Moi drodzy kultyÂści-sÂługusy –
wczoraj stuknĂŞÂło nam 1,000 postĂłw. PoniewaÂż tysiÂąc to okrÂągÂła liczba, a ja lubiĂŞ symbolikĂŞ i skwierczÂący, hamburgerowy patos, stwierdziÂłem, Âże pora na pewne podsumowanie i przemyÂślenia odnoÂśnie naszej dziaÂłalnoÂści.
Istniejemy juÂż 6 miesiĂŞcy – Forum powstaÂło z koĂącem listopada zeszÂłego roku. GrudzieĂą to byÂł tylko miesiÂąc przygotowawczy dla przejÂścia z .puna (zarejestrowanych uÂżytkownikĂłw: 1) – faktycznie ruszyliÂśmy z kopyta od stycznia 2011, czyli leci nam wÂłaÂśnie 5. miesiÂąc.
Przez ten czas sporo zrobiliÂśmy. Co byÂło fajne:
- Grupa kilku zgnĂŞbionych uchodÂźcĂłw z .puna rozrosÂła siĂŞ do (zarejestrowanych w bazie) 19 userĂłw – Âżadnych botĂłw i martwych dusz, wszyscy mniej lub bardziej aktywni! DoszÂło do nas
Duo in Crime, ktĂłre stale przenosi nasze spotkania na wyÂższy poziom absurdalnej nerdowoÂści. ZaprosiÂłem
RDO, który jak nikt rozkrêci³ nasz¹ dzia³alnoœÌ RPG-ow¹. Gdzie¿ po drodze przypa³êta³ siê
Martin, ktĂłry staÂł siĂŞ jednym ze staÂłych elementĂłw RPG-UG. TakoÂż
Ebonitowy_Ryszard (ktĂłry sÂłabo stoi z czasem, lecz duchem i sercem jest z nami). Samodzielnie odnaleÂźli nas Eldrad i Makman, stajÂąc siĂŞ wartoÂściowymi czÂłonkami naszej spoÂłecznoÂści. Pojawili siĂŞ teÂż ludzie z drugiej druÂżyny
Neuroshimy, ktĂłrzy – mam takÂą nadziejĂŞ – pewnego dnia zintegrujÂą siĂŞ z nami w peÂłni.
- RozegraliÂśmy 16 sesji
WFRP i – pomimo sporadycznych doÂłkĂłw i problemu zbyt rozroÂśniĂŞtej druÂżyny – myÂślĂŞ, Âże nie byÂło tak Âźle. A nawet – wnioskujÂąc po waszych postach w
Relacjach z sesji – Âże czasami bywaÂło nawet bardzo fajnie.
- Dynamicznie ruszyÂła druÂżyna
Neuroshimy , w krĂłtkim czasie rozegraliÂśmy 5 sesji – i jak do tej pory
RDO zbiera zasÂłuÂżone pochwaÂły od swoich graczy.
- RozkrĂŞciÂła siĂŞ druÂżyna
Mouse Guard.
- OdbyÂło siĂŞ 8 – zawsze Âświetnych – posiedzeĂą
Sekcji PlanszĂłwkowej.
- IntegrowaliÂśmy siĂŞ poza aktywnoÂściami RPG. ByliÂśmy razem na targach GRAMY i turnieju
Neuroshimy Hex. WalczyliÂśmy ramiĂŞ w ramiĂŞ na Zoltarze. ZorganizowaliÂśmy
Ashowe urodziny. W tym tygodniu drugie z kolei ognisko. ZacieÂśniamy wiĂŞzy przy ró¿nych okazjach, tak wiĂŞc nie speÂłniÂły siĂŞ mroczne proroctwa .punowe, jakobyÂśmy mieli staĂŚ siĂŞ zimnym, bezdusznym przedsiĂŞbiorstwem-molochem zajmujÂącym siĂŞ li tylko organizacjÂą sesji - i „czeœÌ”.
MogĂŞ bez krĂŞpacji i bez wbijania szpil powiedzieĂŚ, Âże osiÂągnĂŞliÂśmy wiĂŞcej, niÂż .pun w ciÂągu roku. Dziedzictwo .puna Âżyje dalej, rozwija siĂŞ i ma siĂŞ dobrze – w tym momencie wasz cny
Jovaen, ktĂłry wyprowadziÂł was z ziemi .puĂąskiej do Ziemi Obiecanej, moÂże sobie powiedzieĂŚ: „
Good job”.

ChociaÂż oczywiÂście nie osiÂągnĂŞlibyÂśmy tego, gdyby nie nasz kolektywny wysiÂłek.
RPG-UG to nasze wspólne dzie³o i w tym punkcie nale¿¹ siê i wam podziêkowania. Dziêki.
Skazy na krysztaÂłowym
RPG-UG? ZdarzyÂło siĂŞ parĂŞ. Co nie byÂło fajne:
- Rozkraczenie siĂŞ druÂżyny
WFRP.

- Sekcja
D&D wci¹¿ nie moÂże odpaliĂŚ – przypominam Âże byÂł taki plan, aktywizujÂąc w tym punkcie potencjalnych kandydatĂłw jak i
Veldrina (udzielaj siĂŞ bardziej na Forum).
- PoÂślizg przy odpaleniu
ÂŚwiata Mroku (
mea culpa). Ale zostanie odpalony.
- PBF wci¹¿ le¿y i kwiczy.
- Nie osiÂągnĂŞliÂśmy jeszcze peÂłnej integracji z ludÂźmi z
Grupy WA i mam nadziejĂŞ, Âże pewnego dnia zasiÂądziemy razem do wspĂłlnego ogniska. MoÂże w czwartek?
Mimo sporadycznych tarĂŚ (takie tam pierdoÂły -
no need to mention), myÂślĂŞ Âże nasze Forum czeka Âświetlana przyszÂłoœÌ – i kolejne 1,000 postĂłw, i kolejne...
Czy macie jakieÂś insze przemyÂślenia?

I tak, mam nadziejĂŞ, Âże na ognisku w czwartek oblejemy solidnie naszÂą „tysiĂŞcznicĂŞ”.