RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: RPG + planszówki (Twilight Imperium III, Runebound, Runewars)  (Przeczytany 2439 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Makman
Akolita kultu
*

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 5

« : Marzec 16, 2011, 15:30:38 »

Cze¶æ

W sumie to przypadkiem trafi³em na wasze forum. Z koleg± ju¿ od jakiego¶ czasu gramy w planszowe bitewniaki i planszowe RPG (Rune Bound, Rune Wars ostatnio Twilight Imperium 3) i wykruszy³a nam siê nasza niezbyt du¿a ekipa do grania.

Nie wiem czy znacie te tytu³y, patrz±c po forum gracie w ró¿ne rzeczy
Co do samej gry: miejscówkê mamy, czasu te¿ trochê, zazwyczaj staramy siê w co¶ pykn±æ przynajmniej raz na 2 tyg.

Jak by by³y jakie¶ pytania - waliæ ¶mia³o, bêdê tu zagl±da³ raz na jaki¶ czas w nadziei ze jaki¶ chêtny siê zg³osi (jednak przy takim Twilight Imperium 3 trzeba trochê godzin posiedzieæ) ;]

pozdro

Maciek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2011, 11:35:31 »

Oj, nie spodziewa³em siê, ¿e dojdzie do naszego grona kto¶ z zewn±trz... na pewno nie tak szybko Cieszymy siê, ¿e nas znalaz³e¶. Tak, nasze Forum grupuje fanów szeroko pojêtej fantastyki i przeró¿nych aktywno¶ci oko³o-fantastycznych (przede wszystkim RPG) z Uniwersytetu Gdañskiego - i nie tylko. Jak wiesz, gramy tak¿e w planszówki. Mam nadziejê, ¿e Ty i Twoja grupka wykroicie trochê czasu i do nas do³±czycie - wkrótce odbêd± siê kolejne posiedzenia Sekcji Planszówkowej, atakujemy tak¿e razem Festiwal GRAMY w Gdyni. Zapraszamy, jestem przekonany, ¿e dogadamy siê dobrze i ¿e staniecie siê cz³onkami naszego powoli rosn±cego radosnego stad³a Mo¿e wci±gniemy was te¿ w co¶ innego - RPG na przyk³ad?

Czyta³e¶, w co gramy. Mamy jeszcze kilka ciekawych planszówek w odwodzie, jak np. Chaos in the Old World czy Space Hulk - Death Angel czy Chez Geek. Nie grali¶my jeszcze w ¿adn± z wymienionych przez Ciebie gier, chocia¿ ja gra³em (raz, na pokazówce) w Twilight Imperium 3 - i wiem, ¿e to zacna gra. Z chêci± od¶wie¿y³bym sobie znajomo¶æ gry.

Jako grupa spotykamy siê co najmniej raz na tydzieñ, podczas sesji WFRP. Sekcja Planszówkowa dzia³a nieregularnie, ale w przysz³ym tygodniu zaczynamy intensywne treningi Neuroshimy Hex w ramach przygotowañ do turnieju na GRAMY. Byæ mo¿e mogliby¶my siê spotkaæ w³a¶nie w przysz³ym tygodniu?

Mamy 2 miejscówki: Piwnicê we Wrzeszczu (tak, to prawdziwa piwnica; bardzo fajnie miejsce) i Norê w Oliwie (gdzie mo¿emy graæ co najwy¿ej w planszówki, bo granie w RPG spotka³o siê z... "nieprzychylnymi reakcjami" s±siadów... Niezdecydowany). Je¿eli wy te¿ macie jakie¶ miejsce - z chêci± je poznamy. Mo¿emy te¿ umówiæ siê w jakim¶ innym terminie, na piwo, albo co¶ w tym stylu. Integracja!

Czekam na respons
Makman
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 19, 2011, 09:01:18 »

Cze¶æ i czo³em ..
Ja te¿ siê ciesze, ¿e w koñcu nast±pi³a jaka¶ reakcja z waszej strony .. ju¿ my¶la³em ¿e nie odwiedzacie w³asnego forum

W sumie to nic o sobie nie napisa³em w poprzednim po¶cie. Ja i Micha³ studiujemy na PG na 4 i 3 roku odpowiednio. W planszówki razem gramy jako¶ od 2 lat ? Z czego Micha³ to stary wyjadacz ( mam namy¶li, ¿e ju¿ od kilku lat prowadzi i gra w swojej dru¿ynie w WH jak i pykali w tej samej ekipie w planszówki typu mim) ja w sumie jestem tak na ¶wie¿o wkrêcony w te ró¿ne rzeczy i nie koniecznie musz± byæ to bitewniaki ( ostatni nabytek jungle speed mam nadzieje, ¿e znacie a jak nie to pewnie poznacie i sukcesywnie zara¿am znajomych. Nigdy nie bra³em udzia³u w sesji RPG raz ju¿ mia³em nawet kartê do dnd wype³nion± postaci ale jako¶ siê urwa³o, szczerze powiedziawszy nie wiem czy da³bym rade z RP, mo¿e kiedy¶ wpadnê do was zobaczyæ jak to wygl±da bo pbm w ogóle mnie nie kreci

W sumie ustawili¶my siê ju¿ wstêpnie na ten weekend na niedziele, godziny jeszcze nie ma. Miejscówka to kre¶larnia DS1 PG, czasem gramy u mnie na stancji ale rzadko komu chce siê jechaæ a¿ na Che³m. Na ten moment mamy 3 osoby, jeszcze jeden znajomy z uczelni siê zg³osi³. Mam nadzieje ze kto¶ od was jeszcze przyjdzie im wiêcej tym weselej tylko niestety w TI3 to tak¿e przek³ada siê na czas rozgrywki i trzeba mieæ dosyæ du¿o czasu ( graj±c w 4 siedzieli¶my +/- 8H non stop). Je¶li bêdzie wiêcej osób chêtnych zawsze mo¿emy wzi±æ co¶ innego

Za tydzieñ jest Pyrkon w poznaniu 25-27 wiec Micha³ odpada na bank, a ja jeszcze nie mam pojêcia jak bêdê sta³ z czasem. W jakie dni chcecie grac w neuroshimê?

Kontakt do mnie: 1122439

Pozdro i w kontakcie

Eldrad
chaos is the only true answer
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 21

« Odpowiedz #3 : Marzec 31, 2011, 16:58:29 »

Witam forumowiczów, jak ju¿ wcze¶niej kolega zaznaczy³ jeste¶my w posiadaniu gier wymienionych w temacie i szukamy chêtnych do zagrania. Data, miejsce i liczba graczy do ustalenia, chocia¿ mi osobi¶cie pasowaæ bêd± dni powszednie popo³udniami i niektóre weekendy od przysz³ego tygodnia.
Chêtnych proszê o kontakt

Swoj± drog±, nie wiem gdzie by to zamie¶ciæ, ale jestem w stanie poprowadziæ/zagraæ w Dark Heresy, DnD 3.5ed i WFRP 2ed lub inne systemy [jako gracz]. Siedzê ju¿ ponad dekadê w tej tematyce, a ostatnio narzekam na brak sesji i nadmiar pomys³ów które nie maj± jak zostaæ zrealizowane ze wzglêdu na rozproszenie mojej starej ekipy po Polsce. Z góry zaznaczam, ¿e nie prowadzi³bym sesji dla wiêcej ni¿ 4 graczy, bo to mija siê z celem, reszta oczywi¶cie do uzgodnienia

Blood for the blood god!
Skulls for His Skull Throne!
Let the universe drown in it!
Makman
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 31, 2011, 17:14:17 »

Tak jak Micha³ napisa³ czekamy na chêtnych do wspólnej gry w planszówki a przy okazji je¶li zbierze siê ekipa do dark heresy, jak nie to mozemy sie do czegos innego podlaczyc.
pozdro
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 154

« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 02, 2011, 10:32:11 »

Kurde, ja mia³bym ochotê na Dark Heresy (a nawet bardziej - na Deathwatch), ale czasu na 3 sesjê regularn± to ju¿ mi nie starczy. Je¶li to bêdzie jako¶ rzadziej (góra 1-2 razy w miesi±cu to mogê siê pisaæ.

Je¶li chodzi o planszówki to nie jestem wielkim entuzjast±. Nie mam ¿adnych oporów ¿eby w nie graæ, ale wolê RPG.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Eldrad
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 02, 2011, 12:54:18 »

Space Marines [Deathwatch] wywo³uj± u mnie czasami drgawki pt."look how awesome we are", dlatego wola³bym DH które obecnie prowadzê od pó³ roku i mi siê znacznie bardziej podoba prowadzenie sesji "agentom Tronu" Tak te¿ przewidujê, ¿e sesja odbywa³a by siê góra raz na tydzieñ, je¶li macie gdzie¶ wolne etaty na graczy, to ja bardzo chêtnie zagram i prosi³bym o kontakt [gg najlepiej]

Blood for the blood god!
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 02, 2011, 13:23:06 »

No, sorry, ¿e nie odpisa³em wcze¶niej. Ale widzê, ¿e sami rozkrêcacie ten burdel, co siê chwali.

Ja bardzo, ale to bardzo chcia³bym pograæ w Dark Heresy. Rzuæcie te¿ okiem tu:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=98.0
Zaproponowa³em tam roboczy projekt powo³ania drugiego MG do WFRP. Mo¿e Eldrad by siê skusi³? Dasz radê poci±gn±æ 2 sesje (Dark Heresy + WFRP)?

Planszówki rozkrêcimy... w stosownym czasie. Ostatnio sporo siê dzia³o, ale nied³ugo kolejne posiedzenia Sekcji; w koñcu mamy jeszcze du¿o ¶wietnych gier do sprawdzenia. To w odpowiednim temacie.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 154

« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 02, 2011, 17:29:44 »

Cytat: Eldrad
Space Marines [Deathwatch] wywo³uj± u mnie czasami drgawki pt."look how awesome we are"

Ja tam twierdzê, ¿e czasami fajnie jest byæ kim¶ zajebistym, a nie biednym obywatelem Imperium (niezale¿nie od milenium) wymiêtoszonym przez los, ludzkie s³abo¶ci i wieczne machinacje chaosu (tudzie¿ inszych xenosów). No, ale jak siê nie da graæ Space Marine to i Guardsman czy Tech-Priest wystarczy. Zreszt±, nie wypada mi wybrzydzaæ, bo MG chêtnych poprowadziæ *cokolwiek* w settingach sci-fi/cyberpunk jest jak na lekarstwo.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Eldrad
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 11, 2011, 18:10:54 »

Cytat: Eldrad
Space Marines [Deathwatch] wywo³uj± u mnie czasami drgawki pt."look how awesome we are"

Ja tam twierdzê, ¿e czasami fajnie jest byæ kim¶ zajebistym, a nie biednym obywatelem Imperium (niezale¿nie od milenium) wymiêtoszonym przez los, ludzkie s³abo¶ci i wieczne machinacje chaosu (tudzie¿ inszych xenosów). No, ale jak siê nie da graæ Space Marine to i Guardsman czy Tech-Priest wystarczy. Zreszt±, nie wypada mi wybrzydzaæ, bo MG chêtnych poprowadziæ *cokolwiek* w settingach sci-fi/cyberpunk jest jak na lekarstwo.

Chodzi g³ównie o moje do¶wiadczenie z graczami w DH którzy kilkakrotnie ju¿ nadu¿yli faktu wej¶cia w posiadanie odznaki inkwizycji, która (z odpowiednimi rzutami i gadk±) otworzy³a im kilka drzwi za du¿o i doprowadzi³a do ogromnych zawirowañ planetarnych dlatego dawaæ graczom mo¿liwo¶æ grania SM wywo³uje u mnie jeszcze wiêksze "niepokoje"... je¶li byliby chêtni na DH to jestem zawsze na tak

Mam nadziejê, ¿e Jovaen zastanowi siê nad swoj± do¶æ radykaln± reakcj±, chocia¿ nie jestem za bardzo w temacie...

Blood for the blood god!
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

umbercja kotyteam my-wery-world trzywahaty conworlder