RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego

Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Dead but dreaming

Strony: [1] 2   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Urodziny Asha  (Przeczytany 4902 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« : Marzec 21, 2011, 17:49:04 »

Ten w±tek jest niewidoczny dla Go¶ci

Dlatego tutaj mo¿emy spokojnie przedyskutowaæ temat urodzin Asha.

Jak wiadomo, jaki¶ czas temu wpad³em na pomys³, ¿eby pozgarniaæ od ludzi daty urodzin... Z wiêkszo¶ci± nie by³o problemu, za wyj±tkiem Asha. Nasz drogi super-antypatyczny towarzysz olewa takie zwyczaje, ale po d³ugich bojach mi i Delialowi uda³o siê w koñcu namówiæ go na zwierzenia... Je¿eli wierzyæ samemu zainteresowanemu, to data jego 26. urodzin wypada 31.III. - czyli w nastêpny czwartek.

Zbieg okoliczno¶ci? Bo w³a¶nie w niedzielê mia³em zamiar og³osiæ taki w±tek na Forum, ale okaza³o siê, ¿e Delial mnie uprzedzi³, rozsy³aj±c wam wici przez G-G... To siê, oczywi¶cie, chwali.

Ja proponujê zrobiæ zrzutkê i zakupiæ dla Asha jaki¶ dobry miód pitny. Ka¿dy niech zaopatrzy siê w jaki¶ alkohol. Podczas naszej rozmowy z Abaddonem pad³ pomys³ tortu. Kto¶ mia³by mo¿liwo¶æ przygotowania czego¶ takiego? Z rêcznymi lukrowymi rysunkami i dedykacjami od nas wszystkich (Ash, jak wiadomo jest g³upim ch**** i bucem, wiêc proponujê: pr±cie, swastê, pr±cie, swastê i mordkê Hello Kitty )

Czy mamy jakie¶ miejsce? Bo Piwnica to tak... ¶rednio siê nadaje do "jedzeniowego" eventu.

I co najistotniejsze, jak proponujê po celebracji w³a¶ciwej zagraæ w sesjê WFRP... ale w sesjê specjaln±. Jednostrza³ówkê z egzotycznymi bohaterami. Zdecydowanie odbiegaj±c± od firmowego standardu: Imperium, lasy, Chaos, kulty¶ci. Tak, zdecydowanie To ma byæ... co¶ naprawdê wykrêconego. I ju¿ moja w tym g³owa, ¿eby¶cie pamiêtali tê sesjê na d³ugo

Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 173

« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2011, 23:38:22 »

Z listy dyskusyjnej:

Krzysztof Z.:      
Pierwszy pomys³ od Tromma, uwa¿am za bardzo zacny i stosunkowo ³atwy w
realizacji : )
Przekaz prosto z gg:
( i my¶lê nie o napiciu - to zawsze wchodzi w grê;d, tylko o rysunku o
którym wspomina Tromm, szczególnie, ¿e na ostatniej sesji, Seba
w³a¶nie o rysunkach Tromma wspomina³, ¿e podobaj± mu siê:))
tromm 23:24:29
hmmm
tromm 23:24:35
pierwsza mysl, to sie napic
tromm 23:24:43
albo wiem, zlozmy sie na tort ze zdjeciem
tromm 23:24:49
wiesz, robi sie takie
tromm 23:24:53
i jakis bekowy obrazek
tromm 23:24:59
np moge go narysowac

Krzysztof Z.:      
Kolejne pomys³y, tym razem od Abiego:
- jaki¶ dobry,ciekawy alkohol np: miód pitny

Ewentualnie, Abi móg³by zrobiæ Cytrynówkê swojej produkcji, która jest ponoæ
wybrona : )

Wstêpnie, da³ te¿ zielone ¶wiat³o pomys³owi z rysunkiem i tortem.

Krzysztof Z.:      
Abi jest krynic± pomys³ów.

Leal rzekomo robi wy¶mienite ciasto migda³owe... : )

A Jov, w ramach prezentu, móg³by w koñcu Ashowi pomalowaæ kostki!:D

Magda:      
Pomys³y z tortem, rysunkiem i cytrynówk± s± bardzo korzystne. Aprobata
z mojej strony Chichot Ja robiê czasem dla znajomych customowe pro-kartki
urodzinowe, wiêc mogê te¿ tak± wyprodukowaæ dla Asha od nas wszystkich

Maciej P.:      
OK, podpiszemy siê wszyscy na niej

Abaddon:      
No to mamy ju¿ sporo pomys³ów, musimy jeszcze to obgadaæ i je¶li to
wszystko wypali, to wyjdzie naprawdê mega!

Pomys³y jak dot±d:
a) rysunek (Tromm)
b) tort/ciasto - przypomnia³o mi siê, ¿e Leal chwali³a siê jakim¶
swoim ciastem, ale nie wiem co ona na to, ¿eby zrobiæ je teraz...
c) samorobiony alkohol (mogê zrobiæ cytrynówkê, Leal j± pi³a i mo¿e
Wam powiedzieæ co i jak ;p) / ewentualnie jaki¶ nietypowy kupny
alkohol - rzuci³em miód pitny, bo czasami s± w fajnych, ciekawych
butelkach (z wiklin± czy jakich¶ ceramicznych itp.), a ceny s± w
granicach 50-80z³, wiêc s³abo sobie samemu co¶ takiego kupiæ, ale jako
prezent...
d) pomalowane (w koñcu) kostki od Jova -> i tak "musisz" to zrobiæ
Jov, skoro obieca³e¶... masz akurat okazjê, ¿eby siê wykazaæ
e) kartka zrobiona przez Magdê

Osobi¶cie jestem ZA ka¿dym z tych pomys³ów! Dla mnie to kwestia tylko
kiedy, co, jak i za ile ;p.

Leal:      
Ja mogê zrobiæ ciasto - chodzi³o o migda³owo-winogronowe, ale niestety
w zwi±zku z obecn± por± roku trudno o dobre winogrona, wiêc trzeba by
wybraæ co¶ innego - ja osobi¶cie polecam brzoskwinie

Abaddon:      
Czy tylko ja mam naprawdê zajebiste wra¿enie jak to wszystko czytam? Chichot

Leal:      
Nie no, zapowiada siê spoko Na pewno siê ucieszy Chichot

A odno¶nie cytrynówki - istotnie jest rewelacyjna Wiêc ja jestem
jak najbardziej za

Magda:      
Abi - ja te¿ mam wra¿enie pure awesomeness approaching Chichot

Krzysztof Z.:      
Dobrze, to jak ju¿ jeste¶my na fali optymizmu, to dokonajmy kosztorysu tej
imprezy:D

Jest nas sztuk: Tromm, Leal, Bodysnatcher, Abaddon, Lunar i Jov(unconfirmed)
plus me, myself and I czyli razem (liczy na palcach) - 7 osób do dzielenia
kosztów.

Liczmy spiryt w wersji najdro¿szej - 80z³ - i jeszcze nieznana suma Xz³
któr± Leal bêdzie potrzebowa³a na ciasto.

Leal tym samym jest proszona o kosztorys:D

80:7 = circa 11,50

Tak? Dobrze my¶lê?

Abaddon:      
Del - po rozmowie z Czarkiem, Magd± i Jovem, zaczêli¶my siê jeszcze
zastanawiaæ nad miejscem... Czarek zaproponowa³ pub - Paszczê Lwa -> trzeba
to obgadaæ jeszcze i wtedy liczyæ koszty.

Krzysztof Z.:      
W³a¶nie czytam forum. Widzê, ¿e z Jovem wpadli¶my na ten sam pomys³.
¦wietnie!
My¶lê, ¿e owa Paszcza Lwa, to taktycznie najlepszy pomys³ je¿eli ju¿ mówimy
o miejscówie.
A Jov nie dosta³ zaproszenia do tej grupy dyskusyjnej? Kurde, jestem pewien,
¿e mu wysy³a³em na Drachenfals...

-Chyba dosta³, ale marudzi³ co¶, ¿eby to by³o na forum, wiêc to przerzuci³em.

Krzysztof Z.:
Dobrze by by³o, gdyby¶my ewentualnego kosztorysu dokonali jeszcze przed Czwartkow± sesj±. Dobra, w sumie, skoro ju¿ siê zorganizowalismy to ci±gnijmy temat na forum.

PISZMY TUTAJ, BÊDZIE £ATWIEJ. Pozostaj± pytania - czy to wszystko i na kiedy to zrobiæ/czy co¶ dodaæ/uj±æ/ co z miejscem...?
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 177

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Marzec 23, 2011, 11:47:41 »

Dobra, pad³y deklaracje, czas przyst±piæ do dzia³ania.

Zgodnie z tym co powiedziano ju¿ wcze¶niej i co ka¿dy zaproponowa³:
Jov - ko¶ci
Abi - cytrynówkê
Tromm - rysunek
Magda - custom made kartka
Leal - ciasto brzoskwiniowe

Zrzuæmy siê po 15z³ na sk³adniki do ciasta i cytrynówki. Proponujê kasê na najbli¿sz± sesjê, czyli czwartek.

Powsta³ problem miejscówki. Czyli gdzie urodziny Asha bêdziemy ¶wiêtowaæ.
Imo Piwnica nie jest do tego odpowiednim miejscem. Nie za¶piewamy sto lat, bêdziemy siê kisiæ etc. Proponuje wbijmy siê do Paszczy Lwa. Pojawia siê seria - Ale... - :
 - Ale jako prezent mamy alkohol! -
No to najwy¿ej nie bêdziemy go spo¿ywaæ w lokalu. W koñcu to prezent i Seba pewnie bêdzie chcia³ wy¿³opaæ go w ca³o¶ci w samotno¶ci:D
 - Ale mamy te¿ ciasto! -
My¶lê, ¿e mo¿na to ustaliæ z w³a¶cicielem lokalu. Wszystko jest do za³atwienia.
- Ale to nie jest odpowiednie miejsce (intymno¶æ) na sesjê! -
Je¿eli to ma byæ specjalna jednostrza³ówka o której wspomina³ Jov, no to chyba jako¶ damy radê. Bêdziemy w swoim krêgu, nie s±dzê ¿eby¶my wzbudzali jakie¶ zainteresowanie specjalne. Powydurniamy siê trochê:)

Kolejny problem to - TERMIN - .
Kiedy urodziny? W czwartek, kiedy przypadaj±? Za³ó¿my, ¿e wstêpnie tak. Trzeba bêdzie wybadaæ na najbli¿szej sesji co Seba robi w swoje urodziny, mo¿e ma ju¿ ten dzieñ zaplanowany? Wstêpnie: next czwartek.

Proponuje zrobiæ ma³± dywersjê. Po najbli¿szej czwartkowej sesji, Jov napisze og³oszenie na forum, ¿e oto ma smutn± wiadomo¶æ, poskar¿yli siê jego Babci s±siedzi i musimy znale¼æ sobie now± miejscówê. Robimy teatrzyk nad naszym marnym losem, ustalamy, ¿e najbli¿sz± sesjê rozegramy w Paszczy Lwa.

A tam suprise party!:D

Feedback plz.

Let's do it Troopers!
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 23, 2011, 13:29:58 »

Zróbmy to! 

Je¶li chodzi o kasê to imo mo¿na zrobiæ zrzutê PO fakcie, tak bêdzie chyba pro¶ciej, ale jak uwa¿acie. (a i nie wiadomo czy zamówienie stolika w Paszczy Lwa te¿ nie bêdzie kosztowa³o)

Miejsce - dla mnie jedno i drugie ma swoje zalety i wady, ale spoko, mo¿e byæ pub.

Termin - w trakcie najbli¿szej sesji trzeba to ustaliæ. Plan Deliala mi siê podoba =].
Leal
Akolita kultu
*

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 42

« Odpowiedz #4 : Marzec 23, 2011, 13:33:33 »

W koñcu siê przyb³±ka³am do tego tematu. A wiêc, odno¶nie ciasta, to ja powiem tak - sk³adniki to ciê¿ko powiedzieæ ile, ale zgadujê, ¿e oko³o 20z³, wiêc mo¿e ¿eby nie powstawa³ teraz wielki dramat z dzieleniem tego i whatever, to nie bêdzie wygodniej je¿eli odpadnê ze sk³adki prezentowej i po prostu kupiê co trzeba na ciasto i je przytargam?

Podoba mi siê teatrzyk miejscówkowy. To bêdzie takie niezwykle w naszym stylu My¶lê, ¿e je¿eli chodzi o dogadanie siê z w³a¶cicielem lokalu nie bêdzie problemu, mam na my¶li sprawê ciasta, wystarczy ³adnie siê u¶miechn±æ i powinien nam pozwoliæ skonsumowaæ nasze s³odko¶ci.

Wiêkszy problem - jakie¶ talerzyki, ³y¿eczki/widelczyki do tortu. Plastikowe mog± byæ, tylko kto ogarnie? Chichot
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 23, 2011, 13:36:42 »

Wiêkszy problem - jakie¶ talerzyki, ³y¿eczki/widelczyki do tortu. Plastikowe mog± byæ, tylko kto ogarnie? Chichot

Je¶li zorganizujemy to w Paszczy Lwa, to mo¿e oni co¶ bêd± mieli. Trzeba by zapytaæ, a je¶li nie maj±, to wtedy kombinowaæ ;p.
Lunar
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #6 : Marzec 26, 2011, 01:58:04 »

Dzwoni³em dzi¶ do Paszczy Lwa. Je¶li chodzi o rezerwacjê stolików, jak siê okaza³o jest darmowa! Nie ma te¿ ¿adnego problemu, aby¶my wnie¶li tam w³asny tort i tam go ew. spo¿yli. Co do plastikowych talerzy i tym podobnych spraw, mogê je po prostu zakupiæ, ma³y to wydatek.
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

Wiadomo¶ci: 113

« Odpowiedz #7 : Marzec 26, 2011, 02:46:40 »

Ash zosta³ zwerbowany na czwartek, na godzinê 18. Wiêc szykujmy siê na best surprise party ever 
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

Wiadomo¶ci: 459

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #8 : Marzec 28, 2011, 18:17:53 »

Hej, zajmujemy siê ¿arciem, miejscem, wszystko cacy, ale gdzie¶ odlecia³ w±tek który wszyscy poparli: Jednostrza³owa urodzinowa sesja. Mia³o byæ egzotycznie, z jajem i inaczej ni¿ zazwyczaj. Pytanie tylko: gdzie gramy? Mówi³em ju¿, ¿e Paszcza Lwa, czy te¿ dowolny inny klub/pub, posysa, jak dla mnie... Piwnica raczej odpada, ze wzglêdu na godzinê; zanim uwiniemy siê z ¿arciem, przeniesiemy siê etc. to bêdzie ju¿ diablo pó¼no. A nie zamierzam mieæ swojej po¿alcie-siê-bogowie-rodzinki-z-piek³a-rodem na g³owie do pó¼nej nocy. Abaddon podrzuci³ pomys³ pleneru. Atak zimy chyba ju¿ zel¿a³. My¶licie ¿e to dobry plan?

Proponujê te¿ spotkaæ siê jak najwcze¶niej siê da - o 16.00 albo 17.00. W koñcu sesja jednostrza³owa jest - z definicji - jednostrza³owa, czyli rozci±ganie jej na parê miesiêcy w grê nie wchodzi. A po imprezie zaczniecie padaæ na pysk, jak zazwyczaj. Dlatego chcê, ¿eby¶cie mieli choæ trochê energii, ¿eby specjalna ¶wi±teczna sesja nie przerodzi³a siê w kichê.
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #9 : Marzec 28, 2011, 18:23:09 »

Z wcze¶niejsz± godzin± s³abo, bo w czwartki ja i Czarek mamy obowi±zkowe zajêcia (z list± obecno¶ci :/ ) do 17.30, a ostatnio ju¿ parê razy je opu¶ci³am.

Nie jestem za plenerem, za du¿a szansa ¿e pogoda pokrzy¿uje nam plany - niech siê rozpada, niech bêdzie kolejny atak zimy, szczerze mówi±c nie u¶miecha mi siê siedzieæ gdzie¶ w lesie (czy ogólnie w terenie), z tortem i wszystkim, kiedy pogoda jest ci±gle niepewna. Ogólnie idea grania w terenie jest super, ale jak przyjdzie bardziej zaawansowana wiosna czy lato.

My¶lê, ¿e skoro nie ma innej miejscówki, to Paszcza Lwa na jednorazowy wypad nie jest taka najgorsza
Lunar
Akolita kultu
*

Wiadomo¶ci: 70

« Odpowiedz #10 : Marzec 28, 2011, 21:40:57 »

Muszê siê tutaj zgodziæ z Magd± - chwilowo pogoda jest hardo niepewna i bli¿sza zimie ni¿ wio¶nie.

Mieszkam zaraz obok Paszczy Lwa, wiêc jutro/pojutrze móg³bym dokonaæ rezerwacji. Granie tam posysa teoretycznie - póki siê nie przekonamy, nie bêdziemy mieæ pewno¶ci, a ¿e innych opcji brak...

Potwierdzam ¿e mam wyk³ad do 17.30. Na to nic ni poradzê.

Z innej beczki: Czy Marcin (Mortimer z Neuroshimy) równie¿ mo¿e czuæ siê zaproszony? W koñcu jest ju¿ cz³onkiem RPG-UG! Tylko co¶ siê na forum nie mo¿e zarejestrowaæ - problemy techniczne.
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Marzec 30, 2011, 20:03:32 »

Czy przed jutrzejszym "Eventem" nast±pi³y jakie¶ nieoczekiwane zdarzenia które mog³yby skomplikowaæ sprawê? Czy wszystko jest jasne? Najlepiej przed 18, w Paszczy Lwa i - wa¿ne - w okolicach 18 omijajcie Pêtlê Oliwsk± bo gdzie¶ tam w okolicy bêdzie grasowa³ ju¿ Sebastian, je¶li go spotkacie, powiedzcie, ¿e te¿ bêdziecie graæ w DnD - bo pod takim pretekstem siê z nim spotykam jutro. Niech nikt siê nie sprzeda, ¿e siê jutro widzimy, lub, ¿e pamiêtamy o jego urodzinach.

Je¿eli kto¶ nie wie gdzie jest Paszcza Lwa, niech zadzwoni do mnie lub napisze ko³o po³udnia - do tej pory planuje sam sprawdziæ gdzie ten lokal siê znajduje - udzielê niezbêdnych wskazówek:P

Marcin niech wpada! Bêdzie wiêcej g³osów do ¶piewania "sto lat". Oczywi¶cie, wypowiadam siê w swoim imieniu:)

Na chwilê obecn± wiem, ¿e Leal jest chora(zdrowiej:)), ale robi co mo¿e by do nas do³±czyæ jutro. W kwestii ciasta, je¿eli Leal zostanie zmorzona chorob± to kupiê jakiego¶ przyjemnego torta.

Plastikowe talerzyki, widelce, ³y¿ki, rondle, kto mo¿e niech jutro przyniesie:D

Czy mamy rezerwacjê?

¦wieczki na tort. Must be! Mo¿e jaki¶ balon ku ogólnej rado¶ci?

Did I missed something?

Potwierdzi³em Asha przed chwil±, bêdzie, bêdzie. Wszystko ³adnie. Chyba nic nie podejrzewa, nawet ustala³em z nim jakie podrêczniki we¼miemy. Uwielbiam takie mistyfikacje:D
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #12 : Marzec 30, 2011, 23:43:24 »

Czarek mia³ dzisiaj po sesji zrobiæ rezerwacjê, wiêc miejsce chyba mamy.
Ja w takim razie przyniosê baloniki ku ogólnej rado¶ci  Chichot
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Marzec 31, 2011, 23:30:45 »

Good job. Jako spo³eczno¶æ spisali¶my siê na "U¶miech Asha" co warte wiêcej ni¿ stos z³otych koron. Nikt nie zawiód³. Leal nie pozwoli³a siê zmo¿yæ chorobie i przygotowa³a wy¶mienite ciasto. Tromm stworzy³ unikatow± kartkê urodzinow± na któr± siê wszyscy spisali¶my (pewnie móg³by na nich nawet zarobiæ gdyby siê zdecydowa³ na masow± produkcjê bo s± przednie!). Abaddon dostarczy³ alkohol domowej roboty. Lunar i Bodysnatcher! zjawili siê we w³a¶ciwym momencie z ca³ym urodzinowym asortymentem bez którego urodziny nie by³yby urodzinami. Efektowne wej¶cie zaliczy³ te¿ Jov, choæ widaæ by³o ¿e jaki¶ ¿yciowy krzy¿ na swej brodzie nosi to jednak docz³apa³ do nas i nawet ko¶ci pomalowa³!:)

We did it!:)
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 01, 2011, 05:22:24 »

By³o naprawdê zajebi¶cie! Imo spisali¶my siê =] Naprawdê mega niespodzianka i fajnie, ¿e nam to wysz³o ;].

-edit - sprawd¼cie gg/fb
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

zmiany-2tia conworlder my-wery-world kotyteam no