RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Połączone Zdarzenia
  • PoÂżegnanie z "Trollem": Czerwiec 18, 2011
  • Otwarcie pubu "RockOut": Czerwiec 24, 2011
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PoÂżegnanie z "Trollem"  (Przeczytany 2585 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« : Czerwiec 15, 2011, 18:11:47 »

Jak czêœÌ z was wie, gruchnê³a niedawno wieœÌ, ¿e nasz najdro¿szy pub z najczarniejszej piekielnej otch³ani rodem - Trolla - likwiduj¹.

Ja dowiedzia³em siê od Ebonitowego_Ryszarda, ode mnie dowiedzia³ siê WhtMnk, i tak dalej... WieœÌ potwierdzi³ Drzewo. To nie s¹ Ìwiczenia. To jest pewne.

Jak dla mnie - koszmar, koszmar i koszmar raz jeszcze... Niezdecydowany Nie bêdzie przesad¹, je¿eli powiem, ¿e w pewnym sensie wychowa³em siê w Trollu - nie tylko ja zreszt¹. Jedno jest pewne: drugiego takiego miejsca nie bêdzie. Tak jak ongiœ odszed³ Underground, tak i teraz przyjdzie nam zwodowaÌ drakkar z cia³em Trolla na pok³adzie i podpaliÌ go, oddaj¹c nale¿n¹ mu czeœÌ...

Jak powiedziaÂł Drzewo: ByÂło kupowaĂŚ wiĂŞcej alkoholu.

Impreza poÂżegnalna odbĂŞdzie siĂŞ - w lipcu, bodajÂże? Czy dobrze usÂłyszaÂłem datĂŞ - 18. lipca? JeÂżeli ktoÂś wie - niech pisze.

Jedno jest pewne - za tĂŞ niepowetowanÂą (nie bĂłjmy siĂŞ tego sÂłowa) stratĂŞ przyjdzie nam jeszcze speÂłniĂŚ niejeden kufel.

Na miejsce Trolla powstanie coÂś o nazwie RockOut, jakkolwiek to siĂŞ pisze. Raczej nie bĂŞdziemy mieli czego tam szukaĂŚ, metalowa braci... (Muzyka z Eski Rock? <brrr...>)

Sic transit gloria mundi...

whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2011, 14:46:01 »

18, tak, ale nie lipca!!

impreza po¿egnalna razem z koncertem jest W T¡ SOBOTÊ

18 czerwca zamykajÂą trola
pub bĂŞdzie otwarty od 14 tego dnia, a koncerty zacznÂą siĂŞ o 18

jeÂżeli kogokolwiek to interesuje, to nowy pub o nazwie 'rockOUT' otworzÂą juÂż 24.06 koncertem zespoÂłu empire
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2011, 14:47:54 »

update:
http://totutam.pl/wydarzenia/koncerty/4df2b240605059d4260003bd/RockOut+Pub+-+WIELKIE+OTWARCIE!#description
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2011, 18:21:08 »

18. czerwca! To wiele zmienia. W takim razie: na pewno wykrojĂŞ czas. Rozumiem, Âże mogĂŞ teÂż liczyĂŚ na WhtMnk-a i Kamila. Dobrze. Czy ktoÂś jeszcze z naszej spoÂłecznoÂści wpadnie, oddaĂŚ Trollowi naleÂżny mu hoÂłd?

Piszcie!
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2011, 19:07:22 »

Ja wbijĂŞ na pewno.

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Martin
Komandor Orderu MaÂłego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2011, 19:14:10 »

Ja niestety nie mogê... bijê francuza pod S³upskiem (w cywilizowanej mowie Stolp). Jego WysokoœÌ Król p³aci od g³owy, wiêc nie mogê przepuœciÌ okazji.

BTW. doszedÂłem do wniosku, Âże ten Wasz gdaĂąsk robi siĂŞ coraz bardziej chujowy... zamknĂŞli, FortecznÂą i Duszka, a teraz nawet Trolla. NiedÂługo nie bĂŞdzie gdzie piĂŚ.

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 17, 2011, 17:18:56 »

zamknĂŞli, FortecznÂą i Duszka, a teraz nawet Trolla. NiedÂługo nie bĂŞdzie gdzie piĂŚ.

Hm... Po namyÂśle - nie trzeba tyle malkonteĂąciĂŚ; ten RockOut nie wyglÂąda aÂż tak Âźle. JeÂżeli na otwarcie dajÂą taki - wcale niezgorszy - set jak Hateseed, Fire Breathing Machine i Hurricane, to myÂślĂŞ, Âże jest jeszcze nadzieja. Aczkolwiek, nigdy nie bĂŞdzie to ten sam kochany Troll, z jego obskurnym, ultra-otchÂłannym wystrojem. Szkoda, ale nie moÂżna ÂżyĂŚ przeszÂłoÂściÂą i trzeba ÂżyĂŚ dalej... Niezdecydowany
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 24, 2011, 17:04:24 »

PoÂżegnanie z Trollem odbyÂło siĂŞ 18. czerwca.

Frekwencja byÂła zaiste imponujÂąca; doborowe towarzystwo dÂługowÂłosych wykrĂŞtow, Âżadnych pozerĂłw.

Pierwsza kapela mia³a du¿e opóŸnienie (jak¹œ godzinê-pó³torej) i uraczy³a nas strasznym gównem - brzmia³o to jak jakiœ blues metal i na dodatek zgubili gdzie¿ wokalistê... Tylko cover Seek and Destroy wiadomej kapeli wymiót³ i posprz¹ta³, ale poza tym - kupa ³ajna. Druga kapelka te¿ przesz³a jakoœ bez echa, co chyba i o niej dobrze nie œwiadczy... Za to trzecia horda wlaz³a na scenê i posadzi³a siarczystego kloca, który istotnie nieŸle rozkurwi³ ca³¹ tê tancbudê - by³o nieŸle, a chwilami nawet dobrze. (WhtMnk, napisz jak siê ta horda nazywa³a, bo ja nie pomnê ).

Potem graliœmy te¿ w Jungle Speeda, ku zgryzocie i (czasem) uciesze znudzonej kohorty ludzi o przepe³nionych pêcherzach czekaj¹cych do jedynego w Trollu kibla (kolejki by³y, ¿e ho ho). Oczywiœcie, do³¹czy³o do nas kilku przygodnych graczy. To by³a dziwna partia. Chichot

DziĂŞki za przybycie WhtMnk-owi, Kamilowi, Monice i koleÂżance Kamila. Nie-dziĂŞki caÂłej reszcie. SpotkaÂłem teÂż swojÂą dawnÂą RPG-ekipĂŞ w sile Stan, Zemper i MichaÂł. MiÂło byÂło, moÂże kiedyÂś ich do nas sprowadzĂŞ.

Dosta³em zaproszenie od Szpona na stanowisko krzykacza w jego kapeli! Chichot Ale to ju¿ wiêkszoœÌ z was wie.

Opiliœmy w ró¿nych sk³adach niez³e morze piwa, co skutkowa³o têgim kacem nastêpnego dnia, podczas Oliwskiej Planszy II. Ale by³o warto.

Gloria victis - wieczna sÂława naszemu wspaniaÂłemu lokalowi! Troll pozostanie na zawsze w naszej pamiĂŞci...

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 24, 2011, 17:08:27 »

...OK, to trochê s³abe pisaÌ tak póŸno, ale có¿ poradzê.

Otwarcie nowego klubu - RockOut - na miejsce Trolla - dziÂś, o 19.00!

Liczê na jak najwiêksza frekwencjê (mo¿na wpadaÌ póŸniej). Wjazd za darmo, szczegó³y w linku kilka postów wy¿ej lub tu:
http://totutam.pl/wydarzenia/koncerty/4df2b240605059d4260003bd/RockOut+Pub+-+WIELKIE+OTWARCIE!#description
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #9 : Sierpień 31, 2011, 16:49:19 »

Mo¿na zamkn¹Ì chyba

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #10 : Sierpień 31, 2011, 17:10:55 »

Istotnie - moÂżna.

Pub Troll przeszed³ do historii... Teraz baz¹ wypadow¹ sporej czêœci naszego Forum sta³ siê RockOut. Nie tak dobry jak stare, dobre trollisko, ale có¿ - jak siê nie ma, co siê lubi... (Poprawna odpowiedŸ winna brzmieÌ: "to siê nie ma").

Eventy RockOut-owe w odpowiednich wÂątkach.

A ten idzie do zamkniĂŞcia. Spoko
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

muzycznekoloseum no conworlder freeforall umbercja