RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: 1 [2] 3   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wspó³praca z AKF "Sigmar"  (Przeczytany 7518 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tromm
Woj Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #15 : Wrzesieñ 23, 2011, 18:38:31 »

Tromm: "Uhhhh...". <drapie siê w g³owê>

Faktycznie, wybacz Jako¶ tak siê przyzwyczai³em, ¿e jak jest kwas, to za twoj± spraw± Chichot Ale zwracam honor.

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Dudekkss
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 6

« Odpowiedz #16 : Wrzesieñ 23, 2011, 21:23:13 »

Spotkanie 1 Pa¼dziernika odbêdzie siê o godzinie 11:00, w naszej sali nr 6 w Akademiku nr 11, na ulicy Chodkiewicza 14 w Brze¼nie

Celem aktualizacji ;]
Ebonitowy_Ryszard
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #17 : Wrzesieñ 25, 2011, 23:30:14 »

A propo, chêtnie dowiedzia³bym siê co sta³o siê z konkursem Fantastyka i spo³eczeñstwo.

Dudekkss czy móg³by¶ siê dowiedzieæ czego¶ w tej sprawie?
Dudekkss
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #18 : Wrzesieñ 26, 2011, 15:20:39 »

Oczywi¶cie. Popytam i jak tylko siê czego¶ dowiem bêdê pisa³.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #19 : Wrzesieñ 27, 2011, 17:24:16 »

Spotkanie 1 Pa¼dziernika odbêdzie siê o godzinie 11:00, w naszej sali nr 6 w Akademiku nr 11, na ulicy Chodkiewicza 14 w Brze¼nie

OK, moja droga Delegacjo, czas zewrzeæ szyki. Doprecyzujcie tutaj, kogo mo¿emy siê spodziewaæ na pewno. Bo inaczej wyjdzie z tego piknik na 15 osób, a do "Sigmara" spó¼nimy siê 5 godzin... Pamiêtajcie o terminie. ¦cignê was jeszcze poza Forum, odno¶nie tego, czy a) atakujemy ich w lu¼nym szyku (widzimy siê na miejscu), czy b) przystêpujemy do akcji w szyku zwartym. (Spotykamy siê parê minut wcze¶niej... mo¿e pod UG? To by³oby stosowne do naszej nazwy. ). Albo i nie poza Forum - mo¿ecie te¿ pisaæ tutaj.

Gotowo¶æ bojowa! Go, go, go, go, go!!!
Veldrin
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 17

« Odpowiedz #20 : Wrzesieñ 28, 2011, 08:34:29 »

Je¶li by³oby mo¿liwe to wola³bym siê gdzie¶ spotkaæ np. pod którym¶ z wydzia³ów na przymorzu i pojechaæ tam - bo ja nie jestem tutejszy i nie specjalnie znam siê na komunikacji miejskiej Gdañska
Chyba, ¿e wam to nie odpowiada - nie jestem niezbêdnym elementem delegacji wiêc jak co to spoko...

My bullet punishes them all without distinction!
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 29, 2011, 15:57:45 »

Setnik RDO zg³asza gotowo¶æ bojow± / atakujemy w formacji "¿ó³wia".

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 30, 2011, 17:52:15 »

Veldrin - odpowiada. jak s±dzê. Tak pierwotnie planowa³em, wiêc idziemy hurm±. (Chyba ¿e komu¶ innemu bardzo nie odpowiada poni¿sza propozycja,wtedy dzia³a na w³asn± rêkê).

Proponujê: godz. 09.45 przy Wydziale Nauk Spo³ecznych i Geografii (wej¶cie od strony ul. Ba¿yñskiego). Stamt±d - kurs na liniê tramwajow±, albo inny ¶rodek transportu.

Mapka, czyli tu-mamy-dotrzeæ:
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&client=firefox-a&hs=tLM&rls=org.mozilla:pl:official&q=Chodkiewicza+14,+Brzezno&gs_sm=e&gs_upl=3874l7707l0l8093l17l16l1l0l0l14l838l6253l2-4.5.1.2.2l15l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=861&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Jak co¶, to ³apcie mnie na gg, albo pod telefonem (724666473).
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 154

« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 01, 2011, 14:02:43 »

A wiêc tak, w skrócie dla tych co nie byli. Sigmar oferuje nam zaplecze w postaci sali oraz wspó³pracy merytorycznej, w zamian za wspomo¿enie aktywno¶ci±. Jak dla mnie bardzo dobry deal. Sala ma tylko jedn± zasadnicz± wadê - dojazd. Przez fakt ¿e obecnie lokalna linia tramwajowa jest rozbebeszona w ramach remontu trochê ciê¿ko jest siê tam dostaæ ludziom którzy musz± korzystaæ z SKM (trzeba siê przesi±¶æ). Ale ¿e remont podobno ma siê w tym roku jeszcze skoñczyæ (zobaczymy jak wyjdzie) to s±dzê ¿e na zimê by³aby to zdecydowanie lepsza miejscówka ni¿ piwnica. No i odnios³em wra¿enie, ¿e lud Sigmara mocno planszówkowy jest, wiêc zawsze to nowe twarze (i gry), a mo¿e i do RPG da siê ich wci±gn±æ. W ka¿dym razie - bardzo pozytywnie to wszystko oceniam, zak³adaj±c, ¿e po drodze nie zabraknie zapa³u.

Zostali¶my zaproszeni (najlepiej w jak najliczniejszym gronie) na nastêpne posiedzenie które ma siê odbyæ (o ile siê nie mylê) 6.X. Mam nadziejê, ¿e Dudekkss doprecyzuje jeszcze co i jak.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Dudekkss
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 05, 2011, 09:57:54 »

Niestety dziekan wydzia³u mat-fiz-inf nie podj±³ jeszcze decyzji odno¶nie przyznania nam sali na tym wydziale wiêc musimy czekaæ do przysz³ego tygodnia.
A wiêc bêdê informowa³ o tym kiedy odbêdzie siê pierwsze spotkanie AKF Sigmar. Najprawdopodobniej  bêdzie to przysz³y czwartek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 07, 2011, 17:50:46 »

Ash bardzo elegancko stre¶ci³ posiedzenie. Ja mam trochê wiêcej luzu (studia...), wiêc teraz czas na moje przemy¶lenia.

Na spotkanie zajechali¶my w wielkim stylu, bo kultowym-ju¿ RDOwym samochodem z Cthulhu na szybie. Mo¿e przechrzcimy go na nasz± oficjaln± "RPG-UG-ow± mystery machine"? Hm, RDO?

Na samym posiedzeniu by³o naprawdê ¶wietnie. Wspó³praca bêdzie obustronna, tj. my przejmujemy ich sekcjê RPG, a w zamian za to podczepiamy siê pod ich eventy, posiedzenia planszówkowe etc. - korzy¶ci s± zatem obustronne. I mamy naprawdê fajn± miejscówkê do gry! I ludzie stamt±d s± mocno fachowi i chyba bardzo... "nasi" (tj. wicked braindead nerdzz Chichot). I w jaki¶ sposób (choæ nie wiem jeszcze jak) mo¿emy przy okazji spróbowaæ podczepiæ siê pod lokalnego giganta - GKF.

Po spotkaniu... eksplorowali¶my (to dobre okre¶lenie) nasz± now± potencjaln± bazê - po³o¿on± w oliwskim lesie rozpadaj±c± siê, brudn±, pe³n± starych opakowañ po syropach i tabletkach na kaszel, tudzie¿ ró¿nego inszego "lootu" (w postaci z³omu, gruzu, ¶mieci, z³omu...), pobazgran± szczeniackim graffiti menelniê... Naprawdê niesamowity post-apokaliptyczny klimat! Wymarzone, ¿eby zrobiæ tam LARP-a w tych klimatach, o ile pierwej nie pogoni±, albo policj± nie poszczuj±. Chichot

Zabrak³o mi Veldrina na posiedzeniu... Wci±¿ nie uda³o nam siê zderzyæ w realu. Smutny Vel, co siê sta³o, ¿e nie by³o Ciê tam, gdzie siê umawiali¶my?

RDO, zamie¶æ zdjêcia z imprezy!

Dudekkss, co z naszymi dalszymi planami? Za³o¿y³em konto na waszym forum (i nawet zaraz chyba co¶ napiszê), a z waszej strony g³ucho... Chcê tu widzieæ Leona i jakie¶ kolejne propozycje. Tymczasem, zgodnie z wcze¶niejsz± umow±, stworzy³em listê planszówek, które posiadamy.
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=248.msg1972#new
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 08, 2011, 20:12:45 »

Oto focia dokumentuj±ca dobr± wspó³pracê szefów naszych organizacji ;-)

A co do wehiku³u to to nie ¿adna mystery machine, a z ³aski Imperatora Ludzko¶ci nasz RPG-UG u¶wiêcony chapterowy Drop Pod ;-) Dlaczego z cthulhu na szybie? No bo od jakiego¶ czasu jeste¶my legionem Chaosu ;-)

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Dudekkss
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 08, 2011, 21:28:17 »

Ok, ja na forum sigmara zamie¶ci³em konkretn± notê dot. naszej umowy.
Co do listy planszówek, pozwoli³em sobie dodaæ Wasz± listê u nas na forum. A co do dalszych dzia³añ. Czekamy na t± cholern± decyzjê, coby zrobiæ porz±dne spotkanie czwartkowe w koñcu. Miejmy nadziejê, ¿e poza spotkaniem, reszta siê jak najszybciej zarejestruje tutaj i co¶ siê w koñcu ruszy ;]
Legion
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 1

« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 10, 2011, 20:56:33 »

Cze¶æ!
K³ania siê Legion, wspó³za³o¿yciel Sigmara i zarazem administrator jego strony internetowej. Chcia³em tylko doprecyzowaæ pierwszy post Jovaen'a, w którym zamie¶ci³ adres do naszego forum, które jest tylko czê¶ci± wiêkszej witryny. W³a¶ciwy adres to po prostu:

http://www.sigmar.ugu.pl/

Tam te¿ znajduje siê terminarz spotkañ, najnowsze wie¶ci, mo¿na umówiæ siê na rezerwacjê salki, zobaczyæ galeriê i tym podobne. Notabene zaraz kopnê w rzyæ Leona, ¿eby zaktualizowa³ opis sekcji RPG

Pozdrawiam i do zobaczenia,
legion.
Veldrin
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 17

« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 11, 2011, 07:17:53 »

Zabrak³o mi Veldrina na posiedzeniu... Wci±¿ nie uda³o nam siê zderzyæ w realu. Smutny Vel, co siê sta³o, ¿e nie by³o Ciê tam, gdzie siê umawiali¶my?

Wiem, sorry ale w pi±tek spi³em siê jak ma³a dziwka i ledwie starczy³o mi mocy aby ponownie zmaterializowaæ siê na polu bitwy... jakby¶ organizowa³ jeszcze jakie¶ spotkania to daj znaæ

My bullet punishes them all without distinction!
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

muzycznekoloseum trzywahaty kotyteam maro my-wery-world