RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sesja nr 5  (Przeczytany 2863 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 36

Grour !

« : Luty 09, 2012, 07:40:20 »

Z racji, ¿e nasz pod³y Kultysta Apostata zdezerterowa³ budowaæ PKB pod³ego anglosaskiego imperium, Mam do pozosta³ych graczy pytanie - czy urz±dzimy sobie sesje jak±¶ w miêdzyczasie w 2/3 sk³adu, czy ewentualnie czekamy na powrót RDO?

Przy opcji 1. -> Z racji ¿e nie do koñca widzê wycieczkê na Olszynkê do Devala, miejscówka to np Joavenowa Piwnica, albo jestem otwarty na inne propozycje.

termin to pewnie 17 albo 19 luty. Kiedy Wraca RDO? co sadzicie?

Bogowie pomagaj± tym, którzy pomagaj± sobie sami...
Deval
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 32

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2012, 14:29:23 »

Kilka kwestii (do rozpatrzenia ka¿da z osobna):
1. Co do czasu powrotu - nie wiem.
2. Co do sesji - ja jestem za (tylko patrz 4).
3. Co do terminu z tych dwóch mi na 90% pasuje tylko 19.02
4. Proponowa³bym zamiast normalnej kontynuacji (z t± poczekaæ na Rdo) - jak±¶ mo¿e nie zwi±zan± z fabu³± g³ówn± odskoczniê (albo patrz 5).
5. Ewentualnie ja móg³bym próbowaæ poprowadziæ jednostrza³ówkê jednosesyjn± "z czasów przed wydarzeniami w kampanii królowej" - propozycje (obie w sumie powi±zane z Kriegami):
a) "taktyczna" "Siedem"
b) "crawlowa" "Kompleks 110R/A"
Gdzie postaæ MG do rozpiski wg kumulatywnych pozosta³ych. Zaleta takiej jednostrza³ówki:
a) fabu³a g³ówna mog³a by poczekaæ na Rdo
b) Krieg by podgoni³ do ca³ej reszty nies³awê i do¶wiadczenie
c) osoba z punktu 6 by mog³a "poznaæ podstawy dzia³ania" - a w g³ównej fabule by wyl±dowa³a na g³êbokiej wodzie
6. Na 70% mo¿e mi siê udaæ za³atwiæ dodatkowego gracza - próbowaæ za³atwiæ (RPGiarz tylko z WH40k zielony)?
7. Zwa¿ywszy na zapowiadan± pogodê na weekend (poni¿ej 20 stopni mrozu) - proponujê Olszynkê, tylko z "*" - czyli nie pa³êtanie siê 178-k± 'na to odludzie' - tylko jakimkolwiek tramwajem do rynku przy Elbl±skiej gdzie ludzie byli by "w samochód zwiniêci" i na miejsce dostarczeni (w drug± stronê odwrotnie). Zalety nad piwnic±: nie piwnica, ciep³o, toaleta trzy metry dalej.

“Chaos is a name for any order that produces confusion in our minds.” George Santayana
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2012, 14:46:02 »

4. No taki jest plan. Na pewno nie bêdzie powi±zana z g³ówn± osi± fabularn±, raczej okazj± do lepszego dogrania siê graczy i ewentualnie zdobycia jakis dodatkowych bonusów i PDków, Z reszt± na pewno na RDO poczekamy,(Chyba, zê za d³ugo go sie bêdzie, wtedy siê go przypadkiem u¶mierci, albo co¶ - )

Gramy za tydzieñ - ja tez jeszcze nie jestem pewien terminów, ale te¿ siê raczej sk³aniam do tego drugiego, niedzielnego.

7. My¶le, ze jak po nas zawiniesz i nas odwieziesz, to mo¿emy siê umówiæ na Olszynkê.

My¶lê, ¿e mo¿na by rozwa¿yæ tego dodatkowego gracza.

rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #3 : Luty 10, 2012, 17:13:14 »

Co do mnie, jakby co, to wracam na pewno do koñca lutego ;-)
A kiedy dok³adnie - nie wiem ;-)

Planujcie, planujcie - jak beze mnie chcecie graæ, grajcie ;-)

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Deval
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #4 : Luty 11, 2012, 15:02:32 »

Co do mnie, jakby co, to wracam na pewno do koñca lutego ;-)
A kiedy dok³adnie - nie wiem ;-)
Ja zak³adam, ¿e o ile nie wyje¿d¿asz do krainy g³o¶nej rykami krów wielkorogich i pachn±cej prochem strzelniczym oraz rop± (czyt. TX) to raczej wrócisz ;]

“Chaos is a name for any order that produces confusion in our minds.” George Santayana
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #5 : Luty 13, 2012, 15:42:04 »

Chyba, ¿e go jaka¶ przecudna bia³og³owa uwiedzie.

ale wracaj±c do tematu - naby³em w³a¶nie drog± kupna "Black Crusade Hand of Corruption" i podejrzewam, ze prêdzej czy pó¼niej przyjdzie wam zmierzyæ siê z t± przygod± w takiej, czy innej formie.

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #6 : Luty 13, 2012, 17:48:45 »

Cokolwiek by siê dzia³o i ktokolwiek by³by uwodzony - popieram granie w tym tygodniu. Niedziela pasuje mi... tak z grubsza. Niezdecydowany Wola³bym sobotê, ale dostosujê siê.
Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #7 : Luty 13, 2012, 17:55:35 »

No w³a¶nie mi sobota za cholerê nie pasuje z  powodu rodzinnej imprezy.

To co - mo¿e oficjalnie ustalmy - gramy w niedziele, u Devala, spotkajmy siê na rynku przy Elbl±skiej o 15.30,

¿eby¶my z grubsza o 16 zaczêli graæ. Ja wezmê komputerka z muzyk± - ale nie mam za bardzo g³o¶ników do niego - jakby siê komu¶ uda³o za³atwiæ jakie¶ takie komputerkowe to by by³o extra, a jak nie to sobie poradzimy tym, co bêdziemy mieæ.

Pasuje wszystkim?

Choæ jakbym móg³ zasugerowaæ, to mo¿e niech Deval sporz±dzi jak±¶ mapkê w którym miejscu dok³adnie chce nas zgarn±æ, bo szczerze mówi±c nie do koñca sie orientuje o którym miejscu mówi maj±c na my¶li rynek na elbl±skiej

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #8 : Luty 13, 2012, 18:32:39 »

Aye-aye! Ja spróbujê sko³owaæ g³o¶niczki.

I do niedzieli ju¿ na pewno streszczê poprzedni± sesjê, tudzie¿ wrzucê parê informacji o Draganie... Have faith (in Chaos)!
Deval
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #9 : Luty 14, 2012, 00:43:29 »

Ad g³o¶niczków - jedyne jakie mam to w ekran wbudowane (ale dobrze dzia³aj±) - wiêc nie trzeba przynosiæ ¿adnych dodatkowych.
Ad lokacji - +54° 20' 53.64", +18° 40' 12.47" a dok³adniej parking na prawo patrz±c po wyj¶ciu z przej¶cia podziemnego http://maps.google.pl/maps?rlz=1C1GGGE_plPL387PL387&ix=seb&q=%2B54%C2%B0+20'+53.64%22,+%2B18%C2%B0+40'+12.47%22&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x46fd73a80122bfaf:0x5e8be0804979a6b6,%2B54%C2%B0+20'+54.39%22,+%2B18%C2%B0+40'+13.01%22&gl=pl&ei=qZ85T4yWK8jfsgampJmRBw&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CCUQ8gEwAA na po³udnie od znacznika (google jak widaæ ma za ma³a rozdzielczo¶æ tych¿e) - trójk±tny parking

Bestyj
Berzerker Khorna
Mistrz Celebrant
Akolita kultu

Grour !

« Odpowiedz #10 : Luty 14, 2012, 09:07:07 »

O super, ju¿ kojarzê mniej wiêcej o które miejsce chodzi. O ile pamiêtam, mo¿na tam chyba tramwajem nr 8 dojechaæ

Postanowi³em byæ dobrym MG, przygotuje wam jakie¶ handouty i takie tam tego typu gadzety. Znaczy taki jest plan. ¿eby by³o fajnie i w ogóle. Pisze wam w sumie nie dla tego, ze powinni¶cie o tym wiedzieæ, tylko dlatego, zê jak juz wam to publicznie obiecam, to moze mnie to bardziej jako¶ zmotywuje do pracy nad nimi

Wychodzi na to, ¿e pisanie przepowiedni i innych takich tworów jest ca³kiem ¶mieszne

Zastanawiam siê te¿ nad poprzemycaniem do naszej zabawy kilku pomniejszych bogów chaosu hahaha <demoniczny ¶miech>

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

zmiany-2tia freeforall my-wery-world muzycznekoloseum umbercja