RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: GRAMY - Gdyñski Festiwal Gier Planszowych  (Przeczytany 1668 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« : Marzec 10, 2011, 18:23:30 »

GRAMY to Gdyñski Festiwal Gier Planszowych, impreza cykliczna, która odbywa siê dwa razy w roku. Najbli¿sza edycja ju¿ nied³ugo - 26.-27. marca.

Miejsce to samo co zawsze - Pomorski Park Naukowo-Technologiczny w Gdyni. Jak zwykle zaplanowano masê atrakcji, turniejów, loteriê z atrakcyjnymi nagrodami, a przede wszystkim - kilkaset gier planszowych dla ka¿dego - od klasyki po najnowsze premiery.

Wiêcej szczegó³ów - tutaj: http://www.festiwalgramy.com

To co, panie i panienki - atakujemy? Jak wiadomo, bêdzie m.in. du¿y turniej Neuroshimy Hex, wiêc je¿eli podszkolê was jeszcze trochê w sztuce tej wspania³ej gry, to jest szansa, ¿e damy czadu i zagarniemy sporo nagród Chichot Upewni³em siê: Zasady edycji 2.0 nie ró¿ni± siê od zasad edycji 1.0 (w która gramy), tylko frakcje zosta³y bardziej zbilansowane - ale to akurat dobrze. Wiêc mo¿emy wzi±æ ten event szturmem Poza tym bêdzie jeszcze masa innych atrakcji - ¿al przepu¶ciæ! Kto jest ze mn±?

Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2011, 18:30:50 »

<odg³os krzaka turlaj±cego siê przez pustkowie>

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Tromm
Woj Chaosu

Wiadomo¶ci: 227

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2011, 18:38:28 »

Czy braæ szturmem, to nie wiem, wszak zaczêli¶my dopiero, ale przej¶æ siê mo¿na, czemu nie. By³oby to pierwsze nasze wspólne wyj¶cie Chichot

Jestem wiêc na TAK, a jakby siê uda³o co¶ wygraæ, to by¶my kolektywnie opchnêli na Allegro a za resztê rozpoczêli budowê naszego w³asnego Klubu, ¿eby¶my nie musieli szukaæ miejsc, z których bêd± nas usuwaæ za wrzaski

Chod¼my! Idziemy?

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 113

« Odpowiedz #3 : Marzec 11, 2011, 00:06:10 »

Ja idê! ^^
Lunar
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #4 : Marzec 12, 2011, 13:00:52 »

Te¿ siê wybiorê!

26 marca akurat wypada nam Zoltar, ale festiwal i tak trwa tylko do 20.00, wiêc co¶ siê wymy¶li.

Turniej neuroshimy jest w niedzielê o 12.00. Bêdziemy pewnie ledwo ¿ywi po ca³onocnym morderczym szaleñstwie, ale i tak damy radê. Tylko trening pod okiem Jovaena trzeba bêdzie w nastêpny weekend urz±dziæ.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 05, 2011, 17:37:27 »

No i dlaczego nie widzê ¿adnych relacji z GRAMY? ¯adnych "ochów" i "achów"? Nic, ani s³ówka?

Tak wiêc... Przybyli¶my, zobaczyli¶my, niektórzy zwyciê¿yli. 26.III. wszyscy byli struci po Zoltarze, ale jednak dziarsko przyturlali siê (bohaterom s³awa!) - Abaddon, Bodysnatcher!, ja, Lunar, Martin i Micha³. Czyli nasza Oficjalna Reprezentacja

Rozejrzeli¶my siê po hali... Huh, kupa luda. Na dobry pocz±tek, duo in crime zakupi³o grê Gloom, która wydaje siê byæ ciekawa. Ja naby³em ¦wiat gier planszowych Potem dostali¶my jeszcze losy na loteriê i poszli¶my szukaæ miejsca, gdzie mia³ siê odbyæ turniej Neuroshimy Hex.

Turniej siê odby³ Chichot

Partycypowa³o jakich¶ 30 graczy, czê¶æ z nich by³a "pro", inni znale¼li siê tu przypadkiem. Ka¿dy rozegra³ 5 potyczek w losowo ustalonych parach.

Moja pierwsza walka: Ja - Posterunek, przeciwniczka - Hegemonia. Przeciwniczka by³a totalnym newbem, wiêc rozjecha³em j± 17:0.
Druga walka: Ja - Posterunek, przeciwnik - Borgo. Tym razem, sytuacja siê odwróci³a... Zosta³em g³adko i elegancko wbity w ziemiê, wynik 0:17 Có¿, przeciwnik newbem nie by³ a i ¿etony nie podchodzi³y zbyt fajne... Borgo - jak to Borgo - otoczy³o mnie, przyby³ sieciarz i... posprz±tane. To by³o s³abe.
Trzecia walka: Ja - Hegemonia, przeciwnik - Moloch. Wygra³em, ale niewielk± przewag± punktów.
Czwarta walka... Bratobójstwo, czyli RPG-UG kontra RPG-UG Niezdecydowany Ja - Borgo, Abaddon - Posterunek. Abaddon proponowa³ ³askawe pod³o¿enie meczu, ale nie, honor nie pozwoli³ na to nam obu. Do koñca toczy³a siê wyrównana walka. I... fuck! Przegra³em, minimaln± ilo¶ci± punktów. ¬le, bardzo ¼le!
Walka pi±ta, ostatnia: Ja - Hegemonia, przeciwnik - Moloch. Wróg by³ newbem, wiêc z³oi³em go, otoczy³em siê tak, ¿e mysz by siê nie prze¶liznê³a przez moje barykady i na sam koniec - dla efektu - zrzuci³em Bombê Chichot Elegancka wiktoria. Co ciekawe, byli¶my ostatni± koñcz±c± par± graczy - taka w³a¶nie jest defensywna taktyka Molocha!

£±czny wynik: 3:2

I teraz - uwaga, uwaga - oklaski!

Martin zaj±³ 4. miejsce.

Lunar 7. (bodaj¿e - popraw mnie, je¶li siê mylê).

Ja natomiast nie za³apa³em siê na pierwsz± dziesi±tkê... Gdyby nie durny mecz z Abaddonem, gdyby nie ten cholerny, bratobójczy mecz... <grumble, grumble > Smutny

...To pewnie by³bym gdzie¶ ko³o Lunara Ale có¿. Nagrody i tak by³y straszliwe - jakie¶ dziadowskie gry Egmontu, Scrabble, jakie¶ gry IPN-owskie... W sumie nie ma co ¿a³owaæ. A fajnie by³o - wspó³zawodnictwo, nerwy do koñca, przyjazna atmosfera (poza takim jednym upierdliwym nerdem w okularach... co nie, Micha³? Chichot). Poduczy³em siê te¿ zasad, bo instrukcja do edycji 1.0 nie by³a bardzo czytelna, wiêc i walor edukacyjny jest.

I na koniec duo in crime zgarnê³o jeszcze nagrody z loterii... talk about luck! Chichot

A jakie refleksje ma reszta Oficjalnej Reprezentacji? Dawajcie swoje wyniki!
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 173

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 05, 2011, 19:02:21 »

No có¿... "bratobójcze" walki by³y z³e, tymbardziej, ¿e wiedzia³em, ¿e sam nic nie ugram, a Tobie i Lunarowi mog³em przeszkodziæ. Czarek mimo przegranej ze mn±, wygra³ jedn± z nagród, Jovowi niestety to przeszkodzi³o, ale co trzeba przyznaæ, to to, ¿e obydwaj z tych Panów maj± honor (widz±c swoj± marn± sytuacjê - 3 przegrane, 2 mecze do rozegrania - z Jovem i Lunarem i widz±c ich dobre sytuacje...), woleli rozegraæ uczciwe pojedynki i przegraæ je, zachowuj±c honor, ni¿ przyj±æ moj± "ofertê" =].
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kotyteam conworlder umbercja zmiany-2tia freeforall