RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Logo naszego Forum  (Przeczytany 24884 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 154

« Odpowiedz #60 : Sierpieñ 31, 2011, 21:44:06 »

Wiesz co? Po chwili namys³u stwierdzi³em ¿e masz racjê. Niepotrzebnie siê w ogóle odzywam jak nie zrobi³em w³asnego.

Jak ma byæ g³osowanie to g³osujê za ró¿owym. Bo jest ró¿owe i chuj.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #61 : Sierpieñ 31, 2011, 21:45:18 »

A mo¿emy na powa¿nie?

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #62 : Sierpieñ 31, 2011, 21:51:01 »

Ale¿ zupe³nie na powa¿nie. Krzywa gwiazda chaosu mi siê nie podoba i tyle. Chyba, ¿e g³osowaæ te¿ mo¿na tylko po przedstawieniu w³asnej propozycji logo? A mo¿e system komunistyczny - g³osujesz jak partia ka¿e albo po odrobinie perswazji g³osujesz jak partia ka¿e?

Shapes in shadow
a glint of steel
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #63 : Wrzesieñ 01, 2011, 00:06:11 »

zgadzam siê, ¿e krzywa gwiazda chaosu jest z³a ;-)

Podrzucê kilka koncepcji - rozwiniêæ pomys³u WhiteMnka

Co my¶licie o prostej o¶mioramiennej gwie¼dzie

Ewentualnie wariant

Lub sama k10?

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Martin
Komandor Orderu Ma³ego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 133

« Odpowiedz #64 : Wrzesieñ 01, 2011, 00:08:01 »

Dobra, powylewam jeszcze kilka nocników z racji tego, ¿e to do mnie Jov ewidentnie pi³.

Wiêc serio s³abo chce mi siê odpisywaæ... na ten stek bzdur i manipulacji - wiêc pozwolê sobie potraktowaæ go ogólnikowo.

I

"gwiazda to symbol ogólnofantastyczny, a nie Warhammerowy"
Owszem... a swastyka to symbol solarny oznaczaj±cy bóstwo s³oñca, szczê¶cie, ogieñ, ¶wiat³o, p³odno¶æ i w chuj innych rzeczy... co nie zmienia faktu, ¿e dla wiêkszo¶ci ludzi wi±¿e siê tylko z nazizmem. Tu zachodzi to samo zjawisko. Ponad to, upieraj±c siê najpierw przy uniwersalno¶ci symbolu, a potem spuszczaj±c siê nad jego rozpoznawalno¶ci± jako, li tylko i wy³±cznie, symbolu zwi±zanego z Warhammerem SAM SOBIE PRZECZYSZ, niedouczony ignorancie i zwyk³y idioto (nie mog³em siê powstrzymaæ )

II

Twierdzenie o absolutno¶ci WFRP jako systemu w który gra³ KA¯DY, po prostu olejê i od³o¿ê na pó³kê... miêdzy Andersena i Braci Grimm. Ty i Twoje 90%

III

Kwestia marketingu i logotypów... spece od McGówna nie korzystaj± z wariacji na temat oklepanego symbolu.

IV

Twoje chujowe jak skarpety z pokrzyw ataki i ci±g³e sugerowanie, ¿e kto¶ tu nie docenia pracy Krzy¶ka. Przeciwnie... uwa¿am, ¿e zosta³o to zrobione bardzo elegancko i gustownie, choæ mo¿e nie do koñca tak jak bym chcia³. Ja tylko wyra¿am krytykê odno¶nie do u¿ytego symbolu ( i b±d¼my szczerzy, ¿e w³a¶nie to Ciê, nasz Kubutku kochany, najbardziej boli... gdyby to by³ znak zapytania, zupa grzybowa, albo s³oñ od tej mniej szlachetnej strony, to nie broni³by¶ tego z zapa³em godnym lepszej sprawy.) Co wiêcej, mam do tej krytyki pe³ne prawo, czy Ci siê to podoba czy nie - i nie muszê wysuwaæ kontrpropozycji, bo nie zamierzam przepychaæ w³asnego projektu, tylko wyraziæ dezaprobatê. Nie krzyczê "WYBIRZCZIE KUHWA MUJ PROJEKTE!", mówiê "z tego czy owego powodu mi siê nie podoba, uwa¿am za nieadekwatne, mo¿e pomy¶lmy dalej?" Przy czym kto¶ tu zach³ysn±³ siê zajebisto¶ci± gwiazdy chaosu i ani my¶li pozwoliæ by ten koncept nie przeszed³.

V

Chyba znów zapêdzasz siê ciut za daleko w swojej megalomanii... a rozmowê na temat "rozwoju" forum pu¶ci³e¶ mimo uszu. My tu chcemy graæ, a nie rekrutowaæ hufce wyznawców. To ma byæ miejsce gdzie znajdzie siê ekipa do pogrania w to czy tamto, wiêc wielka akcja promocyjna jest o kant dupy rozbiæ - chyba, ¿e ju¿ samow³adnie ustali³e¶, i¿ zmieniamy RPG UG w kolejny portal RPG... co nikomu nie jest do szczê¶cia potrzebne. Nie ogarniasz dwóch tuzinów u¿ytkowników, a chcia³by¶ mieæ ich jeszcze wiêcej.

Dodam tylko od siebie na koniec... ¿e nie mam nic przeciw gwie¼dzie chaosu, ale nie bêdê walczy³ pod tym sztandarem i kropka. Po prostu do mnie nie przemawia i jestem na nie.

PS Nie muszê chyba dodawaæ, ¿e do chwili przedstawienia projektu, który bêdzie wart zaakceptowania i bêdzie oddawa³ ducha tej grupy jestem równie¿ za "ró¿owym"? Mimo, i¿ jest surrealistyczne (sugerowanie, ¿e to wada) i wed³ug czyjego¶, zmiennego jak dachowy kurek, os±du, "kretyñskie".

PS II "Przecie¿ lubimy chaos na naszym forum, a co mo¿e byæ bardziej chaotycznego ni¿ gwiazda chaosu?! ^^" - Bogowie! Trzymajcie mnie, bo jak jebnê w ten postsowiecki czajnik...!

rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #65 : Wrzesieñ 01, 2011, 00:13:56 »

Ogólnie my¶lê ¿e nie powinni¶my w tej chwili supiaæ siê na doprecyzowywaniu jednego pomys³u i my¶leæ "czy ramiona gwiazdy maj± byæ piêæ pikseli w lewo czy w prawo", a raczej powinni¶my od czystej kartki poszukiwaæ fajnych mocnych symboli, nowych jakich¶ koncepcji. Bo trzymanie siê jednego i tego samego pomys³u podmieniaj±c t³a nie przyniesie postêpu.

Ogólnie: poszukajmy konstruktywnie czego¶ BEZ gwiazdy chaosu ;-)

Jeden z pomys³ów które mi kr±¿± po g³owie to jaka¶ komiksowa postaæ w stylu "awatar rpg-owca/BG" - co¶ jak na kartach Munchkina.

Kolejna inspiracja... a mo¿e tak... zupe³nie abstrakcyjnie (ale tylko na pozór)

Nie, serio! £adniejsze ni¿ jaka¶tam ko¶æ czy gwiazda Chaosu. (zamiast 8 ramion 8 li¶ci ;-) )

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Ebonitowy_Ryszard
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 24

« Odpowiedz #66 : Wrzesieñ 01, 2011, 02:08:29 »

Mi siê z kolei wydajê, ¿e ten nowy flejm to tylko próba zwrócenia innych juzerów na siebie uwagi.

Ka¿dy musi do³o¿yæ wszelkich starañ, ¿eby tylko jego pomys³ przeszed³.

Tak moi drodzy, wszyscy jeste¶cie cudownymi dzieæmi ¶wiat³a ze wspania³ymi pomys³ami i wszyscy jeste¶cie szalenie kreatywni.
Ka¿dy jest cudown± indywidualno¶ci±, która do ostatniej kropli krwi bêdzie broniæ swego pomys³u jak matka dziecka przed stadem wilków.
Tylko Jov jest z³y, bo organizuje za wszystkich pracê nie licz±c siê z konsultacjami spo³ecznymi.
No przecie¿ ka¿de z cudownych dzieci musi mieæ co¶ do powiedzenia.

Powa¿nie to logo Krysa mia¿d¿y wiêkszo¶æ projektów pro i amo jakie siê spotyka w naszych ¶rodowiskach.
Ja bym stawia³ na nie, bo jest uber³adne, a sama symbolika nie jest chyba, a¿ tak wa¿na.
Ca³o¶æ musi przyci±gaæ wzrok i byæ rozpoznawalna, a efektem ubocznym jest dorabianie ideologii - nie odwrotnie

Poza tym, moi drodzy Parafianie, którzy tak bardzo chcecie w³adzy nad forum. Wraz z nowymi minionami ka¿dy dostanie swoje w³asne drony do moderowania i kontroli jako starszak.
Zupe³nie jak fala w wojsku! <jupi!>

Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #67 : Wrzesieñ 01, 2011, 10:15:59 »

Mi siê z kolei wydajê, ¿e ten nowy flejm to tylko próba zwrócenia innych juzerów na siebie uwagi.

Ka¿dy musi do³o¿yæ wszelkich starañ, ¿eby tylko jego pomys³ przeszed³.

No chyba jednak nie, je¶li czytasz co do Ciebie pisz±, a nie tylko wodzisz oczyma.

Powa¿nie to logo Krysa mia¿d¿y wiêkszo¶æ projektów pro i amo jakie siê spotyka w naszych ¶rodowiskach.
Ja bym stawia³ na nie, bo jest uber³adne,

Otó¿ to! Sêk w tym, ¿e to Ty, Tromm i Jov nie wierzycie w umiejêtno¶ci Krisa... ja wychodzê z za³o¿enia, ¿e nawet wymienion± przeze mnie dupê s³onia "odjeba³by" jak trza.

a sama symbolika nie jest chyba, a¿ tak wa¿na.

Przeciwnie... i masz dowód w naszym sprzeciwie.

Ca³o¶æ musi przyci±gaæ wzrok i byæ rozpoznawalna,

Tja, ale fajnie by by³o, gdyby by³a te¿ choæ ciut oryginalna...

Poza tym, moi drodzy Parafianie, którzy tak bardzo chcecie w³adzy nad forum. Wraz z nowymi minionami ka¿dy dostanie swoje w³asne drony do moderowania i kontroli jako starszak.
Zupe³nie jak fala w wojsku! <jupi!>

Intuicja mi podpowiada, ¿e chyba niew³a¶ciwie adresujesz ten wywód... poza Jovem nikomu nie zale¿y na sekcie w³asnych wyznawców.

Wracaj±c wiêc do "clue" problemu... ca³a wojenka rozpoczê³a siê o to, ¿e mamy jeden projekt, JEDEN, nad którym czê¶æ ekipy zaczê³a uwalniaæ strugi nasienia. Problem polega przede wszystkim na tym, ¿e zamiast stworzyæ bazê pomys³ów i wybraæ spo¶ród nich najlepszy, kto¶ siê upar³, ¿e... "BIERZEMY TEN!"

Zrozumia³bym tak± postawê, gdyby propozycja zosta³a przyjêta przez aklamacjê, ale NIE ZOSTA£A.

"Macie tutaj jeden projekt i wybierzcie najlepszy..." - o kurwa, czy to ten s³ynny pluralizm?! Wow, zawsze zastanawia³em siê jak to jest móc wybraæ! Dziêkujê towarzyszu Jovaen! Swoj± drog±... jak ¿e¶cie siê nazywali? £ukaszenko?

Mogê zag³osowaæ na rododendron, albo "ró¿owe", to ju¿ dwa, próbujmy dalej ;] (Fajnie "odjebany" munchkin te¿ by³by ca³kiem spoko, bo mimo swej wtórno¶ci jest chocia¿ "ogólnoerpegowy", a nie jak gwiazdka "niby tak, ale w sumie to nie, ale i tak WFRP ROX I WYPIERDALAÆ HERETYCY!")

Parafrazuj±c jednego "wielkiego" Polaka: "Nie o take forum walczy³ê!"

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #68 : Wrzesieñ 01, 2011, 13:46:00 »

Uwa¿am, ¿e Ebonitowy_Ryszard ma 100% racji. Ka¿dy kto pisze te w¶ciek³e posty ma najwidoczniej trudniejszy okres w realu b±d¼ zwyczajnie niewielkiego pyrdka.

Rezygnujê z dalszego udzielania siê w tym w±tku dopóki nie podniesie siê poziom merytoryczny.

Martinowi proponujê z³o¿yæ siê na urodziny na karze³ka, którego bêdzie móg³ trzymaæ w sk³adziku i t³uc trzonkiem od kilofa, kiedy go z³apie chandra b±d¼ napadnie atak z³o¶ci Ashowi proponujê zaaplikowaæ do¿ylnie kroplówkê z jednoro¿ca, co by mu wzrós³ poziom pozytywiny w organizmie Jov, spokojnie, we¼ wolne, id¼ na piknik, z³ap chillout, bo teraz to ju¿ maj± pe³ne prawo opa¶æ ci rêce w zwi±zku z zupe³nym niezrozumieniem intencji twoich przez resztê.

Jako¶ tak siê dzieje, ¿e jak kto¶ ju¿ ma OPINIÊ i W£ASNE ZDANIE, to jest z bomby przekonany o tym, ¿e maj± one jak±¶ warto¶æ.

A najgorsze w tym wszystkim jest to, ¿e dalej mryga nam nad g³owami ten ró¿owy shit podczas gdy przynajmniej na próbê mogliby¶my testowaæ WhtMnk'owe pomys³y. Oraz to, ¿e generalnie po raz kolejny okazuje siê, jak chujowi z nas ludzie

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #69 : Wrzesieñ 01, 2011, 14:10:12 »

No tak...

1. Wypomnij brak merytorycznej dyskusji.
2. Poczekaj na odpowied¼ najwiêkszego spamera
3. podziwiaj ból dupy
Co???
PROFIT!

Bardzo dobrze, ¿e przestajesz siê udzielaæ... bo ów poziom zani¿asz. Je¶li walenie konia nad JEDNYM projektem nazywasz procesem wybierania nowego logo... i merytoryczn± dyskusj±, to nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowaæ. Bystry jak strumieñ i ostry jak brzytwa, ot co!

Swoj± drog± widzê, ¿e nie by³o mnie zaledwie na 2 sesjach, a zrobi³o siê tu niez³e kó³ko wzajemnej masturbacji - jedziecie na "szwedzkim sterze" czy nie przejmujecie siê drobiazgami i trzepiecie sobie nawzajem?

Jako¶ tak siê dzieje, ¿e jak kto¶ ju¿ ma OPINIÊ i W£ASNE ZDANIE, to jest z bomby przekonany o tym, ¿e maj± one jak±¶ warto¶æ.

Witamy w cywilizacji, ³añcuchy i kajdany mo¿esz od³o¿yæ tam, mentalny niewolniku... a teraz usi±d¼ z nami przy ognisku i s³uchaj i ucz siê... tylko pierwszego dnia nie zabieraj g³osu.

A najgorsze w tym wszystkim jest to, ¿e dalej mryga nam nad g³owami ten ró¿owy shit podczas gdy przynajmniej na próbê mogliby¶my testowaæ WhtMnk'owe pomys³y

I bêdzie wisia³... bo choæ mo¿e jeszcze to do Ciebie nie dotar³o, ten projekt nie znalaz³ akceptacji, a Twój boner na my¶l o nim nikogo z nas nie obchodzi - Twoje fetysze, to Twoje prywatne sprawy.

inb4: ból dupy, flame, oczernianie - no wiesz... wet za wet; trzyma³em siê zasad parlamentaryzmu tak d³ugo jak inni siê ich trzymali.

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #70 : Wrzesieñ 01, 2011, 14:19:32 »

Dobra dobra.

Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #71 : Wrzesieñ 01, 2011, 15:46:03 »

Jakie¶ 2 strony temu WhtMnk napisa³:
NIE, TO WCI¡¯ NIE JEST ¯ADNA OSTATECZNA WERSJA
Ergo, ludzie którzy umiej± czytaæ ze zrozumieniem wywnioskowali, ¿e mo¿na jeszcze co¶ w tym logo zmieniæ (ie. WhtMnk bêdzie móg³ to zrobiæ). Tak wiêc zaczêto rzucaæ pomys³ami co jeszcze, co zmieniæ i co mo¿e by tak... Normalnie trwa³o by to do momentu a¿ autor nie powiedzia³by: "Basta! Starczy! To jest ostateczna wersja!". Ale w tym nienormalnym gronie co poniektorzy nie potrafi± siê skupiæ na tyle d³ugo ¿eby przeczytaæ 2 posty pod rz±d (a czasami nawet 1), wiêc jak zobaczyli pierwszy obrazek to ju¿ by³o gites. Mniej wiêcej tak jakby¶cie wpisali w goglach 'sex' i spu¶cili na 1 pierwszej stronie, twierdz±c potem ¿e to najlepsza strona.

... a tak na prawdê to tylko opinia Tromma i tych którzy siê z nim zgadzaj± ma warto¶æ. Reszta to ciota i chuj.

Shapes in shadow
a glint of steel
whtmnk
Mistrz Gry
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 116

« Odpowiedz #72 : Wrzesieñ 01, 2011, 16:58:56 »

w związku z stażem od ost. poniedziałku spadała moja intensywność projektowania dla RPG-UG ->me be sorry : <

a teraz odpowiedzi krótkich kilka:

do fragmentu posta, który zaczyna się jakoś:
Może dałoby się to jakoś rozciągnać na kilka dalszych 'smaczków'? a kończy:
poniak, czy cokolwiek innego.

w projektowaniu:
a)mniej znaczy więcej
b)oszczędność środków jest cnotą <patrz pkt1>
c)brzytwa ockhama - upraszczaj i nie komplikuj, <patrz pkt1>czyli:
-na każdy użyty element w projekcie zadaj pytanie "czy jest potrzebny" <patrz pkt1>
i tu: im mniej takich pytań zadasz, tym lepiej : ) <patrz pkt1>
-jeżeli dany/jakikolwiek element nie pełni żadnej konkretnej i zdefiniowanej funkcji
to nie ma prawa występować w projekcie <tymbardziej takim jak logo> <patrz pkt1>

dalej:
I zupełnie zupełnie na poważnie - jeśli ta gwiazda ma być tak krzywa to ja podziękuję. Albo symetria w osi każdej pary przeciwległych ramion, albo kurde zróbcie tą gwiazdę 6-ramienną.
jak znajdę chwilę - może nawet dzisiaj wieczorem, to pokażę na przykładach dlaczego to jest najmniej kolizyjne rozwiązanie.

dalej do fragmentu o nazwie:
wydaje mi się, że na gruncie UG to wszystko wyrosło i może pozostać taki element w nazwie.
jak ktoś już kiedyś mówił, nie aspirujemy do bycia drugim TIR'em.
zresztą w wersji skrótowej RPG UG nie świadczy koniecznie za Uniwerek Gdański
może być np:
RPG UG ->
Urozmaicona Grupa
Ukontentowana Gawiedź
Urozmaicona  Gawiedź
Utuańskie Grizzli
Ukraińscy Gwardziści...
itp.
Martin
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #73 : Wrzesieñ 01, 2011, 18:31:03 »

Dlatego z Krzy¶kiem lubiê polemizowaæ... konkrety i argumenty, nawet je¶li mam siê z nimi nie zgodziæ. Kris, a czy Ty by³by¶ w stanie sypn±æ jeszcze kilkoma innymi pomys³ami? Najlepiej z ró¿nych stron i perspektyw?

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #74 : Wrzesieñ 01, 2011, 19:31:06 »

A mo¿e Krzychu ma co robiæ?

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

muzycznekoloseum conworlder zmiany-2tia my-wery-world freeforall