Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: Dead but dreaming
RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego
>
Organizacyjne
>
OgÂłoszenia i rozwĂłj Forum
>
Logo naszego Forum
Strony:
1
[
2
]
3
4
5
6
7
8
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Logo naszego Forum (Przeczytany 27018 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
Odp: Logo naszego Forum
«
Odpowiedz #15 :
Sierpień 19, 2011, 09:59:11 »
to tak kilka s³ów od autora:
nie, nie koniecznie jest to wersja ostateczna - po zrobieniu potrzebujĂŞ trochĂŞ czasu
Âżeby zdystansowaĂŚ siĂŞ i na spokojnie oceniĂŚ co zmieniaĂŚ co nie.
jest opcja, Âżeby zobaczyĂŚ jakby logo wyglÂądaÂło w wersji 'no takiej z naszych klimatĂłw'
zobaczcie:
http://www.antonw.com/portfolio/165/downloads/fantasy-shield-logo.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_ts1HdLGjywM/SqbPU6jJAPI/AAAAAAAAJSU/datXbwCiOKg/s800/Warhammer_Invasion_logo_Fantasy_Flight_Games.bmp
nie znalazÂłem lepszych przykÂładĂłw, ale kojarzycie pewnie o co chodzi - te textury wÂświetlone w obszar liter/logo
u nas moÂże byĂŚ teÂż w tym stylu : )
Martin
Komandor Orderu MaÂłego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #16 :
Sierpień 19, 2011, 11:30:38 »
Wiecie, problem polega na tym, ¿e "nasze klimaty", to raczej "haters gonna hate", du¿o ró¿u, chiùskie bajki i poniaki (nad czym powoli przestajê ju¿ ubolewaÌ - chyba pogodzi³em siê z losem)
Tr00 fanboy'a WFRP mamy tu aÂż jednego
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #17 :
Sierpień 19, 2011, 14:11:00 »
zbyt warhammerowe..
z jednej strony moÂże masz racjĂŞ, Âże nie do koĂąca logo mĂłwi za wszystkie dziaÂły rpg.
z drugiej strony, mimo Âże gwiazda chaosu ma swoje korzenie w mÂłotku, to przesiÂąknĂŞÂła
juÂż na tyle w kierunku.. nazwijmy to nerdowskiej popkultury...
w mojej intencji nie byÂło faworyzowanie mÂłotka, a jedynie odnalezienie symbolu,
ktĂłry byÂłby rozpoznawalny przez wszystkich (nas) i jak najwiĂŞcej... tych innych.
czekam z zapartym tchem na rozwĂłj dyskusji : P
Tromm
Woj Chaosu
WAAAAGH!!!
«
Odpowiedz #18 :
Sierpień 19, 2011, 16:50:56 »
Kurde, cokolwiek bêdzie lepsze ni¿ ten ró¿owy syf, co mryga nam w nag³ówku teraz
MoÂże byĂŚ ten pierwszy, moÂże ten byĂŚ ten gotycki, ktĂłry pokazaÂłem juÂż Jovowi, a ktĂłry wrzucam tutaj, co byÂście ogarnĂŞli:
http://www.dafont.com/theme.php?cat=401
Fajniej i czĂŞÂściej by mi siĂŞ pisaÂło, gdyby nie to jebane logo w gwiazdki i serduszka
"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu
All hail The Emperor!
«
Odpowiedz #19 :
Sierpień 19, 2011, 17:36:53 »
Ej. SprowokowaliÂście mnie.
Precyzyjniej: Martin mnie sprowokowaÂł:
ProszĂŞ to traktowaĂŚ jako komentarz a nie jako konstruktywnÂą propozycjĂŞ z gatunku "zaprojektowaÂłem logo".
Mi siĂŞ koncepcja gwiazdy chaosu jako dominujÂącego motywu bardzo podoba. To taki rpg-owo-bitweniakowo-planszĂłwkowy mocny symbol ;-)
I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #20 :
Sierpień 19, 2011, 17:45:15 »
generalnie rzecz biorÂąc jest o tyle przechlapane, Âże z racji mojego zawodu nie pozwolĂŞ Âżeby logo to byÂła kicha.
1) napisanie nazwy forum <czy czegokolwiek innego> wybranym przez siebie fontem nie tworzy loga.
2) fajnie, Âże coÂś siĂŞ ruszyÂło!
3) napiszcie jakie macie oczekiwania wobec logo - czyt co ma na nim np. byĂŚ, to do jakiegoÂś konsensusu w koĂącu dojdziemy : )
Delial
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #21 :
Sierpień 19, 2011, 23:47:13 »
Wow, good job. BARDZO zmyÂślne te logo! Kostka i Mark of Chaos. Fajnie to sobie wykoncypowaÂłeÂś. Really, ale... powiedziaÂłbym, Âże to jest idealne logo dla jednosobowej frakcji ktĂłrÂą jest Jovaen niÂż dla caÂłego RPG-UG. (Jovaen TO JEST ÂŻART:D) Ale faktycznie, przydaÂłby siĂŞ znak ktĂłry swoim nawiasem obejmowaÂłby wiĂŞkszÂą przestrzeĂą, wiĂŞcej znaczeĂą, byÂł bardziej uniwersalny. MĂłwie tu oczywiÂście o wypadku idealnym.
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #22 :
Sierpień 20, 2011, 00:39:37 »
mam pomysÂł!
Martin
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #23 :
Sierpień 21, 2011, 15:33:08 »
Cytat: Tromm Sierpień 19, 2011, 16:50:56
Fajniej i czĂŞÂściej by mi siĂŞ pisaÂło, gdyby nie to jebane logo w gwiazdki i serduszka
R U FUCKING KIDDING ME?! O.o
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #24 :
Sierpień 22, 2011, 09:23:36 »
To ja optujê za zostawieniem starego ró¿u. Inaczej spam nas zaleje.
A tak na serio - do wygl¹du ja siê nie czepiam, co najwy¿ej do formy - fajnie jakby to logo by³o rozmiaru bannerowego (czyt. szerokie). Albo 2 wersje (na jednym motywie), bo to co wrzucili WhtMnk i RDO to mo¿na jak najbardziej daÌ na jakiejœ ulotce reklamowej, ale do nag³ówka forum niespecjalnie pasuje.
Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #25 :
Sierpień 22, 2011, 11:21:08 »
wydaje mi siê, ¿e powinniœmy zacz¹Ì od g³osowania, w którym ustalimy:
a) czy gwiazda chaosu jest dobrym symbolem dla reprezentowania rpg ug*
*biorÂąc pod uwagĂŞ, Âże po tych wszystkich latach jest to najbardziej rozpoznawalny symbol rpg-owy i nie uÂżywany juÂż tylko w mÂłotku.
potrzebujemy czegoÂś co bĂŞdzie wzbudzaÂło skojarzenia z rpgami, najlepiej teÂż wÂśrĂłd osĂłb, ktĂłre sÂą z nimi maÂło obeznane.
b) (i nad tym podpkt-em trzeba siĂŞ zastanowiĂŚ przed oddaniem gÂłosu na pytanie z pkt a.) jeÂżeli nie gwiazda chaosu, to co?
czy znamy jakikolwiek inny znak, ktĂłry mĂłgÂłby jÂą zastÂąpiĂŚ?
proponujĂŞ, Âżeby osoby ktĂłre nie sÂą w stanie podaĂŚ innego symbolu ( w domyÂśle lepszego ) nie gÂłosowaÂły przeciw gwieÂździe chaosu...
c) czy wszyscy zgadzamy siê, ¿e obecny ró¿owy syf musi znikn¹Ì?
d) Ash: logo to g³ównie problem pomys³u i wykonania, a nie czy jest za w¹skie na baner, to nie jest kryterium wg. którego ocenia siê projekt.
mam nadziejĂŞ, Âże wszyscy siĂŞ zgodzÂą Âżeby nie odrzucaĂŚ projektĂłw: "bo nie jest zbyt szerokie"
generalnie rzecz biorÂąc w branÂży graficzno projektowej w przypadku jeÂżeli logo = znak graficzny + logotyp (tekst), to w zaleÂżnoÂści od noÂśnika
(i oczywiœcie od projektu samego logo) zdarza siê, ¿e obydwa elementy mo¿na skalowaÌ i umieszczaÌ w ró¿nych miejscach w zale¿noœci od potrzeb, wiêc:
to s¹ propozycje, a nie finalne narzucane projekty, wiêc mam nadziejê, ¿e dalej bez flame'a pokierujemy nasze obrady w jak¹œ logiczn¹ stronê
Martin
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #26 :
Sierpień 22, 2011, 13:06:13 »
Tak wiĂŞc...
Ad A und B
Ja osobiœcie lubiê ten symbol i sk³onnym wykorzystywaÌ go równie¿ w innych, pozam³otkowych, kontekstach... chodzi mi jednak o coœ innego, jest on nie tylko nieadekwatny czy zbyt dos³owny, ale te¿ (w³aœnie ze wzglêdu na jego powszechnoœÌ, rozpoznawalnoœÌ i to, ¿e wszyscy, powiem wiêcej -
WSZYSCY
, go lubimy) pospolity i sztampowy.
Gwiazda chaosu w logu forum rpg to jak koùcówka -bud lub -ex w nazwach firm za³o¿onych na pocz¹tku lat 90. (IloœÌ Darbudów, Wojtexów, Drutexów, Stalbudów i innych niech mówi sama za siebie.)
Co do innego symbolu: a czy my go w ogĂłle potrzebujemy? To tylko forum, a nie loÂża masoĂąska. (ChoĂŚ mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ
)
Ad C
Przede wszystkim chcia³bym podkreœliÌ, i¿ absolutnie nie zgadzam siê z nazywaniem naszego piêknego dotychczasowego loga "tym ró¿owym syfem". <flame> <butthurt> <shitstorm> <etc>
Poza Trommem, ktĂłremu nie podobaÂło siĂŞ od poczÂątku, gÂłosĂłw przeciw nie byÂło. OsobiÂście uwaÂżam, Âże fakt, iÂż logiem naszej "paczki", niemal od zarania jej istnienia w takim skÂładzie byÂło coÂś tak groteskowego i irracjonalnego jest tylko kolejnym przejawem specyficznego folkloru tego forum i dla mnie jednÂą z rzeczy na tyle charakterystycznych, Âże w ogĂłle zainteresowaÂłem siĂŞ tÂą ideÂą.
Powiem w tym temacie wiêcej - wole wielkie ró¿owe i b³yszcz¹ce "HATERS GONNA HATE" ni¿ jakieœ hurr durrr, serjous byznys logo. (Z prostej przyczyny, mam doœÌ spraw powa¿nych na co dzieù, by wy¿ej od nich ceniÌ chêdogi przyk³ad irracjonalnego humoru.) Nie jesteœmy typow¹ banda nerdów, Kuba ma fio³a na punkcie m³otka i bród, ja lubiê pruskie marsze i darcie ryja po niemiecku, Krzysiek grafikê i capoeirê bez u¿ycia b³êdnika, RDO chiùskie bajki, Jonasz poniaki i czo³gi, Czarek wampiry, Madzia jednoro¿ce i Lwa Lona, a Ash drêczyÌ ludzi
...a przecie¿ jest nas du¿o wiêcej! Wiem, ¿e wci¹¿ platform¹, na której to wszystko budujemy s¹ gry RPG, ale RPG to nie tylko gwiazda chaosu - poza tym, ka¿de forum RPG, czy wiêcej, forum o szeroko pojêtej fantastyce mo¿e mieÌ w logu gwiazdê chaosu... a my nie jesteœmy jakimœ tam pierwszym lepszym forum, jesteœmy RPG UG!
...a dla nienawidzaczy, ktĂłrzy i tak bĂŞdÂą nienawidziĂŚ mam do przekazania tylko:
Tromm
Woj Chaosu
WAAAAGH!!!
«
Odpowiedz #27 :
Sierpień 22, 2011, 22:13:49 »
Mi siĂŞ podoba motyw RDO, chciaÂłbym, Âżeby nasz BiaÂły Mnich przepoczwarzyÂł je tylko nieco. Loga Krisa sÂą spoko, ale nie pasujÂą do klimatu naszej ekipy, poniewaÂż sÂą zbyt sterylne. Czyli: pomysÂł RDO Âświetny, przydaÂłby siĂŞ tylko krisowy szlif.
RDO: czy dobrze odgadujĂŞ inspiracjĂŞ logiem NERV-u?
KoœÌ i gwiazda Chaosu byÌ musz¹! Jestem za i nie zgadzam siê, ¿e to atrybuty wy³¹cznie Jova. Ja sam prêdzej czy póŸniej bêdê mia³ Chaosferê wydziaran¹ na klacie, jest to symbol bardzo mi bliski
PomysÂły Krisa pasowaÂłyby bardziej do jakiejÂś firmy marketingowej, nie do zgromadzenia kudÂłatych noÂłlajfĂłw
"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu
All hail The Emperor!
«
Odpowiedz #28 :
Sierpień 23, 2011, 00:08:26 »
Dobrze ;-) To bezpoÂśrednia odpowiedÂź na ogĂłlnÂą ekscytacjĂŞ gwiazdÂą chaosu i Martinowy komentarz o chiĂąskich bajkach
a Âże to wszystko poszarpane i zdeformowane? Taki zamysÂł ;-) Takie miaÂło kudÂłate i noÂłlajfowe byĂŚ ;-) Of course rĂłbcie z tym co chcecie ;-) To jest zrobione na szybko na biurowym komputerze
Jak we wrzeÂśniu wrĂłcĂŞ do domu i naprawiĂŞ mĂłj PC, to jeszcze siĂŞ kreatywnie w tym wÂątku poudzielam.
I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
«
Odpowiedz #29 :
Sierpień 23, 2011, 10:43:29 »
to ja znowu napiszĂŞ:
"mam pomysÂł!"
Strony:
1
[