RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 10.07.2011 - Sesja #2  (Przeczytany 3179 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 116

« : Lipiec 11, 2011, 11:08:53 »

huh....
W sumie to nie wiem co napisaæ. Ta sesja da³a do my¶lenia, ale ogólnie jest na plus, tak mi siê wydaje.

W skrócie:

Dostarczono nam z hospicjum, zgodnie z umow±, Kaspara. Podleczyli¶my go, nakarmili¶my i dali¶my ubranie, nastêpnie wszysry wyruszyli¶my
do wioski Barenfehren (?). Z rozmowy z stra¿nikiem bramy Magnus dowiedzia³ siê, ¿e widzia³ wiele istot krêc±cych siê i znikaj±cych w pobli¿u
jeziorka, a ludzie hrabiego nakazali mu milczeæ.
Kiedy Uliana, Magnus i Gimhri wyruszyli na poszukiwanie ¶ladów zostali zaatakowani przez bretoñskich najemników nas³anych konkretnie
na nasz± dru¿ynê przez: [tu proszê o uzupe³nienie, bo myl± mi siê ksi±¿e z hrabi±]. Po wygranej walce jeñców zaczêli¶my przes³uchiwaæ.
Niestety wiele nam to nie da³o. Wiemy natomist, ¿e ludzie, którzy maj± problemy z wymawianiem litery 'r' nawet w obliczu ¶mierci nie
przestaj± szydziæ z... e.... ludzi, którzy 'r' wymawiaj± normalnie : p

Postanowili¶my wyruszyæ w stronê Monastyru Zakonu Sigmara Dni Ostatnich (?). Na miejscu zaskoczy³o nas oblê¿enie, kwarantanna
i upierdliwy jak wrzód na dupie (bez urazy, postaæ odegrana ¶wietnie, brawa dla Martina) £owca Czarownic wraz z dowódczyni± wojsk
pani±/nn± Gudrun.
Rozpocz±³ siê konflikt interesów. Uliana zosta³a potraktowana niegodnie i ura¿ono jej honor, Gimhri poszed³ do wiêzienia, Ludwig i Magnus
wdali siê w teologiczn± dysputê z Wielebnym, a Gudrun rozkazywa³a napier*** z dzia³ w bogu ducha monastyr : p W miêdzyczasie Caspar
zosta³ zidentyfikowany jako uciekinier z hospicjum i ponownie oskar¿ony o szerzenie pog³osek o skavenach - za to grozi stryczek.
By ratowaæ jego ¿ycie i odwróciæ uwagê Wielebnego i Gudrun - chocia¿ na chwilê - od oblê¿enia ustalili¶my, ¿e:
Ludwig, Uliana, Magnus, Gimhri, Gurdun oraz jej wojsko pojad± w stornê bagien by przyprowadziæ skavena - dowód ocalaj±cy Caspara.
W miêdzyczasie Aldus pozosta³ w obozie i ruszy³ w stronê <cenzura>, by <cenzura>. Kiedy ju¿ by³ na miejscu rozpocz±³ poszukiwania <cenzura>,
jednak jego obawy wzbudzi³y <cenzura>. Mimo to postanowi³ porozmawiaæ z <cenzura>, który okaza³ siê byæ <cenzura>! (a na to by¶my nigdy nie wpadli!)
Wywiad zakoñczy³ siê tym, ¿e musimy ocaliæ monastyr, bowiem tamtejsi mnisi strzeg± <cenzura>, który to chce zdobyæ chaos, a tak¿e... e ksi±¿e?
serio, nie pamiêtam pod czyj± jurysdykcj± jest oblê¿enie.

Co dalej.. nie wiadomo, nawet jak uda nam siê sprowadziæ skavena, to wielebny i tak bêdzie chcia³ zrównaæ klasztor z ziemi±.
Jeste¶my w dupie do kwadratu i ch** (chaosu).

Martin
Komandor Orderu Ma³ego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 133

« Odpowiedz #1 : Lipiec 11, 2011, 14:25:17 »

Jako u¶wiadomiony przez naszego Mistrza ¶pieszê wyja¶niæ:

Hrabia Jurgen von Bildhoffen kuma siê ze Skavenami i nas³a³ na was "Impehtynenckich Phostaków!"

Ksi±¿ê Leopold von Bildhoffen, którego Jurgen jest kuzynem, jest panem na Carroburgu i dziedzicem okolicznych ziem. Poza tym mocodawc± wielebnego von Gleich i panny Reinfern.

Od siebie dodam, ¿e Adalbert mo¿e byæ pomocny i ¿yczliwy jednak trzeba by zyskaæ jako¶ jego przychylno¶æ. Poza tym, nie zapominajcie, ¿e on te¿ ma swoje cele i zadania (jest lojalnym s³ug± Ko¶cio³a i Imperium, a obie te si³y stawiaj± przed nim pewne wymagania), z których nie chce, albo i nie mo¿e, zrezygnowaæ.

PS Te zadufane w sobie, bufoniaste elfy s± bydlêtami bez honoru
PS 2 A... by³bym zapomnia³: Gdyby nie obecno¶æ klechy w Waszych szeregach, prawdopodobnie skoñczyliby¶cie na suchej ga³êzi Chichot
PS 3 Wrzód na dupie sobie zapamiêtam Btw... Czekam na powsta³e na sesji obrazki
PS 4 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Hohenfriedeberg.Attack.of.Prussian.Infantry.1745.jpg Na pierwszym planie przed szeregiem - podoficer ze (sz)pontonem
PS 5 Edytujê ten post 5 raz, piszcie co¶ do cholery

whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 116

« Odpowiedz #2 : Lipiec 11, 2011, 21:40:02 »

dziwna ta cisza, no nie? : P
a wrzód na dupie traktuj jako komplement Chichot
jakby¶ od razu poszed³ na ugodê, to za prosto by posz³o,
a postaæ nie by³aby a¿ tak wyrazista.
Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #3 : Lipiec 12, 2011, 16:43:21 »

Dysputa z von Gleichem u¶wiadomi³a mi, ¿e ni chuja nie mo¿emy pozwoliæ, ¿eby muzu³manie stawiali u nas meczety Nie ma rozmowy po prostu, a na strefê wp³ywu nie mo¿emy sobie w stale br±zowiej±cej Europie pozwoliæ

Tym nie mniej nigdy jeszcze na sesji tyle nie gada³em kosztem bitki i rozbebeszania - ciekawe do¶wiadczenie acz i m³otkiem bym se machn±³ kilka razy.

Udany debiut Olgi, która w i¶cie ¿o³nierskim stylu wy³o¿y³a podw³adnym co, czym i kiedy rozpierdoliæ na kawa³ki Kaja z kolei ca³kiem fajnie zazgrzyta³a w konflikcie z ksenofobicznym von Gleichem.

Kuba z i¶cie stoickim spokojem znosi nasze odbiegi od main questa Chwa³a mu za to, ale z mojej strony: dajmy se spokój z ma³ostkowo¶ci±, nie ka¿dy kamieñ to ukryta pu³apka i nie za ka¿dym obrazem znajduje siê pergamin z kodami do Tekkena. Czy co¶.

Ostatnia rzecz: albo siê dobrze dobrali¶my albo sesja jest ciekawsza ni¿ poprzednia, bo mimo, ¿e zbeczyli¶my sobie to i tamto, to nie oddalali¶my siê za bardzo od meritum i Jov nie musia³ stawiaæ nas do pionu swoim tubalnym g³osem gospodarza gal bokserskich ("Leeet's get ready to rumbleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!")

Ogólnie: co¶ czujê, ¿e to bêdzie mocna kampania.

Do nastêpnego!

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 12, 2011, 17:51:27 »

Dysputa z von Gleichem u¶wiadomi³a mi, ¿e ni chuja nie mo¿emy pozwoliæ, ¿eby muzu³manie stawiali u nas meczety

Powiedzia³ ten, który w negocjacjach nie odst±pi³ od ¿adnego ze swoich ¿±dañ No có¿ za hipokryzja xD

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #5 : Lipiec 13, 2011, 18:42:00 »

My¶lê, ¿e sesja by³a ca³kiem OK. Je¿eli tak d³ugo po komentowali¶cie, planowali¶cie "co dalej", prze¿ywali¶cie - to chyba jest to dobry znak...

To by³a dziwna sesja, tu siê zgodzê. Mog³o byæ trochê wiêcej sprawnej i ¿wawej akcji (i sprawniej przeprowadzona walka z Bretoñczykami), ale czy¿ interakcja miêdzy dru¿yn± a ¶wiatem nie wysz³a nader fajnie? To nie by³a jedna z tych drêtwych, kryzysowych sesji, gdy tylko je¼dzili¶cie w kó³ko (Abbadon i Tromm pamiêtaj±... Sesje #9 i #10, gdzie nic mi siê nie klei³o...) - by³a drama, by³a trudna decyzja, czê¶æ z was dosta³a g³êbsze wejrzenie w intrygê...

Na dobrej sesji musi byæ wybór, mocny wybór, a nie "któr± drog± pojedziemy?". I to siê uda³o - szczególnie ¿e po prostu nie mogli¶cie zawróciæ i zostawiæ monastyru samemu sobie, o nie - wy¶cie z Zakonu Gryfa... A poza tym: dostali¶cie ode mnie piaskownicê, dostali¶cie zabawki - a resztê macie sobie zrobiæ sami. Czy¿ to nie fajna metoda na grê? Nikt nie mo¿e narzekaæ, ¿e liniowo, i ¿e to nie wy decydujecie o dalszym kszta³cie kampanii, ¿e MG despota.

Przede wszystkim: du¿e brawa dla Martina i jego brawurowego odgrywania waszego nowego "ulubionego" NPC-a - inkwizytora Adalberta von Gliech. Zniszczy³e¶ mnie tym po ca³o¶ci... ale w tym pozytywnym sensie. OK, mia³ byæ konflikt miêdzy wami (nie mo¿na jeszcze zapomnieæ o Gudrun, czyli Oldze), ale to co wysz³o przeros³o moje wyobra¿enia. By³o trochê strasznie, trochê dziwnie, ale bardzo, ale to bardzo epicko, m±drze i bez g³upawki. Nie mogê nie pochwaliæ Tromma - nie spodziewa³em siê takiej twardej teologicznej dysputy po kap³anie-wojowniku! Mo¿e powinienem daæ Ludvigowi +10 do Wiedzy (Teologia)? Martin za¶ dostaje ode mnie Ma³y Order Fanatyka, a wraz z nim - stosowny plakat-okraszankê (serio, zobacz, jak koresponduje to z Twoim stwierdzeniem na sesji, ¿e "Sigmar pozna swoich"!):

A po drugie: gor±co witamy w naszej dru¿ynie Olgê. Mo¿e nie mia³a za du¿o okazji siê wykazaæ, ale zobaczy³a jak gramy i pokaza³a pazur (przy mo¼dzierzach...) - tak trzymaæ! Cieszê siê, ¿e stworzy³a¶ sobie postaæ do Grupy OG2 (albo do Grupy OG1 - roszady wci±¿ trwaj±...), oby ta ruszy³a rych³o...

Abaddon musi mi jeszcze powiedzieæ, czy takie ponowne wprowadzenie braci Valentine przypad³o mu do gustu. "Ulubieni adwersarze", ach, jakie to tandetne i fajne jednako. Walka z braæmi by³a przyd³uga, ale koñcówka i¶cie w stylu 7th Sea... mniam! (I ta muzyka z Piratów z Karaibów!).

Kaja wesz³a w rasowy konflikt z Adalbertem, co moim zdaniem, jest kamieniem milowym w procesie z¿ycia siê z postaci± i wiêkszego rolplejowania. Bardzo dobrze, chcê widzieæ czê¶ciej tego zimnego i dumnego elfa! Pamiêtaj, ¿e to oni - ludzie - s±  tak naprawdê byd³em, co to ¿yje kilka razy krócej ni¿ cz³onkowie Twojej szlachetnej rasy, i co z Chaosem siê kuma... Poka¿ im, kto naprawdê powinien rz±dziæ w tym ¶wiecie.

RDO brawurowo wcieli³ siê w Kaspara i choæ jako Gimri nie dosta³ zbyt du¿ej szansy wykazania siê, to postaæ z³amanego, twardego wojaka odegra³ fachowo. Kurde... za sesjê ¿egnamy m³odego kowala run. Smutny Trzeba po¶wiêciæ Twojej postaci wiêcej uwagi, przyznajê, RDO.

Na koñcu WhtMnk... który jak zawsze bra³ mnie pod w³os, tudzie¿ na stronê, bawi³ siê intryg± i tym, ¿e wie wiêcej od innych... To ciê diablo nakrêca, przyznaj siê? Szczególnie, ¿e jeszcze w RockOucie planowali¶my, co zrobiæ z panem Adalbertem, ale o tym cicho... A wiêc nie by³o tak ¼le, prawda? I musia³e¶ przyznaæ, ¿e jednak by³e¶ choæ trochê zaskoczony, gdy odkry³e¶ prawdê o zakonie i jego mieszkañcach, którzy s± [BEZWZGLÊDNA CENZURA] - nieprawda¿?

Sprawa do wszystkich - na nastêpnej sesji musimy postaraæ siê zmniejszyæ ilo¶æ wychodzenia na bok, czy to ¿eby siê potajemnie naradziæ, czy to z MG. Mówiê "nie" takiemu spowalnianiu gry. Przyspieszamy, panie i panowie! Skoro teraz siê nagadali¶my... to na nastêpnej sesji czas daæ temu wszystkiemu kopa, wywaliæ wasze postrzeganie obecnej sytuacji do góry nogami. Wojna dopiero siê rozpoczê³a!

I s³usznie prawi Tromm - to bêdzie wielka, wspania³a kampania, w to wierzê. Mamy moc, mamy zaanga¿owanych ludzi, mamy fajne (ale nie do przesady skomplikowane) t³o (i drugie dno... i trzecie... Ale o tym na dalszych sesjach). Magia z sesji #1 wci±¿ dzia³a i wierzê, ¿e z tak± dru¿yn± bêdzie dzia³aæ jeszcze do sesji #56 - i dalej.

Do nastêpnego!
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 173

« Odpowiedz #6 : Lipiec 14, 2011, 12:33:38 »

Mi równie¿ podoba³a siê ta sesja, aczkolwiek muszê przyznaæ, ¿e dyskusja teologiczna by³a za d³uga, tym bardziej, ¿e w którym¶ momencie zaczê³y fruwaæ ju¿ tylko te same argumenty. Pod koniec brakowa³o nam z Kaj± trochê akcji, ale wydaje mi siê, ¿e niewiele bêdzie ju¿ sesji, na których trzeba bêdzie a¿ tyle gadaæ (notabene gadaæ to samo ;p). Z drugiej strony - tak to jest z fanatykami, wiêc brawa dla Martina za odgrywanie uporu jego postaci.

Zastanawia mnie co Aldus odkry³ - czytaj - nie mogê siê doczekaæ kolejnej sesji =].

Zastanawiam siê te¿ czym zyskaæ ¿yczliwo¶æ Adalberta, skoro Martin twierdzi, ¿e ten cz³ek mo¿e byæ milusiñskim Chichot. Jako¶ brakuje mi pomys³ów/argumentów.

Gdyby nie obecno¶æ klechy w Waszych szeregach...
- Gdyby nie obecno¶æ 120 ¿o³nierzy... "rozmowa" trwa³aby o wiele krócej...

Ostatnia rzecz: albo siê dobrze dobrali¶my albo sesja jest ciekawsza ni¿ poprzednia, bo mimo, ¿e zbeczyli¶my sobie to i tamto, to nie oddalali¶my siê za bardzo od meritum i Jov nie musia³ stawiaæ nas do pionu swoim tubalnym g³osem gospodarza gal bokserskich ("Leeet's get ready to rumbleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!")
W sumie prawda, ale widaæ od razu ró¿nicê w grze przy wiêkszej ilo¶ci ludzi i uwa¿am, ¿e podzia³ na grupy to faktycznie dobry pomys³ (jak tylko ten podzia³ bêdzie fabularnie mo¿liwy).

Jov - muszê przyznaæ, ¿e nie spodziewa³em siê takiego powrotu naszych kochanych ¿abojadów  . My¶la³em, ¿e za³atwisz to tak jak proponowa³em Ci na gg (wzmianka o nich w historii lat minionych ). By³em dosyæ zaskoczony, ale podoba³ mi siê ten motyw. ¯a³uje tylko, ¿e nie wykoñczy³em braci V. Zreszt±, by³o chyba widaæ, ¿e wyrywam siê, ¿eby ich skosiæ ;d. Mam wra¿enie, ¿e to s± "bohaterowie" jak z bajek ;d - za ka¿dym razem gin± itd., ale zawsze pojawiaj± siê w najmniej odpowiednim momencie, ¿eby uprzykrzaæ ¿ycie "tym dobrym" .

"Till we meet again". 
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #7 : Lipiec 14, 2011, 13:18:33 »

[...] w którym¶ momencie zaczê³y fruwaæ ju¿ tylko te same argumenty.

Kwestia nieporozumienia miêdzy panami klechami. Mówili o tym samym, a wydawa³o im siê, ¿e wci±¿ siê o co¶ k³óc±... jak to kler

Zastanawiam siê te¿ czym zyskaæ ¿yczliwo¶æ Adalberta, skoro Martin twierdzi, ¿e ten cz³ek mo¿e byæ milusiñskim Chichot.

Ju¿ nie przesadzajmy, milusiñski to ciut za du¿o powiedziane Von Gleich to cz³ek inteligentny, ale przez swoj± g³ówn± przywarê (Czy¿by fanatyczny upór? ) bardzo prosty w obs³udze.

Gdyby nie obecno¶æ 120 ¿o³nierzy... "rozmowa" trwa³aby o wiele krócej...

S±dzê, ¿e nawet z 3-4 ¿o³nierzami obstawy Adalbert i Gudrun nie byliby wcale takim ³atwym k±skiem Móg³by stan±æ w gardle Chichot

Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #8 : Lipiec 14, 2011, 13:46:07 »

Tiaa, rozmowa miêdzy kap³anami-dobrodziejami pokaza³a jaki jest "prosty w obs³udze" . Szkoda, ¿e mamy z panem Von Gleichem ró¿ne cele, bo gdyby nie to, nie by³oby z nim problemów ;].

Nie napisa³em, ¿e byliby ³atwym k±skiem. Je¿eli dobrze pamiêtam, to Von Gleich jest ³owc± czarownic, tak? Ta profesja jest dosyæ pakerna... Nie wiem czy kto¶ mówi³ o profesji panny Gudrun, ale to, ¿e ma na sobie zbrojê p³ytow± te¿ ¶wiadczy o tym, ¿e by³oby ciê¿ko... Tak czy inaczej my¶lê, ¿e mimo problemów, daliby¶my radê ;p. Zreszt±, nie ma co gdybaæ ;p.
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #9 : Lipiec 14, 2011, 14:22:08 »

Tiaa, rozmowa miêdzy kap³anami-dobrodziejami pokaza³a jaki jest "prosty w obs³udze"

Po prostu Ludvig to niewiele mniejszy fanatyk od Gleich'a... tylko, ¿e stosuj±cy love bombing zamiast straszenia stosem Chichot

Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #10 : Lipiec 22, 2011, 18:35:38 »

"Po prostu Ludvig to niewiele mniejszy fanatyk od Gleich'a... tylko, ¿e stosuj±cy love bombing zamiast straszenia stosem:)"

Love bombing ma to do siebie, ¿e raczej ciê¿ko siê go ³±czy z fanatyzmem. Ale te¿ bez przesady, moja postaæ to ¿aden jebany hipis Martin, upar³e¶ siê, ¿eby zrobiæ z Ludviga fanatyka ale to ci nie wyjdzie

"to, ¿e ma na sobie zbrojê p³ytow± te¿ ¶wiadczy o tym, ¿e by³oby ciê¿ko..."

Co za suchar XD

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #11 : Lipiec 22, 2011, 20:57:49 »

Hm. sytuacja od sesji 2. siê nieco zmieni³a. Do¶æ powiedzieæ, ¿e nie mamy ju¿ "wojny" z inkwizytorem von Gleichem.

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #12 : Lipiec 22, 2011, 21:36:43 »

"to, ¿e ma na sobie zbrojê p³ytow± te¿ ¶wiadczy o tym, ¿e by³oby ciê¿ko..."

Co za suchar XD

Tylko ¿e to wcale nie mia³o byæ ¶mieszne ;p. Czytanie ze zrozumieniem Tromm  . Póki co, mamy bandê obszarpañców, z których niektórzy maj± max po 1 czy 2 punkty zbroi w jakich¶tam miejscach, wiêc taka Gudrun w zbrojce p³ytowej i z pewnie przynajmniej niez³ymi statystykami zmia¿d¿y³aby sama pó³ naszej dru¿yny ;].
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #13 : Lipiec 22, 2011, 21:55:51 »

Love bombing ma to do siebie, ¿e raczej ciê¿ko siê go ³±czy z fanatyzmem. Ale te¿ bez przesady, moja postaæ to ¿aden jebany hipis Martin, upar³e¶ siê, ¿eby zrobiæ z Ludviga fanatyka ale to ci nie wyjdzie

>Love bombing
>ulubiona taktyka sekciarzy
>ciê¿ko siê go ³±czy z fanatyzmem

NIGGA PLEASE xD

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

my-wery-world trzywahaty freeforall kotyteam maro