RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zachariasz  (Przeczytany 1007 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Delial
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 177

Zobacz profil WWW
« : Styczeñ 12, 2011, 16:42:39 »

Moje alter ego z sesyj DnD prowadzonych w jeszcze niedalekiej przesz³o¶ci przez Mirandê:)

Zachariasz

Zimno. Na Pó³nocy jest zimno. Bardzo zimno. Przera¼liwie zimno. Mam futrzany p³aszcz, futrzane spodnie, futrzane skarpety i futrzane gacie które uwieraj± mnie w dupê! I wci±¿ mi zimno! Kurwa! Oto jestem zadupiu ¶wiata, gdzie wszystko jest obsrane na bia³o. Co ja tu robiê do cholery?!

"Zostañ bardem Zachariaszu! Orfeuszem naszych czasów. Bêdziesz przemawia³ do kamieni, a one bêd± o¿ywaæ. Wyrusz w ¶wiat, jest pe³en dziwów wartych zobaczenia." - Tak mawia³ mój Stary, przesiaduj±c ca³ymi dniami w portowych tawernach których nie brakowa³o we Wrotach Baldura. Stary pi³ odk±d pamiêtam, nigdy nie trze¼wia³, nigdy nie miewa³ kaca. Umar³ pijany, d³awi±c siê w³asnymi rzygowinami. Pod³y koniec. Tak koñczy siê historia jednego z najwiêkszych muzycznych talentów na Wybrze¿u Mieczy. Historia która nawet dobrze siê nie zaczê³a. Uciêli mu rêkê. Skurwysyny. "Nie jest ¼le, jedn± rêk± wci±¿ mo¿na wiele zwojowaæ...", oto przyk³ad poczucia humoru z³odziejskiej gildii. Dlaczego? Bo nie chcia³ p³aciæ "op³aty scenicznej". "Za co ja mam wam niby p³aciæ? Bêdziecie mi w chórkach wystêpowaæ?" "Bêdziemy Ci klaskaæ". "A jak nie zap³acê?". "To nie bêdziesz mia³ czym klaskaæ". Nie zap³aci³...i zap³aci³, nawet przep³aci³. Wierzy³ w prawo. Gildia Z³odziejska te¿ wierzy³a w prawo. Prawo wierzy³o w brzdêk monet. Mod³y mieli podobne. "Chroñcie nas!". Wiecie jak to jest z modlitwami, niektóre s± wys³uchane, a inne nie, to zale¿y od tego, jak bardzo wierzysz. Gildia wierzy³a bardziej.

Po ¶mierci Starego okaza³o siê, ¿e nie tylko by³ warto¶ciowym artyst± ale i prorokiem.

Zosta³em bardem. Mówi³em do kamieni. A one o¿ywa³y. Dziwy. Do przygotowania tego niezwyk³ego zaklêcia, potrzebujemy paru sk³adników. Kamieñ, sznur, most, rzeka i cz³owiek. Przywi±zujemy go¶cia do kamienia, wymawiamy magiczn± formu³ê "P³yñ" po czym rzucamy kamieñ do rzeki. Kamienie s± niesamowicie rozmowne, mo¿esz pytaæ o co zechcesz, us³yszysz wszystkie odpowiedzi. W³a¶ciwie to nawet ¶piewaj±...tak, chod¼ refren jest zawsze ten sam, nieco monotonny - "Bo¿e. Nie!", "Nie mo¿esz mi tego zrobiæ", "Proszê! Nie!". Niestety, kamienie siê nie s³uchaj± i nigdy nie wyp³ywaj±. Wiem co mówiê, próbowa³em nieraz i to wszystko bez u¿ycia zwoju depetryfikacji. This is kind of magic!

Tak wiêc...w³a¶ciwie to jestem rze¼biarzem. Pracuje w kamieniu. Wydobywam z niego...tre¶æ. Pracujê na zamówienie. Ludzie przynosz± mi kamienie, a ja w nich rze¼bie. Czasami sam jakie¶ znajdujê. Nie zamykam siê na inne formy przekazu. Uwa¿am, ¿e dialog to podstawa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zachariasz, Bard, 5level, neutralny z³y.

cd BIO nast±pi...

A zamieszczê "kartê" swojej postaci, tak sobie, bez celu i powodu:)
Braki bêdê uzupe³nia³. Je¿eli kto¶ widzi jakie¶ nie¶cis³o¶ci, dajcie mi znaæ.

Zachariasz
Poziomy:
Bard:6
Zabójca:3

Si³a 10 (0)
Zrê 18 (+4)
Kon 10 (0)
Int 16 (+3)
Roz 10 (0)
Cha 18 (+4)

Bazowy Atak: +6
Rzuty obronne:
Wytrzyma³o¶æ:+3
Refleks: +12
Si³a Woli: +6

Inicjatywa 4

Atak w walce wrêcz: +6
Atak w walce dystansowej: +10

KP:19=10+4+1*+4
10 - bazowa
4 - premia za zrêczno¶æ
1 - bonus od MG
4 - pancerz Studded Leather Armor+1 (sorry, ale te polskie skórznie æwiekowane to ra¿± mnie okrutnie)

Atuty:
- Finezja w broni (Premia ze zrêczno¶ci stosowana do ataku, w rzutach na trafienie, do broni lekkiej)
- Skupienie na broni (Krótki miecz, +1 do ataku)
- Wiêcej Pie¶ni Barda (+4 u¿ycia na dzieñ)

P¯:6+10**+8K6
10**- premia od GM

Umiejêtno¶ci:
(znów nie ogarniam tych polskich odpowiedników)
- Appraise: 4
- Balance: 5
- Bluff: 11
- Climb: 1
- Con: 4
- Craft: 0
- Dec.: 4
- Disguise: 8
- Escape Art.:5
- Gather Inf: 7
- Hide: 12
- Jump:1
- Wiedza: 5 (dotyczy wszystkich aspektów, a wiêc, 5 rang w ka¿dej dziedzinie: arcana, architecure and buildings, dungeon, geography, planes, history, local, nature, nobility, religion - daje ró¿ne premie)
- Listen: 4
- Move Sil.:12
- Swim: 1
- Tumble:5
- Use MD:8
- Disable D.:4
- Forgery: 4
- Handle Animal:5
- Heal: 1
- Intimidate: 12 (:>)
- Open Lock: 5
- Ride: 5
- Search: 6
- Spot: 4
- Use Rope:5
- Slight Hand:5
- Diplomacy: 9
- Perform: 7

INNE:
Wiedza Bardów
Bieg³o¶æ w lekkich pancerzach, tarczach(ale bez pawê¿y)
Bieg³o¶æ w broniach lekkich plus, rapier, d³ugi miecz i co¶ tam jeszcze. Oraz wszystkie kusze bez samopowtarzalnej.
Suggestion, Fascinate, Inspire Courage, Inspire Competence
Death Attack
Poison Use
Sneak Attack:2D6

Flaw:
Merciless - DC15+ 1/2HD will save to not kill surrendering or helpless enemy:]

Ekwipunek:
Z godnego uwagi:
Krótki Miecz+1,+1K6 ogieñ, widmowo¶æ
Wspomniany pancerz
P³aszcz Cienia (nie pamiêtam w³a¶ciwo¶ci, ale generalnie zajebisty)
£uk Magiczny - zamiast strza³, mamy magiczn± energiê 2K6 obra¿eñ
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

no maro freeforall conworlder trzywahaty