RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Terminarzyk spotkañ - Grupa MM  (Przeczytany 34569 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 173

« Odpowiedz #165 : Maj 07, 2011, 20:05:08 »

Widzisz odzew?

Dajmy ludziom szansê. Stosunkowo ma³y ruch na Forum jest...

Mimo, ¿e nie by³o odzewu z mojej strony, pasowa³y mi te same dni co Ashowi. Ale co z tego, je¶li 6 pozosta³ych osób (+ Jov) i tak nie poda³o terminów. Niewa¿ne.

Nie wiem jak z graniem pó¼niej, ale "last stand" trzeba rozegraæ i to najlepiej szybko. Nowy w±tek - niekoniecznie (w moim przypadku najprawdopodobniej albo zacz±³bym go po sesji egzaminacyjnej i przerwa³, albo zacznê go od pa¼dziernika :F).

Termin: pasuje mi najbli¿szy czwartek albo pi±tek (pi±tek najlepiej wcze¶niej, nawet rano... tak, ¿eby do wieczora w miarê siê z tym uwin±æ). W czwartek jest ognisko. Zaproponowa³bym dokoñczyæ Ksiêstwa Graniczne na ognisku, ale ju¿ widzê te kamienie (p³on±ce!) lec±ce w moj± stronê za tê propozycjê... :F Mo¿e "dam siê przekonaæ" na inny dzieñ, je¶li wiêkszo¶ci bêdzie pasowa³o co¶ innego, tak czy inaczej dla mnie raczej albo nadchodz±cy tydzieñ (weekend), albo a¿ po sesji egzaminacyjnej (któr± teoretycznie koñczê jako¶ ko³o 15-tego).

Co do rozwi±zañ fabularnych... z powodu "ciszy" na forum chyba lepiej bêdzie obgadaæ to na ¿ywo, jak ju¿ zbierzemy kiedy¶ ludzi ze "starego sk³adu" i nowych chêtnych do gry.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 154

« Odpowiedz #166 : Maj 08, 2011, 13:11:32 »

Dajmy ludziom szansê. Stosunkowo ma³y ruch na Forum jest...

Ale jak zauwa¿y³em ludzie z dru¿yny WFRP (nie licz±c tromma i Leal) na forum byli. Tak wiêc raczej siê na temat nie chc± wypowiedzieæ, ni¿ co¶ innego.

Abby - dla mnie mo¿e byæ i ognisko, nie bêdê rzuca³ kamieniami. Czwartek i pi±tek rano dla mnie odpada (zajêcia!). Jedyny termin to pi±tek wieczór (ale na 23 muszê byæ w kinie).

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #167 : Maj 09, 2011, 18:16:05 »

Ale jak zauwa¿y³em ludzie z dru¿yny WFRP (nie licz±c tromma i Leal) na forum byli. Tak wiêc raczej siê na temat nie chc± wypowiedzieæ, ni¿ co¶ innego.

Panie, ¿e¶ strzeli³ kul± w p³ot, a nawet seri± ca³±; rykoszetem ¿e¶ sp³oszy³ wioskowego koguta, a¿ pióra posz³y, tudzie¿ rozbi³ flachê siarczy¶cie przeklinaj±cemu Zenonowi - wioskowemu g³upkowi, który taktycznie odtoczy³ siê w miedzê i rzygn±³.

Uprzejmie proszê - nie wypowiadaj siê za innych (to podobno ja mam tendencjê do faszyzowania i dyrygowania lud¼mi?). Duo in Crime raczej nie zarzuca Forum cotygodniowo nawa³± 300 postów, a z rozmowy z nimi (patrz ni¿ej) wykoncypowa³em jednak co¶ odmiennego do Twoich s³ów.

Z kolei Tromm chce dokoñczyæ kampaniê (tylko nie wie kiedy, bo jest zawalony swoimi sprawami) i nie chce, ¿ebym z automatu zabi³ Droga.

Ebonitowy_Ryszard te¿ nie by³ na Forum i te¿ ma³o pisze, ale graæ chce.

WFRP jest dalej kwesti± otwart±, ¶miem rzec. Roszady osobowe ca³y czas trwaj± (z ostatniej chwili: prawdopodobnie Makman te¿ odpadnie; czyli mamy jakie¶ 3-4 osoby w dru¿ynie...), wczoraj rozmawiali¶my z Duo in Crimie o ewentualnym czasowym (?) powrocie do WFRP, bo Neuroshima wypada na jaki¶ czas.

Ciê¿ko to wszystko ogarn±æ, wiem.

Ale cisza na Forum nie uprawnia Ciê do tego, ¿eby¶ og³asza³, urbi et orbi, ¿e skoro tak a tak, to nie ma mowy o WFRP, bo Ty tak mówisz. Nigga, please.

Delial zarzuci³ pomys³em, który do mnie przemawia:
"My¶lê, ¿e mo¿ecie spokojnie popchn±æ fabu³ê dalej, przemilczeæ tê koñcówkê i grac dalej, a do koñcówki mo¿na zawsze wróciæ, zrobiæ jak±¶ sesjê retrospekcyjn± etc. Mo¿e na ognisku uda siê rozegraæ" (cyt. za: G-G)

Mo¿e tak zrobimy. Na Forum jest cisza, i nie jest to nic niezwyk³ego. Mo¿e na ¿ywo do czego¶ dojdziemy. Du¿o tych "mo¿e".

Tak, Abaddon, w ostateczno¶ci ruszymy z kopyta, metod± wbicia was w nowe miejsce i nowe przygody, ile¶-tam miesiêcy po wydarzeniach z Ksiêstw. To mo¿e byæ nawet ciekawe.

Ja popieram koncept wykrojenia 2-3 godzin na sesjê w ramach ogniska. A ci którzy nie przyjd± - ich postaci bêd± kasowane, chyba ¿e wyra¿± inn± wolê. Ale np. Leal chyba nie ma jakich¶ wiêkszych planów odno¶nie Gabrielle, choæ mogê siê myliæ, oczywi¶cie.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #168 : Maj 09, 2011, 18:37:36 »

Jov, po co ta agresja od razu? Osobi¶cie chcia³em napisaæ to samo co Ash, bo dla mnie to wygl±da³o tak, jakby wszyscy nagle olali WFRP i jakby dla ka¿dego to ju¿ by³a sprawa zamkniêta, bo co chwilê jest co¶ nowego o planszówkach, podobnie z Neuro, a tutaj przewalaj± siê pustynne krzaki z westernów... Ale spoko, je¶li Ty ju¿ siê z ka¿dym skontaktowa³e¶ i mniej/wiêcej wiesz co i jak to sprawa wygl±da ju¿ zgo³a inaczej.

Narzucania te¿ tu nie widzia³em... widzia³em jedynie ciszê, w której ciê¿ko o jakiekolwiek ustalenia, bo na forum o WFRP piszemy tylko we 3 póki co.

Nie pisa³em nic takiego, ¿e chcê przeskoczyæ w nowe miejsce i nowy w±tek... W³a¶ciwie to jestem jeszcze bardziej negatywnie do tego nastawiony ni¿ pozytywnie, bo raczej nie bêdê móg³ graæ w wakacje, a przerywanie w±tku ju¿ na pocz±tku zdecydowanie mi siê nie podoba, ale zobaczymy... Poza tym, bez mojej postaci "¶wiat" siê nie zawali , a przynajmniej reszta dru¿yny mo¿e nadgoniæ z expem przez wakacje.

W³a¶ciwie jedyne co musimy zrobiæ, to chyba skosiæ kilku Rycerzy Chaosu, porozmawiaæ z dowódcami wojsk, z ksiêciem, je¶li ¿yje, z magiem Grzesia itd., powiedzieæ "papa" postaciom, które odpadaj± na jaki¶ czas z gry i ruszyæ gdzie¶ w sin± dal. Tyle chyba mo¿emy zrobiæ na ognisku?
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 154

« Odpowiedz #169 : Maj 09, 2011, 21:16:25 »

Mia³em siê powstrzymywaæ...

Znowu robisz z ig³y wid³y.
¿eby¶ og³asza³, urbi et orbi
Przepraszam najmocniej, ¿e nie doda³em do swoich s³ów boldem, czcionk± 30pt frazy MOIM ZDANIEM. My¶la³em, ¿e 'zauwa¿y³em' bêdzie wystarczaj±co przypuszczaj±ce, ¿eby ka¿dy normalny cz³owiek zrozumia³, ¿e to moje gdybanie. Nie mam wgl±du do Twoich prywatnych rozmów, wiêc wnioski wyci±gam po tym co widzê. A widzê 3 (z bodaj¿e 8 czy 9 osób w 'dru¿ynie') powtarzaj±ce siê nick'i przy postach.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 177

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #170 : Maj 09, 2011, 21:45:58 »

Delial zarzuci³ pomys³em, który do mnie przemawia:
"My¶lê, ¿e mozecie spokojnie popchn±æ fabu³ê dalej, przemiliczeæ ta koñcówkê i grac dalej, a do koncówki mozna zawsze wrócic, zrobic jak±¶ sesjê retropsekcyjnê etc. Moze na ognisku uda siê rozegrac" (cyt. za: G-G)

Dodam tylko, ¿e to w sumie jest pomys³ Asha, który pad³ podczas rozmowy na gg:)
Ebonitowy_Ryszard
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #171 : Maj 09, 2011, 22:14:28 »

Sesja, ma sens. Czekam na terminy
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #172 : Maj 10, 2011, 19:31:29 »

Abaddon: Nie agresja, ale stanowczo¶æ. A i czê¶ciowo frustracja.

Ash: Ech, OK. Z ig³y wid³y. Pewnie masz racjê.

Delial: No to w takim razie Ash ma (c) na ten pomys³...

-> Wa¿ne og³oszenie parafialne <-

Pamiêtajcie wszyscy: koñczymy kampaniê w Ksiêstwach na ognisku, 12.V.2011. Proszê o maksymaln± mo¿liw± frekwencjê.
Info n.t. ogniska:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=124.15

A oto nowe pomys³y na potem:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=83.msg1079#msg1079
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #173 : Czerwiec 28, 2011, 14:59:08 »

<puk, puk> Jest tu kto¶?

Ruszy siê cokolwiek w kwestii WFRP w najbli¿szym czasie?

Gdyby mia³o siê co¶ zakrêciæ, od razu piszê, ¿e mi i Kai pasuje weekend. (Kaja ma zamiar póki co zobaczyæ na czym gra polega i dopiero na kolejnej/kolejnych sesji/sesjach do³±czyæ, je¶li jej siê spodoba)
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #174 : Czerwiec 29, 2011, 13:23:16 »

W³a¶nie siê rusza.

Tutaj informacje o podziale dru¿yn:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=181.msg1368#new

Sesje - raz w tygodniu (mo¿na czê¶ciej), dla obu Grup.

Roboczo, poza Forum, ustalili¶my wstêpny termin pocz±tku kampanii na ten weekend... Proszê was o wpisywanie, kiedy dok³adnie mo¿ecie siê stawiaæ (obie Grupy). Potem co¶ z tego wymodzê.

A nastêpnie ten w±tek zostanie zamkniêty, a ka¿da Grupa dostanie w³asny Terminarzyk
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #175 : Czerwiec 29, 2011, 13:49:42 »

Eldrad nie mo¿e w tym tygodniu... Nic to - pracuje nad swoj± postaci± i za tydzieñ (oby) do³±czy jego szalony mag-inkwizytor-amator do Grupy OG1...
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #176 : Czerwiec 29, 2011, 15:38:14 »

Kaja & Abaddon - ca³a sobota i ca³a niedziela wolne, raczej bez ró¿nicy który dzieñ ani jaka pora.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #177 : Czerwiec 30, 2011, 19:31:31 »

Spotykamy siê raczej w niedzielê (po mojej rozmowie z RDO).

Aha, na pierwszej sesji podzia³ na grupy raczej nie bêdzie obowi±zywa³ (je¿eli zbierze siê np. 2-3-4 osoby).

I odno¶nie powy¿szego nawiasu: No, ludzie (którzy sami deklarowali¶cie chêæ gry), odzywajcie siê, czy wam pasuje. ¯e Ebonitowy_Ryszard nas nie odwiedza, to siê ju¿, kurde, przyzwyczai³em, ale np. Martin - który by³ dzi¶ na Forum, ale nie odpisa³? No ¿esz pruska jego maæ, ¿o³daka jednego. :/ Albo Tromm (który napisa³ tylko w Grupach...). Ludzie... piszcie, bo wywalê was z grup, zanim zacznie siê kampania.
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 116

« Odpowiedz #178 : Lipiec 01, 2011, 19:24:48 »

niedziela np13?
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu