RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Terminarzyk spotkaĂą - Grupa MM  (Przeczytany 36791 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #165 : Maj 07, 2011, 20:05:08 »

Widzisz odzew?

Dajmy ludziom szansĂŞ. Stosunkowo maÂły ruch na Forum jest...

Mimo, Âże nie byÂło odzewu z mojej strony, pasowaÂły mi te same dni co Ashowi. Ale co z tego, jeÂśli 6 pozostaÂłych osĂłb (+ Jov) i tak nie podaÂło terminĂłw. NiewaÂżne.

Nie wiem jak z graniem póŸniej, ale "last stand" trzeba rozegraÌ i to najlepiej szybko. Nowy w¹tek - niekoniecznie (w moim przypadku najprawdopodobniej albo zacz¹³bym go po sesji egzaminacyjnej i przerwa³, albo zacznê go od paŸdziernika :F).

Termin: pasuje mi najbli¿szy czwartek albo pi¹tek (pi¹tek najlepiej wczeœniej, nawet rano... tak, ¿eby do wieczora w miarê siê z tym uwin¹Ì). W czwartek jest ognisko. Zaproponowa³bym dokoùczyÌ Ksiêstwa Graniczne na ognisku, ale ju¿ widzê te kamienie (p³on¹ce!) lec¹ce w moj¹ stronê za tê propozycjê... :F Mo¿e "dam siê przekonaÌ" na inny dzieù, jeœli wiêkszoœci bêdzie pasowa³o coœ innego, tak czy inaczej dla mnie raczej albo nadchodz¹cy tydzieù (weekend), albo a¿ po sesji egzaminacyjnej (któr¹ teoretycznie koùczê jakoœ ko³o 15-tego).

Co do rozwiÂązaĂą fabularnych... z powodu "ciszy" na forum chyba lepiej bĂŞdzie obgadaĂŚ to na Âżywo, jak juÂż zbierzemy kiedyÂś ludzi ze "starego skÂładu" i nowych chĂŞtnych do gry.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #166 : Maj 08, 2011, 13:11:32 »

Dajmy ludziom szansĂŞ. Stosunkowo maÂły ruch na Forum jest...

Ale jak zauwaÂżyÂłem ludzie z druÂżyny WFRP (nie liczÂąc tromma i Leal) na forum byli. Tak wiĂŞc raczej siĂŞ na temat nie chcÂą wypowiedzieĂŚ, niÂż coÂś innego.

Abby - dla mnie moÂże byĂŚ i ognisko, nie bĂŞdĂŞ rzucaÂł kamieniami. Czwartek i piÂątek rano dla mnie odpada (zajĂŞcia!). Jedyny termin to piÂątek wieczĂłr (ale na 23 muszĂŞ byĂŚ w kinie).

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #167 : Maj 09, 2011, 18:16:05 »

Ale jak zauwaÂżyÂłem ludzie z druÂżyny WFRP (nie liczÂąc tromma i Leal) na forum byli. Tak wiĂŞc raczej siĂŞ na temat nie chcÂą wypowiedzieĂŚ, niÂż coÂś innego.

Panie, ¿eœ strzeli³ kul¹ w p³ot, a nawet seri¹ ca³¹; rykoszetem ¿eœ sp³oszy³ wioskowego koguta, a¿ pióra posz³y, tudzie¿ rozbi³ flachê siarczyœcie przeklinaj¹cemu Zenonowi - wioskowemu g³upkowi, który taktycznie odtoczy³ siê w miedzê i rzygn¹³.

Uprzejmie proszê - nie wypowiadaj siê za innych (to podobno ja mam tendencjê do faszyzowania i dyrygowania ludŸmi?). Duo in Crime raczej nie zarzuca Forum cotygodniowo nawa³¹ 300 postów, a z rozmowy z nimi (patrz ni¿ej) wykoncypowa³em jednak coœ odmiennego do Twoich s³ów.

Z kolei Tromm chce dokoĂączyĂŚ kampaniĂŞ (tylko nie wie kiedy, bo jest zawalony swoimi sprawami) i nie chce, Âżebym z automatu zabiÂł Droga.

Ebonitowy_Ryszard teÂż nie byÂł na Forum i teÂż maÂło pisze, ale graĂŚ chce.

WFRP jest dalej kwestiÂą otwartÂą, Âśmiem rzec. Roszady osobowe caÂły czas trwajÂą (z ostatniej chwili: prawdopodobnie Makman teÂż odpadnie; czyli mamy jakieÂś 3-4 osoby w druÂżynie...), wczoraj rozmawialiÂśmy z Duo in Crimie o ewentualnym czasowym (?) powrocie do WFRP, bo Neuroshima wypada na jakiÂś czas.

Ciê¿ko to wszystko ogarn¹Ì, wiem.

Ale cisza na Forum nie uprawnia CiĂŞ do tego, ÂżebyÂś ogÂłaszaÂł, urbi et orbi, Âże skoro tak a tak, to nie ma mowy o WFRP, bo Ty tak mĂłwisz. Nigga, please.

Delial zarzuciÂł pomysÂłem, ktĂłry do mnie przemawia:
"Myœlê, ¿e mo¿ecie spokojnie popchn¹Ì fabu³ê dalej, przemilczeÌ tê koùcówkê i grac dalej, a do koùcówki mo¿na zawsze wróciÌ, zrobiÌ jak¹œ sesjê retrospekcyjn¹ etc. Mo¿e na ognisku uda siê rozegraÌ" (cyt. za: G-G)

MoÂże tak zrobimy. Na Forum jest cisza, i nie jest to nic niezwykÂłego. MoÂże na Âżywo do czegoÂś dojdziemy. DuÂżo tych "moÂże".

Tak, Abaddon, w ostatecznoÂści ruszymy z kopyta, metodÂą wbicia was w nowe miejsce i nowe przygody, ileÂś-tam miesiĂŞcy po wydarzeniach z KsiĂŞstw. To moÂże byĂŚ nawet ciekawe.

Ja popieram koncept wykrojenia 2-3 godzin na sesjê w ramach ogniska. A ci którzy nie przyjd¹ - ich postaci bêd¹ kasowane, chyba ¿e wyra¿¹ inn¹ wolê. Ale np. Leal chyba nie ma jakichœ wiêkszych planów odnoœnie Gabrielle, choÌ mogê siê myliÌ, oczywiœcie.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #168 : Maj 09, 2011, 18:37:36 »

Jov, po co ta agresja od razu? OsobiÂście chciaÂłem napisaĂŚ to samo co Ash, bo dla mnie to wyglÂądaÂło tak, jakby wszyscy nagle olali WFRP i jakby dla kaÂżdego to juÂż byÂła sprawa zamkniĂŞta, bo co chwilĂŞ jest coÂś nowego o planszĂłwkach, podobnie z Neuro, a tutaj przewalajÂą siĂŞ pustynne krzaki z westernĂłw... Ale spoko, jeÂśli Ty juÂż siĂŞ z kaÂżdym skontaktowaÂłeÂś i mniej/wiĂŞcej wiesz co i jak to sprawa wyglÂąda juÂż zgoÂła inaczej.

Narzucania teÂż tu nie widziaÂłem... widziaÂłem jedynie ciszĂŞ, w ktĂłrej ciĂŞÂżko o jakiekolwiek ustalenia, bo na forum o WFRP piszemy tylko we 3 pĂłki co.

Nie pisaÂłem nic takiego, Âże chcĂŞ przeskoczyĂŚ w nowe miejsce i nowy wÂątek... WÂłaÂściwie to jestem jeszcze bardziej negatywnie do tego nastawiony niÂż pozytywnie, bo raczej nie bĂŞdĂŞ mĂłgÂł graĂŚ w wakacje, a przerywanie wÂątku juÂż na poczÂątku zdecydowanie mi siĂŞ nie podoba, ale zobaczymy... Poza tym, bez mojej postaci "Âświat" siĂŞ nie zawali , a przynajmniej reszta druÂżyny moÂże nadgoniĂŚ z expem przez wakacje.

WÂłaÂściwie jedyne co musimy zrobiĂŚ, to chyba skosiĂŚ kilku Rycerzy Chaosu, porozmawiaĂŚ z dowĂłdcami wojsk, z ksiĂŞciem, jeÂśli Âżyje, z magiem Grzesia itd., powiedzieĂŚ "papa" postaciom, ktĂłre odpadajÂą na jakiÂś czas z gry i ruszyĂŚ gdzieÂś w sinÂą dal. Tyle chyba moÂżemy zrobiĂŚ na ognisku?
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #169 : Maj 09, 2011, 21:16:25 »

MiaÂłem siĂŞ powstrzymywaĂŚ...

Znowu robisz z igÂły widÂły.
ÂżebyÂś ogÂłaszaÂł, urbi et orbi
Przepraszam najmocniej, ¿e nie doda³em do swoich s³ów boldem, czcionk¹ 30pt frazy MOIM ZDANIEM. Myœla³em, ¿e 'zauwa¿y³em' bêdzie wystarczaj¹co przypuszczaj¹ce, ¿eby ka¿dy normalny cz³owiek zrozumia³, ¿e to moje gdybanie. Nie mam wgl¹du do Twoich prywatnych rozmów, wiêc wnioski wyci¹gam po tym co widzê. A widzê 3 (z bodaj¿e 8 czy 9 osób w 'dru¿ynie') powtarzaj¹ce siê nick'i przy postach.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #170 : Maj 09, 2011, 21:45:58 »

Delial zarzuciÂł pomysÂłem, ktĂłry do mnie przemawia:
"Myœlê, ¿e mozecie spokojnie popchn¹Ì fabu³ê dalej, przemiliczeÌ ta koùcówkê i grac dalej, a do koncówki mozna zawsze wrócic, zrobic jak¹œ sesjê retropsekcyjnê etc. Moze na ognisku uda siê rozegrac" (cyt. za: G-G)

Dodam tylko, Âże to w sumie jest pomysÂł Asha, ktĂłry padÂł podczas rozmowy na gg:)
Ebonitowy_Ryszard
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #171 : Maj 09, 2011, 22:14:28 »

Sesja, ma sens. Czekam na terminy
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #172 : Maj 10, 2011, 19:31:29 »

Abaddon: Nie agresja, ale stanowczoœÌ. A i czêœciowo frustracja.

Ash: Ech, OK. Z igÂły widÂły. Pewnie masz racjĂŞ.

Delial: No to w takim razie Ash ma (c) na ten pomysÂł...

-> WaÂżne ogÂłoszenie parafialne <-

PamiĂŞtajcie wszyscy: koĂączymy kampaniĂŞ w KsiĂŞstwach na ognisku, 12.V.2011. ProszĂŞ o maksymalnÂą moÂżliwÂą frekwencjĂŞ.
Info n.t. ogniska:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=124.15

A oto nowe pomysÂły na potem:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=83.msg1079#msg1079
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #173 : Czerwiec 28, 2011, 14:59:08 »

<puk, puk> Jest tu ktoÂś?

Ruszy siĂŞ cokolwiek w kwestii WFRP w najbliÂższym czasie?

Gdyby mia³o siê coœ zakrêciÌ, od razu piszê, ¿e mi i Kai pasuje weekend. (Kaja ma zamiar póki co zobaczyÌ na czym gra polega i dopiero na kolejnej/kolejnych sesji/sesjach do³¹czyÌ, jeœli jej siê spodoba)
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #174 : Czerwiec 29, 2011, 13:23:16 »

WÂłaÂśnie siĂŞ rusza.

Tutaj informacje o podziale druÂżyn:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=181.msg1368#new

Sesje - raz w tygodniu (moÂżna czĂŞÂściej), dla obu Grup.

Roboczo, poza Forum, ustaliliÂśmy wstĂŞpny termin poczÂątku kampanii na ten weekend... ProszĂŞ was o wpisywanie, kiedy dokÂładnie moÂżecie siĂŞ stawiaĂŚ (obie Grupy). Potem coÂś z tego wymodzĂŞ.

A nastĂŞpnie ten wÂątek zostanie zamkniĂŞty, a kaÂżda Grupa dostanie wÂłasny Terminarzyk
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #175 : Czerwiec 29, 2011, 13:49:42 »

Eldrad nie mo¿e w tym tygodniu... Nic to - pracuje nad swoj¹ postaci¹ i za tydzieù (oby) do³¹czy jego szalony mag-inkwizytor-amator do Grupy OG1...
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #176 : Czerwiec 29, 2011, 15:38:14 »

Kaja & Abaddon - ca³a sobota i ca³a niedziela wolne, raczej bez ró¿nicy który dzieù ani jaka pora.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #177 : Czerwiec 30, 2011, 19:31:31 »

Spotykamy siĂŞ raczej w niedzielĂŞ (po mojej rozmowie z RDO).

Aha, na pierwszej sesji podziaÂł na grupy raczej nie bĂŞdzie obowiÂązywaÂł (jeÂżeli zbierze siĂŞ np. 2-3-4 osoby).

I odnoÂśnie powyÂższego nawiasu: No, ludzie (ktĂłrzy sami deklarowaliÂście chĂŞĂŚ gry), odzywajcie siĂŞ, czy wam pasuje. ÂŻe Ebonitowy_Ryszard nas nie odwiedza, to siĂŞ juÂż, kurde, przyzwyczaiÂłem, ale np. Martin - ktĂłry byÂł dziÂś na Forum, ale nie odpisaÂł? No Âżesz pruska jego maĂŚ, ÂżoÂłdaka jednego. :/ Albo Tromm (ktĂłry napisaÂł tylko w Grupach...). Ludzie... piszcie, bo wywalĂŞ was z grup, zanim zacznie siĂŞ kampania.
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #178 : Lipiec 01, 2011, 19:24:48 »

niedziela np13?
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #179 : Lipiec 01, 2011, 19:25:56 »

Mnie pasuje, i podoba siĂŞ taka godzina.

Jak z resztÂą druÂżyny? Piszcie!
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

conworlder maro my-wery-world no muzycznekoloseum