Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Dead but dreaming
RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego
>
RPG
>
Neuroshima
>
Relacje z sesji
(Moderator:
rdo
) >
Miêdzy sesjami WA
Strony: [
1
]
2
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Miêdzy sesjami WA (Przeczytany 4154 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
AratellSkink
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 15
Miêdzy sesjami WA
«
:
Kwiecieñ 09, 2011, 10:58:42 »
Poniewa¿ miêdzy sesjami mieli¶my zaj±æ siê handlem zdalnie, to czas to zacz±æ.
Po dowiezieniu ostatniego kartonu z krzes³em Terens zacz±³ oceniaæ ludzi w wiosce. Jego wzrok pad³ na kanciarz i na moment wyskoczy³a mu ¿y³a, gdy poczu³ w kieszeni Glocka. Szybko siê opanowa³ i oceni³ z kim ten go¶æ siê kumpluje, aby nie daæ siê znowu wyrolowaæ.
Terens b³±dzi³ wzrokiem w poszukiwaniu (kolejno¶æ ma znaczenie):
* Czo³ówki i zestawu baterii do niej. Je¶li nie ma baterii, to szuka ich w¶ród innych ludzi. W koñcu jeste¶my pod elektrowni±.
* Mapy Seattle.
* Czego¶ na dalszy dystans od SPASa. Najlepiej (kolejno¶æ ma znaczenie): HK21e/23e; FN FAL; HK416/417; Galil; Vector (Kriss Super V).
* Amunicji do SPASa - Breneka siê skoñczy³a, osta³ mi siê tylko ciê¿ki ¶rut.
* Porz±dnych, wojskowych butów.
Co w zamian?
* 0,5l Samogonu.
* Kask robotnika (chyba, ze kto¶ z dru¿yny bardzo bêdzie chcia³).
* Krzes³o.
* Uszkodzony radio-telefon.
* Mogê nar±baæ drewna toporem.
* Mogê upolowaæ szczura w kana³ach.
* Mogê czego¶ poszukaæ poza wiosk±.
Co na to MG?
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 154
Odp: Miêdzy sesjami WA
«
Odpowiedz #1 :
Kwiecieñ 09, 2011, 11:41:28 »
W sumie kask robotnika mo¿na ob³o¿yæ kawa³kami blach i zrobiæ z tego prowizoryczny he³m. Just sayin'.
To ja te¿:
- Zachowaæ latarkê (bez oddawania lornetki)
- Baterie do powy¿szej (wiem ¿e mamy w dru¿ynie jedn± bateriê, ale nie wiem czy pasuje)
- Zachowaæ Mini-14 (bez oddawania kuszy)
- Manierka (nie musi byæ kupna, mo¿e to byæ cokolwiek co nadaje siê do *wygodnego* przenoszenia wody, mo¿e Jeremiasz co¶ skleci?)
- linê i hak
Gdybym to ja wiedzia³ co mam na wymianê...
Z tego co pamietam:
- scyzoryk szwajcarski (oryginalny Victorinox)
- w³ócznia
- bia³a farba (do braw wojennych na przyk³ad
)
- flaga kanadyjska
- wiertarka (sprawna!)
- drabina
- aspiryna x20
- d³ugopis
- amunicja 9mm x4
- wuwuzela
- kawa³ki robota
- ew. to co Terens - praca
ps. Nauczony do¶wiadczeniem kolegi nie dajê siê okantowaæ.
Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 311
All hail The Emperor!
«
Odpowiedz #2 :
Kwiecieñ 09, 2011, 17:21:40 »
Terrence mo¿e sprzedaæ krzes³a, bimber, zepsuty radiotelefon i kask.
Za taki zestaw pewno by dosta³ czê¶æ z zamówionych rzeczy.
Co do czo³ówki - da siê wykonaæ. jakie¶ lampy, ¿arówki/LEDy i baterie s± do dostania.
Co do map - mapy s± tylko takie schematyczne, uproszczone. ale tanie.
Co do "czego¶ na dalszy zasiêg": karabin, który Terrence tak bardzo chce mieæ, problem jest taki, ¿e jedyny karabin na sprzeda¿ to Mini-14. Na które chêtny jest równie¿ Nick.
Co do amunicji 12ga: dostaniesz 10 nabojów ¶rutowych.
Co do butów - te¿ uda siê zdobyæ.
Nick ma chyba lepsz± walutê, i mo¿e spokojnie kupiæ wszystko co sobie za¿yczy³ i wiêcej.
Co do latarki, latarkê z kompletem baterii dostaniesz.
Co do Mini-14, jak wy¿ej. na sprzeda¿ jest jedna sztuka.
Co do manierki - od rêki dosta³e¶
Co do liny, jest 60m. w jednym kawa³ku, w dobrym stanie. Jest te¿ hak. Do dostania równie¿ (³a³!) uprz±¿ do wspinaczki i 2 karabinczyki.
I jeszcze co¶ bêdziesz móg³ mieæ.
No i kto odpu¶ci Mini-14?
Co mo¿na zamiast Mini dostaæ, od razu powiem: m.in. jeszcze 20 kolejnych nabojów ¶rutowych lub drug± strzelbê g³adkolufow± (pompka Remingtona na 8 nabojów).
I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
AratellSkink
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 15
«
Odpowiedz #3 :
Kwiecieñ 09, 2011, 17:45:08 »
Cytat: RDO Kwiecieñ 09, 2011, 17:21:40
Terrence mo¿e sprzedaæ krzes³a, bimber, zepsuty radiotelefon i kask.
Za taki zestaw pewno by dosta³ czê¶æ z zamówionych rzeczy.
Co do czo³ówki - da siê wykonaæ. jakie¶ lampy, ¿arówki/LEDy i baterie s± do dostania.
Co do map - mapy s± tylko takie schematyczne, uproszczone. ale tanie.
Co do "czego¶ na dalszy zasiêg": karabin, który Terrence tak bardzo chce mieæ, problem jest taki, ¿e jedyny karabin na sprzeda¿ to Mini-14. Na które chêtny jest równie¿ Nick.
Co do amunicji 12ga: dostaniesz 10 nabojów ¶rutowych.
Co do butów - te¿ uda siê zdobyæ.
Nick ma chyba lepsz± walutê, i mo¿e spokojnie kupiæ wszystko co sobie za¿yczy³ i wiêcej.
Co do latarki, latarkê z kompletem baterii dostaniesz.
Co do Mini-14, jak wy¿ej. na sprzeda¿ jest jedna sztuka.
Co do manierki - od rêki dosta³e¶
Co do liny, jest 60m. w jednym kawa³ku, w dobrym stanie. Jest te¿ hak. Do dostania równie¿ (³a³!) uprz±¿ do wspinaczki i 2 karabinczyki.
I jeszcze co¶ bêdziesz móg³ mieæ.
No i kto odpu¶ci Mini-14?
Co mo¿na zamiast Mini dostaæ, od razu powiem: m.in. jeszcze 20 kolejnych nabojów ¶rutowych lub drug± strzelbê g³adkolufow± (pompka Remingtona na 8 nabojów).
Odpuszczam sobie Mini-14.
Je¶li jaka¶ mapa jest publicznie dostêpna, to zamiast kupowaæ sobie przerysowujê (jeden z nas mia³ d³ugopis, a papieru mieli¶my od groma i ciut). Sk±piec ze mnie. Je¶li nie, to za krzes³o próbujê.
Krzes³a z dostaw± do domu + sam pomogê z³o¿yæ
Bimber cennym napitkiem jest - dobre buty za niego siê nale¿±.
Do go¶cia z 12ga. Amunicja ¶rutowa nie bardzo siê tobie przyda. Za to ja muszê pilnowaæ wioski. Zobacz na moje blizny - to po walce z mutkami. Zobacz na moje wszczepy. Maszyny mi to zrobi³y, a ja nadal ¿yjê. Ja pilnujê wioski i potrzebujê tej amunicji, podczas gdy ty mo¿esz sobie wygodnie siedzieæ. Apropos wygodnego siedzenia... (próbujê opchn±æ krzes³a za amunicjê).
Ostatnia rzecz to czo³ówka. Interesuje mnie technologia LEDowa. Od biedy interesuj± mnie same komponenty, które móg³by McDonald wmontowaæ w mój he³m do rugby. Próbujê wymieniæ siê za uszkodzony radio-telefon. Ile baterii w zapasie dostanê?
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu
P³eæ:
All hail The Emperor!
«
Odpowiedz #4 :
Kwiecieñ 09, 2011, 18:03:38 »
Pilnowaæ wioski nie tyle mo¿esz ile musisz ;-) Bo taki Navy da³ Ci przydzia³. OK. ca³y towar wymieni³e¶ na buty (trochê lepsze od dotychczasowych ju¿ totalnie niemal rozwalonych), mapê, latarkê wbudowan± w Twój he³m i bateriê do niej, 20 nabojów ¶rutowych i gratis dostajesz bandolier do nich. No i mocno mocno siê napracowa³e¶ przy odgruzowywaniu tunelu (czego efekt siê zapisze na karcie postaci). A Nick bierze Mini-14 i jakie¶ gratisy do niego.
Aktualizacja. Porzucali¶my na si³ê i wigor aby okre¶liæ efekty ciê¿kiej pracy Terensa, no i wysz³o, ¿e a¿ 24 naboje zarobi³ (a nie 20). Ale mocno go ta praca wyczerpa³a, wiêc zakolorowujê znaczniki wyczerpania i ranê.
shg
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 150
«
Odpowiedz #5 :
Kwiecieñ 10, 2011, 02:36:38 »
McD nie zajmuje siê tak prozaicznymi (a co najgorsze, spo³ecznymi) sprawami jak handel.
Nooo chyba, ¿e co¶ na prawdê przykuje jego wzrok. Jaka¶ niezwyk³a okazja - szczególnie je¶li bêdzie móg³ wykorzystaæ niewiedzê jakiego¶ frajera ("taaak, to sprawne ogniwo paliwowe wygl±da zupe³nie jak przycisk do papieru - dam za to kawa³ek kabla").
Tak¿e i tak siê rozgl±da, gdy nikt nie patrzy (¿eby nie wysz³o jakim jest pieprzonym hipokryt±).
McD melinuje siê zapewne u Jeremiasza (kln±c pod nosem po jak± cholerê go Sanchez wskrzesi³) - domy¶lam, ¿e to jaki¶ wioskowy warsztat.
Tam stara siê ciê¿ko pracowaæ nad tym co zaplanowa³ (wypisane poni¿ej). Oczywi¶cie, swoj± wioskow± pañszczyznê te¿ odrabia - zapewne przy naprawie generatora.
Ponadto, zdaje sobie sprawê, ¿e ludzie bêd± waliæ drzwiami i oknami, ¿eby oddaæ swoje najcenniejsze rzeczy w zamian za naprawcze cuda jakie jest w stanie uczyniæ. Naturalnie, zamierza to wykorzystaæ.
Z tego co pamiêtam, McD ma nastêpuj±ce wizje "swoich" prac (na, jak podejrzewam, d³u¿szy czas):
* Amunicja. Du¿o .308ek (tyle ile ud¼wignie). Ma sporo ³usek i sp³onek. Pociski trzeba bêdzie wyrobiæ - podejrzewa, ¿e wszystko jest w wiosce. Gorzej z prochem - zabiera z nieu¿ywanej przez dru¿ynê amunicji (je¶li jest taka). Wiêcej prochu - stara siê (przez usta Sancheza) pozyskaæ z wioski. W zamian mo¿e zrobiæ trochê wioskowej amunicji (choæ swoje sp³onki bardzo niechêtnie zaoferuje - tylko w ostateczno¶ci). No chyba, ¿e TNT jest jakim¶ rozwi±zaniem. To pewnie totalnie zwariowane... Raczej znajdzie siê inne wyj¶cia
Zastanawia siê, czy da radê zrobiæ wersje AP takiej amunicji. Bo je¶li to mo¿liwe, to pokusa jest silna. Co jak co, ale walczy siê g³ównie z konserwami - trzeba je jako¶ przebiæ.
* Pancerze. Dla Nicka i siebie.
* Sprzêt noktowizyjny z robota. Co da siê z tego zrobiæ? Noktowizor na ³eb? Przystawkê do lunety? Co¶ zamiast lunety?
* Uzdatniæ M16 z robota.
* Naprawiæ kamerê (lekko uszkodzona).
Lepiej: pod³±czyæ j± do autka i poci±gn±æ d³u¿szym kablem do laptopa (chyba, ¿e jestem w stanie zrobiæ to bezprzewodowo).
Jeszcze lepiej: po g³owie McD chodzi szatañski pomys³, ¿eby do autka pod³±czyæ jeszcze M16 i zrobiæ z tego zdalnie strzelaj±cego robota - ale to raczej chwilowe szaleñstwo bez szansy powodzenia (?).
* Zbiera i ewentualnie realizuje pomys³y na wykorzystanie TNT. Wypakowanie futbolówki TNT i gwo¼dziami? Mo¿e byæ niez³e (i samobójcze).
Ale mo¿e lepiej skonstruowaæ co¶, co by mia³o szanse rozwaliæ jakiego¶ ciê¿szego robota? Co¶ co przebije pancerz i pierdyknie w ¶rodku
* Konserwacja, ewentualne ulepszenia broni.
* Kto¶ tu co¶ wspomina³ o EMP? Kto¶ krewetki tym sma¿y³? McD chce na to po³o¿yæ swoje rêce... dajcie mu go/to!
Tak czy siak, zastanawia siê czy jest w stanie co¶ takiego skonstruowaæ. Szuka czê¶ci (i mówi innym, ¿eby szukali).
* Co¶ do odwracania uwagi (sztuczki) - mo¿e jakie¶ granaty dymne? Albo silna lampa/laser do o¶lepiania?
* To o czym mo¿liwe, ¿e zapomnia³em, a jest z ty³u karty postaci + jakiekolwiek inne wytwory b³yskotliwej wyobra¼ni McD
[Sorry, ¿e niektóre rzeczy do¶æ ogólnie i du¿o tego, ale siê uzbiera³o przez te wszystkie sesje]
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu
P³eæ:
All hail The Emperor!
«
Odpowiedz #6 :
Kwiecieñ 10, 2011, 11:45:18 »
Oto co uda³o siê w "czasie wolnym" zmajstrowaæ (czyli wtedy kiedy ten okropny Navy nie przydziela³ McD do ró¿nych dziwnych zadañ)
1. z noktowizora z robota da siê zrobiæ celownik noktowizyjny "zamiast lunety". Zrobi³e¶ to wykorzystuj±c resztki dwóch kamer i inne elementy wydobyte z robotów.
2. wioskowy chemik posiada zapas prochu (!) . Najchêtniej wymieni za sp³onki w³a¶nie, ale cena niez³a, bo za 1 sztukê oferuje 50gr (ilo¶æ odpowiednia do nape³nienia 1 .308ki lub 2 .223ek, lub 4-5 .380 ACP...380ACP akurat macie bardzi du¿o). Ile bierzesz? Pociski te¿ da siê zrobiæ (chocia¿ zdecydowanie nie przeciwpancerne), wszystkie ³uski da siê ponownie nape³niæ.
3. 2 zbroje z³omowe (dla Nicka i dla siebie) masz, chocia¿ jest takiej zbroi wykonanie fizycznie wyczerpuj±ce. Ale kto¶ ci pomo¿e na pewno w zamian za zrobienie amunicji. Zbroja z³omowa to 2 punkty zbroi na korpus i waga 30lbs.
4. Dalej jedn± kamerê uda³o siê uzdatniæ w taki sposób, ¿e dzia³a po pod³±czeniu kablem hdmi do laptopa (a wiêc ma u¿ywalno¶æ kamery internetowej ;-) )
5. Masz u¿ywalne M-16. Osobliwe bardzo M-16 wysz³o, bo spust, kolbê etc dorobiæ musia³e¿ ze z³omu, a od do³u sterczy z tego dziwny 50-nabojowy magazynek zaprojektowany przez Molocha i niekompatybilny z niczym, a w szczególno¶ci normalnym, przedwojennym M-16. Dodatkowo ca³o¶æ do dzia³ania potrzebuje baterii. Póki co noktowizor z punktu 1 jest do tego przymocowany, ale nie musi byæ.
6. Macie bombê z pi³ki.
7. Co do EMP, to nikt nie ma pomys³u sk±d to wzi±æ.
8. Jako ¿e czas nie jest z gumy - da siê zrobiæ strzelaj±cego zdalnie sterowanego robota na podwoziu rzeczonego samochodzika, z kamer± i M-16 i opcj± sensownego celowania z w/w, ale to bêdzie kosztowa³o 1 punkt wyczerpania.
Micha³
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 187
«
Odpowiedz #7 :
Kwiecieñ 10, 2011, 17:38:17 »
Sanchez najbardziej chce poci±gn±æ sprawê tej tajemniczej choroby, która rozwija siê na terenie Seattle, a ¿eby to zrobiæ potrzebuje wiêcej przyrz±dów i próbek. Chcia³bym wiêc znale¼æ przyrz±dy medyczne/chemiczne: strzykawki, fiolki, odczynniki, mikroskop itd. a mo¿e nawet jakie¶ grzyby czy ple¶ni, które da siê wykorzystaæ. Przyda siê te¿ porz±dny notes i co¶ do pisania, ¿eby trzymaæ notatki w jednym miejscu. Specjalistyczn± ksi±¿k± te¿ nie pogardzê. Do tego przy okazji opieki nad populacj± Gas Pipe chcê pozbieraæ materia³ do testów, g³ównie krew, od ludzi, którzy s± chorzy. W zamian mam do zaoferowania swoj± profesjonaln± pomoc, jak i opatrunki, czy cokolwiek innego co mam na karcie. Maæku - zaproponuj jakie¶ wymiany na podstawie tego co potrzebujê i tego co mam. Nie ukrywam przed nikim zawarto¶ci plecaka, mo¿e z wyj±tkiem podejrzanych typów. ;-) Oczywi¶cie u¿ywam moich zdolno¶ci spo³ecznych, by dostaæ jak najlepsz± cenê. Je¿eli nikt nie ma w Gas Pipe tego, co potrzebujê, w grê wchodzi równie¿ wys³anie kogo¶ na przeszukiwanie ruin. To jednak ostateczno¶æ - nie ma co niepotrzebnie nara¿aæ ¿ycia innych.
Inn± rzecz±, któr± móg³bym byæ zainteresowany jest paralizator, choæ jest to sprawa zupe³nie drugoplanowa - to co wy¿ej ma priorytet.
shg
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 150
«
Odpowiedz #8 :
Kwiecieñ 10, 2011, 22:13:28 »
Cytat: RDO Kwiecieñ 10, 2011, 11:45:18
1. z noktowizora z robota da siê zrobiæ celownik noktowizyjny "zamiast lunety". Zrobi³e¶ to wykorzystuj±c resztki dwóch kamer i inne elementy wydobyte z robotów.
Czyli to bêdzie bez zooma? Nie bêdzie +2 z lunety? Bo je¶li nie, to chêtnie u¿yczê celownik komu¶ innemu - pewnie Nickowi siê najbardziej przyda do zwiadów - mo¿na zamontowaæ na to Mini-14.
2. wioskowy chemik posiada zapas prochu (!) . Najchêtniej wymieni za sp³onki w³a¶nie, ale cena niez³a, bo za 1 sztukê oferuje 50gr (ilo¶æ odpowiednia do nape³nienia 1 .308ki lub 2 .223ek, lub 4-5 .380 ACP...380ACP akurat macie bardzi du¿o). Ile bierzesz? Pociski te¿ da siê zrobiæ (chocia¿ zdecydowanie nie przeciwpancerne), wszystkie ³uski da siê ponownie nape³niæ.
a) Je¶li to jest niez³a cena, to chcia³bym tak 30*50gr prochu. Na pocz±tek
Proszê Sancheza, ¿eby namówi³ tego chemika na lepsz± cenê - mo¿e niech go czym¶ naæpa? Je¶li Sanchez bêdzie protestowa³ lub zawiedzie, to sam zaoferujê trochê turbo. Chemik doceni... a je¶li nie, to przecierpiê te 30 sp³onek.
b) Robiê 30 pocisków do Springfielda. Mo¿e zabrakn±æ mi ³usek, ale to nic. Z³o¿ê tyle nabojów ile siê uda - reszta bêdzie na pó¼niej.
c) Je¶li kto¶ potrzebuje amunicji, to mówiæ. Mini-14 ma czym strzelaæ?
d) Na pewno nie uda siê zrobiæ AP?
Bo wiem, ¿e to mo¿liwe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Armor-piercing_shot_and_shell#Specific_AP_round_examples
(zasady na to s± tu:
http://www.savageheroes.com/conversions/Modern%20Weapons%20v1.pdf
)
Oczywi¶cie, je¶li to wynika z wioskowych ograniczeñ, to ze ³zami w oczach robiê konwencjonalne pociski.
3. 2 zbroje z³omowe (dla Nicka i dla siebie) masz, chocia¿ jest takiej zbroi wykonanie fizycznie wyczerpuj±ce. Ale kto¶ ci pomo¿e na pewno w zamian za zrobienie amunicji. Zbroja z³omowa to 2 punkty zbroi na korpus i waga 30lbs.
No raczej Nick pomo¿e! To te¿ jego konserwa.
Ale oprócz zbroi na korpus, koniecznie co¶ na g³owê dla siebie muszê mieæ. Po niedawnej wymianie odstrza³u mózgów z molochem mam uraz psychiczny
Wyklepany z blachy lub najlepiej zaadaptowany (wzmocniony) kask, który kto¶ gdzie¶ znalaz³.
4. Dalej jedn± kamerê uda³o siê uzdatniæ w taki sposób, ¿e dzia³a po pod³±czeniu kablem hdmi do laptopa (a wiêc ma u¿ywalno¶æ kamery internetowej ;-) )
Ok.
5. Masz u¿ywalne M-16. Osobliwe bardzo M-16 wysz³o, bo spust, kolbê etc dorobiæ musia³e¿ ze z³omu, a od do³u sterczy z tego dziwny 50-nabojowy magazynek zaprojektowany przez Molocha i niekompatybilny z niczym, a w szczególno¶ci normalnym, przedwojennym M-16. Dodatkowo ca³o¶æ do dzia³ania potrzebuje baterii. Póki co noktowizor z punktu 1 jest do tego przymocowany, ale nie musi byæ.
Kto¶ z nas chce tego z³oma? Je¶li nie, to mo¿e faktycznie siê podczepi na robota
6. Macie bombê z pi³ki.
Ok. Ale nie zu¿y³em do niej jako¶ przesadnie du¿o trotylu. W koñcu nikt nigdy nie chcia³ ze mn± graæ w pi³kê (faulowa³em i oszukiwa³em) i nie ufam rzutowi Terrence'a (czy kogokolwiek innego).
7. Co do EMP, to nikt nie ma pomys³u sk±d to wzi±æ.
Póki co, póki co!
8. Jako ¿e czas nie jest z gumy - da siê zrobiæ strzelaj±cego zdalnie sterowanego robota na podwoziu rzeczonego samochodzika, z kamer± i M-16 i opcj± sensownego celowania z w/w, ale to bêdzie kosztowa³o 1 punkt wyczerpania.
a) Tu muszê poznaæ opinie reszty za³ogi. Sam nie jestem zdecydowany.
b) Jak siê tego punkt wyczerpania pozbyæ? Chodzi o to, ¿e nastêpn± sesjê zaczn± z kar± -2 i to mi zejdzie po jakim¶ odpoczynku?
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu
P³eæ:
All hail The Emperor!
«
Odpowiedz #9 :
Kwiecieñ 11, 2011, 10:10:01 »
8. Tak, te punkty wyczerpania maj± szansê zej¶æ po d³u¿szym odpoczynku.
6. OK. 100g trotylu w pi³ce masz.
3. Kask znalaz³ Terrence, ale ju¿ sprzeda³. niech bêdzie, uda³o siê go odkupiæ.
2. OK. (tak, niemo¿liwo¶æ zrobienia AP wynika z dostêpno¶ci materia³ów/narzêdzi). i OK, ³±cznie da³o siê 30 nabojów zrobiæ.
Reszta te¿ OK.
Sanchez:
Uda³o Ci siê zdiagnozowaæ dok³adnie o co chodzi i przygotowaæ (przy pomocy wioskowego chemika, któren mia³ szczê¶cie posiadaæ odpowiedni± aparaturê) potrzebne leki. Uda³o Ci siê kilka osób postawiæ na nogi, a i te w gorszym stanie (u których choroba by³a bardziej zaawansowana rokuj± dobrze. Wdziêczni mieszkañcy (no, uratowani i ich rodziny) zap³ac±, g³ównie broni± (pistolet) i amunicj± (10 szt), ale jest te¿ ubranie (n.p. skórzana kurtka, jakie¶ wytrzyma³e spodnie, a tak¿e fartuch lekarski, maska ochronna i rêkawiczki), jedzenie (w tym jedna puszka) i w koñcu, tradycyjnie, alkohol miejscowej produkcji (1.5l). Co do ksi±¿ek: zdoby³e¶ jak±¶ "domow± encyklopediê zdrowia".
Jako ¿e Sanchez jest przeciwnikiem u¿ywania pistoletów, mo¿esz ten pistolet wymieniæ. Na przyk³ad na: du¿y plecak turystyczny, 20 metrów liny, jaki¶ ma³y zestaw survival essentials (obejmuj±cy przyk³adowo 10 tabletek do odka¿ania wody, krzesiwo, kompas, lusterko, gwizdek i zwój sznurka), do dostania te¿ folia termiczna, maska przeciwgazowa, 2 pary gogli ochronnych, kominiarka, talia kart+gar¶æ ¿etonów, zielone sukno... wybierz sobie kilka rzeczy z tej listy.
A co do paralizatora: o ile siê nie mylê kto¶ z dru¿yny takowy odnalaz³.
Micha³
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #10 :
Kwiecieñ 11, 2011, 12:48:10 »
Cytat: RDO Kwiecieñ 11, 2011, 10:10:01
Sanchez:
Uda³o Ci siê zdiagnozowaæ dok³adnie o co chodzi i przygotowaæ (przy pomocy wioskowego chemika, któren mia³ szczê¶cie posiadaæ odpowiedni± aparaturê) potrzebne leki. Uda³o Ci siê kilka osób postawiæ na nogi, a i te w gorszym stanie (u których choroba by³a bardziej zaawansowana rokuj± dobrze. Wdziêczni mieszkañcy (no, uratowani i ich rodziny) zap³ac±, g³ównie broni± (pistolet) i amunicj± (10 szt), ale jest te¿ ubranie (n.p. skórzana kurtka, jakie¶ wytrzyma³e spodnie, a tak¿e fartuch lekarski, maska ochronna i rêkawiczki), jedzenie (w tym jedna puszka) i w koñcu, tradycyjnie, alkohol miejscowej produkcji (1.5l). Co do ksi±¿ek: zdoby³e¶ jak±¶ "domow± encyklopediê zdrowia".
Jako ¿e Sanchez jest przeciwnikiem u¿ywania pistoletów, mo¿esz ten pistolet wymieniæ. Na przyk³ad na: du¿y plecak turystyczny, 20 metrów liny, jaki¶ ma³y zestaw survival essentials (obejmuj±cy przyk³adowo 10 tabletek do odka¿ania wody, krzesiwo, kompas, lusterko, gwizdek i zwój sznurka), do dostania te¿ folia termiczna, maska przeciwgazowa, 2 pary gogli ochronnych, kominiarka, talia kart+gar¶æ ¿etonów, zielone sukno... wybierz sobie kilka rzeczy z tej listy.
A co do paralizatora: o ile siê nie mylê kto¶ z dru¿yny takowy odnalaz³.
OK, to podsumowuj±c, wzbogaci³em siê o nastêpuj±ce przedmioty:
- skórzana kurtka
- wytrzyma³e spodnie
- fartuch lekarski
- maseczka ochronna i rêkawiczki
- puszka jedzenia
- butelka 1.5l alkoholu
- "Domowa encyklopedia zdrowia"
Moje radio sobie zostawiê, a pistolet i amunicjê wymieniê na co¶ przydatnego. Poni¿ej poszeregowa³em przedmioty od tych, które chcê dostaæ najbardziej do tych, na których bardzo mi nie zale¿y. Mistrzu, postaw w którym¶ miejscu kreskê, ¿ebym wiedzia³ co dosta³em, a czego nie.
- maska przeciwgazowa
- talia kart + gar¶æ ¿etonów
- jaki¶ ma³y zestaw survival essentials (obejmuj±cy przyk³adowo 10 tabletek do odka¿ania wody, krzesiwo, kompas, lusterko, gwizdek i zwój sznurka)
- 2 pary gogli ochronnych + kominiarka
- folia termiczna
- zielone sukno
- du¿y plecak turystyczny + 20 metrów liny
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu
P³eæ:
All hail The Emperor!
«
Odpowiedz #11 :
Kwiecieñ 11, 2011, 13:27:10 »
OK, trzy pierwsze od góry masz.
No to najlepszy towar ju¿ w wiêkszo¶ci wykupiony... jak Jonasz siê w koñcu zarejestruje na forum, to ma³o co zostanie.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #12 :
Kwiecieñ 11, 2011, 17:07:49 »
A wiêc tak:
*McDonaldowi oczywi¶cie pomagam w miarê mo¿liwo¶ci. S³usznie zauwa¿y³, ¿e to dla mnie ta zbroja.
*Pistolecik i .380tki opycham za wycior, smar i amunicjê 5.56mm. (je¶li dostanê jej te 20, to oddajê te 14 .223 - niech bêd± do "M(oloch)-16"
*Paralizatorem siê nie podzielê
Ca³y czas liczê ¿e da siê go przerobiæ na energo-miecz. Ale to ju¿ przy nastêpnej okazji, bo nasz dzielny mechanik ma ju¿ i tak za du¿o do roboty.
Shapes in shadow
a glint of steel
Micha³
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #13 :
Kwiecieñ 11, 2011, 17:09:03 »
Cytat: Ash Kwiecieñ 11, 2011, 17:07:49
*Paralizatorem siê nie podzielê
Ca³y czas liczê ¿e da siê go przerobiæ na energo-miecz. Ale to ju¿ przy nastêpnej okazji, bo nasz dzielny mechanik ma ju¿ i tak za du¿o do roboty.
Spoko, bêdê standardowo ludzi razi³ wzrokiem. :-P
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #14 :
Kwiecieñ 11, 2011, 17:11:02 »
Ech no, wzbudzasz we mnie wyrzuty sumienia. Mo¿e byæ po¿yczka do czasu a¿ z³o¿e sobie co chcê? Albo Ty znajdziesz bardziej odpowiedni± broñ?
Shapes in shadow
a glint of steel
Strony: [
1
]
2
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do: