RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Logo naszego Forum  (Przeczytany 27012 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #60 : Sierpień 31, 2011, 21:44:06 »

Wiesz co? Po chwili namysÂłu stwierdziÂłem Âże masz racjĂŞ. Niepotrzebnie siĂŞ w ogĂłle odzywam jak nie zrobiÂłem wÂłasnego.

Jak ma byÌ g³osowanie to g³osujê za ró¿owym. Bo jest ró¿owe i chuj.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #61 : Sierpień 31, 2011, 21:45:18 »

A moÂżemy na powaÂżnie?

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #62 : Sierpień 31, 2011, 21:51:01 »

AleÂż zupeÂłnie na powaÂżnie. Krzywa gwiazda chaosu mi siĂŞ nie podoba i tyle. Chyba, Âże gÂłosowaĂŚ teÂż moÂżna tylko po przedstawieniu wÂłasnej propozycji logo? A moÂże system komunistyczny - gÂłosujesz jak partia kaÂże albo po odrobinie perswazji gÂłosujesz jak partia kaÂże?

Shapes in shadow
a glint of steel
rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #63 : Wrzesień 01, 2011, 00:06:11 »

zgadzam siĂŞ, Âże krzywa gwiazda chaosu jest zÂła ;-)

PodrzucĂŞ kilka koncepcji - rozwiniĂŞĂŚ pomysÂłu WhiteMnka

Co myÂślicie o prostej oÂśmioramiennej gwieÂździe

Ewentualnie wariant

Lub sama k10?

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Martin
Komandor Orderu MaÂłego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #64 : Wrzesień 01, 2011, 00:08:01 »

Dobra, powylewam jeszcze kilka nocnikĂłw z racji tego, Âże to do mnie Jov ewidentnie piÂł.

WiĂŞc serio sÂłabo chce mi siĂŞ odpisywaĂŚ... na ten stek bzdur i manipulacji - wiĂŞc pozwolĂŞ sobie potraktowaĂŚ go ogĂłlnikowo.

I

"gwiazda to symbol ogĂłlnofantastyczny, a nie Warhammerowy"
Owszem... a swastyka to symbol solarny oznaczaj¹cy bóstwo s³oùca, szczêœcie, ogieù, œwiat³o, p³odnoœÌ i w chuj innych rzeczy... co nie zmienia faktu, ¿e dla wiêkszoœci ludzi wi¹¿e siê tylko z nazizmem. Tu zachodzi to samo zjawisko. Ponad to, upieraj¹c siê najpierw przy uniwersalnoœci symbolu, a potem spuszczaj¹c siê nad jego rozpoznawalnoœci¹ jako, li tylko i wy³¹cznie, symbolu zwi¹zanego z Warhammerem SAM SOBIE PRZECZYSZ, niedouczony ignorancie i zwyk³y idioto (nie mog³em siê powstrzymaÌ )

II

Twierdzenie o absolutnoœci WFRP jako systemu w który gra³ KA¯DY, po prostu olejê i od³o¿ê na pó³kê... miêdzy Andersena i Braci Grimm. Ty i Twoje 90%

III

Kwestia marketingu i logotypĂłw... spece od McGĂłwna nie korzystajÂą z wariacji na temat oklepanego symbolu.

IV

Twoje chujowe jak skarpety z pokrzyw ataki i ci¹g³e sugerowanie, ¿e ktoœ tu nie docenia pracy Krzyœka. Przeciwnie... uwa¿am, ¿e zosta³o to zrobione bardzo elegancko i gustownie, choÌ mo¿e nie do koùca tak jak bym chcia³. Ja tylko wyra¿am krytykê odnoœnie do u¿ytego symbolu ( i b¹dŸmy szczerzy, ¿e w³aœnie to Ciê, nasz Kubutku kochany, najbardziej boli... gdyby to by³ znak zapytania, zupa grzybowa, albo s³où od tej mniej szlachetnej strony, to nie broni³byœ tego z zapa³em godnym lepszej sprawy.) Co wiêcej, mam do tej krytyki pe³ne prawo, czy Ci siê to podoba czy nie - i nie muszê wysuwaÌ kontrpropozycji, bo nie zamierzam przepychaÌ w³asnego projektu, tylko wyraziÌ dezaprobatê. Nie krzyczê "WYBIRZCZIE KUHWA MUJ PROJEKTE!", mówiê "z tego czy owego powodu mi siê nie podoba, uwa¿am za nieadekwatne, mo¿e pomyœlmy dalej?" Przy czym ktoœ tu zach³ysn¹³ siê zajebistoœci¹ gwiazdy chaosu i ani myœli pozwoliÌ by ten koncept nie przeszed³.

V

Chyba znĂłw zapĂŞdzasz siĂŞ ciut za daleko w swojej megalomanii... a rozmowĂŞ na temat "rozwoju" forum puÂściÂłeÂś mimo uszu. My tu chcemy graĂŚ, a nie rekrutowaĂŚ hufce wyznawcĂłw. To ma byĂŚ miejsce gdzie znajdzie siĂŞ ekipa do pogrania w to czy tamto, wiĂŞc wielka akcja promocyjna jest o kant dupy rozbiĂŚ - chyba, Âże juÂż samowÂładnie ustaliÂłeÂś, iÂż zmieniamy RPG UG w kolejny portal RPG... co nikomu nie jest do szczĂŞÂścia potrzebne. Nie ogarniasz dwĂłch tuzinĂłw uÂżytkownikĂłw, a chciaÂłbyÂś mieĂŚ ich jeszcze wiĂŞcej.

Dodam tylko od siebie na koniec... Âże nie mam nic przeciw gwieÂździe chaosu, ale nie bĂŞdĂŞ walczyÂł pod tym sztandarem i kropka. Po prostu do mnie nie przemawia i jestem na nie.

PS Nie muszê chyba dodawaÌ, ¿e do chwili przedstawienia projektu, który bêdzie wart zaakceptowania i bêdzie oddawa³ ducha tej grupy jestem równie¿ za "ró¿owym"? Mimo, i¿ jest surrealistyczne (sugerowanie, ¿e to wada) i wed³ug czyjegoœ, zmiennego jak dachowy kurek, os¹du, "kretyùskie".

PS II "PrzecieÂż lubimy chaos na naszym forum, a co moÂże byĂŚ bardziej chaotycznego niÂż gwiazda chaosu?! ^^" - Bogowie! Trzymajcie mnie, bo jak jebnĂŞ w ten postsowiecki czajnik...!

rdo
Jego Imperatorska MoœÌ
StraÂżnik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #65 : Wrzesień 01, 2011, 00:13:56 »

OgĂłlnie myÂślĂŞ Âże nie powinniÂśmy w tej chwili supiaĂŚ siĂŞ na doprecyzowywaniu jednego pomysÂłu i myÂśleĂŚ "czy ramiona gwiazdy majÂą byĂŚ piĂŞĂŚ pikseli w lewo czy w prawo", a raczej powinniÂśmy od czystej kartki poszukiwaĂŚ fajnych mocnych symboli, nowych jakichÂś koncepcji. Bo trzymanie siĂŞ jednego i tego samego pomysÂłu podmieniajÂąc tÂła nie przyniesie postĂŞpu.

OgĂłlnie: poszukajmy konstruktywnie czegoÂś BEZ gwiazdy chaosu ;-)

Jeden z pomys³ów które mi kr¹¿¹ po g³owie to jakaœ komiksowa postaÌ w stylu "awatar rpg-owca/BG" - coœ jak na kartach Munchkina.

Kolejna inspiracja... a moÂże tak... zupeÂłnie abstrakcyjnie (ale tylko na pozĂłr)

Nie, serio! £adniejsze ni¿ jakaœtam koœÌ czy gwiazda Chaosu. (zamiast 8 ramion 8 liœci ;-) )

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Ebonitowy_Ryszard
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #66 : Wrzesień 01, 2011, 02:08:29 »

Mi siĂŞ z kolei wydajĂŞ, Âże ten nowy flejm to tylko prĂłba zwrĂłcenia innych juzerĂłw na siebie uwagi.

KaÂżdy musi doÂłoÂżyĂŚ wszelkich staraĂą, Âżeby tylko jego pomysÂł przeszedÂł.

Tak moi drodzy, wszyscy jesteÂście cudownymi dzieĂŚmi ÂświatÂła ze wspaniaÂłymi pomysÂłami i wszyscy jesteÂście szalenie kreatywni.
KaÂżdy jest cudownÂą indywidualnoÂściÂą, ktĂłra do ostatniej kropli krwi bĂŞdzie broniĂŚ swego pomysÂłu jak matka dziecka przed stadem wilkĂłw.
Tylko Jov jest zÂły, bo organizuje za wszystkich pracĂŞ nie liczÂąc siĂŞ z konsultacjami spoÂłecznymi.
No przecieÂż kaÂżde z cudownych dzieci musi mieĂŚ coÂś do powiedzenia.

Powa¿nie to logo Krysa mia¿d¿y wiêkszoœÌ projektów pro i amo jakie siê spotyka w naszych œrodowiskach.
Ja bym stawiaÂł na nie, bo jest uberÂładne, a sama symbolika nie jest chyba, aÂż tak waÂżna.
Ca³oœÌ musi przyci¹gaÌ wzrok i byÌ rozpoznawalna, a efektem ubocznym jest dorabianie ideologii - nie odwrotnie

Poza tym, moi drodzy Parafianie, ktĂłrzy tak bardzo chcecie wÂładzy nad forum. Wraz z nowymi minionami kaÂżdy dostanie swoje wÂłasne drony do moderowania i kontroli jako starszak.
ZupeÂłnie jak fala w wojsku! <jupi!>

Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #67 : Wrzesień 01, 2011, 10:15:59 »

Mi siĂŞ z kolei wydajĂŞ, Âże ten nowy flejm to tylko prĂłba zwrĂłcenia innych juzerĂłw na siebie uwagi.

KaÂżdy musi doÂłoÂżyĂŚ wszelkich staraĂą, Âżeby tylko jego pomysÂł przeszedÂł.

No chyba jednak nie, jeÂśli czytasz co do Ciebie piszÂą, a nie tylko wodzisz oczyma.

Powa¿nie to logo Krysa mia¿d¿y wiêkszoœÌ projektów pro i amo jakie siê spotyka w naszych œrodowiskach.
Ja bym stawiaÂł na nie, bo jest uberÂładne,

Otó¿ to! Sêk w tym, ¿e to Ty, Tromm i Jov nie wierzycie w umiejêtnoœci Krisa... ja wychodzê z za³o¿enia, ¿e nawet wymienion¹ przeze mnie dupê s³onia "odjeba³by" jak trza.

a sama symbolika nie jest chyba, aÂż tak waÂżna.

Przeciwnie... i masz dowĂłd w naszym sprzeciwie.

Ca³oœÌ musi przyci¹gaÌ wzrok i byÌ rozpoznawalna,

Tja, ale fajnie by byÂło, gdyby byÂła teÂż choĂŚ ciut oryginalna...

Poza tym, moi drodzy Parafianie, ktĂłrzy tak bardzo chcecie wÂładzy nad forum. Wraz z nowymi minionami kaÂżdy dostanie swoje wÂłasne drony do moderowania i kontroli jako starszak.
ZupeÂłnie jak fala w wojsku! <jupi!>

Intuicja mi podpowiada, Âże chyba niewÂłaÂściwie adresujesz ten wywĂłd... poza Jovem nikomu nie zaleÂży na sekcie wÂłasnych wyznawcĂłw.

Wracaj¹c wiêc do "clue" problemu... ca³a wojenka rozpoczê³a siê o to, ¿e mamy jeden projekt, JEDEN, nad którym czêœÌ ekipy zaczê³a uwalniaÌ strugi nasienia. Problem polega przede wszystkim na tym, ¿e zamiast stworzyÌ bazê pomys³ów i wybraÌ spoœród nich najlepszy, ktoœ siê upar³, ¿e... "BIERZEMY TEN!"

ZrozumiaÂłbym takÂą postawĂŞ, gdyby propozycja zostaÂła przyjĂŞta przez aklamacjĂŞ, ale NIE ZOSTAÂŁA.

"Macie tutaj jeden projekt i wybierzcie najlepszy..." - o kurwa, czy to ten sÂłynny pluralizm?! Wow, zawsze zastanawiaÂłem siĂŞ jak to jest mĂłc wybraĂŚ! DziĂŞkujĂŞ towarzyszu Jovaen! SwojÂą drogÂą... jak ÂżeÂście siĂŞ nazywali? ÂŁukaszenko?

Mogê zag³osowaæ na rododendron, albo "ró¿owe", to ju¿ dwa, próbujmy dalej ;] (Fajnie "odjebany" munchkin te¿ by³by ca³kiem spoko, bo mimo swej wtórno¶ci jest chocia¿ "ogólnoerpegowy", a nie jak gwiazdka "niby tak, ale w sumie to nie, ale i tak WFRP ROX I WYPIERDALAÆ HERETYCY!")

Parafrazuj¹c jednego "wielkiego" Polaka: "Nie o take forum walczy³ê!"

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #68 : Wrzesień 01, 2011, 13:46:00 »

UwaÂżam, Âże Ebonitowy_Ryszard ma 100% racji. KaÂżdy kto pisze te wÂściekÂłe posty ma najwidoczniej trudniejszy okres w realu bÂądÂź zwyczajnie niewielkiego pyrdka.

RezygnujĂŞ z dalszego udzielania siĂŞ w tym wÂątku dopĂłki nie podniesie siĂŞ poziom merytoryczny.

Martinowi proponujê z³o¿yÌ siê na urodziny na karze³ka, którego bêdzie móg³ trzymaÌ w sk³adziku i t³uc trzonkiem od kilofa, kiedy go z³apie chandra b¹dŸ napadnie atak z³oœci Ashowi proponujê zaaplikowaÌ do¿ylnie kroplówkê z jednoro¿ca, co by mu wzrós³ poziom pozytywiny w organizmie Jov, spokojnie, weŸ wolne, idŸ na piknik, z³ap chillout, bo teraz to ju¿ maj¹ pe³ne prawo opaœÌ ci rêce w zwi¹zku z zupe³nym niezrozumieniem intencji twoich przez resztê.

Jako¶ tak siê dzieje, ¿e jak kto¶ ju¿ ma OPINIÊ i W£ASNE ZDANIE, to jest z bomby przekonany o tym, ¿e maj± one jak±¶ warto¶æ.

A najgorsze w tym wszystkim jest to, ¿e dalej mryga nam nad g³owami ten ró¿owy shit podczas gdy przynajmniej na próbê moglibyœmy testowaÌ WhtMnk'owe pomys³y. Oraz to, ¿e generalnie po raz kolejny okazuje siê, jak chujowi z nas ludzie

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #69 : Wrzesień 01, 2011, 14:10:12 »

No tak...

1. Wypomnij brak merytorycznej dyskusji.
2. Poczekaj na odpowiedÂź najwiĂŞkszego spamera
3. podziwiaj bĂłl dupy
Co???
PROFIT!

Bardzo dobrze, Âże przestajesz siĂŞ udzielaĂŚ... bo Ăłw poziom zaniÂżasz. JeÂśli walenie konia nad JEDNYM projektem nazywasz procesem wybierania nowego logo... i merytorycznÂą dyskusjÂą, to nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowaĂŚ. Bystry jak strumieĂą i ostry jak brzytwa, ot co!

Swoj¹ drog¹ widzê, ¿e nie by³o mnie zaledwie na 2 sesjach, a zrobi³o siê tu niez³e kó³ko wzajemnej masturbacji - jedziecie na "szwedzkim sterze" czy nie przejmujecie siê drobiazgami i trzepiecie sobie nawzajem?

Jako¶ tak siê dzieje, ¿e jak kto¶ ju¿ ma OPINIÊ i W£ASNE ZDANIE, to jest z bomby przekonany o tym, ¿e maj± one jak±¶ warto¶æ.

Witamy w cywilizacji, ÂłaĂącuchy i kajdany moÂżesz odÂłoÂżyĂŚ tam, mentalny niewolniku... a teraz usiÂądÂź z nami przy ognisku i sÂłuchaj i ucz siĂŞ... tylko pierwszego dnia nie zabieraj gÂłosu.

A najgorsze w tym wszystkim jest to, ¿e dalej mryga nam nad g³owami ten ró¿owy shit podczas gdy przynajmniej na próbê moglibyœmy testowaÌ WhtMnk'owe pomys³y

I bĂŞdzie wisiaÂł... bo choĂŚ moÂże jeszcze to do Ciebie nie dotarÂło, ten projekt nie znalazÂł akceptacji, a TwĂłj boner na myÂśl o nim nikogo z nas nie obchodzi - Twoje fetysze, to Twoje prywatne sprawy.

inb4: bĂłl dupy, flame, oczernianie - no wiesz... wet za wet; trzymaÂłem siĂŞ zasad parlamentaryzmu tak dÂługo jak inni siĂŞ ich trzymali.

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #70 : Wrzesień 01, 2011, 14:19:32 »

Dobra dobra.

Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #71 : Wrzesień 01, 2011, 15:46:03 »

JakieÂś 2 strony temu WhtMnk napisaÂł:
NIE, TO WCIÂĄÂŻ NIE JEST ÂŻADNA OSTATECZNA WERSJA
Ergo, ludzie ktĂłrzy umiejÂą czytaĂŚ ze zrozumieniem wywnioskowali, Âże moÂżna jeszcze coÂś w tym logo zmieniĂŚ (ie. WhtMnk bĂŞdzie mĂłgÂł to zrobiĂŚ). Tak wiĂŞc zaczĂŞto rzucaĂŚ pomysÂłami co jeszcze, co zmieniĂŚ i co moÂże by tak... Normalnie trwaÂło by to do momentu aÂż autor nie powiedziaÂłby: "Basta! Starczy! To jest ostateczna wersja!". Ale w tym nienormalnym gronie co poniektorzy nie potrafiÂą siĂŞ skupiĂŚ na tyle dÂługo Âżeby przeczytaĂŚ 2 posty pod rzÂąd (a czasami nawet 1), wiĂŞc jak zobaczyli pierwszy obrazek to juÂż byÂło gites. Mniej wiĂŞcej tak jakbyÂście wpisali w goglach 'sex' i spuÂścili na 1 pierwszej stronie, twierdzÂąc potem Âże to najlepsza strona.

... a tak na prawdê to tylko opinia Tromma i tych którzy siê z nim zgadzaj¹ ma wartoœÌ. Reszta to ciota i chuj.

Shapes in shadow
a glint of steel
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #72 : Wrzesień 01, 2011, 16:58:56 »

w związku z stażem od ost. poniedziałku spadała moja intensywność projektowania dla RPG-UG ->me be sorry : <

a teraz odpowiedzi krótkich kilka:

do fragmentu posta, który zaczyna się jakoś:
Może dałoby się to jakoś rozciągnać na kilka dalszych 'smaczków'? a kończy:
poniak, czy cokolwiek innego.

w projektowaniu:
a)mniej znaczy więcej
b)oszczędność środków jest cnotą <patrz pkt1>
c)brzytwa ockhama - upraszczaj i nie komplikuj, <patrz pkt1>czyli:
-na każdy użyty element w projekcie zadaj pytanie "czy jest potrzebny" <patrz pkt1>
i tu: im mniej takich pytań zadasz, tym lepiej : ) <patrz pkt1>
-jeżeli dany/jakikolwiek element nie pełni żadnej konkretnej i zdefiniowanej funkcji
to nie ma prawa występować w projekcie <tymbardziej takim jak logo> <patrz pkt1>

dalej:
I zupełnie zupełnie na poważnie - jeśli ta gwiazda ma być tak krzywa to ja podziękuję. Albo symetria w osi każdej pary przeciwległych ramion, albo kurde zróbcie tą gwiazdę 6-ramienną.
jak znajdę chwilę - może nawet dzisiaj wieczorem, to pokażę na przykładach dlaczego to jest najmniej kolizyjne rozwiązanie.

dalej do fragmentu o nazwie:
wydaje mi się, że na gruncie UG to wszystko wyrosło i może pozostać taki element w nazwie.
jak ktoś już kiedyś mówił, nie aspirujemy do bycia drugim TIR'em.
zresztą w wersji skrótowej RPG UG nie świadczy koniecznie za Uniwerek Gdański
może być np:
RPG UG ->
Urozmaicona Grupa
Ukontentowana Gawiedź
Urozmaicona  Gawiedź
Utuańskie Grizzli
Ukraińscy Gwardziści...
itp.
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #73 : Wrzesień 01, 2011, 18:31:03 »

Dlatego z Krzyœkiem lubiê polemizowaÌ... konkrety i argumenty, nawet jeœli mam siê z nimi nie zgodziÌ. Kris, a czy Ty by³byœ w stanie sypn¹Ì jeszcze kilkoma innymi pomys³ami? Najlepiej z ró¿nych stron i perspektyw?

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #74 : Wrzesień 01, 2011, 19:31:06 »

A moÂże Krzychu ma co robiĂŚ?

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

freeforall conworlder muzycznekoloseum my-wery-world maro