RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: 1 [2]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: sesja 3 - streszczenie - kto sie pokusi ? :P  (Przeczytany 4239 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #15 : Luty 02, 2012, 18:30:14 »

500 kierowanych (i zdolnych strzelaæ) 1500 niekierowanych ale robi±cych za parawan miêsny i id±cy (skacz±cy) za towarzyszami - i pierwsza fala szturmu na pa³ac gotowa (fala zerowa - l±downik zapakowany utleniaczami i pertrolunium w sam ¶rodek fortecy, fala druga - pozosta³e dwa l±downiki i Sturm (Krieg i zieloni) und Drang (Mordechaj i czarni) - jedna noc i forteca nasza ;]

A je¿eli te czynno¶ci dyplomatyczne zawiod± trzeba bêdzie przej¶æ do czynno¶ci niedyplomwatycznych i bardziej bolesnych

Roger, grupa "Drang". Grupa "Krieg" przesy³a pozdrowienia i mówi: Krieg! Over.

Tak, nie jestem ani trochê tak dobry w kwestiach logistyczno-planowych jak moi drodzy wspó³kulty¶ci (ja to jestem ten ¿o³dak od kopania okopów i darcia siê "schnell!" Chichot). Tote¿ dodam tylko jedn± informacjê na marginesie: nawet je¿eli ten statek nazywa³ siê kiedy¶ "Po¶piech Talosa XIV", to teraz zosta³ on przez Dragana przechrzczony na "Vredehammer" ("M³ot Gniewu"). Zamierzam to przypominaæ i egzekwowaæ.

Jako szef Batalionu "Krieg" zadajê pytanie: jaki by³ przelicznik przy najmowaniu ¿o³daków, tj. ile profesjonalnych najemników mo¿emy dostaæ za ch³opów-poganiaczy kóz? To znaczy: ile-za-ile (na sztuki licz±c)?

Potem bêdê formowa³ z tych ³amag jaki¶ profesjonalny oddzia³. Bo moje dotychczasowe Freikorps (pastuchy) to sobie mogê...

A plan bojowy bêdzie tworzony i (jak zwykle) dopasowywany do warunków pola bitwy na bie¿±co.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 36

Grour !

« Odpowiedz #16 : Luty 02, 2012, 18:58:44 »

Deval - to mia³ byæ komplement dla was

przelicznik? nie mam pojêcia, je¶li o mnie chodzi, trzeba by by³o kiedy¶ wzi±c i ustaliæ dok³±dnie, jakie oni maj± np statystyki i uzbrojenie.

Swoj± drog± co¶ mi sie kojarzy jaka¶ wyrzutnia rakiet z ostatniej sesji.

Bogowie pomagaj± tym, którzy pomagaj± sobie sami...
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

trzywahaty umbercja conworlder kotyteam no