RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kroniki naszych sesji - To be continued... (Grupa MM)  (Przeczytany 2085 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« : Styczeń 14, 2011, 02:24:14 »

Pomyœla³em, ¿e przyda siê temat, w którym bêd¹ skróty relacji z kolejnych sesji (wystarcz¹ nawet w postaci krótkiego "planu wydarzeù" xD) + najlepiej trochê wiêcej s³ów o momencie, na którym dana sesja siê skoùczy³a. Najlepiej rzeczowo i z wa¿niejszymi szczegó³ami.

Sesja nr 7 (13.01.11r.) [gracze: Ash, Delial, Bodysnatcher!, Lunar, Abaddon]

-zebraliÂśmy sprzĂŞt najemnikĂłw i wrzuciliÂśmy ich ciaÂła do studni
-ich dowódca mia³ list, który mówi³ o przybyciu 350 ¿o³nierzy i 6 dzia³ nad Czarn¹ Zatokê (nie pamiêtam reszty szczegó³ów - a daty i nazwa tej grupy by siê chyba przyda³y...)
-Rolph, Albert, Vicky i Pedro ruszyli do wie¿y maga, nic konkretnego tam nie znaleŸli... zaatakowa³ ich jakiœ w¹¿ (uciekli) i Arab, którego zabili (reszta dru¿yny czeka³a w wiosce - Magnus, Drogomir, Gabrielle, +Zug)
-wyjazd (ju¿ ca³ej dru¿yny) z Teracello do Monte Mirmidio (2 wozy, g³ównie ze sprzêtem najemników + dzia³o)
-w drodze dogoniÂła ich grupa 20-25 ArabĂłw (myÂśleliÂśmy, Âże to ktoÂś, kto szuka zabĂłjcĂłw najemnikĂłw, wiĂŞc zdjĂŞliÂśmy z siebie ich sprzĂŞt... ;/), zanim do nas dojechali, ustawiliÂśmy wozy, skierowaliÂśmy dziaÂło w stronĂŞ ArabĂłw i czekaliÂśmy na nich...
-nie atakowali, wys³ali "poselstwo" - nie spodoba³o im siê, ¿e jedziemy do Monte Mirmidio... za¿¹dali od nas dzia³a i ca³ego z³ota jakie mamy w zamian za "spokój" -> Rolph zaproponowa³ ich przywódcy pojedynek (wygra - mamy spokój / przegra - oddajemy dzia³o i z³oto) -> przywódca go przyj¹³, powiedzia³ o tym swoim ludziom...

Skoùczy³o siê na tym, ¿e Rolph przegra³ pojedynek (mimo Furii Ulryka! ) i le¿y na ziemi z pocharatan¹ g³ow¹ (23 dmg!), a reszta zastanawia siê co robiÌ - walczyÌ z Arabami czy oddaÌ im to, czego ¿¹daj¹. Stanê³o na przekonywaniu siebie nawzajem czy mamy szanse czy nie i na tym jak bardzo zale¿y nam na naszych obecnych postaciach.

Jak coÂś jeszcze to dopiszcie, teÂż najlepiej dosyĂŚ skrĂłtowo .
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2011, 18:40:04 »

ÂŚwietny pomysÂł, z takim dziennikiem online

Sam prowadzĂŞ takowy (Dyaryusz WFRP) w moim Hello Kitty-notatniku, no ale tego nie mogĂŞ Wam udostĂŞpniaĂŚ, bo stoi tam jak byk, kto dobry a kto zÂły, kto w czym ma interes i tym podobne sekrety z szafy MG

Pozwolê sobie rozwin¹Ì w niedalekiej przysz³oœci ten topic, dopisuj¹c co siê dzia³o na poprzednich szeœciu sesjach. Oczywiœcie, wszelaka pomoc bêdzie nader mile widziana
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2011, 16:56:36 »

O, to jest fajny pomys³. W ten sposób nie zatr¹ siê w mrokach niepamiêci nasze dokonania i nie raz pewnie rykniemy œmiechem przypominaj¹c sobie walkê z nietoperzostworem czy bieganinê po mieœcie Pisa³em dzisiaj w shoucie o luŸny w¹tek, w którym moglibyœmy po prostu gadaÌ o ostatniej sesji, pisaÌ co by³o œmieszne, komentowaÌ ró¿ne rzeczy itp., mia³bym tak¹ potrzebê. Jovaen? Spe³nij moj¹ potrzebê

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2011, 20:13:37 »

Tromm - temat moÂżesz przecieÂż sam zaÂłoÂżyĂŚ ?? albo Jovaen moÂże zmieniĂŚ nazwĂŞ tego tematu http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=29.0 na ogĂłlnÂą zamiast konkretnej...

Jov - miaÂłeÂś tu pisaĂŚ i co? ^^

dobra, "jedziem z koksem" xD :

Sesja nr 8 (21.01.11r.) [gracze: Ash-Rolph, Delial-Albert, Bodysnatcher!-Vicky, Lunar-Pedro, Tromm-Drogomir, Abaddon-Magnus]

-Arabowie po przegranym pojedynku chcÂą odebraĂŚ dziaÂło i kasĂŞ
-Drogomir zaczyna udawaĂŚ zarazĂŞ - drgawki, piana z ust itd. ;p , reszta zaczyna panikowaĂŚ
-Arabowie Âśrednio chcÂą w to uwierzyĂŚ, ale cofajÂą siĂŞ... wyciÂągajÂąc Âłuki...
-Tromm biegnie za PaszÂą ArabĂłw i ÂłapiÂąc go za nogĂŞ zrzuca go z konia Chichot, zaczyna go dusiĂŚ i groziĂŚ mu ÂśmierciÂą, jeÂśli jego ludzie cokolwiek zrobiÂą
-Pasza wydaje rozkazy, Arabowie sÂłuchajÂą... Pasza staje siĂŞ naszym zakÂładnikiem... odjeÂżdÂżamy do Monte Myrmidio (1 wĂłz - ranny Rolph, Vicky i Albert, 2 wĂłz - Magnus, Drogomir, Pedro + caÂły sprzĂŞt +dziaÂło +konie a 400 krokĂłw za nimi, tak jak obiecali -Arabowie ;p)
-I wĂłz spotyka grupĂŞ 15 rycerzy Myrmidii (Albert zna ich przywĂłdcĂŞ - to czÂłowiek Fu Schenga) - 1 z rycerzy jedzie naszym wozem z samym Rolphem do felczera, reszta zostaje, Âżeby walczyĂŚ z Arabami
-II wĂłz dojeÂżdÂża, rozstawiamy siĂŞ, Arabowie tak samo... WALKA
-wszyscy oprĂłcz naszej druÂżyny dostajÂą Âładny Âłomot xD
-Ostatni Arabowie i ostatni rycerze... Pedro strzela z dziaÂła, zabijajÂąc 4 rycerzy
-Âżeby nie byÂło problemĂłw, Magnus zabija ostatniego z rycerzy... 3 ArabĂłw juÂż dawno uciekÂła (ostatecznie zginĂŞÂło 15 rycerzy i 21 ArabĂłw z 24)
-zaczyna siê k³ótnia o to, ¿e zabiliœmy rycerzy, Albert rzuca siê na kogoœ z toporem... walka... Albert og³uszony i zwi¹zany, rzucony na wóz razem z Pasz¹ Arabów
-kombinowanie co zrobiĂŚ ze sprzĂŞtem i zwÂłokami, jak siĂŞ z tego wytÂłumaczyĂŚ, jak odebraĂŚ Rolpha, kto ma co zrobiĂŚ itd.
-Albert rozcina swoje i Paszy wiĂŞzy i jedzie wozem do Monte Myrmidio, reszta goni go, w koĂącu zatrzymujÂą wĂłz... znowu walka z Albertem + tym razem z PaszÂą - w koĂącu Magnus zabija PaszĂŞ, a Vicky Alberta i na tym siĂŞ skoĂączyÂło...

Chyba tyle? Jak coÂś jeszcze to dopiszcie/uzupeÂłnijcie.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #4 : Styczeń 23, 2011, 14:13:49 »

Tromm - tworzysz problemy... ZrobiÂłem tak, jak sugerowaÂł Abaddon, czyli zmieniÂłem nazwĂŞ tematu 18.01.2011 - Sesja w Oliwskiej Norze na bardzie ogĂłlny, roboczy - Komentarze/przemyÂślenia/epickie momenty. Teraz moÂżecie tam dopisywaĂŚ wszelkie swoje przemyÂślenia po wszystkich naszych sesjach WFRP.
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=29.msg82#msg82

A dalszy rozwój Kronik? Oczywiœcie, ¿e bêdzie; nic nie zaginie w pomroce dziejów, ino pierwej sam muszê zakoùczyÌ spisywanie naszego dyaryusza, nim wrzucê go na Forum ^^ ¯eby zachowaÌ kolejnoœÌ chronologiczn¹, po prostu edytujê posta Abaddona i tam wrzucê kroniki sesji #1 - #6. To w niedalekiej przysz³oœci

A sam Abaddon dostaje ode mnie duÂżego, otchÂłannego, wÂłochatego ;* za podjĂŞcie siĂŞ epickiego dzieÂła spisywania naszych wyczynĂłw
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #5 : Styczeń 23, 2011, 14:46:58 »

Tromm - tworzysz problemy... ZrobiÂłem tak, jak sugerowaÂł Abaddon, czyli zmieniÂłem nazwĂŞ tematu 18.01.2011 - Sesja w Oliwskiej Norze na bardzie ogĂłlny, roboczy - Komentarze/przemyÂślenia/epickie momenty. Teraz moÂżecie tam dopisywaĂŚ wszelkie swoje przemyÂślenia po wszystkich naszych sesjach WFRP.
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=29.msg82#msg82

ha! =]

A dalszy rozwój Kronik? Oczywiœcie, ¿e bêdzie; nic nie zaginie w pomroce dziejów, ino pierwej sam muszê zakoùczyÌ spisywanie naszego dyaryusza, nim wrzucê go na Forum ^^ ¯eby zachowaÌ kolejnoœÌ chronologiczn¹, po prostu edytujê posta Abaddona i tam wrzucê kroniki sesji #1 - #6. To w niedalekiej przysz³oœci

Spoko, tylko IMO te¿ najlepiej napisz to w du¿ym skrócie, bez rozpisywania siê i bez szczególików, bo nikomu siê raczej nie bêdzie chcia³o czytaÌ kilku stron "powieœci" z ka¿dej sesji (tak przynajmniej myœlê), mój "zamys³" na ten temat by³ po prostu taki, ¿eby ³atwo mo¿na siê by³o dowiedzieÌ/przypomnieÌ sobie co siê dzia³o na ostatniej sesji, wiêc jak dla mnie najlepiej gdybyœ tak samo opisa³ "wa¿niejsze punkty" wczeœniejszych sesji (a "powieœÌ" zawsze ktoœ mo¿e napisaÌ w innym temacie, jeœli ma ochotê ^^).

A sam Abaddon dostaje ode mnie duÂżego, otchÂłannego, wÂłochatego ;* za podjĂŞcie siĂŞ epickiego dzieÂła spisywania naszych wyczynĂłw

<bleeee> oh!, how sweet!, wzruszyÂłem siĂŞ... Epickim dzieÂłem bym tego nie nazwaÂł (i ty teÂż nie pisz w tym temacie epickiego dzieÂła z poprzednich sesji! skrĂłty, skrĂłty!), ale dziĂŞki za docenienie xd.
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #6 : Sierpień 31, 2011, 12:52:56 »

O, czyli jednak dobrze pamiĂŞtaÂłem, Âże byÂł taki dziaÂł

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

umbercja my-wery-world kotyteam freeforall maro