Impreza odbyÂła siĂŞ.
ZaatakowaliÂśmy jÂą w skÂładzie:
Bodysnatcher!,
Lunar,
WhtMnk, oraz – oczywiÂście –
Jovaen.
ZagraliÂśmy w
Horror w Arkham (na podstawie prozy... sami wiecie, kogo). Gra by³a fajna, nawet bardzo fajna, choÌ d³uga i diablo trudna... Nie wype³niliœmy nawet 1/4 za³o¿eù (dodajmy do tego jeszcze ubywaj¹cych graczy - gra ci¹¹¹gnêêê³a siê i ci¹¹¹gnêêê³aaa...), trzeba stawiÌ czo³a faktom - Przedwieczni rozdupczyliby nas i miasteczko Arkham. Niefajnie. Za to gra - bardzo fajna. Mamy kolektywn¹ nadziejê, ¿e a) ktoœ wysup³a z kiesy 200.00 PLN i j¹ kupi, albo b) dorwie j¹ w wypo¿yczalni
GKF-u. Oby!

PrĂłbowaliÂśmy zagraĂŚ w
GrĂŞ o Tron, ale byÂła ciut zbyt rozbudowana, wiĂŞc polegliÂśmy na rozkÂładaniu planszy i rozdawaniu 450,968+ elementĂłw dla kaÂżdego partycypujÂącego…
I zagraliÂśmy w
Small World! Wraz z dwoma fajnymi dodatkami, ktĂłre - gdy piszĂŞ te sÂłowa - sÂą juÂż w naszym posiadaniu, dziĂŞki
WhtMnk-owi.

ByÂło fajnie, jak to grajÂąc w
Small World.
Potem
PaĂąstwo ZieliĂąscy utlenili siĂŞ… A my, z
WhtMnk-iem i jeszcze jedn¹ zab³¹kan¹ park¹ zagraliœmy w
Chaos in the Old World – jak zawsze kultowe.
Podzielcie siĂŞ, w co jeszcze graliÂście.
WhtMnk, Ty w coœ cisn¹³eœ przy innym stole, co to by³o?
A na koniec… PojawiÂła siĂŞ kolektywna idea budowy… wieÂży ze wszystkich zebranych gier. I wiecie co? SiĂŞgnĂŞÂła sufitu (i to wcale wysokiego)!

Ogólnie: By³o ca³kiem fajnie, choÌ mi osobiœcie przeszkadza³ gwar i zagêszczenie ludzi na stosunkowo niedu¿ym obszarze (i dobiegaj¹cy co rusz pora¿aj¹cy, og³uszaj¹cy œmiech od ludzi ze sto³u obok, graj¹cych w jak¹œ pie***lon¹
party game – a miaÂłem tĂŞgiego kaca po zamkniĂŞciu
Trolla, ktĂłre to zamkniĂŞcie miejsce miaÂło poprzedniego dnia…). Ale to moje schizy; có¿, nie moÂżna mieĂŚ wszystkiego. Towarzystwo bardzo sympatyczne, wybĂłr gier – oszaÂłamiajÂący.
PS.
Last but not least – dodam, Âże udaÂło mi siĂŞ rozpropagowaĂŚ nasze Forum, daÂłem m.in. znaĂŚ o naszym istnieniu
Kubie Szarmachowi (tak, temu samemu, co byÂł na
Targach GRAMY i z ktĂłrym graliÂśmy wtedy w
NeuroshimĂŞ, i temu samemu ktĂłry rozsyÂła do was maile z informacjami), ktĂłry dzielnie i na wÂłasnÂą rĂŞkĂŞ koordynuje wydarzenia takie jak
Oliwska Plansza. Wici puszczone – co z tego wyjdzie, zobaczymy.
PPS. PowtĂłrka z wydarzenia!:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=203.msg1530#new