shg
|
|
« : Pa¼dziernik 10, 2011, 23:49:26 » |
|
Postaæ: Daniel Devisson
Szablon: wizard High concept aspect: Ekscentryczny badacz - mag Trouble aspect: Bezpo¶redni do bólu
Background Rodzice magowie z konserwatywnej Zielonej Szko³y. Wymagaj±cy dyscypliny, sami skupieni na karierze. Wyjechali dawno temu do Drezna. Daniel praktycznie wytresowany w Szkole magów. Po rodzicach przej±³ wiarê w si³ê dyscypliny i nauki, ale nie w konserwatywne zacofanie i spo³eczn± kurtuazjê. Obecnie wygl±da na 25 lat, ale jest starszy. Aspekt: "Ucz siê, ucz"
Rising conflict Bada przesz³o¶æ, g³ównie historiê Gdañska i swoich przodków. W Zielonej Szkole jest niepopularny przez swoje liberalne podej¶cie do nauki, "hewelianizm" i kompletny brak obycia. Ma tam niema³o wrogów, choæ w niektórych krêgach jest szanowany za skuteczno¶æ i talent. Niedawno odkry³ skrzêtnie ukrywan± przez rodziców prawdê. Jest bezpo¶rednim potomkiem Jana Heweliusza (za³o¿yciela konkurencyjnej Zielonym Szko³y Hewelian). Wtedy zmieni³ nazwisko z Nowakowski na Devisson, na cze¶æ prawnuka Heweliusza, polskiego tajnego radcy wojennego. Aspekt: Potomek Heweliusza
The story Tytu³: mistyczne w³amanie Go¶cie: Erwin Rubell (my¶la³, ¿e mi pomóg³ podczas ucieczki), Bia³y wampir (s³u¿y³ za odwrócenie uwagi) Wydarzenia: W nieznany nikomu sposób, po skrupulatnym planowaniu i przygotowaniach dosta³ siê do tajnej czê¶ci biblioteki w Heweliuszu. Wykrad³ ksiêgi z tajemnic± jego pochodzenia. Aspekt: "Ciekawo¶æ to pierwszy stopieñ do..."
Guest Star Tytu³: Nie dogadujesz siê z wied¼m±? Dogadaj siê z wampirem! Aktor pierwszoplanowy: Wampir z Bia³ego Dworu o nieznany imieniu Wydarzenia: Szuka³em pomocy w wyprawie na bibliotekê Hewelian u pewnej Fae. Rozmowy nie posz³y za dobrze... W zamian zdecydowa³em siê pomóc w ucieczce wiêzionemu przez ni± wampirowi. On mi pomo¿e. Aspekt: Paktuj±cy z wampirami
Guest Star Redux Tytu³: Szalona zemsta Aktor pierwszoplanowy: Erwin Rubbel Wydarzenia: Ojciec Erwina Rubbela, mój przyjaciel, zosta³ zamordowany. Nie mam pewno¶ci, kto go zabi³, ale moje nieoficjalne podejrzenia skupiaj± siê na pani prof. Shultz. Wiedz±c, ¿e Erwin szuka zemsty, naprowadzi³em go na ni±. Nawet je¶li nie jest winna tego czynu, to zas³uguje na ¶mieræ za inne pope³nione potworno¶ci! Aspekt: Erwin Rubbel - syn mojego przyjaciela (zamordowanego)
Powi±zania z BNami Jerzy Samp: cenne ¼ród³o informacji. Artur Czy¿: ? D. G. Fahrenheit: ? J. Heweliusz: przodek, mo¿liwe ¿e dojdzie do ich konfrontacji. Euzebiusz (nekromanta): mo¿e jaki¶ zbuntowany by³y profesor? Prof. Shultz: podejrzewam j± o zabicie ojca Erwina Rubella, mojego przyjaciela; nas³a³em go na ni±, ale nie zdo³a³ jej zniszczyæ; nawet je¶li to nie ona jest winna, zas³uguje na ¶mieræ za swe inne niecne czyny, których jestem ¶wiadom.
Liczby
Lista aspektów Ekscentryczny badacz - mag, Bezpo¶redni do bólu, "Ucz siê, ucz", Potomek Heweliusza, "Ciekawo¶æ to pierwszy stopieñ do...", Paktuj±cy z wampirami, Erwin Rubbel - syn mojego przyjaciela (zamordowanego).
Umiejêtno¶ci Superb (+5): Discipline, Lore Great (+4): Scholarship, Conviction Good (+3): Resources, Investigation Fair (+2): Alertness, Burglary (?) Average (+1): Intimidation, Weapons W przysz³o¶ci: Endurance 0->1, Athletics 0->1, Presence 0->1, Alertness 2->3
Hokus pokus, czary mary - mam za ma³o many! Ewokacja, ¿ywio³y wybrane (wolne 2/3): - Spirytus (duchy, my¶li, czysta energia, ¶wiat³o, kinetyka), - Woda (entropia, zmienno¶æ, p³yny), - Ziemia (stabilno¶æ, grawitacja, magnetyzm). Ewokacja, specjalizacje (wolne 0/1): - Spirytus, +1 power (+1 Conviction). Taumaturgia, specjalizacje (wolne 1/1): - puste. Focus items (wolne 1/3): - Pararapielaska, krócej rapielasol: +1 Spirit offensive control (+1 Discipline), - Sygnet rodzinnny: +1 Spirit defensive control (+1 Discipline), - puste. Enchanted items & potions (wolne 2/2): - puste, - puste. Rote Spells (wolne 5/5): - puste, - puste, - puste, - puste, - puste.
|