Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Dead but dreaming
RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego
>
RPG
>
Warhammer Fantasy Roleplay
>
Relacje z sesji
>
Sesja 29.09.2011 - Bój na krasnoludzkim pancerniku i w mechanicznym krakenie
Strony: [
1
]
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Sesja 29.09.2011 - Bój na krasnoludzkim pancerniku i w mechanicznym krakenie (Przeczytany 2211 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Tromm
Woj Chaosu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 227
WAAAAGH!!!
Sesja 29.09.2011 - Bój na krasnoludzkim pancerniku i w mechanicznym krakenie
«
:
Wrzesieñ 29, 2011, 00:45:14 »
W moim przekonaniu najlepsza sesja jak dot±d, evar!
Odbyli¶my tak epicki bój na krasnoludzkim pancerniku/we wnêtrzu mechanicznego krakena, ¿e gdyby na nabrze¿u sta³ jaki¶ bard, to pie¶ñ o naszych wyczynach i mojej osobistej teofanii pod koniec boju puszczali by w Radiu Altdorf na okr±g³o do najbli¿szej Walpurgisnacht. Niby tylko siekanka, ale i o niebo wiêcej, bo okraszona tym "czym¶" jeszcze, np. Frita z uporem maniaka ciskaj±ca kamloty w krasnoludzkiego kapitana, a¿ w koñcu za którym¶ dopiero razem zdo³a³a zrzuciæ mu he³m, epickie przenikniêcie Aldusa, Ludviga, a potem i reszty w g³±b chlaszcz±cego mackami potwora, sterowanie pancernikiem i oddawanie salw (zgrabnie podparte przygotowanym przez Jova materia³em graficznym), udatne budowanie napiêcia przez tego¿ jak równie¿ podnoszenie poziomu epicko¶ci, czasem kosztem podrêcznikowych zasad, ale z korzy¶ci± dla klimatu i dynamiki. No i by³ jeszcze Imho i jego polerowane ptaki
Zajebi¶cie podoba mi siê zwyczaj ¿ó³wi i pi±tek, jak co¶ komu¶ wyjdzie, czy to rzut (6+6+66!!!), czy to atak, zajebi¶cie podoba mi siê, ¿e mimo, ¿e jest du¿o ¶miechu, to wszystko idzie do przodu i niespecjalnie psuje nam to flow, zajebi¶cie podobaj± mi siê spontaniczne pomys³y Jova, jak chocia¿by z³oty anio³ Sigmara, który wspomóg³ nas pojawiaj±c siê nagle z otwartego za spraw± abnormalnego stê¿enia pola magicznego portalu, albo kiedy podpuszcza³ mnie, ¿eby zrobiæ unik, podczas gdy anio³ chcia³ uleczyæ moj± zmia¿d¿on± nogê - moja niezachwiana wiara w Sigmara nie pozwoli³a mi zw±tpiæ (za bardzo:) i jednak zachowa³em girê w stanie u¿ywalno¶ci
Podsumowuj±c - brawo, Jovaen, tego mi by³o trzeba, brawo ekipo, jeste¶my dream team
"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 116
Odp: Sesja 29.09.2011
«
Odpowiedz #1 :
Wrzesieñ 29, 2011, 15:01:43 »
zgadzam siê - najlepsza bitwa ever!
liczê, ¿e skoro prowadzi Kuba, to to dopiero by³a pierwsza drobna morska potyczka i czeka nas o wiele, wiele wiêcej.
du¿y plus za wprowadzenie jednostek niestandardowych<mecha-kraken>, które zmuszaj± do nieszablonowego rozpatrywania bitwy.
mieszane uczucia natomiast mam do wprowadzenia na udziwnienia udawanej losowo¶ci "wybierz literê alfabetu"
z drugiej strony wybieranie jednej z zaci¶niêtych piê¶ci <o ile po wybraniu zobaczy³o siê, ¿e w jednej rzeczywi¶cie co¶ by³o> mo¿e
wyj¶æ fajnie w dalszych rozgrywkach
ogólnie na plus
nawet du¿y plus : )
Tromm
Woj Chaosu
P³eæ:
WAAAAGH!!!
«
Odpowiedz #2 :
Wrzesieñ 29, 2011, 18:07:25 »
W³a¶nie mi siê ten element losowo¶ci BARDZO podoba³, tylko trzeba nad nim popracowaæ. Mo¿na to robiæ na zasadzie wybierz numer, ence pence w której rêce, rzuæ bu¼k±/ko¶ci±/plusem itd. Kuba bardzo dobrze zrobi³, ¿e takie co¶ wprowadzi³. S±dzê, ¿e doda³o to sesji dynamiki, a nam wszystkim kopa, jak co¶ wysz³o
"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 154
«
Odpowiedz #3 :
Wrzesieñ 29, 2011, 20:42:23 »
A wiêc tak - epicka morska bitwa FTW! Aczkolwiek w pewnym momencie zrobi³o mi siê ¿al tych biednych norsemenów - spiky boyz neva had a chanc.
Patenty z losowo¶ci± - mo¿e i fajne, ale jak dla mnie Kuba przeadzi³ - jeden taki wystarcza. A nie "Rzuæ k100. Rzuæ bu¼k±. Rzuæ plus-minus. Rzuæ pogod±. Powiedz w której rêce. Podaj literê alfabetu." i tak dalej. Jedna z tych opcji rzeczywi¶cie dodaje smaczku nieprzewidywalno¶ci, ale wszystkie na raz sa nu¿±ce. Tak wiêc owszem - stosuj je Jovaenie, ale z umiarem. Aha - ja poproszê o kostkê która jest albo równa, albo na nasz± korzy¶æ. Bo ta u¶miechowa ma tylko 2 pozytywy a 3 negatywy (+neutral).
A teraz ma³e wyt³umaczenie odno¶nie mojego czepiania siê o liczebno¶æ. Ja po prostu lubiê oceniaæ jak idzie bitwa po cyferkach. I ¿artowa³em z liczeniem ka¿dego wroga, ale podanie jakiej¶ przybli¿onej liczby w stylu "jakie¶ piêæ tuzinów" daje punkt zaczepienia. Mogê sobie wyliczyæ ¿e jak wyt³ukli¶my 30 to jest ich mniej wiêcej po³owa i mamy jakie¶ konkretne szanse. A nie, ¿e nie wiadomo ilu tych wrogów w³a¶ciwie zosta³o - 3, 30 czy 30 milionów. Wyobra¼ sobie bitewniaka w ktorym nie wiesz po ile figurek ma który oddzia³.
Przepraszam tych z graczy których moje czepianie irytowa³o.
ps. jak tam nasz loot po tej potyczce?
Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Tromm
Woj Chaosu
P³eæ:
WAAAAGH!!!
«
Odpowiedz #4 :
Wrzesieñ 29, 2011, 21:37:29 »
Noooo w³a¶nie, loot! Jaki¶ m³otek fajny z pewno¶ci± mia³ który¶
Ashu, generalnie zgadzam siê, a jednak lekkie spiêtrzenie losówek, w stylu ko¶æ +/- po³±czona z bu¼k± i jeszcze kart±, udatnie marszczy³a mi mosznê.
Odno¶nie liczebno¶ci, ja tam wiem, ¿e stary z³o¶liwiec z ciebie, to i siê przyzwyczai³em, ale nie by³e¶ wcale wkurzaj±cy. Jov siê chyba tylko z lekka zamota³ ile ich tam mia³o byæ, ale i tak nie odczu³em, ¿eby przegi±³ z liczebno¶ci±. Nie ma jak solidne jebudu, ¿eby pos³aæ drakkar na dno, a za³ogê wraz z nim, to i na H.M.S. Grungni's Thunder dotar³o niewielu.
Ludvig krystalizuje mi siê w g³owie coraz bardziej, powiedzia³bym, ¿e to jedna z najbardziej "¿ywych" postaci, jakimi gra³em. Dziêki ci Jovie, bo to wszystko przecie¿ w formie giftu od ciê
Kiedy gramy teraz?
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 116
«
Odpowiedz #5 :
Wrzesieñ 29, 2011, 22:32:11 »
jestem za niedziel±!
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 459
To ja jestem RPG-UG
«
Odpowiedz #6 :
Wrzesieñ 30, 2011, 18:14:14 »
Cytat: WhtMnk Wrzesieñ 29, 2011, 22:32:11
jestem za niedziel±!
...Ale to ustalaæ bêdziemy tutaj:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=191.msg1940#msg1940
PS. Dziêki za wszystkie komentarze - nie spodziewa³em siê a¿ tak dobrego odbioru tej sesji. Jak bêdê mia³ czas (po weekendzie), to musowo dopiszê co¶ od siebie.
Strony: [
1
]
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
Organizacyjne
-----------------------------