RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Plany Jovaena - Warhammer 1940, ¦wiat Mroku (po raz kolejny)  (Przeczytany 1820 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« : Maj 16, 2011, 19:41:23 »

Ja tak¿e mam propozycje dla was, na wakacje.

Jak byæ mo¿e wiecie, moj± podstawow± specjalizacj± jest Warhammer Fantasy Roleplay. Nied³ugo (po sesji egzaminacyjnej, przed wakacjami) rusza nowa kampania, dlatego ewentualnych chêtnych proszê o zg³aszanie siê. Potrzebujê jeszcze 1-2 osób. Szczegó³y odno¶nie sk³adu dru¿yny, etc., s± tutaj:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=83.30

Mam te¿ mocny plan odpalenia ¦wiata Mroku. Do tego potrzebuj± skompletowaæ dru¿ynê od zera. Sk±din±d wiem, ¿e Bodysnatcher! i Lunar s± zainteresowani (ale czy bêdziecie mieæ czas w wakacje?). Kto¶ jeszcze? Zg³aszaæ siê proszê w tym temacie. A odno¶nie tego, w "jaki" ¦wiat Mroku gramy - ankieta:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=43.msg245#new

Siedzi mi te¿ w g³owie taki ciekawy projekt...Warhammer 1940 siê nazywa. To autorski system imæ Remova (twórcy fandomowego zwi±zanego m.in. z Portalem i Magi± i Mieczem), który jak±¶ dekadê temu ukaza³ siê w Portalu. O co tu chodzi? Pokrótce: Stary ¦wiat w podobnych granicach i sytuacji geopolitycznej jak w WFRP. Te same rasy i strony konfliktu. Czo³gi, haubice, transportery opancerzone, bombowce. Broñ palna. Elektryczno¶æ i silniki spalinowe. Zasieki, okopy, obozy koncentracyjne. Nienawi¶æ, ksenofobia, tajemne kulty. ¦wiat techniki i magii, gdzie Kriegzaubererzy (czarodzieje bojowi) miotaj± kule ogniste na wra¿± piechotê, a ciê¿ka artyleria Imperialswehry wstrz±sa szar± ziemi±... Zmieni³o siê prawie wszystko, poza jedn± rzecz± - rzecz± t± jest wieczna wojna. Czyli oto widzimy, co najlepsze w Warhammerze Fantasy podlane wybornym sosem w klimacie koszmaru II Wojny ¦wiatowej. Wspania³a sprawa, je¿eli chodzi o klimat rozgrywki, no i inny poziom epicko¶ci, choæ zasadniczo to ten sam Warhammer, mroczny i okrutny. Bardzo, ale to bardzo chcia³bym poprowadziæ w tym systemie. Diablo liczê na wasz odzew.
Martin
Komandor Orderu Ma³ego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 133

« Odpowiedz #1 : Maj 16, 2011, 20:35:58 »

Ja teoretycznie piszê siê "na próbê" Jovaenie.

Kurde... a mo¿e by tak Warhammer 1916? To by³by dopiero wyjebisty klimat

shg
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 150

« Odpowiedz #2 : Maj 17, 2011, 00:18:07 »

(...) Mam te¿ mocny plan odpalenia ¦wiata Mroku (...)

Gdy kto¶ mówi o ¦wiecie Mroku, moje uszy strzyg± w jego kierunku.
Bardzo chêtnie zagram. No i raczej mam czas w wakacje.

PS. Nie znamy siê, ale mo¿na to zmieniæ na ognisku (je¶li tym razem uda mi siê przybyæ).
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 113

« Odpowiedz #3 : Maj 17, 2011, 19:07:51 »

Ja ca³ym sercem piszê siê na ¦wiat Mroku w czerwcu, i mo¿e te¿ w lipcu.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #4 : Lipiec 18, 2011, 10:22:43 »

Z braku ludzi/czasu/zapa³u - moje plany na ¦wiat Mroku czy Warhammera 1940 szlag trafi³. Chyba ¿e pojawi siê jaka¶ odezwa od was, w zwi±zku z faktem, ¿e RDO zawiesza swoje sesje. (To bêdzie smutny okres - tylko WFRP i Mouse Guard? Oby jednak nie). Ale i to raczej we wrze¶niu, lub w nowym roku akademickim

Dobrze by³oby znale¼æ dodatkowych Mistrzów Gry.

Poniewa¿ wyje¿d¿am na ok. 3 tygodnie, zawieszam prowadzenie WFRP, co nie oznacza, ¿e WFRP zostaje zawieszone w ogóle. Szczegó³y tutaj:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=208.0

I tak, WhtMnk zostaje kolejnym MG (dostaje stosown± rangê) - ma spore do¶wiadczenie, potrafi prowadziæ WFRP, D&D, Neuroshimê i liczne inne systemy, ufam mu zatem. Najlepiej niech sam zainteresowany siê wypowie.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kotyteam conworlder zmiany-2tia trzywahaty freeforall