(Abaddon i moja stara druÂżyna mogÂą pamiĂŞtaĂŚ, Âże kiedyÂś juÂż drĂŞczyÂłem was w taki sposĂłb. Tak, to fajna metoda, wiĂŞc zamierzam pomĂŞczyĂŚ was znĂłw). 
SÂłowem wstĂŞpu: PoniÂższa metoda czĂŞsto bywa nazywana przeze mnie "
indie", bo lubiĂŞ nazywaĂŚ wszystko
indie. To, co
indie, jest modne i awangardowe (nawet jeÂżeli nie ma z tym przeklĂŞtym, przereklamowanym sÂłowem nic wspĂłlnego - "indie-RPG", "indie-narracja", "indie-MG" - bleh, rzygam na takie terminy).
Sprawa wygl¹da tak, s³odko i przyjemnie: Proszê was, ¿ebyœcie do nastêpnej sesji (tj. dzieù przed naszym spotkaniem, czyli najpóŸniej do niedzieli rana; najlepiej wczeœniej) przygotowali i podzielili siê ze mn¹ (w tym w¹tku) zestawem plotek, pog³osek, tudzie¿ informacji, w które wyposa¿y³ was Zakon Gryfa. Pytanie brzmi: "
Co siĂŞ tu wÂłaÂściwie dzieje, czyli w jakich jeszcze brudach tapla siĂŞ dwĂłr carroburski?".
Przypominam, ¿e "ksi¹¿ê" to ksi¹¿ê Leopold von Bildhofen, czyli z ³aski Sigmara i Ulryka cny (podobno...) pan na Carroburgu, drugi po grafie Borisie Todbringerze (w³adcy prowincji Middenland). A "hrabia" (na którego zbieracie haki) to Jßrgen von Bildhofen, kuzyn tego pierwszego.
PopuœÌcie wodze fantazji. Wiecie ju¿, ¿e hrabia kuma siê ze skavenami... ale czy na pewno? Wszystko, co wymyœlicie bêdzie brane pod uwagê. Wiem, ¿e czêœÌ z was s³abo zna setting - nie martwcie siê, nie musz¹ to byÌ w 100% "poprawne" i "zgodne" informacje - po prostu wymyœlcie coœ fajnego, ja to dostosujê. Na przyk³ad, ¿e dobry Leopold von Bildhofen trzyma w swoich podziemiach smoka Chaosu, a sam jest przebranym goblinem z dalekiego Kataju... na przyk³ad.
Wy poÌwiczycie wyobraŸniê i wejdziecie bardziej w t³o kampanii. Ja bêdê mia³ z tego ubaw... a czêœÌ informacji mo¿e zostaÌ potem wykorzystana. Jak dok³adnie - to ju¿ moja s³odka tajemnica...
Nie rozpisujcie siê za bardzo, zw³aszcza ¿e do poniedzia³ku (planowany dzieù sesji) czasu ma³o. Od 2 do 5 krótkich informacji bêdzie iloœci¹ po¿¹dan¹. Fajnie by by³o, gdyby ka¿dy z was odpisa³ do niedzieli rana. (Je¿eli siê nie uda, to mo¿ecie te¿ wys³aÌ póŸniej - w koùcu i tak szykuje siê nam przerwa, wiêc bêdê mia³ czas, ¿eby pozbieraÌ i przetrawiÌ te informacje).
Have fun.