RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Ankieta
Pytanie: Czy chcesz bawiæ siê pi³k±, figurkami i kostakmi w ramach RPGUG?  (G³osowanie skoñczone: Wrzesieñ 15, 2011, 17:46:44)
Tak. - 2 (40%)
Bawiê siê tylko tym, co mam w spodniach. - 0 (0%)
Nie. - 0 (0%)
Nie mam kasy. - 0 (0%)
Co to jest "Bloodbowl"? - 0 (0%)
Mam dziewczynê i wstydzê siê tego, co robiê w ramach RPG-UG. - 0 (0%)
Lubiê placki! - 3 (60%)
G³osów w sumie: 3

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Liga BLOODBOWL'A?  (Przeczytany 994 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Ebonitowy_Ryszard
Akolita kultu
*

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 24

« : Sierpieñ 26, 2011, 20:00:13 »

Kuba vel Jov zagadn±³ mnie kiedy¶, czy nie zrobi³bym Ligi w Blood Bowla.
To odpowiadam na zew.

Co to jest Bloodbowl?
Football amerykañski w ¶wiecie warhammera. Co wiêcej, jest to Stary ¦wiat siêgaj±cy, a¿ do zamierzch³ej przesz³o¶ci II-ej edycji.
W konsekwencji zawodnicy biegaj± te¿ z pi³ami mechanicznymi, bombami, a dru¿yny zawodników obejmuj± te¿ zapomniane rasy Chaos Dwarfów, Halflingów i Amazonek.

Obie dru¿yny staraj± siê zdobyæ jak najwiêcej przy³o¿eñ lub/i wyrwaæ dru¿ynie przeciwnika jak najwiêcej organów niezbêdnych do prze¿ycia.
Ka¿dy z graczy posiada w³asne statystyki i rozwija siê (albo cierpi z powodu urwanej rêki) z meczu na mecz.

Je¶li kiedy¶ chcia³e¶ 9 nizio³kami sklepaæ minotaura bez ¿adnych konsekwencji, jest to gra dla Ciebie.
Je¶li marzy³e¶ o grze, w której wystêpuj± nieumar³e cheerliderki i gobliny tañcz±ce pogo, jest to gra dla Ciebie.
Je¶li chcia³e¶ wypiæ 8 piw i nadal radziæ sobie z mechanik± gry, jest to gra dla Ciebie.
Je¶li nie mia³e¶ kasy na figurki, a chcia³e¶ graæ w bitewniaki, jest to gra dla Ciebie.

Co jest potrzebne do gry?

- podrêcznik do ¶ci±gniêcia za free ze strony Games Workshop
- boisko (mam 2 w³asnej roboty, a przy odrobinie dobrej woli osób uzdolnionych plastycznie bêdzie wiêcej)
- 11 figurek / tokenów - jedynym wymaganiem jest oznaczenie ich odpowiednio w celu przydzielania expa po meczu
- 2 piwa na mecz (po jednym na ka¿d± po³owê meczu)

Nie mam czasu, muszê wyprowadzaæ ¿ó³wia, wyrzuciæ okna, umyæ ¶mieci, uczyæ siê konstrukcji ¿elbetonowych

Jedna partia w BB trwa od godziny do dwóch. Planowane s± dwa mecze w tygodniu. To chyba nie jest zbyt wymagaj±ce.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

freeforall umbercja my-wery-world maro no