RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Urodziny Jovaena  (Przeczytany 1425 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« : Czerwiec 15, 2011, 18:17:05 »

Urodziny, urodziny i po urodzinach. Có¿ - zale¿nie od punktu widzenia - cz³owiek jest o rok bli¿ej grobu, albo - z drugiej strony - kolejny rok uda³o mu siê unikn±æ chudego pana w czarnej sukience i z kos±...

W³a¶nie wczoraj uda³o mi siê do¿yæ 22. wiosny i z tej okazji... Có¿, nie liczy³em na wiele (motto: expect nothing, and you'll never be disappointed - oto jedyna s³uszna m±dro¶æ)... Jednak stanêli¶cie na wysoko¶ci zadania, oj stanêli¶cie. Nie mogê powiedzieæ, ¿e nie by³o to mi³e. By³o. Dziêki.

Podziêkowania w kolejno¶ci objawiania siê.

Po pierwsze: Ebonitowemu_Ryszardowi i Hani za ca³okszta³t - za koordynacjê, s³anie wici, tudzie¿ dary liczne i epickie: pani gospodyni za tort - kruche ciasto z galaretk± w kolorze - jak to Tromm okre¶li³ - oktaryny, i tajemn± inskrypcj± "666 lat" wyryt± w bitej ¶mietanie - epic! Szkoda, ¿e starczy³o tylko na osiem kawa³ków, bo trójka spó¼nialskich - WhtMnk, Kamil i Martin - musia³a obej¶æ siê... bit± ¶mietan± posypan± cukrow± posypk±. A Trommowi musia³em ca³y czas po ³apach dawaæ, coby chocia¿ jeden kawa³ek siê osta³ - ostatecznie wsun±³ go RDO. Ebonitowemu_Ryszardowi za belgijskie Gueuze Cantillon (rocznik 2008) ("to piwo, czy szampan?" - a jednak piwo) - tak epicki trunek na pewno bêdzie królewsk± ozdob± mojej kolekcji butelek. I za tomik wierszy po szwedzku - Aniara Harry'ego Martinsona. Interesuj±ce, przyznajê. Postara³e¶ siê, misiu. :* Ach, i jeszcze za przyniesienie Fluxxa (OK, to by³o trochê nudne, ale damy mu jeszcze szansê), Wiochmen Rejsera (w którego nie zagrali¶my, a szkoda) i inszych inszo¶ci. Du¿o tych podziêkowañ od tej radosnej parki, a niech was ch** trza¶nie.

Trommowi za to, ¿e przyby³, za Chez Geek i za 7Gates. Teraz bêdziemy mogli w koñcu w Chez Geek zagraæ, bo jest kto¶, kto bywa na posiedzeniach Sekcji Planszówkowej i kto zna zasady. A wiecie, ¿e w ww. zinie 7Gates Tromm zamie¶ci³ swój drugi ju¿ wywiad? Pochwalmy go. Tym razem z greck± kapel± Ravencult - polecam. Tromm by³ w ogóle jaki¶ taki osowia³y - efekt g³odu, jak mniemam (niena¿arte bydlê ) a byæ mo¿e i zmêczenia posesyjnego? Bêdzie lepiej. Szykuj postaæ do WFRP.

Szponowi za pierwszy numer arcy-undergroundowego zina Witch Kvlt (za****isty podtytu³: "Evil Manifests Itself in so Many Ways" - i wszystko jasne \m/). Go³e niewie¶cie dupsko na stronie tytu³owej, lucyfery, ³añcuchy, prosiaki, rzygi, fukki i insze ch*** w gêbie, tudzie¿ Ciasteczkowy Potwór. ^^ True underground! Tak¿e za przypinki - "Lactovaginal - Grindcore Hooligans" i pentusa (czarno-ró¿owego!) - mój plecak ju¿ nosi je z dum±. I za piwo. Swoj± drog±, Szpon okaza³ siê byæ tym Szponem, czyli uznanym majstrem-bêbniarzem od grindcorowo-crustowego ³ojenia z Lactovaginal i przyleg³o¶ci. No, to siê nazywa impreza z celebryt± niemal¿e (Ewa Farna wymiêka, panowie i panie ).

Bodysnatcher! o nowej ksywie "Ruda Domina" (Chichot) i Lunarowi za obecno¶æ (a jak¿e) i za piwo. Ciut zbyt szybko uciekli¶cie - nie dosz³o nawet do spotkania z Martinem i wspólnej partyjki Jungle'a - w skrócie: wish you were there!

RDO za niespodziewan± wizytê (serio, nie spodziewa³em siê) i za prezent - krasnoludzkiego tana z Bitwy o Prze³êcz Czaszki. No OK, taki tan to mi na ch**, a nawet jest to wróg rasowy (ja popieram tylko zielonych) ale gest piêkny - zachowam go na honorowym miejscu i obiecujê nie poci±æ go na konwersje do mojej armii orków (hmmm... tan nabity na pal - kusz±ce ^^). Obiecujê.

WhtMnk-owi, Kamilowi za obecno¶æ, przyniesienie Jungle Speeda, tudzie¿ za piwo. Kamilowi kij w oko za propozycjê grania w Jungle Speeda na dwie rêce - je¿eli kiedy¶ wyhodujê sobie ze 2-3 dodatkowe pó³kule mózgowe, dodatkow± parê r±k i czwarte oko - mo¿e to ogarnê... WhtMnk zosta³ te¿ oficjalnie zaproszony do Neuroshimy - obecno¶æ w sobotê (czy te¿ kiedy to bêdzie) wymagana (godzinê ¶led¼ na Forum).

Martinowi tako¿, bo choæ przyszed³ trochê pó¼no, to jednak przyniós³ Banga! (nie ma to jak przyjaciele, co?) i wyrwa³ siê z matni pracy licencjackiej i nawa³u edukacji. Odno¶nie Banga!: dziêkujê wam za prezent "grupowy" - zabicie mnie w 2 turze...

Cyprianowi za epicko przegadane 2 godziny w drodze powrotnej i - zgadnijcie! - za piwo (a nawet dwa). Fajnie jest poznawaæ ludzi na popijawach, a nastêpnie przegadaæ z nimi czê¶æ nocy pod ¶mietnikiem, nieopodal trzepaka, dyskutuj±c na tematy gnostyczno-chtoniczne. Tak, Cyprian okaza³ siê cz³ekiem wielce zacnym a w porz±dku, starym m³otkowcem tako¿, mam wiêc nadziejê, ¿e odwiedzi nas jeszcze przed swym wyjazdem za granicê (oby¶ jednak nie wyje¿d¿a³, stary!) - da³em mu namiary na nas i kiedy¶ siê jeszcze zgadamy.

Heh, trochê tego piwa by³o - i to na wasz koszt.

Huh... To wszyscy. Natomiast tym, co nie pamiêtali - pod prêgierz i mêski organ rozrodczy im w têczówkê, raz za razem... Panie Delialu, odgra¿a³e¶ siê pan jeszcze na urodzinach Ashowych, ¿e za frak mnie wyci±gniesz na jakie¶ urodzinowe party - i co? Ci, których nie by³o - ¿a³ujcie, bo by³o fajnie. A na urodziny dostaniecie ode mnie bana.

"I tak wszyscy macie raka!"
- mój komentarz po dziarskim od¶piewaniu "100 lat..."

Bo to prawda.

Niezgorszy wall of text - ciekawe, czy kto¶ odwa¿y siê to przeczytaæ? Macie jakie¶ komentarze?

PS. Smutny akcent tej imprezy:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=159.msg1268#msg1268
Martin
Komandor Orderu Ma³ego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 133

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2011, 18:56:28 »

Mi³o by³o wpa¶æ, pograæ wypiæ piwko i z³o¿yæ najserdeczniejsze ¿yczenia "wszystkiego z³ego" mrocznemu kap³anowi naszego weso³ego kultu Chichot
Jov! Noch einmal, alles gut!

Btw. Szpon by³ w Trollu? Kuhwa, min±³em siê z nim...

Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2011, 19:06:54 »

Nie ma za co, w koñcu urodziny s± raz w roku. Niech ci s³u¿y 7Gates, to teraz dos³ownie jedyny z tych bardziej popularnych podziemnych zinów, który trzyma poziom i dobiera kapele niezale¿nie od wytwórni i sprzeda¿y. Swoj± drog± ciekawy jestem bardzo strony merytorycznej WitchKultu, zaprzynie¶ na sesjê najbli¿sz±

"Ruda Domina" - EPIC

Fajnie by³o was wszystkich, wybaczcie, ¿em ju¿ by³ na lekkim pok³adzie i niesk³adniej mog³em siê ni¿zwykle wypowiadaæ. Mam nadziejê, ¿e nikogo nie zmaca³em ani nic...

Kto nastêpny w kolejce?

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 17, 2011, 17:45:58 »

Kto nastêpny w kolejce?

Sprawd¼ sam... Doda³em opcjê Kalendarz w górnym menu:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=163.0

I zamierzam wpisywaæ tam wasze daty urodzin, nawet je¿eli sami ich nie podali¶cie! <despota>
Ebonitowy_Ryszard
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 18, 2011, 18:04:47 »

Kto nie by³ niech ¿a³uje.

Nobody expects Urodziny w Trollu
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies