RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Avadon w Humble Bundle  (Przeczytany 1517 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Micha³
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 187

« : Marzec 20, 2012, 21:17:49 »

Mi³o¶nikom CRPGów pokroju Baldurs Gate czy Planescape polecam now± edycjê http://www.humblebundle.com/ - p³acicie ile chcecie za 4 (lub 5) gier indie, w tym "Avadon: The Black Fortress". Graficznie nie powala, ale rzeczywi¶cie wci±ga. Pogra³em ju¿ trochê, walka jest jak w Falloutach: turowa z punktami akcji. Fabu³a zachêcaj±ca, ale bêdê musia³ jeszcze trochê pograæ, ¿eby zobaczyæ jak to dalej siê rozwinie.

Przyk³adowa recenzja: http://www.rpgfan.com/reviews/Avadon_The_Black_Fortress/index.html
misharibo
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 39

« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2012, 21:58:53 »

s±dzi³em, ¿e nowej edycji HiB'a nie kupiê bo 2 gry z tego mam 1/2 nie chce, a Avadon by³ t± ostatni± o której nic nie wiedzia³em i nie mia³em zdania...

Nadal s±dzê, i¿ nie kupiê tej paczki, ale jakby¶ napisa³ jeszcze co Tobie siê podoba w tej grze to chêtnie poczytam i mo¿e zmienie zdanie

PS
Jak ju¿ mowa o ciekawych RPG'ach / rouge-like'ach to ja mo¿e sklecê pare s³ów na temat Dungeons of Dredmore. Narazie napiszê tyle, ¿e gra wci±ga, a po wprowadzeniu obs³ugi modów nigdy nie bêdzie siê nudziæ . Zaczekaæ tylko na wsparcie Steam Workshopu aby ³atwiej by³o znajdywaæ mody i instalowaæ i ¿yæ nie umieraæ
Wiêcej napiszê w osobnym temacie.
Micha³
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 187

« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2012, 14:49:39 »

s±dzi³em, ¿e nowej edycji HiB'a nie kupiê bo 2 gry z tego mam 1/2 nie chce, a Avadon by³ t± ostatni± o której nic nie wiedzia³em i nie mia³em zdania...

Nadal s±dzê, i¿ nie kupiê tej paczki, ale jakby¶ napisa³ jeszcze co Tobie siê podoba w tej grze to chêtnie poczytam i mo¿e zmienie zdanie

Nie gra³em jeszcze jako¶ d³ugo, ale podoba mi siê narracja gry. Nawet je¿eli grafika kuleje to opisy i dialogi to nadrabiaj±. Du¿o jest te¿ mo¿liwo¶ci wyboru. W grze jeste¶ wys³annikiem twierdzy Avadonu, stra¿nika Paktu piêciu królestw, co stawia Ciê ponad prawem ka¿dego z nich. Je¿eli chcesz, mo¿esz gnêbiæ mieszkañców i konfiskowaæ ich maj±tek, ale mo¿esz te¿ bezinteresownie im pomagaæ. Nie wp³ywa to (przynajmniej na razie nie zauwa¿y³em) na misje zlecane Ci przez Avadon, ale dodaje g³êbi grze. Czuæ tu mocny influence Falloutów, zarówno od strony systemu walki jak i swobody. Walka przebiega szybko i nie jest uci±¿liwa, a ka¿da moc, któr± maj± postacie ma jakie¶ znaczenie. Tyle, jak przejdê grê to pewnie bêdê móg³ powiedzieæ wiêcej.

Bior±c pod uwagê, ¿e mo¿esz daæ nawet i dolara ¿eby dostaæ tê grê nie widzê powodu ¿eby nie spróbowaæ. A je¿eli to Ciê nie przekonuje to ze strony gry mo¿na te¿ ¶ci±gn±æ demo (niestety nie wersjê na Linuksa, co dla mnie akurat ma znaczenie).
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

maro kotyteam no conworlder trzywahaty