RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Urodziny Asha  (Przeczytany 5607 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« : Marzec 21, 2011, 17:49:04 »

Ten wÂątek jest niewidoczny dla GoÂści

Dlatego tutaj moÂżemy spokojnie przedyskutowaĂŚ temat urodzin Asha.

Jak wiadomo, jakiÂś czas temu wpadÂłem na pomysÂł, Âżeby pozgarniaĂŚ od ludzi daty urodzin... Z wiĂŞkszoÂściÂą nie byÂło problemu, za wyjÂątkiem Asha. Nasz drogi super-antypatyczny towarzysz olewa takie zwyczaje, ale po dÂługich bojach mi i Delialowi udaÂło siĂŞ w koĂącu namĂłwiĂŚ go na zwierzenia... JeÂżeli wierzyĂŚ samemu zainteresowanemu, to data jego 26. urodzin wypada 31.III. - czyli w nastĂŞpny czwartek.

Zbieg okolicznoÂści? Bo wÂłaÂśnie w niedzielĂŞ miaÂłem zamiar ogÂłosiĂŚ taki wÂątek na Forum, ale okazaÂło siĂŞ, Âże Delial mnie uprzedziÂł, rozsyÂłajÂąc wam wici przez G-G... To siĂŞ, oczywiÂście, chwali.

Ja proponujê zrobiÌ zrzutkê i zakupiÌ dla Asha jakiœ dobry miód pitny. Ka¿dy niech zaopatrzy siê w jakiœ alkohol. Podczas naszej rozmowy z Abaddonem pad³ pomys³ tortu. Ktoœ mia³by mo¿liwoœÌ przygotowania czegoœ takiego? Z rêcznymi lukrowymi rysunkami i dedykacjami od nas wszystkich (Ash, jak wiadomo jest g³upim ch**** i bucem, wiêc proponujê: pr¹cie, swastê, pr¹cie, swastê i mordkê Hello Kitty )

Czy mamy jakieÂś miejsce? Bo Piwnica to tak... Âśrednio siĂŞ nadaje do "jedzeniowego" eventu.

I co najistotniejsze, jak proponujê po celebracji w³aœciwej zagraÌ w sesjê WFRP... ale w sesjê specjaln¹. Jednostrza³ówkê z egzotycznymi bohaterami. Zdecydowanie odbiegaj¹c¹ od firmowego standardu: Imperium, lasy, Chaos, kultyœci. Tak, zdecydowanie To ma byÌ... coœ naprawdê wykrêconego. I ju¿ moja w tym g³owa, ¿ebyœcie pamiêtali tê sesjê na d³ugo

Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #1 : Marzec 21, 2011, 23:38:22 »

Z listy dyskusyjnej:

Krzysztof Z.:      
Pierwszy pomysÂł od Tromma, uwaÂżam za bardzo zacny i stosunkowo Âłatwy w
realizacji : )
Przekaz prosto z gg:
( i myÂślĂŞ nie o napiciu - to zawsze wchodzi w grĂŞ;d, tylko o rysunku o
ktĂłrym wspomina Tromm, szczegĂłlnie, Âże na ostatniej sesji, Seba
wÂłaÂśnie o rysunkach Tromma wspominaÂł, Âże podobajÂą mu siĂŞ:))
tromm 23:24:29
hmmm
tromm 23:24:35
pierwsza mysl, to sie napic
tromm 23:24:43
albo wiem, zlozmy sie na tort ze zdjeciem
tromm 23:24:49
wiesz, robi sie takie
tromm 23:24:53
i jakis bekowy obrazek
tromm 23:24:59
np moge go narysowac

Krzysztof Z.:      
Kolejne pomysÂły, tym razem od Abiego:
- jakiÂś dobry,ciekawy alkohol np: miĂłd pitny

Ewentualnie, Abi mĂłgÂłby zrobiĂŚ CytrynĂłwkĂŞ swojej produkcji, ktĂłra jest ponoĂŚ
wybrona : )

WstĂŞpnie, daÂł teÂż zielone ÂświatÂło pomysÂłowi z rysunkiem i tortem.

Krzysztof Z.:      
Abi jest krynic¹ pomys³ów.

Leal rzekomo robi wyÂśmienite ciasto migdaÂłowe... : )

A Jov, w ramach prezentu, mĂłgÂłby w koĂącu Ashowi pomalowaĂŚ kostki!:D

Magda:      
PomysÂły z tortem, rysunkiem i cytrynĂłwkÂą sÂą bardzo korzystne. Aprobata
z mojej strony Chichot Ja robiĂŞ czasem dla znajomych customowe pro-kartki
urodzinowe, wiĂŞc mogĂŞ teÂż takÂą wyprodukowaĂŚ dla Asha od nas wszystkich

Maciej P.:      
OK, podpiszemy siĂŞ wszyscy na niej

Abaddon:      
No to mamy ju¿ sporo pomys³ów, musimy jeszcze to obgadaÌ i jeœli to
wszystko wypali, to wyjdzie naprawdĂŞ mega!

PomysÂły jak dotÂąd:
a) rysunek (Tromm)
b) tort/ciasto - przypomniaÂło mi siĂŞ, Âże Leal chwaliÂła siĂŞ jakimÂś
swoim ciastem, ale nie wiem co ona na to, Âżeby zrobiĂŚ je teraz...
c) samorobiony alkohol (mogĂŞ zrobiĂŚ cytrynĂłwkĂŞ, Leal jÂą piÂła i moÂże
Wam powiedzieĂŚ co i jak ;p) / ewentualnie jakiÂś nietypowy kupny
alkohol - rzuciÂłem miĂłd pitny, bo czasami sÂą w fajnych, ciekawych
butelkach (z wiklinÂą czy jakichÂś ceramicznych itp.), a ceny sÂą w
granicach 50-80zÂł, wiĂŞc sÂłabo sobie samemu coÂś takiego kupiĂŚ, ale jako
prezent...
d) pomalowane (w koĂącu) kostki od Jova -> i tak "musisz" to zrobiĂŚ
Jov, skoro obiecaÂłeÂś... masz akurat okazjĂŞ, Âżeby siĂŞ wykazaĂŚ
e) kartka zrobiona przez MagdĂŞ

Osobiœcie jestem ZA ka¿dym z tych pomys³ów! Dla mnie to kwestia tylko
kiedy, co, jak i za ile ;p.

Leal:      
Ja mogĂŞ zrobiĂŚ ciasto - chodziÂło o migdaÂłowo-winogronowe, ale niestety
w zwiÂązku z obecnÂą porÂą roku trudno o dobre winogrona, wiĂŞc trzeba by
wybraĂŚ coÂś innego - ja osobiÂście polecam brzoskwinie

Abaddon:      
Czy tylko ja mam naprawdĂŞ zajebiste wraÂżenie jak to wszystko czytam? Chichot

Leal:      
Nie no, zapowiada siĂŞ spoko Na pewno siĂŞ ucieszy Chichot

A odnoÂśnie cytrynĂłwki - istotnie jest rewelacyjna WiĂŞc ja jestem
jak najbardziej za

Magda:      
Abi - ja teÂż mam wraÂżenie pure awesomeness approaching Chichot

Krzysztof Z.:      
Dobrze, to jak juÂż jesteÂśmy na fali optymizmu, to dokonajmy kosztorysu tej
imprezy:D

Jest nas sztuk: Tromm, Leal, Bodysnatcher, Abaddon, Lunar i Jov(unconfirmed)
plus me, myself and I czyli razem (liczy na palcach) - 7 osĂłb do dzielenia
kosztĂłw.

Liczmy spiryt w wersji najdroÂższej - 80zÂł - i jeszcze nieznana suma XzÂł
ktĂłrÂą Leal bĂŞdzie potrzebowaÂła na ciasto.

Leal tym samym jest proszona o kosztorys:D

80:7 = circa 11,50

Tak? Dobrze myÂślĂŞ?

Abaddon:      
Del - po rozmowie z Czarkiem, MagdÂą i Jovem, zaczĂŞliÂśmy siĂŞ jeszcze
zastanawiaĂŚ nad miejscem... Czarek zaproponowaÂł pub - PaszczĂŞ Lwa -> trzeba
to obgadaĂŚ jeszcze i wtedy liczyĂŚ koszty.

Krzysztof Z.:      
WÂłaÂśnie czytam forum. WidzĂŞ, Âże z Jovem wpadliÂśmy na ten sam pomysÂł.
ÂŚwietnie!
MyÂślĂŞ, Âże owa Paszcza Lwa, to taktycznie najlepszy pomysÂł jeÂżeli juÂż mĂłwimy
o miejscĂłwie.
A Jov nie dostaÂł zaproszenia do tej grupy dyskusyjnej? Kurde, jestem pewien,
Âże mu wysyÂłaÂłem na Drachenfals...

-Chyba dostaÂł, ale marudziÂł coÂś, Âżeby to byÂło na forum, wiĂŞc to przerzuciÂłem.

Krzysztof Z.:
Dobrze by byÂło, gdybyÂśmy ewentualnego kosztorysu dokonali jeszcze przed CzwartkowÂą sesjÂą. Dobra, w sumie, skoro juÂż siĂŞ zorganizowalismy to ciÂągnijmy temat na forum.

PISZMY TUTAJ, BÊDZIE £ATWIEJ. Pozostaj± pytania - czy to wszystko i na kiedy to zrobiæ/czy co¶ dodaæ/uj±æ/ co z miejscem...?
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Marzec 23, 2011, 11:47:41 »

Dobra, padÂły deklaracje, czas przystÂąpiĂŚ do dziaÂłania.

Zgodnie z tym co powiedziano juÂż wczeÂśniej i co kaÂżdy zaproponowaÂł:
Jov - koÂści
Abi - cytrynĂłwkĂŞ
Tromm - rysunek
Magda - custom made kartka
Leal - ciasto brzoskwiniowe

ZrzuĂŚmy siĂŞ po 15zÂł na skÂładniki do ciasta i cytrynĂłwki. ProponujĂŞ kasĂŞ na najbliÂższÂą sesjĂŞ, czyli czwartek.

PowstaÂł problem miejscĂłwki. Czyli gdzie urodziny Asha bĂŞdziemy ÂświĂŞtowaĂŚ.
Imo Piwnica nie jest do tego odpowiednim miejscem. Nie zaÂśpiewamy sto lat, bĂŞdziemy siĂŞ kisiĂŚ etc. Proponuje wbijmy siĂŞ do Paszczy Lwa. Pojawia siĂŞ seria - Ale... - :
 - Ale jako prezent mamy alkohol! -
No to najwy¿ej nie bêdziemy go spo¿ywaÌ w lokalu. W koùcu to prezent i Seba pewnie bêdzie chcia³ wy¿³opaÌ go w ca³oœci w samotnoœci:D
 - Ale mamy teÂż ciasto! -
MyÂślĂŞ, Âże moÂżna to ustaliĂŚ z wÂłaÂścicielem lokalu. Wszystko jest do zaÂłatwienia.
- Ale to nie jest odpowiednie miejsce (intymnoœÌ) na sesjê! -
Je¿eli to ma byÌ specjalna jednostrza³ówka o której wspomina³ Jov, no to chyba jakoœ damy radê. Bêdziemy w swoim krêgu, nie s¹dzê ¿ebyœmy wzbudzali jakieœ zainteresowanie specjalne. Powydurniamy siê trochê:)

Kolejny problem to - TERMIN - .
Kiedy urodziny? W czwartek, kiedy przypadaj¹? Za³ó¿my, ¿e wstêpnie tak. Trzeba bêdzie wybadaÌ na najbli¿szej sesji co Seba robi w swoje urodziny, mo¿e ma ju¿ ten dzieù zaplanowany? Wstêpnie: next czwartek.

Proponuje zrobiÌ ma³¹ dywersjê. Po najbli¿szej czwartkowej sesji, Jov napisze og³oszenie na forum, ¿e oto ma smutn¹ wiadomoœÌ, poskar¿yli siê jego Babci s¹siedzi i musimy znaleŸÌ sobie now¹ miejscówê. Robimy teatrzyk nad naszym marnym losem, ustalamy, ¿e najbli¿sz¹ sesjê rozegramy w Paszczy Lwa.

A tam suprise party!:D

Feedback plz.

Let's do it Troopers!
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 23, 2011, 13:29:58 »

ZrĂłbmy to! 

JeÂśli chodzi o kasĂŞ to imo moÂżna zrobiĂŚ zrzutĂŞ PO fakcie, tak bĂŞdzie chyba proÂściej, ale jak uwaÂżacie. (a i nie wiadomo czy zamĂłwienie stolika w Paszczy Lwa teÂż nie bĂŞdzie kosztowaÂło)

Miejsce - dla mnie jedno i drugie ma swoje zalety i wady, ale spoko, moÂże byĂŚ pub.

Termin - w trakcie najbliÂższej sesji trzeba to ustaliĂŚ. Plan Deliala mi siĂŞ podoba =].
Leal
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 23, 2011, 13:33:33 »

W koùcu siê przyb³¹ka³am do tego tematu. A wiêc, odnoœnie ciasta, to ja powiem tak - sk³adniki to ciê¿ko powiedzieÌ ile, ale zgadujê, ¿e oko³o 20z³, wiêc mo¿e ¿eby nie powstawa³ teraz wielki dramat z dzieleniem tego i whatever, to nie bêdzie wygodniej je¿eli odpadnê ze sk³adki prezentowej i po prostu kupiê co trzeba na ciasto i je przytargam?

Podoba mi siê teatrzyk miejscówkowy. To bêdzie takie niezwykle w naszym stylu Myœlê, ¿e je¿eli chodzi o dogadanie siê z w³aœcicielem lokalu nie bêdzie problemu, mam na myœli sprawê ciasta, wystarczy ³adnie siê uœmiechn¹Ì i powinien nam pozwoliÌ skonsumowaÌ nasze s³odkoœci.

WiĂŞkszy problem - jakieÂś talerzyki, ÂłyÂżeczki/widelczyki do tortu. Plastikowe mogÂą byĂŚ, tylko kto ogarnie? Chichot
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 23, 2011, 13:36:42 »

WiĂŞkszy problem - jakieÂś talerzyki, ÂłyÂżeczki/widelczyki do tortu. Plastikowe mogÂą byĂŚ, tylko kto ogarnie? Chichot

JeÂśli zorganizujemy to w Paszczy Lwa, to moÂże oni coÂś bĂŞdÂą mieli. Trzeba by zapytaĂŚ, a jeÂśli nie majÂą, to wtedy kombinowaĂŚ ;p.
Lunar
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #6 : Marzec 26, 2011, 01:58:04 »

DzwoniÂłem dziÂś do Paszczy Lwa. JeÂśli chodzi o rezerwacjĂŞ stolikĂłw, jak siĂŞ okazaÂło jest darmowa! Nie ma teÂż Âżadnego problemu, abyÂśmy wnieÂśli tam wÂłasny tort i tam go ew. spoÂżyli. Co do plastikowych talerzy i tym podobnych spraw, mogĂŞ je po prostu zakupiĂŚ, maÂły to wydatek.
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #7 : Marzec 26, 2011, 02:46:40 »

Ash zostaÂł zwerbowany na czwartek, na godzinĂŞ 18. WiĂŞc szykujmy siĂŞ na best surprise party ever 
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #8 : Marzec 28, 2011, 18:17:53 »

Hej, zajmujemy siê ¿arciem, miejscem, wszystko cacy, ale gdzieœ odlecia³ w¹tek który wszyscy poparli: Jednostrza³owa urodzinowa sesja. Mia³o byÌ egzotycznie, z jajem i inaczej ni¿ zazwyczaj. Pytanie tylko: gdzie gramy? Mówi³em ju¿, ¿e Paszcza Lwa, czy te¿ dowolny inny klub/pub, posysa, jak dla mnie... Piwnica raczej odpada, ze wzglêdu na godzinê; zanim uwiniemy siê z ¿arciem, przeniesiemy siê etc. to bêdzie ju¿ diablo póŸno. A nie zamierzam mieÌ swojej po¿alcie-siê-bogowie-rodzinki-z-piek³a-rodem na g³owie do póŸnej nocy. Abaddon podrzuci³ pomys³ pleneru. Atak zimy chyba ju¿ zel¿a³. Myœlicie ¿e to dobry plan?

ProponujĂŞ teÂż spotkaĂŚ siĂŞ jak najwczeÂśniej siĂŞ da - o 16.00 albo 17.00. W koĂącu sesja jednostrzaÂłowa jest - z definicji - jednostrzaÂłowa, czyli rozciÂąganie jej na parĂŞ miesiĂŞcy w grĂŞ nie wchodzi. A po imprezie zaczniecie padaĂŚ na pysk, jak zazwyczaj. Dlatego chcĂŞ, ÂżebyÂście mieli choĂŚ trochĂŞ energii, Âżeby specjalna ÂświÂąteczna sesja nie przerodziÂła siĂŞ w kichĂŞ.
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #9 : Marzec 28, 2011, 18:23:09 »

Z wczeÂśniejszÂą godzinÂą sÂłabo, bo w czwartki ja i Czarek mamy obowiÂązkowe zajĂŞcia (z listÂą obecnoÂści :/ ) do 17.30, a ostatnio juÂż parĂŞ razy je opuÂściÂłam.

Nie jestem za plenerem, za duÂża szansa Âże pogoda pokrzyÂżuje nam plany - niech siĂŞ rozpada, niech bĂŞdzie kolejny atak zimy, szczerze mĂłwiÂąc nie uÂśmiecha mi siĂŞ siedzieĂŚ gdzieÂś w lesie (czy ogĂłlnie w terenie), z tortem i wszystkim, kiedy pogoda jest ciÂągle niepewna. OgĂłlnie idea grania w terenie jest super, ale jak przyjdzie bardziej zaawansowana wiosna czy lato.

MyÂślĂŞ, Âże skoro nie ma innej miejscĂłwki, to Paszcza Lwa na jednorazowy wypad nie jest taka najgorsza
Lunar
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #10 : Marzec 28, 2011, 21:40:57 »

MuszĂŞ siĂŞ tutaj zgodziĂŚ z MagdÂą - chwilowo pogoda jest hardo niepewna i bliÂższa zimie niÂż wioÂśnie.

Mieszkam zaraz obok Paszczy Lwa, wiĂŞc jutro/pojutrze mĂłgÂłbym dokonaĂŚ rezerwacji. Granie tam posysa teoretycznie - pĂłki siĂŞ nie przekonamy, nie bĂŞdziemy mieĂŚ pewnoÂści, a Âże innych opcji brak...

Potwierdzam Âże mam wykÂład do 17.30. Na to nic ni poradzĂŞ.

Z innej beczki: Czy Marcin (Mortimer z Neuroshimy) rĂłwnieÂż moÂże czuĂŚ siĂŞ zaproszony? W koĂącu jest juÂż czÂłonkiem RPG-UG! Tylko coÂś siĂŞ na forum nie moÂże zarejestrowaĂŚ - problemy techniczne.
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Marzec 30, 2011, 20:03:32 »

Czy przed jutrzejszym "Eventem" nastÂąpiÂły jakieÂś nieoczekiwane zdarzenia ktĂłre mogÂłyby skomplikowaĂŚ sprawĂŞ? Czy wszystko jest jasne? Najlepiej przed 18, w Paszczy Lwa i - waÂżne - w okolicach 18 omijajcie PĂŞtlĂŞ OliwskÂą bo gdzieÂś tam w okolicy bĂŞdzie grasowaÂł juÂż Sebastian, jeÂśli go spotkacie, powiedzcie, Âże teÂż bĂŞdziecie graĂŚ w DnD - bo pod takim pretekstem siĂŞ z nim spotykam jutro. Niech nikt siĂŞ nie sprzeda, Âże siĂŞ jutro widzimy, lub, Âże pamiĂŞtamy o jego urodzinach.

JeÂżeli ktoÂś nie wie gdzie jest Paszcza Lwa, niech zadzwoni do mnie lub napisze koÂło poÂłudnia - do tej pory planuje sam sprawdziĂŚ gdzie ten lokal siĂŞ znajduje - udzielĂŞ niezbĂŞdnych wskazĂłwek:P

Marcin niech wpada! BĂŞdzie wiĂŞcej gÂłosĂłw do Âśpiewania "sto lat". OczywiÂście, wypowiadam siĂŞ w swoim imieniu:)

Na chwilê obecn¹ wiem, ¿e Leal jest chora(zdrowiej:)), ale robi co mo¿e by do nas do³¹czyÌ jutro. W kwestii ciasta, je¿eli Leal zostanie zmorzona chorob¹ to kupiê jakiegoœ przyjemnego torta.

Plastikowe talerzyki, widelce, ÂłyÂżki, rondle, kto moÂże niech jutro przyniesie:D

Czy mamy rezerwacjĂŞ?

ÂŚwieczki na tort. Must be! MoÂże jakiÂś balon ku ogĂłlnej radoÂści?

Did I missed something?

PotwierdziÂłem Asha przed chwilÂą, bĂŞdzie, bĂŞdzie. Wszystko Âładnie. Chyba nic nie podejrzewa, nawet ustalaÂłem z nim jakie podrĂŞczniki weÂźmiemy. Uwielbiam takie mistyfikacje:D
bodysnatcher!
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #12 : Marzec 30, 2011, 23:43:24 »

Czarek miaÂł dzisiaj po sesji zrobiĂŚ rezerwacjĂŞ, wiĂŞc miejsce chyba mamy.
Ja w takim razie przyniosĂŞ baloniki ku ogĂłlnej radoÂści  Chichot
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Marzec 31, 2011, 23:30:45 »

Good job. Jako spo³ecznoœÌ spisaliœmy siê na "Uœmiech Asha" co warte wiêcej ni¿ stos z³otych koron. Nikt nie zawiód³. Leal nie pozwoli³a siê zmo¿yÌ chorobie i przygotowa³a wyœmienite ciasto. Tromm stworzy³ unikatow¹ kartkê urodzinow¹ na któr¹ siê wszyscy spisaliœmy (pewnie móg³by na nich nawet zarobiÌ gdyby siê zdecydowa³ na masow¹ produkcjê bo s¹ przednie!). Abaddon dostarczy³ alkohol domowej roboty. Lunar i Bodysnatcher! zjawili siê we w³aœciwym momencie z ca³ym urodzinowym asortymentem bez którego urodziny nie by³yby urodzinami. Efektowne wejœcie zaliczy³ te¿ Jov, choÌ widaÌ by³o ¿e jakiœ ¿yciowy krzy¿ na swej brodzie nosi to jednak docz³apa³ do nas i nawet koœci pomalowa³!:)

We did it!:)
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 01, 2011, 05:22:24 »

ByÂło naprawdĂŞ zajebiÂście! Imo spisaliÂśmy siĂŞ =] NaprawdĂŞ mega niespodzianka i fajnie, Âże nam to wyszÂło ;].

-edit - sprawdÂźcie gg/fb
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kotyteam muzycznekoloseum freeforall no conworlder