Nie taki
Jovaen straszny, jak go maluj±, co? Tê z³ot± my¶l dedykujê wszelkim maruderom i malkontentom - na pohybel!
Mój generalny komentarz (powtarzany co 15 min. podczas sesji): "Questy mia³y byæ... Questy... Gdyby¶cie nie robili tej burdy w karczmie..."
Ale mimo to, czujê ¿e dali¶my sobie radê, nawet mimo rozpoczêcia, które zmula³o straszliwie (wci±¿ jest mi wstyd...
).
Random generation pomieszczeñ i szlajanie siê po podziemiach to jest w³a¶nie rasowe RPG!
Ave wygrzew!
A je¿eli zobaczymy siê na nastêpnej sesji, to nie wykluczam pchniêcia do przodu ca³ej misternej fabu³y, skomplikowanych relacji z NPC-ami i ca³ego t³a spo³eczno-politycznego Ksiêstw
Nie zapomnê te¿ o wy¿ynaniu potworów, którego to w w.w. sesji by³o trochu za ma³o (przez co
Tromm w pewnym momencie pocz±³ przedk³adaæ wertowanie podrêcznika nad s³uchanie MG). Zapewne dowiecie siê, kim s± Borgio i Frederico (cieszê siê, ¿e robili¶cie notatki), kto z kim walczy i za ile, a tak¿e jakie¿ to diaboliczne plany snuje Fu Cheng (tak to siê pisze!) i w co chce on was wrob... tfu, czego on od was tak w³a¶ciwie chce
Co do ga³ganów trzech - bezimiennej hieny cmentarnej (a.k.a.
Delial), Drogomira, czyli
Tromma-kapitana Ahaba i w³óczykija Rolfa (alias
Ash), to nie pozostaje mi nic innego, ni¼li stwierdziæ, ¿e spisali¶cie siê na medal Co mi siê szczególnie podoba³o:
- Rozróba w karczmie, a w szczególno¶ci
Ash wskakuj±cy na stó³ i miotaj±cy kuflami. Mmm...
7th Sea mi przed oczyma stanê³o
-
Tromm i jego kwestia: "Zapamiêtam ciê (ty taki i owaki)!" do nieszczêsnego kmiota-szpicla w karczmie. W ogóle, ca³e odgrywanie postaci postaci przez
Tromma zas³uguje na têgi pedekowy bonus
- Epickie rozbrajanie zamków w wykonaniu
Deliala (szczególnie ten motyw z przebiciem siê w ostatniej chwili przez drzwi Starego Heinza, tu¿ przed nosem stra¿ników) - miód na moje serce
- Rolf rozwalaj±cy czaszkê kretoszczura jednym celnym rzutem z procy. To by³a w³a¶nie furia godna Ulryka
Aczkolwiek w pewnych momentach zmuszali¶cie mnie do trochê zbyt nachalnego
deus ex machina (
Delial i stara szafa,
Delial i smakowanie fiolek z trucizn±... dlaczego widzê tu g³ównie rêkê niejakiego pana D.?).
Bretoñscy transwestyci! Pospieszajcie, bo radosna trójka ograbi ca³e zacne Monte Myrmidio ze skarbów (akcja w sk³adziku - zaiwanienie jedwabiu i tego czarnego proszku) i dla was nic nie zostanie!
PS. Je¿eli powy¿sza wypowied¼ zawiera tyle emotów (jak dla mnie to rzadko¶æ), to znaczy, ¿e ta sesja w³a¶nie taka by³a