RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1] 2   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Planowana sesja  (Przeczytany 3496 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 311

All hail The Emperor!

« : Luty 26, 2011, 23:44:21 »

No wiêc tak:

Zgodnie z zapowiedzi± (he he) bêdê prowadzi³ dla Was sesjê Neuroshimy, w oparciu o zasady Savage Worlds.

Wpisujcie siê, kto chce graæ, i piszcie od razu: jakie terminy sesji wam pasuj±, jak± klas± postaci chcecie graæ i ... no i tyle na razie.

Pozdrawiam,
Maciej

I will make it easy for you all to understand: Acknowledge me as the Emperor!
Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2011, 11:17:29 »

Ja chcê, terminy jak b±d¼, mniej wiêcej pasi mi tak, jak gramy w WH, czyli weekendowo. Czy jest w Neuroshimie miejsce na têpego przymu³a z si³± 25 i sk³onno¶ci± do zabijania du¿ych ilo¶ci przeciwników?

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #2 : Luty 27, 2011, 11:26:13 »

Miejsce na têpego przymu³a z si³± (du¿±) i sk³onno¶ci± do zabijania ... jest ;-) Generalnie miejsce jest dla wszystkiego co sobie wymy¶licie - scenariusz bêdzie dostosowany do postaci a nie odwrotnie ;-)

Macie jakie¶ sta³e miejsce do grania?

A. generalnie kombinowa³bym w kierunku grania w jaki¶ dzieñ roboczy.

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #3 : Luty 28, 2011, 14:09:34 »

Good job, RDO Chichot

Ja te¿ chcê graæ, ja te¿! <macha rêk±> I z tego co wiem, to co najmniej jeszcze Delial od nas graæ bêdzie. I Abaddon, jak tylko go przekonam (tak, gada³em z nim o tym; on zawsze na pocz±tku narzeka, a potem siê prze³amuje - z WFRP by³o tak samo ). Porozdajê kopniaki na prawo i lewo, to i kogo siê jeszcze chyba dokoptuje (bo na Forum, oczywi¶cie, zastój).

Ja chcê graæ zabójc± maszyn. Albo skoperem. Kiedy dawniej grali¶my w Neuroshimê prowadzi³em indiañskiego trapera i nie by³a to fajna postaæ... My¶lê, ¿e wybiorê któr±¶ z wy¿ej wymienionych profesji. Chcê graæ takim zimnym twardzielem o pochlastanej psychice, takim co to ma swój mroczny cel w ¿yciu (na pohybel Molochowi!) i siê go trzyma

Tromm - czyli ju¿ widzê, ¿e we¼miesz gladiatora Bêdzie okazja, coby odegraæ têpego, ciê¿ko przepakowanego buca, a i przypieprzyæ komu siê da.

Mamy miejsce - z regu³y gramy w Oliwskiej Norze, tj. w przestronnym, luksusowym mieszkaniu przy ul. Stary Rynek Oliwski (5-10 min. od tramwaju), courtesy of Lunar. Na pewno nie bêdzie problemu, coby¶my tam grali (co nie, Lunar?! ).

Termin pt. "dzieñ roboczy" jest bardzo mi³y memu sercu, gdy¿:
a) ja mam czas Chichot;
b) nie s±dzê, ¿eby rezygnowanie z grania raz na tydzieñ w WFRP by³o dobrym pomys³em. Nasza dru¿yna, có¿, rozro¶niêta jest ponad miarê (siedem osób, w planach ósma, a i ciê¿ko komu drzwi pokazaæ...), a wiêc i standardowe 4 godziny sesji to dla nas za ma³o. Bo to siê albo narracja ci±gnie, ¿arty i teksty lataj± wte i we wte, wyprowadzanie MG z równowagi i koncentracji trwa w najlepsze, ciê¿ko dryl jakikolwiek wprowadziæ... My¶lê, ¿e granie raz na tydzieñ w M³otka to rozs±dne minimum. Dlatego silnie popieram pomys³ Neuroshimy w tygodniu. Kiedy? To ju¿ niech ludzie ustal±.
Lunar
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2011, 23:44:54 »

Jak na razie zg³aszam tylko chêæ uczestnictwa w sesji moj± i mego znajomego, który o tym elizejskim forum jeszcze nie wie. Co do postaci - najpierw chcê zapoznaæ siê z podrêcznikiem.

W wyniku wydarzeñ minionego czwartku moje mieszkanie jest chwilowo off-limits, chyba ¿e bêdziemy siê pos³ugiwaæ tylko jêzykiem migowym.
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 113

« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2011, 23:47:40 »

Ja te¿ chêtnie do³±czê, ale dopiero kiedy skoñczê praktyki w szkole (czyli pewnie koniec marca). W kwestii postaci - zdeklarujê siê po szybkim researchu, ok? :)
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #6 : Marzec 06, 2011, 18:03:32 »

wybaczcie, niestety sytuacja zmusza mnie do na razie zrezygnowania z RPG-owania w ogóle, do odwo³ania (najpewniej przez tydzieñ, ale cholera wie czy i o ile wiêcej).

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #7 : Marzec 07, 2011, 14:26:57 »

We will wait.

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #8 : Marzec 07, 2011, 20:16:41 »

Napisa³em "do odwo³ania"? No to no có¿ ;-) jest dobrze.

OK. wracamy do tematu. Wiêc: proponujê zacz±æ co¶ ustalaæ na przysz³y tydzieñ. Mo¿e ¶roda?

Dla zaznajomionych z settingiem proponujê by miejscem akcji (przynajmniej na pocz±tku) by³o Detroit, stan Michigan.

Proponujê te¿ by¶my przy pierwszym spotkaniu w temacie wtedy na spokojnie stworzyli dru¿ynê bohaterów, ustalili tematykê kampanii etc.

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #9 : Marzec 09, 2011, 20:10:13 »

Cieszymy siê, ¿e wszystko hula i dzia³a i doczekaæ siê nie mo¿emy, a¿ razem na sesyji siê zobaczymy Chichot

Kiedy? Zapewne ustalimy to na nastêpnej sesji WFRP - i damy znaæ. Chyba, ¿e jednak kto¶ siê wypowie. Mi pasuje ¶roda. Lunarowi chyba te¿.

Odno¶nie settingu, to to bêdzie zdecydowanie sesja wprowadzaj±ca w ¶wiat gry + mo¿e jaka¶ ma³a przygódka dla rozpêdu. Chyba tylko ja wiem co¶-nieco¶ o Neuroshimie (chyba ¿e siê mylê - wtedy zwracam honor), a i nie jestem specem, wiêc bêdziesz mia³ trochê t³umaczenia i tego typu piardów Ale Neuroshima nie jest systemem nieprzyjaznym graczowi, wiêc na pewno prêdko ruszymy
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #10 : Marzec 14, 2011, 19:32:09 »

Panie i panienki, nie zawied¼my RDO Jak ustalili¶my na ostatniej sesji WFRP, chyba pasuje nam ¶roda wieczór, czy¿ nie? Po 17.00, bo Bodysnatcher! jest zajêta do tej godziny, o ile siê nie mylê (czyli proponujê spotkaæ siê ok. 18.00) Bêdziem widzieæ siê w Piwnicy, jak mniemam; RDO, w Terminarzyku spotkañ WFRP masz adres i mapkê dojazdu do tego miejsca. Czy wszyscy potwierdzaj± swoj± obecno¶æ? Tromm, bucu jeden? I, Lunarze, czy przyniesiesz swojego kumpla, o którym by³a mowa wcze¶niej?
Lunar
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #11 : Marzec 14, 2011, 22:06:31 »

W ¶rodê mam zajêcia do 17.30, wiêc zapewne zjawiê siê na miejscu z delikatnym po¶lizgiem. Z owym koleg± dzi¶ siê nawet widzia³em i jak siê okaza³o jest jak najbardziej chêtny do gry, ma ju¿ obmy¶lan± postaæ. W ¶rodê raczej bêdzie móg³ do nas do³±czyæ, chocia¿, jak wiadomo, life happens. Zobaczymy.
rdo
Jego Imperatorska Mo¶æ
Stra¿nik Tronu
Woj Chaosu

All hail The Emperor!

« Odpowiedz #12 : Marzec 15, 2011, 11:26:29 »

Czyli rozumiem ustalili¶my ju¿ wszystko i zbieramy siê w komplecie o 18 ko³o C. H. Manhattan - tak? I potem gdzie¶ idziemy gdzie bêdziemy graæ.

Chocia¿ mo¿e nie od razu graæ - proponujê aby¶my pierwsze spotkanie po¶wiêcili na omówienie postaci, gry jako takiej i picie napojów bezalkoholowych ;-)

Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #13 : Marzec 15, 2011, 11:32:10 »

Mi pasuje taka wersja, oblookajmy na razie wszystko.

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #14 : Marzec 15, 2011, 11:32:44 »

"Bezalkoholowych"... s³ysza³ kto! Chichot

No, ale reszta siê zgadza. Przyklepane, podpisane: Ja i Tromm widzimy siê wcze¶niej, ok. 17.00, pod C. H. Manhattan widzimy siê z RDO (ok. 18.00) a nastêpnie kurs na Piwnicê. Lunar i Bodysnatcher! do³±cz± z lekkim po¶lizgiem lecz na szczê¶cie wiedz±, jak trafiæ do naszego le¿a. Jak bêdziecie pod Piwnic±, dajcie sygna³ Trommowi.

I oby nic nam szyków nie popsu³o

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

umbercja trzywahaty conworlder no my-wery-world