RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 1,000 postów na 6 miesiêcy istnienia  (Przeczytany 1543 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« : Maj 10, 2011, 18:19:50 »

Moi drodzy kulty¶ci-s³ugusy – wczoraj stuknê³o nam 1,000 postów. Poniewa¿ tysi±c to okr±g³a liczba, a ja lubiê symbolikê i skwiercz±cy, hamburgerowy patos, stwierdzi³em, ¿e pora na pewne podsumowanie i przemy¶lenia odno¶nie naszej dzia³alno¶ci.

Istniejemy ju¿ 6 miesiêcy – Forum powsta³o z koñcem listopada zesz³ego roku. Grudzieñ to by³ tylko miesi±c przygotowawczy dla przej¶cia z .puna (zarejestrowanych u¿ytkowników: 1) – faktycznie ruszyli¶my z kopyta od stycznia 2011, czyli leci nam w³a¶nie 5. miesi±c.

Przez ten czas sporo zrobili¶my. Co by³o fajne:

- Grupa kilku zgnêbionych uchod¼ców z .puna rozros³a siê do (zarejestrowanych w bazie) 19 userów – ¿adnych botów i martwych dusz, wszyscy mniej lub bardziej aktywni! Dosz³o do nas Duo in Crime, które stale przenosi nasze spotkania na wy¿szy poziom absurdalnej nerdowo¶ci. Zaprosi³em RDO, który jak nikt rozkrêci³ nasz± dzia³alno¶æ RPG-ow±. Gdzie¿ po drodze przypa³êta³ siê Martin, który sta³ siê jednym ze sta³ych elementów RPG-UG. Tako¿ Ebonitowy_Ryszard (który s³abo stoi z czasem, lecz duchem i sercem jest z nami). Samodzielnie odnale¼li nas Eldrad i Makman, staj±c siê warto¶ciowymi cz³onkami naszej spo³eczno¶ci. Pojawili siê te¿ ludzie z drugiej dru¿yny Neuroshimy, którzy – mam tak± nadziejê – pewnego dnia zintegruj± siê z nami w pe³ni.
- Rozegrali¶my 16 sesji WFRP i – pomimo sporadycznych do³ków i problemu zbyt rozro¶niêtej dru¿yny – my¶lê, ¿e nie by³o tak ¼le. A nawet – wnioskuj±c po waszych postach w Relacjach z sesji – ¿e czasami bywa³o nawet bardzo fajnie.
- Dynamicznie ruszy³a dru¿yna Neuroshimy , w krótkim czasie rozegrali¶my 5 sesji – i jak do tej pory RDO zbiera zas³u¿one pochwa³y od swoich graczy.
- Rozkrêci³a siê dru¿yna Mouse Guard.
- Odby³o siê 8 – zawsze ¶wietnych – posiedzeñ Sekcji Planszówkowej.
- Integrowali¶my siê poza aktywno¶ciami RPG. Byli¶my razem na targach GRAMY i turnieju Neuroshimy Hex. Walczyli¶my ramiê w ramiê na Zoltarze. Zorganizowali¶my Ashowe urodziny. W tym tygodniu drugie z kolei ognisko. Zacie¶niamy wiêzy przy ró¿nych okazjach, tak wiêc nie spe³ni³y siê mroczne proroctwa .punowe, jakoby¶my mieli staæ siê zimnym, bezdusznym przedsiêbiorstwem-molochem zajmuj±cym siê li tylko organizacj± sesji - i „cze¶æ”.

Mogê bez krêpacji i bez wbijania szpil powiedzieæ, ¿e osi±gnêli¶my wiêcej, ni¿ .pun w ci±gu roku. Dziedzictwo .puna ¿yje dalej, rozwija siê i ma siê dobrze – w tym momencie wasz cny Jovaen, który wyprowadzi³ was z ziemi .puñskiej do Ziemi Obiecanej, mo¿e sobie powiedzieæ: „Good job”. Chocia¿ oczywi¶cie nie osi±gnêliby¶my tego, gdyby nie nasz kolektywny wysi³ek. RPG-UG to nasze wspólne dzie³o i w tym punkcie nale¿± siê i wam podziêkowania. Dziêki.

Skazy na kryszta³owym RPG-UG? Zdarzy³o siê parê. Co nie by³o fajne:

- Rozkraczenie siê dru¿yny WFRP. Niezdecydowany
- Sekcja D&D wci±¿ nie mo¿e odpaliæ – przypominam ¿e by³ taki plan, aktywizuj±c w tym punkcie potencjalnych kandydatów jak i Veldrina (udzielaj siê bardziej na Forum).
- Po¶lizg przy odpaleniu ¦wiata Mroku (mea culpa). Ale zostanie odpalony.
- PBF wci±¿ le¿y i kwiczy.
- Nie osi±gnêli¶my jeszcze pe³nej integracji z lud¼mi z Grupy WA i mam nadziejê, ¿e pewnego dnia zasi±dziemy razem do wspólnego ogniska. Mo¿e w czwartek?

Mimo sporadycznych taræ (takie tam pierdo³y - no need to mention), my¶lê ¿e nasze Forum czeka ¶wietlana przysz³o¶æ – i kolejne 1,000 postów, i kolejne...

Czy macie jakie¶ insze przemy¶lenia?

I tak, mam nadziejê, ¿e na ognisku w czwartek oblejemy solidnie nasz± „tysiêcznicê”.
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 113

« Odpowiedz #1 : Maj 10, 2011, 20:23:28 »

Ja, ja mam refleksje! 
Co prawdê nie przebijê Jova ani w poziomie epicko¶ci ani d³ugo¶ci posta, ale do³o¿ê cegie³kê (i kolejnego posta na drodze do dwóch tysiêcy ^^).

Na RPG-UG trafi³am w³a¶ciwie przypadkiem, po tym jak Jov umie¶ci³ linka na fejsbuku (tak wiem, LOL) - i muszê przyznaæ, ¿e odnowienie tej starej znajomo¶ci i do³±czenie do ekipy by³o jedn± z lepszych decyzji towarzysko-socjalnych tego roku. Spêdzili¶my w naprawdê ¶wietnym sk³adzie ca³kiem du¿o czasu, i ani przez chwilê nie by³o nudno. Jasne, zdarza³y siê wzloty i upadki, ale mimo wszystko - nerd life ftw.

Oczywi¶cie wszystko to jest zas³ug± fantastycznych ludzi, wszystkich razem i ka¿dego z osobna. Jeste¶my super.

Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #2 : Wrzesieñ 01, 2011, 14:34:57 »

Lol, tak sobie odkrywam stare w±tki i posty Chichot

Moj± refleksj± s± wszystkie powy¿sze plus to, ¿e do tego tysiêcznego posta nie ¿arli¶my siê chyba jeszcze o detale typu logówki ^^'

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Martin
Komandor Orderu Ma³ego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 133

« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 01, 2011, 15:16:06 »

Dlatego teraz roznosisz ³ajno z sieni po wszystkich izbach?

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

my-wery-world conworlder freeforall kotyteam umbercja