RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Połączone Zdarzenia
  • Oliwska Plansza II: Czerwiec 19, 2011
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Oliwska Plansza II (19.VI.2011)  (Przeczytany 1940 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« : Czerwiec 15, 2011, 18:27:30 »

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=169301179799348

Opis powyÂżej. Lub przeklejony tutaj:

Stowarzyszenie Ludzi Kreatywnych„Razem Przeciw Sobie”

przy wsparciu

Stowarzyszenia „Stara Oliwa” oraz Klubu Osiedlowego Ad-REM

OLIWSKA PLANSZA II

Czyli: Otwarte planszĂłwkowanie...

Gdzie: Dom Zarazy ul. Stary Rynek Oliwski 15, GdaĂąsk Oliwa

Kiedy: 19 czerwca (niedziela) w godzinach 11:00-16:00

Wpisowe: caÂłe NIC (dziĂŞki uprzejmoÂści Stowarzyszenia Stara Oliwa)

Kto: KaÂżdy kto ma ochotĂŞ, nie tylko z Oliwy

Gramy w gry planszowe przyniesione przez uczestnikĂłw. MoÂżna oczywiÂście pojawiĂŚ siĂŞ nie posiadajÂąc Âżadnej gry, ale wykazujÂąc chĂŞci
do grania w takowe. Mamy caÂłkiem sporo wÂłasnych na dobry poczÂątek
BĂŞdziemy graĂŚ zarĂłwno w te miÂłe i przyjemne towarzyskie gry, jak i w te wyzwalajÂące duÂżo emocji systemy bardziej skomplikowane
Do tych drugich sugerowany wiek uczestnikĂłw to 14+

Serdecznie zaprasza na wydarzenie:

…czyli jeÂżeli szukasz towarzystwa do rozgrywki lub chcesz poznaĂŚ nowych graczy i gry – ÂśmiaÂło przybywaj!

To jak? Atakujemy? Instalujemy V kolumnĂŞ? Ja chyba siĂŞ wybiorĂŞ - zapraszam i was.

Wyszperane przez WhtMnk: tusen tack.
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2011, 13:38:15 »

Count me in  Spoko
Lunar
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2011, 17:22:20 »

TeÂż siĂŞ pewnie przejdĂŞ - mieszkam w koĂącu zaraz obok, a w poniedziaÂłek mam ciĂŞÂżki egzamin. To juÂż dwa powody.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #3 : Lipiec 15, 2011, 16:40:36 »

Impreza odbyÂła siĂŞ.

ZaatakowaliÂśmy jÂą w skÂładzie: Bodysnatcher!, Lunar, WhtMnk, oraz – oczywiÂście – Jovaen.

Zagraliœmy w Horror w Arkham (na podstawie prozy... sami wiecie, kogo). Gra by³a fajna, nawet bardzo fajna, choÌ d³uga i diablo trudna... Nie wype³niliœmy nawet 1/4 za³o¿eù (dodajmy do tego jeszcze ubywaj¹cych graczy - gra ci¹¹¹gnêêê³a siê i ci¹¹¹gnêêê³aaa...), trzeba stawiÌ czo³a faktom - Przedwieczni rozdupczyliby nas i miasteczko Arkham. Niefajnie. Za to gra - bardzo fajna. Mamy kolektywn¹ nadziejê, ¿e a) ktoœ wysup³a z kiesy 200.00 PLN i j¹ kupi, albo b) dorwie j¹ w wypo¿yczalni GKF-u. Oby!

PrĂłbowaliÂśmy zagraĂŚ w GrĂŞ o Tron, ale byÂła ciut zbyt rozbudowana, wiĂŞc polegliÂśmy na rozkÂładaniu planszy i rozdawaniu 450,968+ elementĂłw dla kaÂżdego partycypujÂącego…

I zagraliÂśmy w Small World! Wraz z dwoma fajnymi dodatkami, ktĂłre - gdy piszĂŞ te sÂłowa - sÂą juÂż w naszym posiadaniu, dziĂŞki WhtMnk-owi. ByÂło fajnie, jak to grajÂąc w Small World.

Potem PaĂąstwo ZieliĂąscy utlenili siĂŞ… A my, z WhtMnk-iem i jeszcze jednÂą zab³¹kanÂą parkÂą zagraliÂśmy w Chaos in the Old World – jak zawsze kultowe.

Podzielcie siê, w co jeszcze graliœcie. WhtMnk, Ty w coœ cisn¹³eœ przy innym stole, co to by³o?

A na koniec… PojawiÂła siĂŞ kolektywna idea budowy… wieÂży ze wszystkich zebranych gier. I wiecie co? SiĂŞgnĂŞÂła sufitu (i to wcale wysokiego)! Chichot

OgĂłlnie: ByÂło caÂłkiem fajnie, choĂŚ mi osobiÂście przeszkadzaÂł gwar i zagĂŞszczenie ludzi na stosunkowo nieduÂżym obszarze (i dobiegajÂący co rusz poraÂżajÂący, ogÂłuszajÂący Âśmiech od ludzi ze stoÂłu obok, grajÂących w jak¹œ pie***lonÂą party game – a miaÂłem tĂŞgiego kaca po zamkniĂŞciu Trolla, ktĂłre to zamkniĂŞcie miejsce miaÂło poprzedniego dnia…). Ale to moje schizy; có¿, nie moÂżna mieĂŚ wszystkiego. Towarzystwo bardzo sympatyczne, wybĂłr gier – oszaÂłamiajÂący.

PS. Last but not least – dodam, Âże udaÂło mi siĂŞ rozpropagowaĂŚ nasze Forum, daÂłem m.in. znaĂŚ o naszym istnieniu Kubie Szarmachowi (tak, temu samemu, co byÂł na Targach GRAMY i z ktĂłrym graliÂśmy wtedy w NeuroshimĂŞ, i temu samemu ktĂłry rozsyÂła do was maile z informacjami), ktĂłry dzielnie i na wÂłasnÂą rĂŞkĂŞ koordynuje wydarzenia takie jak Oliwska Plansza. Wici puszczone – co z tego wyjdzie, zobaczymy.
PPS. PowtĂłrka z wydarzenia!:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=203.msg1530#new
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

my-wery-world freeforall kotyteam maro no