Czas opisaæ 3 ostatnie sesje... 3 naprawdê zajebiste sesje. Zupe³nie inny klimat, bo zupe³nie inne prowadzenie i fabu³a, ale osobi¶cie zarówno ostatnia sesja z main questa z
Jovem, jak i sesje z
Chrisem (Krisem? Jak wolisz? ;P) bardzo mi siê podoba³y.
Zaczynaj±c od sesji z bitw± - oto link do niej:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=218.0To teraz pora napisaæ co¶ o sesjach z
WhtMnk.
Strasznie pokrêcona fabu³a. Mnóstwo w±tków i mnóstwo pytañ, na których mamy ma³o, do tego niezbyt konkretnych odpowiedzi. W którym¶ miejscu wszystkie te w±tki musz± jako¶ siê zazêbiaæ (chyba nie tylko ja tak uwa¿am?), pytanie tylko w którym, bo póki co mo¿emy powiedzieæ najwy¿ej ogólnie, ¿e wszystko to wi±¿e siê w jaki¶ sposób z Chaosem, spaczeniem i ze snem + mo¿emy snuæ domys³y, ¿e we wszystko zamieszane s± ¶wi±tynie Sigmara i Händricha, Viktus, burmistrz, Angus i zwierzoludzie. Szczerze to powoli ju¿ siê gubiê w tych wszystkich w±tkach i... mam wra¿enie, ¿e nie tylko ja tak mam.
Jest coraz bardziej zawile, coraz bardziej dziwnie i niebezpiecznie, ale... w³a¶nie to jest w tych sesjach zajebiste!
Naprawdê podobaj± mi siê te ³amig³ówki i zagadki. Fajne jest te¿ to, ¿e powoli widaæ, ¿e w tym miasteczku/wsi/whatever (
), ka¿dy ma co¶ na sumieniu - ¶wi±tynie nawzajem siê oskar¿aj±, w domu burmistrza by³ kawa³ek spaczenia i tajemne przej¶cie do jakich¶ tuneli z undeadami, Ludwig wypi³ u Elisabeth zatrut± wodê, ludzie gin± i s± zamieniani w zwierzoludzi, w pracowni kowala by³a spaczona relikwia, nadal nie wiemy co siê sta³o w karczmie i kto za tym stoi... itd. Du¿o tego, ale w³a¶nie to jest fajne, bo ciê¿ko domy¶leæ siê kto tu jest dobry a kto jest tym z³ym. =] Naprawdê jestem ciekaw co
Chris jeszcze dla nas wymy¶li³.
¯eby nie by³o tak s³odko, napiszê tylko, ¿e jedno mi siê nie podoba.
Mianowicie to, ¿e nie wszystkie rzuty mo¿emy przerzucaæ. W du¿ym stopniu utrudnia nam to ¿ycie (wybuch pistoletu Ulliany, znikniêcie miecza Magnusa i tym podobne fatalne rzuty).
¯eby siê w tym nie pogubiæ, mo¿e postarajmy siê spisaæ co jeszcze mamy do za³atwienia i wyja¶nienia, hm?
To, co mi siê teraz nasuwa:
a) jak wydostaæ siê ze snu? (Kto wcze¶niej wydosta³ siê ze snu?).
b) czyj to sen i gdzie ta osoba (je¶li to osoba) jest?
c) kto zabi³ burmistrza i dlaczego jego zw³oki by³y ubrane w strój jego syna?
d) co siê sta³o z synem burmistrza i gdzie on jest? kto odpi³owa³ ga³±¼?
e) co siê sta³o w karczmie? (Wizja).
f) co lub kto (i mo¿e czemu) wywo³a³/o po¿ar w karczmie?
g) dlaczego ludzie s± porywani i zmieniani w zwierzoludzi? (Pó³-kobieta pó³-³ania).
h) kto sparali¿owa³ von Gleicha, kto podrzuci³ ¶wiecê ze spaczeniem do jego pokoju, co z listem do burmistrza?*
i) dlaczego przedmioty, których u¿ywa Magnus znikaj±? (Aaaa, mój miecz, bêdê p³aka³...
).
j) w±tek wody podanej Ludwigowi;
k) kto zabi³ kowala i dlaczego ten dziwny miecz by³ w jego pracowni? (Kto go podmieni³ w ¶wi±tyni).
l) gdzie siê podzia³ Godwin?
m)
co siê przebudzi³o w ¶wi±tyni Händricha? Co siê sta³o z relikwi± ze ¶wi±tyni Händricha - ga³k± z kostura Gedeona?
n) co ze snem, który mia³ ka¿dy której¶ nocy?
o) co znajduje siê w podziemiach domu burmistrza? (I dlaczego 4 zwyk³e zombiaki prawie nas wyr¿nê³y?
).
p) co jest w podziemiach ratusza? co podejrzanego jest w gabinecie Viktusa?
r) dlaczego Viktus jest taki "dobry" i dlaczego prawie wszyscy go "kochaj±" + dlaczego jest przez to bardzo podejrzany? ^^
s) kto czai siê na posadê burmistrza... w³a¶ciwie to kto pe³ni³ jego obowi±zki przez te lata kiedy burmistrz by³ na "wojnie"? A¿ dziwne, ¿e nikogo o to nie zapytali¶my;
t) co z tymi zielonymi kamykami?
u) znale¼æ now± tarczê dla Magnusa, bo bez tarczy to lipa xD
*h) skoro Ludwig rozpozna³ pismo Angusa w li¶cie do burmistrza... a list zalakowany by³ woskiem ze spaczeniem, to mo¿e jednak Angus ¿yje (albo jest nieumar³ym) i mo¿e to on "zabawia" nas t± zielon± substancj±, hm?
Dok±d jeszcze musimy i¶æ:
- na umówione na wieczór spotkanie z ¿ebrakiem, który ma nam przekazaæ informacje o Angusie;
- do ratusza i pod ratusz (pewnie dojdziemy tam tunelami w domu burmistrza... albo i nie
);
- do podziemi w domu burmistrza;
- proponowa³bym spacer na cmentarz, skoro tam uciek³ "oprawca" von Gleicha i dok³adne przyjrzenie siê grobom;
- mo¿na przej¶æ siê na pogrzeb burmistrza... mo¿e to wyja¶ni nam któr±kolwiek z zagadek?
Chris, naprawdê zagmatwa³e¶ to jak tylko mog³e¶... ale w³a¶nie to jest w tym wszystkim najfajniejsze <brawo>
.
Jak jeszcze o czym¶ zapomnia³em to piszcie. Napiszcie te¿ jakie¶ przemy¶lenia/podejrzenia.