyÂłem do niej jakoÂś przesadnie duÂżo trotylu. W koĂącu nikt nigdy nie chciaÂł ze mnÂą graĂŚ w piÂłkĂŞ (faulowaÂłem i oszukiwaÂłem) i nie ufam rzutowi Terrence'a (czy kogokolwiek innego).

7. Co do EMP, to nikt nie ma pomys³u sk¹d to wzi¹Ì.
PĂłki co, pĂłki co!

8. Jako Âże czas nie jest z gumy - da siĂŞ zrobiĂŚ strzelajÂącego zdalnie sterowanego robota na podwoziu rzeczonego samochodzika, z kamerÂą i M-16 i opcjÂą sensownego celowania z w/w, ale to bĂŞdzie kosztowaÂło 1 punkt wyczerpania.
a) Tu muszĂŞ poznaĂŚ opinie reszty zaÂłogi. Sam nie jestem zdecydowany.
b) Jak siĂŞ tego punkt wyczerpania pozbyĂŚ? Chodzi o to, Âże nastĂŞpnÂą sesjĂŞ zacznÂą z karÂą -2 i to mi zejdzie po jakimÂś odpoczynku?
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 11, 2011, 10:10:01 »

8. Tak, te punkty wyczerpania maj¹ szansê zejœÌ po d³u¿szym odpoczynku.
6. OK. 100g trotylu w piÂłce masz.
3. Kask znalazÂł Terrence, ale juÂż sprzedaÂł. niech bĂŞdzie, udaÂło siĂŞ go odkupiĂŚ.
2. OK. (tak, niemo¿liwoœÌ zrobienia AP wynika z dostêpnoœci materia³ów/narzêdzi). i OK, ³¹cznie da³o siê 30 nabojów zrobiÌ.

Reszta teÂż OK.

Sanchez:
Uda³o Ci siê zdiagnozowaÌ dok³adnie o co chodzi i przygotowaÌ (przy pomocy wioskowego chemika, któren mia³ szczêœcie posiadaÌ odpowiedni¹ aparaturê) potrzebne leki. Uda³o Ci siê kilka osób postawiÌ na nogi, a i te w gorszym stanie (u których choroba by³a bardziej zaawansowana rokuj¹ dobrze. Wdziêczni mieszkaùcy (no, uratowani i ich rodziny) zap³ac¹, g³ównie broni¹ (pistolet) i amunicj¹ (10 szt), ale jest te¿ ubranie (n.p. skórzana kurtka, jakieœ wytrzyma³e spodnie, a tak¿e fartuch lekarski, maska ochronna i rêkawiczki), jedzenie (w tym jedna puszka) i w koùcu, tradycyjnie, alkohol miejscowej produkcji (1.5l). Co do ksi¹¿ek: zdoby³eœ jak¹œ "domow¹ encyklopediê zdrowia".
Jako Âże Sanchez jest przeciwnikiem uÂżywania pistoletĂłw, moÂżesz ten pistolet wymieniĂŚ. Na przykÂład na: duÂży plecak turystyczny,  20 metrĂłw liny, jakiÂś maÂły zestaw survival essentials (obejmujÂący przykÂładowo 10 tabletek do odkaÂżania wody, krzesiwo, kompas, lusterko, gwizdek i zwĂłj sznurka), do dostania teÂż folia termiczna, maska przeciwgazowa, 2 pary gogli ochronnych, kominiarka, talia kart+garœÌ ÂżetonĂłw, zielone sukno... wybierz sobie kilka rzeczy z tej listy.

A co do paralizatora: o ile siĂŞ nie mylĂŞ ktoÂś z druÂżyny takowy odnalazÂł.

MichaÂł
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 11, 2011, 12:48:10 »

Sanchez:
Uda³o Ci siê zdiagnozowaÌ dok³adnie o co chodzi i przygotowaÌ (przy pomocy wioskowego chemika, któren mia³ szczêœcie posiadaÌ odpowiedni¹ aparaturê) potrzebne leki. Uda³o Ci siê kilka osób postawiÌ na nogi, a i te w gorszym stanie (u których choroba by³a bardziej zaawansowana rokuj¹ dobrze. Wdziêczni mieszkaùcy (no, uratowani i ich rodziny) zap³ac¹, g³ównie broni¹ (pistolet) i amunicj¹ (10 szt), ale jest te¿ ubranie (n.p. skórzana kurtka, jakieœ wytrzyma³e spodnie, a tak¿e fartuch lekarski, maska ochronna i rêkawiczki), jedzenie (w tym jedna puszka) i w koùcu, tradycyjnie, alkohol miejscowej produkcji (1.5l). Co do ksi¹¿ek: zdoby³eœ jak¹œ "domow¹ encyklopediê zdrowia".
Jako Âże Sanchez jest przeciwnikiem uÂżywania pistoletĂłw, moÂżesz ten pistolet wymieniĂŚ. Na przykÂład na: duÂży plecak turystyczny,  20 metrĂłw liny, jakiÂś maÂły zestaw survival essentials (obejmujÂący przykÂładowo 10 tabletek do odkaÂżania wody, krzesiwo, kompas, lusterko, gwizdek i zwĂłj sznurka), do dostania teÂż folia termiczna, maska przeciwgazowa, 2 pary gogli ochronnych, kominiarka, talia kart+garœÌ ÂżetonĂłw, zielone sukno... wybierz sobie kilka rzeczy z tej listy.

A co do paralizatora: o ile siĂŞ nie mylĂŞ ktoÂś z druÂżyny takowy odnalazÂł.

OK, to podsumowujÂąc, wzbogaciÂłem siĂŞ o nastĂŞpujÂące przedmioty:

- skĂłrzana kurtka
- wytrzymaÂłe spodnie
- fartuch lekarski
- maseczka ochronna i rĂŞkawiczki
- puszka jedzenia
- butelka 1.5l alkoholu
- "Domowa encyklopedia zdrowia"

Moje radio sobie zostawiĂŞ, a pistolet i amunicjĂŞ wymieniĂŞ na coÂś przydatnego. PoniÂżej poszeregowaÂłem przedmioty od tych, ktĂłre chcĂŞ dostaĂŚ najbardziej do tych, na ktĂłrych bardzo mi nie zaleÂży. Mistrzu, postaw w ktĂłrymÂś miejscu kreskĂŞ, Âżebym wiedziaÂł co dostaÂłem, a czego nie.

- maska przeciwgazowa
- talia kart + garœÌ ¿etonów
- jakiÂś maÂły zestaw survival essentials (obejmujÂący przykÂładowo 10 tabletek do odkaÂżania wody, krzesiwo, kompas, lusterko, gwizdek i zwĂłj sznurka)
- 2 pary gogli ochronnych + kominiarka
- folia termiczna
- zielone sukno
- duÂży plecak turystyczny + 20 metrĂłw liny
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 11, 2011, 13:27:10 »

OK, trzy pierwsze od gĂłry masz.

No to najlepszy towar juÂż w wiĂŞkszoÂści wykupiony... jak Jonasz siĂŞ w koĂącu zarejestruje na forum, to maÂło co zostanie.

Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 11, 2011, 17:07:49 »

A wiĂŞc tak:
*McDonaldowi oczywiÂście pomagam w miarĂŞ moÂżliwoÂści. SÂłusznie zauwaÂżyÂł, Âże to dla mnie ta zbroja.
*Pistolecik i .380tki opycham za wycior, smar i amunicjĂŞ 5.56mm. (jeÂśli dostanĂŞ jej te 20, to oddajĂŞ te 14 .223 - niech bĂŞdÂą do "M(oloch)-16"
*Paralizatorem siĂŞ nie podzielĂŞ CaÂły czas liczĂŞ Âże da siĂŞ go przerobiĂŚ na energo-miecz. Ale to juÂż przy nastĂŞpnej okazji, bo nasz dzielny mechanik ma juÂż i tak za duÂżo do roboty.

Shapes in shadow
a glint of steel
MichaÂł
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 11, 2011, 17:09:03 »

*Paralizatorem siĂŞ nie podzielĂŞ CaÂły czas liczĂŞ Âże da siĂŞ go przerobiĂŚ na energo-miecz. Ale to juÂż przy nastĂŞpnej okazji, bo nasz dzielny mechanik ma juÂż i tak za duÂżo do roboty.

Spoko, bĂŞdĂŞ standardowo ludzi raziÂł wzrokiem. :-P
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 11, 2011, 17:11:02 »

Ech no, wzbudzasz we mnie wyrzuty sumienia. MoÂże byĂŚ poÂżyczka do czasu aÂż zÂłoÂże sobie co chcĂŞ? Albo Ty znajdziesz bardziej odpowiedniÂą broĂą?

Shapes in shadow
a glint of steel
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

trzywahaty maro conworlder muzycznekoloseum umbercja