RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Warhammer Fantasy Battle  (Przeczytany 2281 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Delial
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 177

Zobacz profil WWW
« : Luty 13, 2011, 17:42:03 »

Jako, ¿e sporo siê o tym mówi to temat zas³uguje chyba na osobny dzia³.

Tromm:
(...),[strategia] w której nie chodzi o jakie¶ tam pedalskie planowanie ruchów trzy kroki naprzód i gejowe zastanawianie siê, czy na piechotê lepsze bêd± mortary czy artyleria, tylko o masow± rozwa³kê i napierdalanie siê armiami tak licznymi, ¿e ci±gn± siê po horyzont.

W³a¶nie to wszystko co wymieni³e¶ stanowi poniek±d esencjê WFB, z wy³±czeniem masowej rozwa³ki i armi ci±gn±cych siê po horyzont:P

Jov:
Je¿eli gra siê spodoba, to pozostaje wam (bagatela) skompletowaæ sobie w³asne armie, a na to potrzeba sporo czasu i jeszcze wiêcej pieniêdzy Jêzyk Wiêc Tromm - inwestuj w figurki (doradzê), i powoli mo¿emy rozkrêcaæ inicjatywê.

Gram w Warhammera od liceum, rozegra³em z kumplami duuuuu¿o bitew i wszystko co do tej pory kupi³em to dwa podrêczniki i 3 figurki. Warhammer to drogie hobby moim zdaniem, dla mnie zbyt drogie.
Moje armie powstawa³y z odpowiednio wyciêtych kartek papieru - odpowiednia wielko¶æ kartki= odpowiednia wielko¶æ podstawki. Tym samym, ³atwo mo¿na rozegraæ dowolnej wielko¶ci bitwy i komponowaæ armiê bez ograniczeñ. Polecam. Oczywi¶cie, tak± armi± nie pograsz sobie na turnieju, ale w warunkach domowych to wszystko czego potrzebujesz.
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 13, 2011, 16:06:09 »

Ja dla odmiany nie mam ¿adnego podrêcznika, natomiast mam pierdyliard figurek (precyzyjniej: oko³o 180; z czego 23 sklejone. z czego 18 pomalowanych. 73 nawet nie rozpakowane.). Ogólnie brakuje mi na to si³ i czasu, ale i tak i dzisiaj uzupe³ni³em... stos nierozpakowanych pude³ek z figurkami.

Ale... za tydzieñ statrujê z malowaniem Chichot Mam nadziejê.

BTW: wybra³em armiê totalnie wykluczaj±c± "jakie¶ tam pedalskie planowanie ruchów trzy kroki naprzód i gejowe zastanawianie siê, czy na piechotê lepsze bêd± mortary czy artyleria", a mianowicie Orki i Gobliny ;-)

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 14, 2011, 13:02:29 »

RDO, przemawiasz moim jêzykiem

S³uchaj, skoro tyle tego masz, to mo¿e zbierzemy siê na jakie¶ gremialne ogarnianie tych figurek i wprowadzimy tym samym do RPG-UG bitewniaki? G³owê dajê, ¿e da siê z tego z³o¿yæ kilka porz±dnych armii.

Chyba ¿e wolisz nie rozpakowywaæ ca³ego stuffu i wrzuciæ na Allegro?

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 14, 2011, 23:13:52 »

Je¶li chodzi o granie w bitewniaki to jestem za. Figurki kupi³em by je sobie pomalowaæ, i nie zak³adam ich sprzeda¿y przez Allegro.
Planowa³em je sobie pomalowaæ sam, ale wygl±da na to, ¿e sam ich nigdy nie ogarnê bo kupujê je 10 razy szybciej ni¿ malujê ;-)

Dla ciekawskich sporz±dzi³em listê "co w³a¶ciwie mam". Po dok³adnym przeczesaniu moich zasobów, w³±cznie z dzisiaj zakupion± balist±, statystyki wrzucone wy¿ej s± mocno zani¿one ;-) Mam ponad 100 nierozpakowanych figurek.

Ogólnie armia ma byæ do grania, ale figurki s± bardziej dobrane pod "cool" ni¿ taktyczn± u¿yteczno¶æ na polu bitwy (bo s³abo znam zasady póki co) Chocia¿ dzisiaj Jov mi powiedzia³, ¿e maj± szansê jako armia dzia³aæ, wiêc jest dobrze

rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #4 : Luty 01, 2012, 23:00:22 »

OK. Let's make it official: posiadam armiê do WFB na 1000-1500pts (z planem rozbudowy do 3000). tak, te orki ;-)

Jovaen te¿ ma orki ;-)

Kto nastêpny?

Mam tak± dyskretn± propozycjê, aby kto¶ zrobi³ sobie armiê inn± ni¿ orki ;-)

(ja przy okazji zwierzam siê z moich planów, aby moj± drug± armi± byli Elfowie Wysokiego Rodu ;-) Wiêc zachêcam z ca³ego serca w szczególno¶ci do nabywania armii innych ni¿ high elfy i orki ;-) Chocia¿ oczywi¶cie NIKT nie zakazuje walk orków z orkami - te s± w ¶wiecie Warhammera normalno¶ci±, ani nawet walk Elfów z Elfami - te s± rzadsze, ale i u Elfów wojny domowe wystêpuj±)

(przy okazji, na marginesie, w temacie 40k, zwierzam siê, ¿e planujê aby moj± armi± byli Ultramarines i/lub Kosmiczne Orki; zbieram te¿ demony chaosu, ale wci±¿ nie wiem czy z nich zrobiê armiê do WFB czy WH40k).

Bestyj
Berzerker Khorna
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 36

Grour !

« Odpowiedz #5 : Luty 13, 2012, 19:20:15 »

no ja mam z WFB troche High Elfów, ale trakich starych, ¿e a¿ nie pamietam sprzed ilu edycji. Ale ja to raczej WFB ju¿ sie nie interesuje, zawsze mnie bardzoej ci±gnê³o do WH 40K, tu mam stadko Chaosiarzy (CSM)

Bogowie pomagaj± tym, którzy pomagaj± sobie sami...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

maro my-wery-world muzycznekoloseum no kotyteam