RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: sesja nr 4, pierwsza w, mam nadzieje, 4osobowej grupie  (Przeczytany 3324 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 36

Grour !

« : Styczeñ 31, 2012, 15:50:34 »

Wow, zosta³em moderatorem. Poczu³em siê wa¿ny i w ogóle strasznie taki mroczny i potê¿ny.

Prawem danym mi przez wszystkie wielkie i nieskoñczone potêgi chaosu bla bla bla....

Nastêpna sesja: pi±tek 03.02.2012, 16:00

Miejsce - u RDO (chyba, ¿e zmienimy na co¶ pasuj±ce bardziej wszystkim).
u Devala , odjazd RDOwozem 16 30 spod dworca w Gdañsku.

Oczywi¶cie by³bym wniebowziêty, gdybym dowiedzia³ siê co¶ nieco¶ o nowym dru¿ynowym renegacie (mam na my¶li w formie pisemnej) i czegokolwiek o psykerce o jej graczce, postaci i w ogóle o wszystkim, co tylko mo¿e mnie interesowaæ Najlepiej na gg pisaæ.

Bogowie pomagaj± tym, którzy pomagaj± sobie sami...
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 31, 2012, 16:09:43 »

Dragan Arnold von Lubin opublikuje tragiczn± historiê swojego upadku z XIII Regimentu Pieszego Gwardii Imperialnej planety Krieg do przeklêtej Zdradzieckiej Gwardii ju¿ wkrótce. Zapewne jeszcze przed pi±tkow± sesj±.

Co do samej sesji: ja mam du¿± pro¶bê. Wioska rdo to prawdziwe anus mundi, a nie zawsze mo¿e trafiæ siê dobry brat Devala, który nas podrzuci (choæ i wtedy jest to kawa³ drogi). Postulujê, ¿eby¶my grali w Piwnicy RPG-UG, we Wrzeszczu, na Sienkiewicza 1 (to naprzeciwko Rebela). Kto¶ jest przeciwko? Nie? Dziêkujê. A tak na serio, to liczê, ¿e nasz MG siê zgodzi, no i nasz gospodarz rdo tak¿e. Choæ ciê¿ko nie zauwa¿yæ, ¿e w Piwnicy takich luksusów jak u rdo to jednak ni ma... Smutny
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #2 : Styczeñ 31, 2012, 16:34:58 »

Luksusy mo¿na Przenie¶c do piwnicy. Wa¿ne, zeby by³ pr±d, to przyniose laptopa i puszcze jakie¶ brzd±kanie w tle. Ja jestem w takiem razie za przeniesieniem sesji do piwnicy.

rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #3 : Styczeñ 31, 2012, 16:41:38 »

W piwnicy to mi siê graæ nie chce ;-) A dojazd do mojej wioski jest wcale wygodny ;-) W³a¶nie przyjecha³em z Politechniki tutaj w mniej ni¿ 20 minut. Raczej przepisowo ;-) Z G³ównego powinno byæ jeszcze ³atwiej: wje¿d¿asz na Armii Krajowej i praktycznie do oporu prosto, skrêcasz w prawo w In¿yniersk± i jeste¶ na miejscu (no i jest te¿ autobus 167).

Jedyn± zalet± piwnicy jest to, ¿e jest we Wrzeszczu ;-) Dalej jest d³uga lista wad: brudno, ciemno, przyciasno, ¶mierdzi no i nie ma kibla ;-) (no znaczy jest ;-) na czwartym piêtrze ;-) )

Jaka¶ trzecia opcja?

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #4 : Styczeñ 31, 2012, 16:53:29 »

Kontrujê argumenty:

"Ciemno" - to przecie¿ dobrze. Chichot Zreszt± nie jest tak ciemno, ¿eby nie mo¿na by³o graæ.
"Ciasno" - nie w 5 osób.
"¦mierdzi" - tylko je¿eli nie w±chasz w nieodpowiednich miejscach. Chichot

Jeszcze mi tu bêdzie wybrzydza³ na nasz± "klubow±" Piwczniczkê, patrzcie go!

Zgodzê siê z tym, ¿e do kibla trzeba questowaæ. Ale jak robili¶my dobre, mocne sesje, to zdarza³o siê, ¿e raz tylko robi³o siê wyprawê na trzecie piêtro, a niektórzy to i trzymali przez ca³± grê. To zale¿y od Bestyja, czy bêdziemy chodziæ do kibla, czy zafunduje nam takie granie, ¿e bêdziemy siedzieæ przy stole, spoceni, z k10-kami trzymanymi mocno w rêkach. Tuszê, ¿e mu siê uda.

No, ale je¿eli bêdzie trzecia opcja, to mogê zmieniæ zdanie.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #5 : Styczeñ 31, 2012, 17:19:51 »

To, czy bêdziemy chodziæ do kibla zale¿y od ilo¶ci spo¿ytych p³ynów w o wiele wiekszym stopniu ni¿ ode mnie

Mo¿e byæ ciemno ciasno i w ogóle. Choæ RDO, do nas, na nasz teren, przewietrzysz sie i w ogóle.

Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #6 : Luty 01, 2012, 17:49:56 »

dobra - to ja napisze, ¿eby¶my w pi±tek grali jednak u RDO, i u RDo sie ewentualnie dogadamy do grania gdzie indziej - tak osobi¶cie my¶le, bedzie nam ³atwiej

Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #7 : Luty 02, 2012, 08:04:08 »

Odno¶nie planów na 4. sesje - przed wami Audiencja u Mnemoniusza. Wypada w go¶ci przyj¶æ z prezentem. S± 2 idealne prezenty, kto na sesji zaproponuje jeden z nich jako prezent + 25 exp

planujemy (-cie) te¿ dokoñczyæ miniquesta rekrutacyjnego.

Byæ moze uda nam sie spisaæ jaki¶ Compact. Mam nadzieje, i¿ odwiedzimy te¿ ¶wi±tyniê. W miarê mo¿liwo¶ci bêdziemy wprowadzaæ ¶wiêta pañstwowe i ograniczaæ dzia³alno¶ci instytucji handlowych, by nie marnowaæ a¿ tyle czasu.

Co¶ jeszcze? jakie¶ ¿yczenia, uwagi? jakie¶ listy do ¶w miko³aja?

Deval
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 32

« Odpowiedz #8 : Luty 02, 2012, 17:08:48 »

Odno¶nie planów na 4. sesje - przed wami Audiencja u Mnemoniusza. Wypada w go¶ci przyj¶æ z prezentem. S± 2 idealne prezenty, kto na sesji zaproponuje jeden z nich jako prezent + 25 exp
Moja postaæ na razie ma na my¶li tylko prezenty których Mnemoniusz NIE chcia³by dostaæ ;]

Co¶ jeszcze? jakie¶ ¿yczenia, uwagi? jakie¶ listy do ¶w miko³aja?
To Warhammer 40k - tutaj najbli¿sz± postaci± Santa Clausa z jego ho ho ho, wielkim bebechem, rubasznym poczuciem humoru i du¿± ilo¶ci± prezentów jest Papa Nurgle z jego ho ho ho, wielkim bebechem, rubasznym poczuciem humoru i du¿± ilo¶ci± prezentów - ale takich prezentów jak ten ma (na razie? choæ potem pewnie tylko Krigowiec jak ju¿) NIE chcemy 

“Chaos is a name for any order that produces confusion in our minds.” George Santayana
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #9 : Luty 02, 2012, 18:45:46 »

Sk³ad bêdzie 3-osobowy jednak, bo Rashequa odpad³a (permanentnie). Jej psykerka umar³a jeszcze zanim zaczê³a graæ. Przykre.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #10 : Luty 02, 2012, 18:51:38 »

no ale ¿e w ogóle prezentów nie chcecie? niespodzianek? tak w ogóle ? i Dlaczego tak ¼le my¶licie o kochanym Mnemoniuszu? on naprawdê jest bardzo rozumnym cz³owiekiem i na pewno wam pomo¿e w waszych k³opotach. nawet za bardzo nie dok³adaj±c nowych Mo¿e ma dla was jaki¶ statek lub dwa na sprzeda¿. i w ogóle jestem pewien, ze on was bardzo bardzo lubi:P

A w ogóle to jak mo¿ecie w±tpiæ w dobre intencje swojego MG? mo¿e MG naprawdê chce was poznaæ i wasze pragnienia i naprawdê nie chce was za bardzo skrzywdziæ.

Co do naszej niedosz³ej Rashequy - szkoda, ju¿ nawet zaczyna³em j± braæ pod uwagê w moich obliczeniach. Odpad³a z jaki¶ konkretnych powodów, przestraszy³a siê naszych splugawionych chaosem osobowosci, czy co¶?

rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #11 : Luty 02, 2012, 18:58:17 »

OK. To gramy we trójkê.

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #12 : Luty 02, 2012, 19:33:40 »

A w ogóle to jak mo¿ecie w±tpiæ w dobre intencje swojego MG? mo¿e MG naprawdê chce was poznaæ i wasze pragnienia i naprawdê nie chce was za bardzo skrzywdziæ.

Nie w±tpimy. Ale to jednak jest typowo polska mentalno¶æ - przedstawicielom w³adzy (politycy, policja, mistrzowie gry) nie ufamy z definicji. Chichot Zasada ograniczonego zaufania. No, co? Homo sovieticus. Chichot

Co do naszej niedosz³ej Rashequy - szkoda, ju¿ nawet zaczyna³em j± braæ pod uwagê w moich obliczeniach. Odpad³a z jaki¶ konkretnych powodów, przestraszy³a siê naszych splugawionych chaosem osobowosci, czy co¶?

Sprawa jest bardziej skomplikowana. Znalaz³a inn± ekipê, tyle powiem...

OK. To gramy we trójkê.

No ba. "No co, my nie damy rady? MY?!". Chichot
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

freeforall trzywahaty conworlder muzycznekoloseum kotyteam