RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: (WA) 23 czerwca - odwiedziny na Placy budowy (sesja #10)  (Przeczytany 1701 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 154

« : Czerwiec 23, 2011, 17:21:25 »

Tym razem w skrócie, highlighty:
- Sanchez i Terrence (nieobecni na sesji) udaj± siê w pogoñ za skrobaczami - uznani za MIA przez pozosta³ych 3 cz³onków dru¿yny
- próba 'oswojenia' robota naprawczego w wykonaniu McD., zakoñczona dla Nick'a 3-ma ranami oraz strat± kuszy ale za to nowym akumulatorem
- magiczne 'rêce które lecz±" Alexa doprowadzaj± tropiciela z powrotem do 0 ran. Jak widaæ obyli¶my siê bez medyka
- Martin porywa Mini 10/22 i znika 'ratowaæ' Sancheza - równie¿ uznany za MIA
- rozjechana banda skrobaczy = nowy paint job dla naszego wózka
- spotkanie z przepakowanym pajêczym robotem zakoñczone zwyciêstwem za³ogi APC. A tak¿e pogiêtymi, podziurawionymi i przypalonymi blachami.
- krótka przerwa na odsapniêcie w bocznym korytarzu - utrata po³owy zapasów (wredne myszy) oraz dos³owne olanie transportera przez Molocha
- moment napiêcia (3 ciê¿kich strzelców!) przy bramie na tereny Molocha - za¿egnane magicznym kodem dostêpu 666
- jazda przez epicko przera¿aj±cy plac budowy oraz bioelektrowniê rodem z Matrixa
- uratowanie ty³ka ¿o³nierzowi z Edenu - przysz³ej postaci Deliala, pomimo jego wredoty i nie pojawienia siê na sesji
- wycieczka maszynostrad±
- koniec paliwa i Zurich Bank w oddali (3km)

Ogó³em - jak poprzednio, sporo siê dzia³o, fabu³a zosta³a popchniêta (a raczej pojecha³a APC) do przodu, a postacie zobaczy³y po co Moloch zbiera jeñców. McD odkry³ miejsce w którym chcia³by mieszkaæ jak przejdzie na emeryturê. APC zmieni³ siê w maszynê Khorne'a. Ustalenia co zabieramy a co zostawiamy to chyba w temacie "Miêdzy sesjami WA".

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 177

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 23, 2011, 22:46:32 »

Czuje siê trochê jak Kyle Reese z przysz³o¶ci, jeszcze siê nie urodzi³em jako gracz na waszych (a w przysz³o¶ci mam nadziejê naszych) sesjach, a ju¿ kto¶ mnie ratuje:D

Dziêkujê!

Nie pojawi³em siê, gdy¿ zaspa³em, a jestem jedn± z tych która gdy gdzie¶ za¶pi i ma wybieraæ miêdzy szaleñczym po¶piechem a przewróceniem siê na drugi bok, wybiera to drugie. Sorry!:P Dzisiaj po prostu nie da³em rady. Przepraszam wszystkich którzy mogli siê poczuæ ura¿eni : )
AratellSkink
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 25, 2011, 16:59:13 »

Mnie nie by³o, bo debug pracy magisterskiej mnie poch³on± a¿ do godziny 11 dzi¶. Z przerwami na sen i jedzenie, i procesjê. (Uwielbiam te b³êdy, dla wykrycia których muszê uruchomiæ ca³y program i pozwoliæ mu pracowaæ przez 15 minut)

Poniewa¿ ja i Sanchez wybrali¶my siê na walkabout, gonieni przez Martina, czy MG mo¿e podliczyæ ilo¶æ uszu w naszyjnikach z jakimi wrócimy? A na powa¿nie to chcia³bym siê dowiedzieæ po co Moloch zbiera jeñców?
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 25, 2011, 17:02:40 »

A tak na powa¿nie to siê teraz nie dowiesz, mo¿e pó¼niej ;-)

A w jakim stanie wrócicie - nie wiem ;-)
Niektórzy uwa¿aj±, ¿e bez transportera nie macie szans pokonaæ trasy jak± pokonali obecni ;-)
(jak dotrzecie na nastêpn± sesjê, to wymy¶lê sposób w jaki wam siê to uda³o osi±gn±æ ;-) )

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
AratellSkink
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 25, 2011, 18:03:39 »

Jak znam ¿ycie, to dotrzemy tam innym transporterem. Zapewne w eskorcie dwóch ciê¿kich robotów.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 154

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2011, 15:14:49 »

Mo¿ecie mieæ drobny problem - tego typu 'taksówki' mog± was dowie¼æ na Plac Budowy, ale wyjechaæ stamt±d to ju¿ raczej nie dacie rady. A po tym co opisa³ RDO na sesji - macie ma³e szanse ¿e kto¶ (znaczy - 3 pozosta³ych) zaryzykuje rescue mission. A ju¿ astronomicznie ma³e, ¿e taka operacja bêdzie skuteczna. Zw³aszcza bior±c pod uwagê ¿e transporter jest w tej chwili out of fuel.

Niektórzy uwa¿aj±,
Znaczy ja, moja osoba i Ash. XD
...wymy¶lê sposób w jaki wam siê to uda³o osi±gn±æ...
...i które czê¶ci cia³a uda³o wam siê zachowaæ.
ilo¶æ uszu w naszyjnikach
Hmm, bêdzie 6 - po parze za Terensa, Sancheza i jednej mniejszej za Martina. Zak³adaj±c ¿e Moloch lubi tak± 'bi¿uteriê'.
po co Moloch zbiera jeñców?
Jak MG bêdzie bardzo z³y i z³o¶liwy mi³y, dobry i chêtny zaspokoiæ tw± ciekawo¶æ to przekonasz siê na w³asnej skórze.

A tak w ogóle to mogê sobie dopisaæ do karty achievement - Mistrz Pokemonów, jako ¿e z³apa³em wszystkie. Chodzi oczywi¶cie o minusy  - rany na -3 i zmêczenie na -2. Wszystkie trójk±ciki szare. Chichot

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

freeforall kotyteam my-wery-world muzycznekoloseum conworlder