RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Sekcja PlanszĂłwkowa RPG-UG  (Przeczytany 16262 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 18, 2011, 17:32:47 »

Wtorek - ok. 19.00. Pasuje wam?

Ten termin ju¿ wstêpnie ustala³em z Bodysnatcher! i z Eldradem... Fajnie by by³o, gdybyœmy zaokrêtowali siê w Norze i pocisnêli w jak¹œ du¿¹ grê - proponujê Draculê i/lub Chaos in the Old World.

Ash, Bodysnatcher!, Delial, Eldrad, Lunar, Martin, Tromm? Anyone?

Spotkajmy siĂŞ, bo potem niektĂłrzy z nas (np. Eldrad, ktĂłrego musimy w koĂącu wtajemniczyĂŚ w nasz sekciarski krÂąg) bĂŞdÂą niedostĂŞpni. Niezdecydowany
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 18, 2011, 17:57:10 »

Ja! Ja!

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Martin
Komandor Orderu MaÂłego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 18, 2011, 17:59:14 »

Wt-Âśr mam zajĂŞte.

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 18, 2011, 18:02:10 »

Ja! Ja!

Dobra, to czuj siĂŞ zapisany. Chichot

Wt-Âśr mam zajĂŞte.

Kiszka. Niezdecydowany
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 21, 2011, 14:41:23 »

Posiedzenie #6
19.IV.2011.

Partycypanci: Bodysnatcher!, Eldrad, Jovaen, Lunar, Makman, RDO
Miejsce: Paszcza Lwa

ByÂło Âświetnie. Chichot

ChociaÂż zacznijmy od zÂłych rzeczy... PaszczĂŞ Lwa banujĂŞ. Gra siĂŞ tam spoko, ale nie w pudeÂłkowe gry skÂładajÂące siĂŞ z 2,345+ elementĂłw. Fuck! ZgubiÂłem mĂłj cenny Skaven token i teraz ostaÂło mi siĂŞ ino piĂŞĂŚ. Jestem w ciĂŞÂżkiej depresji; mam swoje obsesje i po prostu kurwicy dostajĂŞ na myÂśl o zdekompletowanej grze. Uczciwego znalazcĂŞ proszĂŞ o kontakt, ale nie liczĂŞ na zbyt wiele... Nie mam pojĂŞcia, gdzie to dziadostwo mogÂło siĂŞ odturlaĂŚ, w koĂącu szukaliÂśmy tu i tam... MoÂże ten cholerny kundel to poÂżarÂł? W kaÂżdym bÂądÂź razie, wniosek jest jeden: StoÂły w Paszczy Lwa majÂą szpary. Co jak co, ale Chaos in the Old World wolaÂłbym tam nie tachaĂŚ po raz drugi...

Oliwska Nora. Te dwa sÂłowa niech wystarczÂą za mĂłj postulat. Jak siĂŞ da, oczywiÂście.

Ale sÂą i jasne strony tego posiedzenia. TrochĂŞ siadÂła organizacja osobowa, ale odnaleÂźliÂśmy siĂŞ w koĂącu i nawet duo in crime dopadÂło nas w pubie. Eldrad, Makman... ten zabieg z odnajdywaniem siĂŞ poprzez chodzenie po ludziach i pokazywanie im gwiazdy Chaosu byÂł genialny. Chichot Szkoda, Âże nie doszÂły do skutku okrzyki ("Blood for the Blood God!" i odzew: "Skulls for His Throne!")... SkrĂłtowo: Panie i panienki, Eldrad i Makman pozytywne zdali test wprowadzajÂący do naszej maÂłej sekty i wypatrujĂŞ dnia, gdy usiÂądziemy razem do jednego RPG.

Panowie, witajcie w RPG-UG.

A przechodzÂąc do meritum... Moim zdanie, i chyba nie tylko moim, Chaos in the Old World to gra absolutnie genialna i zanoszÂąca siĂŞ na kultowÂą. ByÂło Âświetnie. Chaos rzÂądzi! \m/ Fajny jest w tej grze element dominowania i szerzenia zepsucia. Fajne jest to, Âże kaÂżdy bĂłg ma faktycznie inny styl gry, czyli rozgrywka jest ciekawa i wielowymiarowa. Fajny jest element (pozornej i chwilowej) kooperacji i gnojenia najsilniejszego (dlaczego miarkujĂŞ, Âże tym najsilniejszym zawsze bĂŞdzie Khorne?). CaÂła ta gra jest po prostu fajna. No i Âślicznie wykonana, duÂża, po prostu warta kasy ktĂłrÂą na niÂą wydaÂłem

JeÂżeli jest jeden szkopuÂł, to taki, Âże Khorne to ciĂŞÂżki przepak. Przez 2 pierwsze fazy siedzi cicho, a gdy siĂŞ rozkrĂŞci i zacznie zabijaĂŚ figurki (co nie jest trudne, starczy wysÂłaĂŚ krwiopuszcza na bandĂŞ kultystĂłw) to jego licznik Grozy szaleje i wariuje (piĂŞĂŚ obkrĂŞceĂą w jednej fazie!). Za Âłatwo Khorne zdobywa te tokeny na obkrĂŞcanie licznika. No ale có¿, w koĂącu Khorne faktycznie jest najpotĂŞÂżniejszym (militarnie) bogiem Chaosu. A wiĂŞc: Blood for the  Blood God, skulls...

A co wy sÂądzicie?

Duo in crime niestety nie zaÂłapaÂło siĂŞ na Chaos in the Old World. Ale, jak sÂłusznie rzekÂła Bodysnatcher!, musimy koniecznie zagraĂŚ w tĂŞ grĂŞ w najbliÂższym czasie (patrzcie niÂżej). Nadrobimy, oj nadrobimy.

Z braku laku - gdy Eldrad i Makman byli nas opuÂścili - zagraliÂśmy w NeuroshimĂŞ Hex, jak zawsze kultowÂą. NarodziÂło siĂŞ nowe hasÂło: "JeÂżeli nie masz co robiĂŚ - bij KubĂŞ!". Taaa, byÂłem gnojony. Ale Neuroshima Hex - jak zawsze Âświetna.

Kwestia nastĂŞpnego posiedzenia. Jak rozmawiaÂłem dziÂś z Bodysnatcher!: Czy pasuje wam dzieĂą jutrzejszy, ok. 18.00-19.00 w Czarkowej Norze? Duo in crime, RDO? KtoÂś jeszcze byÂłby chĂŞtny?

Makman
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #35 : Kwiecień 21, 2011, 15:15:10 »

Hejo,

Fajnie byÂło siĂŞ wreszcie spotkaĂŚ co do posiedzenia wszystko super szkoda, Âże ostatni tramwaj jeÂździ tak wczeÂśnie no i szkoda tych ÂżetonĂłw ale to zawsze chyba moÂżna domĂłwiĂŚ od FFG (?). GdybyÂś coÂś siĂŞ dowiedziaÂł to daj znaĂŚ moÂże przy okazji teÂż bym wymieniÂł mojego "generaÂła" z Rune Wars'a - Knight, ktĂłry fabrycznie nie miaÂł tuÂłowia..

CitOW - graÂło siĂŞ fajnie mimo nie ogarniĂŞcia zasad krĂŞcenia 'koÂłem' slanesha
Korn - za Âłatwo zdobywa punkty, z MichaÂłem rozwaÂżaliÂśmy jak go zbalansowaĂŚ. WymyÂśliliÂśmy Âżeby dostawaÂł prawo krĂŞcenia za zabicie przeciwnika(albo 2 ) i poÂłoÂżenie 1 znacznika spaczenia na tym samym polu. WyszÂło nam Âże kaÂżdy z bogĂłw moÂże w jednej turze obkrĂŞciĂŚ siĂŞ maksymalnie 3 razy,a Korn - miliard ;P trochĂŞ unfair ;]

Co do sesji/planszĂłwek to tak jak rozmawialiÂśmy - dla mnie najwczeÂśniej po weekendzie majowym.

Ogólnie ca³¹ wyprawê oceniam na plus i czekam na nastêpny termin ( oby w wiêkszym gronie ). Mo¿emy te¿ uderzyÌ w Schron w Gdaùsku.
Lunar
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #36 : Kwiecień 21, 2011, 15:22:53 »

Niechaj bĂŞdzie, moÂżemy wrĂłciĂŚ do mojej nory. I 18.00 jutro mi pasuje.

Dodam jeszcze, Âże nasz forumowy podÂżegacz, vel Martin, wyraziÂł chĂŞĂŚ uczestnictwa.

Kto jeszcze?
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #37 : Kwiecień 21, 2011, 15:32:34 »

Wypraszam sobie. WarchoÂł, ale nie podÂżegacz

Lunar
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #38 : Kwiecień 21, 2011, 15:54:37 »

http://synonimy.ux.pl/synset.php?word=warcho%B3
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #39 : Kwiecień 21, 2011, 17:47:32 »

Ja sobie zdajĂŞ sprawĂŞ, Czarku Ale ja siĂŞ upieram przy warchoÂł i tyle!

bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #40 : Kwiecień 21, 2011, 20:31:12 »

Jutro ja teÂż pogram w Chaos in the Old World, hura.
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #41 : Kwiecień 21, 2011, 22:18:43 »

i ja na 85% jestem

rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #42 : Kwiecień 22, 2011, 15:58:17 »

Okej. Gdzie mam siĂŞ objawiĂŚ? Bo nie wiem gdzie jest Wasza nora ;-)
Update:
No to mnie nie ma, bo nie wiem gdzie mam byĂŚ.

Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #43 : Kwiecień 23, 2011, 02:05:29 »

Cholera, RDO, musimy siĂŞ wymieniĂŚ numerami, bo nie zgraliÂśmy siĂŞ przez brak komunikacji. Nie moÂżna wiĂŞcej do tego dopuÂściĂŚ

rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #44 : Kwiecień 23, 2011, 15:34:59 »

Na to wyglÂąda. Albo konkretniej szczegó³y przez foruma ustalaĂŚ. (ja  za bardzo nie mam dziaÂłajÂącego telefonu Chichot )

Strony: 1 2 [3] 4 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

my-wery-world maro muzycznekoloseum conworlder no