RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Grupy  (Przeczytany 2741 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« : Czerwiec 29, 2011, 13:17:57 »

Dobra, aktualna liczba osĂłb chĂŞtnych do nowej kampanii WFRP prezentuje siĂŞ tak:

1. Abaddon
2. Ebonitowy_Ryszard
3. Eldrad
4. Martin
5. RDO
6. Tromm
7. WhtMnk
+/- Kaja
+/- Olga

To jest, oczywiÂście, way too much... Dlatego, tak jak w przypadku Neuroshimy - zamierzam podzieliĂŚ was na dwie grupy.

Uwagi:

Generalna zasada brzmi: maksymalna iloœÌ osób w dru¿ynie wynosi 5. (Kaja i Olga na pewno siê wkrêc¹ ).

Czarodzieje (Ebonitowy_Ryszard i Eldrad) zostaj¹ przeniesieni, ka¿dy do innej grupy. Dwóch magów w jednej dru¿ynie to trochê za du¿o. (Odnoœnie RDO - kowal run to nie czarodziej, wiêc bez ró¿nicy).

Ró¿ni ludzie mog¹ graÌ w ró¿nych terminach, dlatego nie wykluczam (na pocz¹tek) prowadzenia jednej Grupy 2/3-osobowej.

Przenoszenie siĂŞ miĂŞdzy grupami (np. w wypadku zmian/niskiej frekwencji/odpÂływajÂących graczy) bĂŞdzie moÂżliwe - chwilowo jak i nie chwilowo.

ProponujĂŞ podziaÂł:

Grupa OG1 (wyjaÂśnienie skrĂłtu na sesji... WhtMnk wie, o co chodzi ):
- Abaddon
- Eldrad
- Kaja
- Olga
- WhtMnk

Grupa OG2:
- Ebonitowy_Ryszard
- Martin
- RDO
- Tromm

WedÂług mnie, to dobry podziaÂł - nie sÂądzĂŞ, Âżeby ktoÂś miaÂł obiekcje.

JeÂżeli macie jakieÂś uwagi lub pytania - piszcie.
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2011, 15:37:38 »

wszystko wyÂśmienicie, grajmy juÂż kurde : p
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 29, 2011, 16:01:18 »

Jestem jedynym w grupie z wczeÂśniejszego skÂładu? buuuu :F

W ogĂłle, na najbliÂższej sesji grupy I bĂŞdÂą graÂły 2 osoby? (ja i WhtMnk)
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 29, 2011, 16:29:44 »

Luz blus.

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #4 : Lipiec 01, 2011, 18:16:11 »

Nowe - smutne - wieœci: Ebonitowy_Ryszard nas opuœci³ i prawie na pewno w ogóle nie bêdzie z nami w nic gra³. Smutny Poniewa¿ podejrzewam, ¿e Tromm (który jak zwykle w chuja sobie leci ) te¿ odpadnie, szykuj¹ siê spore przemeblowania w grupach, ze szczególnym uwzglêdnieniem Grupy OG2... Informacje pojawiaÌ siê bêd¹ na bie¿¹co.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #5 : Sierpień 18, 2011, 08:49:28 »

Nowe info odnoÂśnie grup.

Na ostatniej sesji radoÂśnie powitaliÂśmy w naszych szeregach MisiaHaribo i jego elfickiego maga Imho.

Tym samym, liczba graczy skoczyÂła do siedmiu. Za duÂżo, duÂżo za duÂżo, jak na jednÂą sesjĂŞ.

Aktualna lista graczy:
1. Abaddon
2. Disposable89
3. Hela
4. Martin
5. MiÂśHaribo
6. Tromm
7. WhtMnk

Dlatego teÂż proponujĂŞ wprowadziĂŚ w koĂącu w Âżycie podziaÂł na grupy.

Jak to dziaÂła? Prosto.

Raz na tydzieĂą prowadzĂŞ jednej grupie i raz na tydzieĂą drugiej. ProwadzĂŞ dwa razy w tygodniu, tempo gry nie spada. Ot, instrukcja. DziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ, idĂŞ do domu.

A na serio. Grupa Ordo Gryphi 1 (czyli obecna) dalej toczy swoje Âśledztwo. Grupa Ordo Gryphi 2 rusza na front. Kampania OG1 pozostaje taka, jaka jest - wywaÂżona. TrochĂŞ akcji, trochĂŞ bitki, intrygi i interakcja ze Âświatem. Kampania OG2 jest mocno militarna - akcja, akcja, Âłomotanie wrogĂłw Cesarstwa, prostsza intryga (nie - brak tejÂże, ale - nie tak rozbudowana), mniej BN-Ăłw.

Dlaczego tak?

Jak wydaje mi siê: z podejœcia do gry i wymagaù, jakie stawia ka¿de z was jako gracz. CzêœÌ z was lubi bardzo wykrêcone intrygi. CzêœÌ z was lubi po³omotaÌ mieczem. Natomiast czêœci z was to wisi.

Z punktu widzenia fabuÂły jak i wywaÂżenia siÂł w druÂżynie, proponujĂŞ taki oto podziaÂł:

Grupa OG1:
- Hela
- MiÂśHaribo
- Tromm
- Whtmnk

Grupa OG2:
- Abaddon
- Disposable89
- Martin
Od paÂździernika: Eldrad

Wiem, Âże fajnie siĂŞ nam razem gra. Ale pospoÂłu zgodziliÂśmy siĂŞ, Âże powyÂżej 6 graczy pÂłynnie prowadziĂŚ siĂŞ nie da. A chcĂŞ, Âżeby kaÂżde z was wynosiÂło coÂś z kaÂżdej sesji, a nie siedziaÂło cicho w kÂącie, bo akurat zagÂłusza je wygadany kolega z druÂżyny. I tak przez 90% czasu gry.

Naturalnie, najbliÂższe sesje dogramy razem. Za jakieÂś 2 sesje wprowadzi siĂŞ podziaÂł - o ile skÂład osobowy siĂŞ nie zmieni, co - mam nadziejĂŞ - nie nastÂąpi.

OczywiÂście: bardzo liczĂŞ na wasze gÂłosy w tej sprawie.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 30, 2011, 18:41:48 »

Co do Grup, to nic siĂŞ nie zmieniÂło... poza smutnym faktem, Âże Grupa OG2 nie moÂże wystartowaĂŚ... Reanimujemy jÂą?

Pytania do czÂłonkĂłw Grupy OG2:

Abaddon i Disposable89: Planu zajĂŞĂŚ dla skandynawistyki jeszcze nie ma... Ale moÂże macie jakieÂś prognozy odnoÂśnie gry w nowym roku akademickim? Czy uda wam siĂŞ wykroiĂŚ chociaÂż jeden wieczĂłr w tygodniu?

To samo pytanie do Asha i Martina. Jakie sÂą wasze prognozy na sezon jesieĂą/zima?

Teraz czas na ÂławkĂŞ rezerwowych...

Eldrad? Co z Tob¹? Czy do³¹czysz do nas, bo rozumiem, ¿e upierdliwe praktyki nie bêd¹ ju¿ a¿ takim problemem w roku akademickim? Czy mo¿e zmieni³eœ plany? (Oby nie).

RDO: czy planujesz powrĂłciĂŚ do nas? Fabularnie pasowaÂłoby to idealnie, a i zyskalibyÂśmy byĂŚ moÂże dodatkowÂą energiĂŞ.

Piszcie!
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 30, 2011, 19:39:01 »

OdnoÂśnie mojej osoby to nic nie mogĂŞ powiedzieĂŚ za wczasu - informacje tylko z tygodnia na tydzieĂą. PĂłki co do czasu obrony jestem mniej wiĂŞcej wolny, choĂŚ mam czasami waÂżniejsze daty w kalendarzu - nie kaÂżdy dzieĂą bĂŞdzie pasowaÂł, ale postaram siĂŞ nie robiĂŚ problemĂłw.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 30, 2011, 22:11:03 »

Abaddon i Disposable89: Planu zajĂŞĂŚ dla skandynawistyki jeszcze nie ma... Ale moÂże macie jakieÂś prognozy odnoÂśnie gry w nowym roku akademickim? Czy uda wam siĂŞ wykroiĂŚ chociaÂż jeden wieczĂłr w tygodniu?

Raczej damy radê znaleŸÌ wolny dzieù w tygodniu, najprawdopodobniej bêd¹ to czwartki albo pi¹tki. W tym tygodniu najbardziej pasowa³aby nam gra w czwartkowe popo³udnie/wczesny wieczór.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

conworlder trzywahaty maro muzycznekoloseum umbercja