RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sesja nr 5  (Przeczytany 2990 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« : Luty 09, 2012, 07:40:20 »

Z racji, ¿e nasz pod³y Kultysta Apostata zdezerterowa³ budowaÌ PKB pod³ego anglosaskiego imperium, Mam do pozosta³ych graczy pytanie - czy urz¹dzimy sobie sesje jak¹œ w miêdzyczasie w 2/3 sk³adu, czy ewentualnie czekamy na powrót RDO?

Przy opcji 1. -> Z racji Âże nie do koĂąca widzĂŞ wycieczkĂŞ na OlszynkĂŞ do Devala, miejscĂłwka to np Joavenowa Piwnica, albo jestem otwarty na inne propozycje.

termin to pewnie 17 albo 19 luty. Kiedy Wraca RDO? co sadzicie?

Bogowie pomagajÂą tym, ktĂłrzy pomagajÂą sobie sami...
Deval
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2012, 14:29:23 »

Kilka kwestii (do rozpatrzenia kaÂżda z osobna):
1. Co do czasu powrotu - nie wiem.
2. Co do sesji - ja jestem za (tylko patrz 4).
3. Co do terminu z tych dwĂłch mi na 90% pasuje tylko 19.02
4. Proponowa³bym zamiast normalnej kontynuacji (z t¹ poczekaÌ na Rdo) - jak¹œ mo¿e nie zwi¹zan¹ z fabu³¹ g³ówn¹ odskoczniê (albo patrz 5).
5. Ewentualnie ja móg³bym próbowaÌ poprowadziÌ jednostrza³ówkê jednosesyjn¹ "z czasów przed wydarzeniami w kampanii królowej" - propozycje (obie w sumie powi¹zane z Kriegami):
a) "taktyczna" "Siedem"
b) "crawlowa" "Kompleks 110R/A"
Gdzie postaÌ MG do rozpiski wg kumulatywnych pozosta³ych. Zaleta takiej jednostrza³ówki:
a) fabu³a g³ówna mog³a by poczekaÌ na Rdo
b) Krieg by podgoniÂł do caÂłej reszty niesÂławĂŞ i doÂświadczenie
c) osoba z punktu 6 by mog³a "poznaÌ podstawy dzia³ania" - a w g³ównej fabule by wyl¹dowa³a na g³êbokiej wodzie
6. Na 70% moÂże mi siĂŞ udaĂŚ zaÂłatwiĂŚ dodatkowego gracza - prĂłbowaĂŚ zaÂłatwiĂŚ (RPGiarz tylko z WH40k zielony)?
7. Zwa¿ywszy na zapowiadan¹ pogodê na weekend (poni¿ej 20 stopni mrozu) - proponujê Olszynkê, tylko z "*" - czyli nie pa³êtanie siê 178-k¹ 'na to odludzie' - tylko jakimkolwiek tramwajem do rynku przy Elbl¹skiej gdzie ludzie byli by "w samochód zwiniêci" i na miejsce dostarczeni (w drug¹ stronê odwrotnie). Zalety nad piwnic¹: nie piwnica, ciep³o, toaleta trzy metry dalej.

“Chaos is a name for any order that produces confusion in our minds.” George Santayana
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2012, 14:46:02 »

4. No taki jest plan. Na pewno nie bêdzie powi¹zana z g³ówn¹ osi¹ fabularn¹, raczej okazj¹ do lepszego dogrania siê graczy i ewentualnie zdobycia jakis dodatkowych bonusów i PDków, Z reszt¹ na pewno na RDO poczekamy,(Chyba, zê za d³ugo go sie bêdzie, wtedy siê go przypadkiem uœmierci, albo coœ - )

Gramy za tydzieĂą - ja tez jeszcze nie jestem pewien terminĂłw, ale teÂż siĂŞ raczej skÂłaniam do tego drugiego, niedzielnego.

7. MyÂśle, ze jak po nas zawiniesz i nas odwieziesz, to moÂżemy siĂŞ umĂłwiĂŚ na OlszynkĂŞ.

MyÂślĂŞ, Âże moÂżna by rozwaÂżyĂŚ tego dodatkowego gracza.

rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #3 : Luty 10, 2012, 17:13:14 »

Co do mnie, jakby co, to wracam na pewno do koĂąca lutego ;-)
A kiedy dokÂładnie - nie wiem ;-)

Planujcie, planujcie - jak beze mnie chcecie graĂŚ, grajcie ;-)

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Deval
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #4 : Luty 11, 2012, 15:02:32 »

Co do mnie, jakby co, to wracam na pewno do koĂąca lutego ;-)
A kiedy dokÂładnie - nie wiem ;-)
Ja zakÂładam, Âże o ile nie wyjeÂżdÂżasz do krainy gÂłoÂśnej rykami krĂłw wielkorogich i pachnÂącej prochem strzelniczym oraz ropÂą (czyt. TX) to raczej wrĂłcisz ;]

“Chaos is a name for any order that produces confusion in our minds.” George Santayana
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #5 : Luty 13, 2012, 15:42:04 »

Chyba, Âże go jakaÂś przecudna biaÂłogÂłowa uwiedzie.

ale wracaj¹c do tematu - naby³em w³aœnie drog¹ kupna "Black Crusade Hand of Corruption" i podejrzewam, ze prêdzej czy póŸniej przyjdzie wam zmierzyÌ siê z t¹ przygod¹ w takiej, czy innej formie.

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #6 : Luty 13, 2012, 17:48:45 »

Cokolwiek by siĂŞ dziaÂło i ktokolwiek byÂłby uwodzony - popieram granie w tym tygodniu. Niedziela pasuje mi... tak z grubsza. Niezdecydowany WolaÂłbym sobotĂŞ, ale dostosujĂŞ siĂŞ.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #7 : Luty 13, 2012, 17:55:35 »

No wÂłaÂśnie mi sobota za cholerĂŞ nie pasuje z  powodu rodzinnej imprezy.

To co - moÂże oficjalnie ustalmy - gramy w niedziele, u Devala, spotkajmy siĂŞ na rynku przy ElblÂąskiej o 15.30,

ÂżebyÂśmy z grubsza o 16 zaczĂŞli graĂŚ. Ja wezmĂŞ komputerka z muzykÂą - ale nie mam za bardzo gÂłoÂśnikĂłw do niego - jakby siĂŞ komuÂś udaÂło zaÂłatwiĂŚ jakieÂś takie komputerkowe to by byÂło extra, a jak nie to sobie poradzimy tym, co bĂŞdziemy mieĂŚ.

Pasuje wszystkim?

ChoÌ jakbym móg³ zasugerowaÌ, to mo¿e niech Deval sporz¹dzi jak¹œ mapkê w którym miejscu dok³adnie chce nas zgarn¹Ì, bo szczerze mówi¹c nie do koùca sie orientuje o którym miejscu mówi maj¹c na myœli rynek na elbl¹skiej

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #8 : Luty 13, 2012, 18:32:39 »

Aye-aye! Ja sprĂłbujĂŞ skoÂłowaĂŚ gÂłoÂśniczki.

I do niedzieli juÂż na pewno streszczĂŞ poprzedniÂą sesjĂŞ, tudzieÂż wrzucĂŞ parĂŞ informacji o Draganie... Have faith (in Chaos)!
Deval
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #9 : Luty 14, 2012, 00:43:29 »

Ad gÂłoÂśniczkĂłw - jedyne jakie mam to w ekran wbudowane (ale dobrze dziaÂłajÂą) - wiĂŞc nie trzeba przynosiĂŚ Âżadnych dodatkowych.
Ad lokacji - +54° 20' 53.64", +18° 40' 12.47" a dok³adniej parking na prawo patrz¹c po wyjœciu z przejœcia podziemnego http://maps.google.pl/maps?rlz=1C1GGGE_plPL387PL387&ix=seb&q=%2B54%C2%B0+20'+53.64%22,+%2B18%C2%B0+40'+12.47%22&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x46fd73a80122bfaf:0x5e8be0804979a6b6,%2B54%C2%B0+20'+54.39%22,+%2B18%C2%B0+40'+13.01%22&gl=pl&ei=qZ85T4yWK8jfsgampJmRBw&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CCUQ8gEwAA na po³udnie od znacznika (google jak widaÌ ma za ma³a rozdzielczoœÌ tych¿e) - trójk¹tny parking

Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #10 : Luty 14, 2012, 09:07:07 »

O super, juÂż kojarzĂŞ mniej wiĂŞcej o ktĂłre miejsce chodzi. O ile pamiĂŞtam, moÂżna tam chyba tramwajem nr 8 dojechaĂŚ

PostanowiÂłem byĂŚ dobrym MG, przygotuje wam jakieÂś handouty i takie tam tego typu gadzety. Znaczy taki jest plan. Âżeby byÂło fajnie i w ogĂłle. Pisze wam w sumie nie dla tego, ze powinniÂście o tym wiedzieĂŚ, tylko dlatego, zĂŞ jak juz wam to publicznie obiecam, to moze mnie to bardziej jakoÂś zmotywuje do pracy nad nimi

Wychodzi na to, Âże pisanie przepowiedni i innych takich tworĂłw jest caÂłkiem Âśmieszne

Zastanawiam siĂŞ teÂż nad poprzemycaniem do naszej zabawy kilku pomniejszych bogĂłw chaosu hahaha <demoniczny Âśmiech>

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

muzycznekoloseum maro freeforall trzywahaty no