Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Dead but dreaming
RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego
>
RPG
>
Dresden Files
>
Sesje
(Moderator:
Micha³
) >
Sesja przerywnik - D&D 4.0, sesja 1
Strony:
1
[
2
]
3
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Sesja przerywnik - D&D 4.0, sesja 1 (Przeczytany 6430 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Micha³
Mistrz Celebrant
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 187
Odp: Sesja przerywnik - D&D 4.0
«
Odpowiedz #15 :
Luty 26, 2012, 21:39:10 »
Zmieniaæ ju¿ nic nie bêdê, zdecydowany jestem, wiêc o to siê nie martw.
Micha³
Mistrz Celebrant
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #16 :
Luty 27, 2012, 18:12:08 »
Przeczyta³em, ¿e wizard ma dwa czary dzienne na starcie (chocia¿ ka¿dego dnia mo¿e przygotowaæ tylko jeden), tu szczegó³y:
http://okayyourturn.yuku.com/topic/18541#.T0u4yfCMyIB
Oprócz u¶pienia wybieram wiêc jeszcze Kwasow± strza³ê.
shg
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 150
«
Odpowiedz #17 :
Luty 27, 2012, 18:35:34 »
Racja. To jest opisane w zlinkowanym wcze¶niej opisie klasy Czarodzieja pod has³em "Ksiêga Zaklêæ".
AlexRiven
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 64
«
Odpowiedz #18 :
Luty 27, 2012, 18:49:29 »
e to s³abo jak prawie bez odgrywania
to ja chyba inn± postaæ wezmê.. albo evil kap³ana ¿eby napierdalaæ zamiast natychaæ serca
shg
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #19 :
Luty 27, 2012, 21:07:36 »
Nie przesadzajmy z tym brakiem odgrywania. Trochê tego bêdzie... zreszt± "natychaæ" serca mo¿esz te¿ w trakcie walki (choæ pewnie faktycznie ³atwiej natyKaæ serca wrogów na miecz).
Pierwsza sesja pewnie w sporej czê¶ci zejdzie na tworzeniu postaci, wiêc postaram siê je szybko wrzuciæ do podziemi na ma³y trial test.
Na wybranie innej klasy to ju¿ nie pozwolê, przynajmniej na t± sesjê. Sorry, ju¿ przygotowa³em kartki
AlexRiven
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #20 :
Luty 28, 2012, 16:11:13 »
i tak ja bêdê dodatkowo korzysta³ z ksiêgi Divine Power je¶li bêde gra³ evil clericiem.
TensaiOni
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 50
«
Odpowiedz #21 :
Luty 28, 2012, 17:51:24 »
Jak tu ju¿ siê pojawia Divine Power, to tak z ciekawo¶ci to jakie podrêczniki mamy dostêpne?
Micha³
Mistrz Celebrant
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #22 :
Luty 28, 2012, 19:02:27 »
A to nie mo¿na sobie tak po prostu przyj¶æ na sesjê, poje¶æ orzeszki i poturlaæ kostkami, trzeba od razu munchkinowaæ?
Pytam siê, bo chyba odstajê od grupy.
Najchêtniej skoñczy³bym postacie w przeci±gu pó³ godziny i przeszed³ od razu do gry.
shg
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #23 :
Luty 28, 2012, 19:58:39 »
Damn! Ja my¶la³em, ¿e tu w³a¶nie wszyscy z buta przyjd±, ja na¶ciemniam jakie¶ zasady i sobie poturlamy!
A tu siê szykuje solidne podrêcznikowanie.
Micha³, nie zgrywaj tu niewini±tka - Ty pierwszy rzuci³e¶ siê do wybierania statsów, czarów, itd
Pó³ godziny na tworzenie postaci?! Tyle to ka¿dy bêdzie imiê wybiera³...
Alex, Divine Power... proszê bardzo. Tylko ³adne t³umaczenie nazw w³asnych spoczywa na Twoich barkach. Gramy po polsku.
Jonasz, dostêpne papierowo mamy Podrêcznik Gracza, Przewodnik Mistrza Podziemi i Ksiêgê Potworów - wszystko co wysz³o w PL.
Oczywi¶cie, je¶li chcecie sobie szukaæ ró¿norakich rzeczy po innych podrêcznikach, szczególnie klasowych i Adventurer’s Vaultach - nie widzê problemu.
W sumie wrzucê zaraz co siê da na komorê (bo "komórka" to trochê myl±ce). Na Kindle'u pewnie zbyt czytelnie nie bêdzie.
Micha³
Mistrz Celebrant
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #24 :
Luty 28, 2012, 20:37:45 »
Cytat: shg Luty 28, 2012, 19:58:39
Damn! Ja my¶la³em, ¿e tu w³a¶nie wszyscy z buta przyjd±, ja na¶ciemniam jakie¶ zasady i sobie poturlamy!
A tu siê szykuje solidne podrêcznikowanie.
Micha³, nie zgrywaj tu niewini±tka - Ty pierwszy rzuci³e¶ siê do wybierania statsów, czarów, itd
Wybra³em wcze¶niej ¿eby mo¿na szybciej grê zacz±æ, a ¿e jako jedyny nie znam D&D4 uzna³em, ¿e mi zajmie to wszystko najwiêcej czasu. Jak widaæ w tym przypadku: niewiedza jest b³ogos³awieñstwem.
Pó³ godziny na tworzenie postaci?! Tyle to ka¿dy bêdzie imiê wybiera³...
Nie strasz, ja naprawdê chcê sobie w to pograæ.
Alex, Divine Power... proszê bardzo. Tylko ³adne t³umaczenie nazw w³asnych spoczywa na Twoich barkach. Gramy po polsku.
Jonasz, dostêpne papierowo mamy Podrêcznik Gracza, Przewodnik Mistrza Podziemi i Ksiêgê Potworów - wszystko co wysz³o w PL.
Oczywi¶cie, je¶li chcecie sobie szukaæ ró¿norakich rzeczy po innych podrêcznikach, szczególnie klasowych i Adventurer’s Vaultach - nie widzê problemu.
W sumie wrzucê zaraz co siê da na komorê (bo "komórka" to trochê myl±ce). Na Kindle'u pewnie zbyt czytelnie nie bêdzie.
Dla mnie laika lepiej by³oby gdyby ka¿dy zagra³ vanilla klasami/rasami, ale rozumiem, ¿e je¿eli grali¶cie w to ju¿ du¿o to mog³y wam siê znudziæ. Niemniej chcia³bym ¿eby nie odbi³o siê to na czasie jaki po¶wiêcimy na sam± grê, szczególnie je¿eli kto¶ ma zamiar siê spó¼niæ (i nie bêdê wskazywa³ palcami
).
AlexRiven
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #25 :
Luty 28, 2012, 22:35:40 »
chodzi o to ¿e zwyk³y kap³an jest s³aby, je¶li by³oby odgrywanie, to super postaæ, te ca³e przemowy do dru¿yny, szczególnie, ¿e mam byæ liderem, jakie¶ takie rzeczy, a w walce to popierdó³ka jest. Bêdê znowu jak w Dresden Files aspekty nak³ada³ i ew. leczy³ to nuda.
shg
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #26 :
Luty 28, 2012, 22:54:31 »
Alex, marudzisz... W³a¶nie tak± rolê sobie wybra³e¶: "Przywódca", czyli wsparcie dru¿yny. Je¶li chcia³e¶ lepiej walczyæ, trzeba by³o wybraæ jakiego¶ Obroñcê, albo Napastnika.
Chcesz odgrywaæ - ale¿ proszê bardzo, mo¿esz przemawiaæ do dru¿yny je¶li zechce Ciê s³uchaæ.
Nie wiem tylko czemu zwyk³y kap³an w D&D 4.0 jest s³aby. Nie znam siê na tyle, ¿eby to rozs±dzaæ.
Akurat kap³anem D&D 4.0 chwilê gra³em i sobie radzi³. Nawet jako walcz±cy, a nie tylko lecz±ca "popierdó³ka".
AlexRiven
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #27 :
Luty 28, 2012, 23:09:18 »
ok to bêdziemy chodziæ po lochach z odgrywaniem! takie moje zarz±dzenie a jak tak nie bêdzie to nie gram!
Veldrin
Mistrz Gry
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 17
«
Odpowiedz #28 :
Marzec 01, 2012, 09:01:23 »
Tak siê zastanawiam czy znalaz³oby siê w Twojej kampanii jeszcze jedno miejsce??? Dopiero teraz zauwa¿y³em, ¿e kto¶ podj±³ siê prowadzenia sesji.
Mam wieloletnie do¶wiadczenie w 3,5 i mam nadziejê, ¿e to nie spaczy³o mnie na now± edycjê. Jakby co daj znaæ. Najchêtniej gram kap³anami i ewentualnie tu te¿ spróbowa³ bym swych si³ w tej profesji.
My bullet punishes them all without distinction!
shg
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #29 :
Marzec 01, 2012, 11:11:55 »
Veldrin, sorry, ¿e nie zrobi³em ¿adnych oficjalnych zaproszeñ, ale to D&D 4.0 mia³o byæ raczej jako przerywnik - jak sama nazwa w±tku wskazuje
Ale widzê, ¿e jest zainteresowanie. Mi siê pierwsza sesja spodoba³a, mam nadziejê, ¿e graczom te¿... Mogê spokojnie poprowadziæ parê sesji, a kto wie - mo¿e i kampaniê.
Wg podrêcznika w D&D 4.0 powinno graæ 4 graczy (+1 MP). Mamy 3+1, wiêc jest miejsce. Je¶li chcesz i mo¿esz graæ ok 17-21, zwykle w ¶rody, na WNSie (chyba, ¿e masz jak±¶ bardziej kusz±c± miejscówkê), to spoko.
Co do postaci kap³ana, to nie wiem... Je¶li przeczytasz w±tek to zobaczysz, ¿e mamy ju¿ paladyna i kap³ana - obawiam siê, ¿e wiêcej religijno¶ci doprowadzi do wielkiego PIERDUT i wyprucia wnêtrzno¶ci
Nasz kap³an przyj±³ chyba bardziej rolê "Napastnika" ni¿ "Dowódcy" i raczej sam zadaje obra¿enia ni¿ leczy czy wspiera... Tak¿e taki kap³an-dowódca znalaz³by miejsce w dru¿ynie.
Jest jeszcze opcja zmiany klasy przez Alexa, je¶li taka Jego wola.
Przyda³oby siê, ¿eby kto¶ wype³ni³ lukê brakuj±cego prawdziwego "Napastnika", czyli jaki¶ £owca, £otrzyk lub Czarnoksiê¿nik.
Strony:
1
[
2
]
3
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel: