Cze¶æ! :-)
Dwa dni temu testowali¶my z Maækiem (rdo) Mouse Guarda i gra³o nam siê w to ¶wietnie. Niniejszym postanowili¶my znale¼æ dwóch brakuj±cych graczy i st±d moja wiadomo¶æ. W skrócie Mouse Guard to gra na mechanice Burning Wheel, w której gra siê myszami, cz³onkami/cz³onkiniami Mysiej Stra¿y, która utrzymuje komunikacjê pomiêdzy rozrzuconymi po lesie mysimi miasteczkami. Klimaty s± mocne heroic, ma³e myszy staj± przeciwko wielkim niebezpieczeñstwom. W lesie, gdzie nag³y deszcz, czy ¶nieg mo¿e ³atwo zagroziæ ¿yciu myszy, a o drapie¿nika wiêkszego od siebie te¿ nie trudno, odwaga Mysiej Stra¿y jest tym bardziej wyra¼na. Mechanicznie gra jest piêkna, jest tam du¿o ciekawych rozwi±zañ, które ubarwiaj± rozgrywkê, do tego ca³a przygoda w zasadzie rozwija siê sama. Bez przygotowania bez problemu poprowadzi³em Maækowi dwie dwugodzinne sesje.
Wiêcej informacji o grze:
http://www.gnomestew.com/reviews/mouse-guard-rpg-review-want-to-play-a-mouse-with-a-swordPodsumowuj±c: w tej chwili jestem ja jako MG i Maciek jako gracz i szukamy jeszcze dwóch graczy. Nie postanowili¶my jeszcze nic w sprawie czêstotliwo¶ci sesji czy ich terminu, wszystko jest do ustalenia po wyklarowaniu siê ostatecznego sk³adu dru¿yny. Zapraszam do zadawania pytañ i zapisywania siê tutaj w tym w±tku.