RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Julian  (Przeczytany 1801 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Micha³
Mistrz Celebrant
Wtajemniczony kultu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 187

« : Pa¼dziernik 28, 2011, 16:23:01 »

Wrzucam wersjê robocz±, sfotografowan± dwie sesje temu.

AlexRiven
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 64

« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2012, 04:50:29 »

AKTUALIZACJA:

Dotrzymuj±cy S³owa

Nie Znasz Mnie Zbyt Dobrze

Julian jest osob± znan± i popularn±, ale ludzie ma³o o nim wiedz±. Postrzegaj± go jako luzaka, i obiboka, ma³o kto pyta go o jego prywatne ¿ycie. Zawsze musia³ ukrywaæ wampiryzm, jest wiêc przyzwyczajony do tego, ¿e nie mówi zbyt du¿o o sobie. Pod mask± imprezowicza kryje siê jednak osoba o wielu ciekawych cechach i umiejêtno¶ciach, jak i pe³na tajemnic. Nikt by siê po nim nie spodziewa³, ¿e dobrze gotuje, ¿e interesuje siê akwarystyk±, albo tego, ¿e jako ma³y ch³opiec zabi³ cz³owieka...

-Mo¿liwo¶æ compela: mo¿na tu wymy¶liæ wszystko, na przyk³ad, ¿e nie podejdê do kogo¶ kto ma kota, bo bojê siê kotów, albo, ¿e mam jak±¶ g³upi± zasadê, która przeszkodzi mi w wykonaniu zadania. No i ciekawe, co to za historia z zabiciem cz³owieka :>

Mi³o¶æ, któr± mi zabrali

Mroczne Widmo

Po dotkniêciu dziwnego naszyjnika znalezionego w pokoju Fahrenheita, Juliana zaczê³y nawiedzaæ dziwne wizje i g³osy, a ¶wiat nie wygl±da ju¿ dla niego tak jak dawniej. On dla ¶wiata równie¿ siê zmieni³, bywa rozproszony lub zamy¶lony, czasem dziwnie siê zachowuje. Miêdzy innymi dlatego oddali³ siê od Justyny. Kontakt ze ¶wiatem duchów odbija na nim coraz wiêksze piêtno. Póki co, jako¶ sobie z tym radzi. Jego zdolno¶æ ma bowiem swoje plusy, mo¿na j± wykorzystaæ na wiele sposobów. Wiele tajemnic ¶wiata umar³ych jest okrytych mg³±, ale nie wiadomo dok±d prowadzi droga przez mrok. Najbardziej jednak intryguje i niepokoi Juliana wci±¿ powracaj±cy g³os jego zmar³ego ojca...

-mo¿liwo¶æ compela: np. nie mogê przeprowadziæ rozmowy, bo mnie rozpraszaj± g³osy lub mam wizjê chodz±cych po mnie robaków i mogê spanikowaæ, albo bojê siê wej¶æ bo miejsce jest nawiedzone, albo ulegam wp³ywowi jakiego¶ ducha lub duch, który mo¿liwe, ze jest moim ojcem mówi mi, ¿e nie powinienem czego¶ robiæ, albo ¿ebym co¶ zrobi³, co pomo¿e mi go odnale¼æ, ale ma to jednak swoje ró¿ne konsekwencje. Ró¿ne g³osy mog± mu podpowiadaæ w jego dzia³aniach, trudno oceniæ, których powinien s³uchaæ, a przed którymi siê strzec.

PS. Musicie pograæ w grê Fahrenheit Chichot Fajne rzeczy tam siê dziej±. Co¶ zwi±zanego z tym moim aspektem. Jedna z najlepszych gier w moim ¿yciu i przede wszystkim jest to gra dla dojrza³ych odbiorców.

Wolno¶æ Za Wszelk± Cenê

¦cigany

Nie wiadomo jak to siê dzieje, ¿e kogo¶ o takim uroku osobistym chce dorwaæ tak wielu ludzi i nieludzi. Jedno jest pewne, nikomu jeszcze nie da³ siê z³apaæ ani zabiæ. Jest mistrzem ucieczki, wie te¿ jak korzystaæ z kontaktów i zasobów. Nie dorwiesz go. Jak do tej pory uda³o mu siê mu siê uciec dr Schultz, pokonaæ Lukrecjê, oraz niejednokrotnie zbiec policji i nawet ju¿ nie jest poszukiwany. Nadal ¶ciga go jednak Fae o imieniu Auril, Bia³y Wampir Fahrenheit oraz Krzysztof Szerakowski z Posterunku X. Kto¶ jeszcze? Zapraszam.

-mo¿liwo¶ci compela: niebezpieczne jest przeje¿d¿anie w pobli¿u posterunku, lasu oliwskiego oraz innych miejsc zwi±zanych z kim¶, kto mnie ¶ciga. Pewne akcje mog± spowodowaæ, ¿e kolejna osoba zacznie mnie ¶cigaæ, najwidoczniej w jaki¶ sposób ³atwo zachodzê ludziom za skórê.
Micha³
Mistrz Celebrant
Wtajemniczony kultu

« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2012, 09:52:57 »

"Mroczne Widmo" Chichot

¦wietna robota. Dziêki, ¿e doda³e¶ przyk³ady compeli, na pewno mi to siê przyda!

Zastanawia mnie jeszcze High Concept Juliana: "Wampir-student-imprezowicz". O ile wampira i imprezowicza widzieli¶my to nawet nie wiem co Julian studiuje. Masz jaki¶ pomys³?
AlexRiven
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 64

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2012, 16:30:41 »

My¶lê, ¿e on ju¿ studiowa³ wszystko, raczej nie chodzi na zajêcia, wiêc ci±gle go wywalali, choæ czasem móg³ zdawaæ dziêki kontaktom. Mo¿na to podci±gn±æ pod jak±¶ historiê z na³ogami, alkohol, narkotyki, taka mroczna przesz³o¶æ, jak siê jest nie¶miertelnym, to siê nudzi w ¿yciu. Masz pomys³ na co¶ szczególnego? Mo¿na zmieniæ wtedy nazwê aspektu. To samo tyczy siê Piêknego, M³odego i Bogatego w sumie.
Micha³
Mistrz Celebrant
Wtajemniczony kultu

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2012, 18:02:44 »

My¶lê, ¿e on ju¿ studiowa³ wszystko, raczej nie chodzi na zajêcia, wiêc ci±gle go wywalali, choæ czasem móg³ zdawaæ dziêki kontaktom. Mo¿na to podci±gn±æ pod jak±¶ historiê z na³ogami, alkohol, narkotyki, taka mroczna przesz³o¶æ, jak siê jest nie¶miertelnym, to siê nudzi w ¿yciu. Masz pomys³ na co¶ szczególnego? Mo¿na zmieniæ wtedy nazwê aspektu. To samo tyczy siê Piêknego, M³odego i Bogatego w sumie.

Studia za to, nie wa¿ne ile ju¿ studiowa³e¶, s± sta³ym ¼ród³em ¶wie¿ych uczuæ ("¶wie¿ej krwi" ). Mo¿e Julian pocz±tek ka¿dego nowego roku akademickiego nie¼le ¶wiêtuje wraz z wianuszkiem swoich nowych ofiar? Julian móg³by mieæ w ten sposób dodatkowe kontakty na uczelniach i to nie tylko ze studentkami, ale i co ³adniejszymi wyk³adowczyniami. A kto¶ ze ¶wiatka akademickiego mo¿e czasem siê przydaæ. Sam aspekt jest ok, mo¿esz ewentualnie pomy¶leæ nad innym sformu³owaniem go, zale¿nie od tego na co chcesz po³o¿yæ nacisk. Przychodz± mi do g³owy np. "Wampir, marzenie ka¿dej studentki" albo "Nie¶miertelny kochanek".
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kotyteam conworlder muzycznekoloseum zmiany-2tia no