RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Warhammer Fantasy Battle  (Przeczytany 2409 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« : Luty 13, 2011, 17:42:03 »

Jako, Âże sporo siĂŞ o tym mĂłwi to temat zasÂługuje chyba na osobny dziaÂł.

Tromm:
(...),[strategia] w ktĂłrej nie chodzi o jakieÂś tam pedalskie planowanie ruchĂłw trzy kroki naprzĂłd i gejowe zastanawianie siĂŞ, czy na piechotĂŞ lepsze bĂŞdÂą mortary czy artyleria, tylko o masowÂą rozwaÂłkĂŞ i napierdalanie siĂŞ armiami tak licznymi, Âże ciÂągnÂą siĂŞ po horyzont.

W³aœnie to wszystko co wymieni³eœ stanowi poniek¹d esencjê WFB, z wy³¹czeniem masowej rozwa³ki i armi ci¹gn¹cych siê po horyzont:P

Jov:
JeÂżeli gra siĂŞ spodoba, to pozostaje wam (bagatela) skompletowaĂŚ sobie wÂłasne armie, a na to potrzeba sporo czasu i jeszcze wiĂŞcej pieniĂŞdzy JĂŞzyk WiĂŞc Tromm - inwestuj w figurki (doradzĂŞ), i powoli moÂżemy rozkrĂŞcaĂŚ inicjatywĂŞ.

Gram w Warhammera od liceum, rozegraÂłem z kumplami duuuuuÂżo bitew i wszystko co do tej pory kupiÂłem to dwa podrĂŞczniki i 3 figurki. Warhammer to drogie hobby moim zdaniem, dla mnie zbyt drogie.
Moje armie powstawa³y z odpowiednio wyciêtych kartek papieru - odpowiednia wielkoœÌ kartki= odpowiednia wielkoœÌ podstawki. Tym samym, ³atwo mo¿na rozegraÌ dowolnej wielkoœci bitwy i komponowaÌ armiê bez ograniczeù. Polecam. Oczywiœcie, tak¹ armi¹ nie pograsz sobie na turnieju, ale w warunkach domowych to wszystko czego potrzebujesz.
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 13, 2011, 16:06:09 »

Ja dla odmiany nie mam Âżadnego podrĂŞcznika, natomiast mam pierdyliard figurek (precyzyjniej: okoÂło 180; z czego 23 sklejone. z czego 18 pomalowanych. 73 nawet nie rozpakowane.). OgĂłlnie brakuje mi na to siÂł i czasu, ale i tak i dzisiaj uzupeÂłniÂłem... stos nierozpakowanych pudeÂłek z figurkami.

Ale... za tydzieĂą statrujĂŞ z malowaniem Chichot Mam nadziejĂŞ.

BTW: wybraÂłem armiĂŞ totalnie wykluczajÂącÂą "jakieÂś tam pedalskie planowanie ruchĂłw trzy kroki naprzĂłd i gejowe zastanawianie siĂŞ, czy na piechotĂŞ lepsze bĂŞdÂą mortary czy artyleria", a mianowicie Orki i Gobliny ;-)

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 14, 2011, 13:02:29 »

RDO, przemawiasz moim jĂŞzykiem

SÂłuchaj, skoro tyle tego masz, to moÂże zbierzemy siĂŞ na jakieÂś gremialne ogarnianie tych figurek i wprowadzimy tym samym do RPG-UG bitewniaki? GÂłowĂŞ dajĂŞ, Âże da siĂŞ z tego zÂłoÂżyĂŚ kilka porzÂądnych armii.

Chyba Âże wolisz nie rozpakowywaĂŚ caÂłego stuffu i wrzuciĂŚ na Allegro?

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 14, 2011, 23:13:52 »

JeÂśli chodzi o granie w bitewniaki to jestem za. Figurki kupiÂłem by je sobie pomalowaĂŚ, i nie zakÂładam ich sprzedaÂży przez Allegro.
PlanowaÂłem je sobie pomalowaĂŚ sam, ale wyglÂąda na to, Âże sam ich nigdy nie ogarnĂŞ bo kupujĂŞ je 10 razy szybciej niÂż malujĂŞ ;-)

Dla ciekawskich sporz¹dzi³em listê "co w³aœciwie mam". Po dok³adnym przeczesaniu moich zasobów, w³¹cznie z dzisiaj zakupion¹ balist¹, statystyki wrzucone wy¿ej s¹ mocno zani¿one ;-) Mam ponad 100 nierozpakowanych figurek.

Ogólnie armia ma byÌ do grania, ale figurki s¹ bardziej dobrane pod "cool" ni¿ taktyczn¹ u¿ytecznoœÌ na polu bitwy (bo s³abo znam zasady póki co) Chocia¿ dzisiaj Jov mi powiedzia³, ¿e maj¹ szansê jako armia dzia³aÌ, wiêc jest dobrze

rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2012, 23:00:22 »

OK. Let's make it official: posiadam armiĂŞ do WFB na 1000-1500pts (z planem rozbudowy do 3000). tak, te orki ;-)

Jovaen teÂż ma orki ;-)

Kto nastĂŞpny?

Mam takÂą dyskretnÂą propozycjĂŞ, aby ktoÂś zrobiÂł sobie armiĂŞ innÂą niÂż orki ;-)

(ja przy okazji zwierzam siĂŞ z moich planĂłw, aby mojÂą drugÂą armiÂą byli Elfowie Wysokiego Rodu ;-) WiĂŞc zachĂŞcam z caÂłego serca w szczegĂłlnoÂści do nabywania armii innych niÂż high elfy i orki ;-) ChociaÂż oczywiÂście NIKT nie zakazuje walk orkĂłw z orkami - te sÂą w Âświecie Warhammera normalnoÂściÂą, ani nawet walk ElfĂłw z Elfami - te sÂą rzadsze, ale i u ElfĂłw wojny domowe wystĂŞpujÂą)

(przy okazji, na marginesie, w temacie 40k, zwierzam siê, ¿e planujê aby moj¹ armi¹ byli Ultramarines i/lub Kosmiczne Orki; zbieram te¿ demony chaosu, ale wci¹¿ nie wiem czy z nich zrobiê armiê do WFB czy WH40k).

Bestyj
Berzerker Khorna
Akolita kultu
*

Grour !

« Odpowiedz #5 : Luty 13, 2012, 19:20:15 »

no ja mam z WFB troche High ElfĂłw, ale trakich starych, Âże aÂż nie pamietam sprzed ilu edycji. Ale ja to raczej WFB juÂż sie nie interesuje, zawsze mnie bardzoej ciÂągnĂŞÂło do WH 40K, tu mam stadko Chaosiarzy (CSM)

Bogowie pomagajÂą tym, ktĂłrzy pomagajÂą sobie sami...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

trzywahaty freeforall zmiany-2tia muzycznekoloseum maro