s±dzi³em, ¿e nowej edycji HiB'a nie kupiê bo 2 gry z tego mam 1/2 nie chce, a Avadon by³ t± ostatni± o której nic nie wiedzia³em i nie mia³em zdania...
Nadal s±dzê, i¿ nie kupiê tej paczki, ale jakby¶ napisa³ jeszcze co Tobie siê podoba w tej grze to chêtnie poczytam i mo¿e zmienie zdanie
Nie gra³em jeszcze jako¶ d³ugo, ale podoba mi siê narracja gry. Nawet je¿eli grafika kuleje to opisy i dialogi to nadrabiaj±. Du¿o jest te¿ mo¿liwo¶ci wyboru. W grze jeste¶ wys³annikiem twierdzy Avadonu, stra¿nika Paktu piêciu królestw, co stawia Ciê ponad prawem ka¿dego z nich. Je¿eli chcesz, mo¿esz gnêbiæ mieszkañców i konfiskowaæ ich maj±tek, ale mo¿esz te¿ bezinteresownie im pomagaæ. Nie wp³ywa to (przynajmniej na razie nie zauwa¿y³em) na misje zlecane Ci przez Avadon, ale dodaje g³êbi grze. Czuæ tu mocny influence Falloutów, zarówno od strony systemu walki jak i swobody. Walka przebiega szybko i nie jest uci±¿liwa, a ka¿da moc, któr± maj± postacie ma jakie¶ znaczenie. Tyle, jak przejdê grê to pewnie bêdê móg³ powiedzieæ wiêcej.
Bior±c pod uwagê, ¿e mo¿esz daæ nawet i dolara ¿eby dostaæ tê grê nie widzê powodu ¿eby nie spróbowaæ. A je¿eli to Ciê nie przekonuje to ze strony gry mo¿na te¿ ¶ci±gn±æ demo (niestety nie wersjê na Linuksa, co dla mnie akurat ma znaczenie).