RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: 1 [2]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sesja 20.II.2011  (Przeczytany 5416 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tromm
Woj Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #15 : Luty 23, 2011, 13:26:03 »

Podobny stwór wpêdzi³ Dru¿ynê Pier¶cienia do Morii, nie k³óci³bym siê o to, ¿e nie widzi, a lokalizuje. Mo¿e np. s³yszy albo odbiera zawirowanie fali linia naboczn±. Mo¿e czuje pismo nosem

Brzmi fajnie to wszystko, ¿a³ujê, ¿e mnie ominê³o.

Zdolno¶æ specjalna £adowanie OD Ty³u - EPIC! My¶lê, ¿e twórcy, Amerykanie notabene, chcieli w ten sposób zasugerowaæ co¶ Francuzom Chichot

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 173

« Odpowiedz #16 : Luty 23, 2011, 13:34:02 »

Ja pierdolê... czytaj±c forum, nie widzê jako¶ kolejnej sesji... Jov, mam wra¿enie, ¿e nie zamkn±³e¶ tego tematu tylko dlatego, ¿e jeste¶ uparty i chcesz siê dalej k³óciæ... Ta ca³a dyskusja nie ma ju¿ sensu. Mam wra¿enie, jakby¶ z jednej strony mówi³ "ok, to nie ma sensu, dajmy spokój" a z drugiej "nie kurwa!! wojna!!". A i ¿eby nie by³o, ¿e nagle "odpad³em", to od razu napiszê, ¿e je¶li taka "atmosfera" utrzyma siê do kolejnej sesji, to mnie na niej nie bêdzie. Tak, wiem, ¿e nikogo to nie obchodzi, ale po prostu t³umaczê siê ju¿ teraz. I nie jest to jaki¶ mój "protest" czy "foch", tylko po prostu to nie bêdzie dobra "atmosfera" do grania...

Tromm - to by³a moja sugestia, nie Amerykanów ;p
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #17 : Luty 23, 2011, 13:45:16 »

Ja widzê sesjê. Je¿eli nikt siê nie bêdzie stawia³ i sabotowa³ na si³ê, to nie widzê problemu. Utrudnianie ¿ycia graczom to nie moja broszka. A tematu nie zamkn±³em, bo nie, porównania do niejakiej Mirandy nie zdzier¿ê. Choæ mia³em ochotê to zrobiæ, i nawet na parê minut istotnie to uczyni³em...

BTW, jacy Amerykanie? Warhammer to brytyjski produkt, chyba ¿e w dyskusji co¶ mnie ominê³o
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #18 : Luty 23, 2011, 14:24:12 »

O, no proszê, g³owê bym da³, ¿e Amerykañski

My¶la³em, ¿e to faktyczna zdolno¶æ specjalna, by³yby, ekhem, JAJA, ale jak nie, to nie

We¼cie siê nie k³óæcie bo puszczê pawia.

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 177

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Luty 23, 2011, 15:46:17 »

Chaos mo¿e wszystko. Tak, nawet gdybym sobie umy¶li³, ¿e ten potwór sra têcz±, leprechaunami, ma miniony-Gumisie, atakuj±c wydobywa z siebie d¼wiêki jakby z oper Tchaikovsky'ego i w wolnych chwilach uk³ada ikebanê... Tak, w tym systemie Chaos jest wszystkim i nagina wszelkie prawa "logiki". Tak, stwory Chaosu s± bardziej kozackie od byle Xenomorpha, który jakby nie by³o by³ tylko "zwyk³ym" obcym, istot± "z kwasu i ko¶ci", a nie istot± magiczn±, stanowi±c± antytezê rzeczywisto¶ci...

Antyteza rzeczywisto¶ci...

I nigdy wiêcej nie ¶miej kurwa krytykowaæ anatomii moich potworów!!

Mackopralka Chaosu nadchodzi!
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #20 : Luty 23, 2011, 22:04:46 »

Zajebista XDDDD

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #21 : Luty 24, 2011, 11:37:57 »

-.-
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #22 : Marzec 15, 2011, 17:51:06 »

Abbie, nie mog³em sobie tego odmówiæ

Cytat: Abaddon, rozmowa poprzez G-G, 08.III.2011.
Szwarcu (Wtorek 08.03.2011)
dobra, przejrzalem ksiege spaczenia
i nie mam juz watpliwosci co do osmiorniczki ;p
ta osmiorniczka i tak nie byla tak pojebana jak niektore rzeczy tutaj

Jak widaæ na za³±czonym obrazku - trza czytaæ podrêczniki i rozeznawaæ siê w settingu, nim zacznie siê pyszczyæ przeciwko MG... I jak tam, Delial, refleksje jakowe¶?
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 177

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #23 : Marzec 15, 2011, 18:05:22 »

Pierogi nale¿y sma¿yæ na ¶rednim ogniu ko³o 7 min na jednej stronie a potem 7 na drugiej : )

Dobra, bo Jov, nie daje mi spokoju, a zale¿y mi na jego zdrowiu psychicznym, wiêc:
Zgodnie, z duchem systemu, z jego realiami, with power of everchanging Chaos - w sposób w jaki rozumie to Jov - O¶miorniczka jest jak najbardziej "mo¿liwym" konstruktem. Cytuj±c Jova:
Twoja percepcja jest b³êdna. Szanujê to, ¿e ten potwór Ci siê nie podoba³, ale to nie umniejsza faktu, ¿e by³:
Jakub 18:49:51
a) zasadny
Jakub 18:49:57
b) zgodny z duchem gry (Chaos!)
Jakub 18:50:03
c) zgodny z liter± zasad
Wszystko prawda, tyle, ¿e: moje percepcja nie jest b³êdna. Jest moja. Tak jak interpretacja utworu literackiego. Dowolona. To nie jest matura, i nie ma tu odpowiedzi zgodnych z kluczem lub nie. Wiêc dla mnie O¶miorniczka nie by³a mo¿liwa, i zdania nie zmieniê.
To jak z prawem. Uwa¿am, ¿e jakie¶ przepisy s± bezsensowne. Ale obowi±zuj± i muszê siê do nich stosowaæ, tak jak w koñcu prze¿y³em o¶miorniczkê (powiedzmy). Ale to nie zmieni faktu, ¿e uwa¿am je za bezsensowne. Koniec.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #24 : Marzec 15, 2011, 19:02:21 »

To jak z prawem. Uwa¿am, ¿e jakie¶ przepisy s± bezsensowne. Ale obowi±zuj± i muszê siê do nich stosowaæ, tak jak w koñcu prze¿y³em o¶miorniczkê (powiedzmy). Ale to nie zmieni faktu, ¿e uwa¿am je za bezsensowne. Koniec.

Mogê napisaæ tylko jedno: Reklamacje proszê sk³adaæ do autorów gry. Zreszt±, mi akurat aspekt omnipotentnego, wszechobecnego Chaosu bardzo siê podoba, wiêc to faktycznie kwestia gustu... Ten Chaos odró¿nia Warhammera od takiego pierwszego lepszego - powiedzmy - D&D. Niekoniecznie uw³aczaj±c D&D, bo ka¿dy system ma swoje cechy charakterystyczne settingu, które mog± wydawaæ siê bezsensowne dla graczy, ale, cytuj±c mnie samego:

Cytat: Jovaen, rozmowa poprzez G-G, 15.III.2011.
Ja (Wtorek 15.03.2011)
to tak jakby¶ gra³ w Call of Cthulhu i powiedzia³: "Mi siê ten Cthulhu nie podoba. Wyrzuæmy go"

Co nie oznacza, ¿e sesje Zewu Cthulhu nie mog± odbywaæ siê bez wszechobecnych macek wyskakuj±cych z ka¿dej szafy, z ka¿dego kibla. Ale ¿e Cthulhu jest nieod³±czn± czê¶ci± settingu, to ciê¿ko zanegowaæ.

Jak¿e siê cieszê, ¿e Delial w koñcu zawróci³ ze ¶cie¿ki mroku, ignorancji i negowania swojego MG Oby tak dalej!
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 173

« Odpowiedz #25 : Marzec 16, 2011, 12:55:55 »

Ehh... Dajcie spokój... a Jovaenowi przyda³oby siê co¶ takiego:

:PP Wyluzujcie.
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies