RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Quo vadis, druÂżyno?  (Przeczytany 10154 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Delial
Wtajemniczony kultu
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #30 : Kwiecień 29, 2011, 21:56:47 »

Powiem wam, Âże chyba teÂż sobie przerwĂŞ od WFRP.

Jakkolwiek zabawnie to nie zabrzmi, wczoraj gdy trzymaÂłem w rĂŞkach wiatrĂłwkĂŞ, stwierdziÂłem, Âże bardzo stĂŞskniÂłem siĂŞ za broniÂą:D
SprĂłbuje siĂŞ wiĂŞc wbiĂŚ do grupy Neuroshimy, moÂże RDO znajdzie dla mnie miejsce, a jeÂśli nie, to sobie odpocznĂŞ:P
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 29, 2011, 22:01:38 »

Ja postaram siê jak najszybciej ogarn¹Ì i wróciÌ do dru¿yny ze strat¹ 1 (mo¿e 0) sesji. Aczkolwiek mo¿e to ulec zmianie w zale¿noœci od dostêpnoœci pracy. Niestety, na chwilê obecn¹ pieni¹dze > WFRP. Life sucks.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Lunar
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 29, 2011, 22:17:27 »

Moja przerwa od WFRP rzeczywiÂście bĂŞdzie dÂłuÂższa - nadchodzi maj, i to jest ten moment kiedy zazwyczaj przypominam sobie Âże studiujĂŞ dwa kierunki i coÂś w kierunku ich zaliczenia muszĂŞ poczyniĂŚ. Czasu starczy mi na jednÂą sesjĂŞ, i jak na razie bĂŞdzie to Neuro.

Potem zobaczymy, na pewno Âżal mi bĂŞdzie na staÂłe opuÂściĂŚ KsiĂŞstwa Graniczne, czy gdzie tam nas wyobraÂźnia Jovaena poniesie.

Leal
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 30, 2011, 13:29:34 »

Ja na moment obecny mĂłwiĂŞ pass jeÂżeli chodzi o WFRP - mam trochĂŞ rzeczy na gÂłowie i niestety na dwie sesje czasu mi nie wystarczy.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 30, 2011, 14:09:21 »

Kurde no... sÂłabo ;/. Wychodzi na to, Âże ze starych postaci zostanie tylko Magnus i moÂże Rolf. Nie chcĂŞ robiĂŚ nowej postaci Smutny, ani tym bardziej rezygnowaĂŚ z WFRP...

Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #35 : Maj 05, 2011, 13:25:14 »

Tak, Abaddonie, mĂłj wierny towarzyszu - jakby to by Pan Prezes powiedziaÂł - zostaliÂśmy zdradzeni o Âświcie... Smutny Postaram siĂŞ nie komentowaĂŚ, tylko skupiĂŚ siĂŞ na samej organizacji gry.

Czyli teraz, skÂład druÂżyny prezentuje siĂŞ nastĂŞpujÂąco:

1. Abaddon
2. Ash
3. Ebonitowy_Ryszard
4. Eldrad
5. Kaja
6. Makman
+/- Martin

...W sumie i tak miaÂłem okroiĂŚ druÂżynĂŞ, nieprawdaÂż? LiczÂąc, Âże Ebonitowy_Ryszard bĂŞdzie elementem "dochodzÂącym" (stawmy czoÂła faktom; zresztÂą Hieronim jest magiem z SupertajnÂą EpickÂą MisjÂą, wiĂŞc mogĂŞ mu na to pozwoliĂŚ, w ramach wyjÂątku), to kreuje siĂŞ nam mocny skÂład na ok. 5-6 osĂłb.

Abaddon, oczywiœcie, nie ka¿ê tworzyÌ nowych postaci. Zarówno Magnus jak i Rolf bêd¹ kontynuowali swoje przygody dalej, jak tylko wydostanê was z Ksiêstw Granicznych.

A w Imperium nowe, epickie przygody. BĂŞdzie lepiej i fajniej niÂż podczas 16 sesji w KsiĂŞstwach; druÂżyna mniejsza i - miejmy nadziejĂŞ - bardziej zgrana i zwarta, wiĂŞksze, bardziej zÂłoÂżone i dynamiczniejsze miejsce akcji - myÂślĂŞ, Âże bĂŞdzie dobrze. Mimo wszystko.

Ach, i okazuje siĂŞ, Âże caÂły burdel ktĂłry wyszedÂł przy sporze o dzielenie druÂżyny byÂł celu pozbawiony. "DÂłuÂższa przerwa" jest "dÂłuÂższÂą przerwÂą". A ja tak czy owak, nie zamierzam prowadziĂŚ dla dwu druÂżyn (nawet potencjalnie, w przyszÂłoÂści), a odnoÂśnie -nastu osĂłb na sesji mĂłwiĂŞ: Nigdy wiĂŞcej. ChcĂŞ, Âżeby wyklarowaÂł siĂŞ staÂły skÂład druÂżyny, tu i teraz, a nie Âżeby byÂło tak chaotycznie jak ongiÂś. Jak z pewnÂą pannÂą ÂłowczyniÂą, ktĂłra objawiaÂła siĂŞ co 2-3 sesje, a przez resztĂŞ czasu leÂżaÂła na wozie...

Ostatecznie: 6 osób to wartoœÌ graniczna dla iloœci ludzi w dru¿ynie. Czas przykrêciÌ œrubê, jak zrobi³ to np. RDO.

Zabawne, Âże wyklarowaÂło siĂŞ to samo z siebie...

I jeszcze odnoÂśnie terminarzyka sesyjnego. Jak siĂŞ dzisiaj dowiedziaÂłem: Abaddon byĂŚ moÂże pozostanie w TrĂłjmieÂście (zostaĂą!), tak samo Eldrad (hopefully) i Makman (?). Czyli moÂże jednak ruszymy w wakacje...

I jeszcze odezwa do postaci, ktĂłre wypadajÂą. Czyli do Sorena, Vicky, Pedra, Drogomira, Gabrielle. Rezygnacja z gry nie oznacza, Âże musicie koĂączyĂŚ w lamerskim stylu, a "kasowanie" postaci z automatu przez MG ("RozpÂłynĂŞli siĂŞ za rogiem... No, jakoÂś tak. Albo - wiem - zabili ich rycerze Chaosu.") uwaÂżam za nader sÂłabe... ToteÂż:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=21.msg1017#new
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #36 : Maj 06, 2011, 16:13:14 »

Ja w sumie chyba do³¹czê do urlopowiczów.

No ludzie... Ty teÂż? To siĂŞ robi bardzo no fun. Jak dÂługi to miaÂłby byĂŚ "urlop"?

Nie zmienisz zdania? Czy mam znowu okroiĂŚ listĂŞ graczy?

Pomys³ Magnusa wskakuj¹cego - wiem ¿e przegiêty, ale co? rycerze chaosu za Hieronimem to byli prawdopodobni? A przynajmniej bêdzie *jakieœ* spójne wyt³umaczenie czemu nas tam nie ma wszystkich. Ale w sumie to ju¿ Twoja i Abby'ego broszka jak to dok³adnie rozwi¹¿ecie.

O prawdopodobieùstwie pisa³em ju¿ w Terminarzyku. A odnoœnie portalu - byÌ mo¿e bêdê mia³ jakiœ pomys³, jak przerzuciÌ pozosta³¹ czêœÌ dru¿yny (...2 osoby?) gdzie indziej. Ale jednak wola³bym zakoùczyÌ tê kampaniê po ludzku. Ale o tym piszmy w Terminarzyku.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #37 : Maj 06, 2011, 16:25:26 »

Do odwoÂłania zapewne, wiĂŞc moÂżesz okroiĂŚ. I dla Ciebie lÂżej i dla graczy lepiej (wiĂŞcej czasu na osobĂŞ przypada).

zostaliÂśmy zdradzeni o Âświcie...
JuÂż widzĂŞ kto jest dla Ciebie idolem i ÂźrĂłdÂłem cytatĂłw. Good job! (ÂŻART!)

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #38 : Maj 06, 2011, 16:28:39 »

A kij wam wszystkim... <grumble, grumble>

A wiĂŞc aktualna lista prezentuje siĂŞ tak, sÂłodko i radoÂśnie:

1. Abaddon
2. Ebonitowy_Ryszard
3. Eldrad
4. Kaja
5. Makman
+/- Martin

To siĂŞ zaczyna robiĂŚ niebezpieczne. Wystarczy, Âże Martin powie "nie", Kaja czasu nie wykroi, Ebonitowy_Ryszard jest wszak "elementem niepewnym"...

Wcale nie mĂłwiĂŞ, Âże 8+ osĂłb to byÂło OK rozwiÂązanie. Ale w drugÂą stronĂŞ teÂż to nie dziaÂła zbyt dobrze.

A najbardziej kijowe jest to, Âże odpadÂły osoby, na ktĂłrych zawsze moÂżna byÂło najbardziej polegaĂŚ - czyli Ash i Delial.

Ja pierdykam...

Do odwoÂłania zapewne, wiĂŞc moÂżesz okroiĂŚ. I dla Ciebie lÂżej i dla graczy lepiej (wiĂŞcej czasu na osobĂŞ przypada).

LÂżej jak lÂżej. JeÂżeli stanĂŞ przed faktem, Âże na sesjĂŞ stawiÂą siĂŞ 2 osoby, to nie bĂŞdzie to wcale lekkie i przyjemne (ta, a Ty miaÂłeÂś wzorcowÂą frekwencjĂŞ).

A tak w ogĂłle... "Do odwoÂłania" to nie jest odpowiedÂź zbyt konkretna... LubiĂŞ takie planowanie. Spoko, rozumiem. "Do odwoÂłania" = "wielkie nigdy".

JuÂż widzĂŞ kto jest dla Ciebie idolem i ÂźrĂłdÂłem cytatĂłw. Good job! (ÂŻART!)

...I nie musisz wytÂłuszczaĂŚ dopisku "Âżart".
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #39 : Maj 07, 2011, 19:42:15 »

NieÂźle, widzĂŞ, Âże jeszcze "fajniej" siĂŞ zrobiÂło...

Niestety ja CiĂŞ nie pocieszĂŞ Jov. Tak jak Ci mĂłwiÂłem/pisaÂłem - na to, Âże bĂŞdĂŞ graÂł w wakacje chyba nie ma co liczyĂŚ (to jest jeszcze wielka niewiadoma...), Kai teÂż nie liczyÂłbym do skÂładu (trochĂŞ siĂŞ z tym pospieszyÂłeÂś, a nie wiadomo nawet czy bĂŞdzie chciaÂła graĂŚ... wykrojenie czasu to juÂż swojÂą drogÂą). Przynajmniej jeszcze bym jej nie liczyÂł  . Po wakacjach, ja na pewno bĂŞdĂŞ chciaÂł graĂŚ dalej w MÂłotka.

2 osoby... dwie osoby... smutne, ale w wakacje "2 osoby na sesji WFRP" brzmi caÂłkiem prawdopodobnie... moÂże jeszcze ja przez Skype'a, ale baaardzo sÂłabo to widzĂŞ.

Tak czy inaczej, zaczĂŞty w KsiĂŞstwach Granicznych wÂątek musimy skoĂączyĂŚ. Z tego co widziaÂłem na forum, jest opcja przerwy w sesjach Neuro, wiĂŞc czas chyba znajdziecie?
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #40 : Maj 10, 2011, 19:27:31 »

Abbie, w zwiÂązku z powyÂższym postem i z tym, o czym mĂłwiliÂśmy dzisiaj, ogÂłaszam parĂŞ zmian (i znowu, i znĂłw...) w organizacji WFRP.

Przede wszystkim: radosna nowina! Mamy nowego gracza (na 95%). To Chris "Bia³y Mnich", o którym wspomina³em wam czasami (ma do³¹czyÌ te¿ do Neuroshimy). Jak tylko pozalicza egzaminy na ASP (pocz. czerwca) - za³o¿y sobie konto i do³¹czy do nas.

Czyli skÂład (maksymalny) osobowy przedstawia siĂŞ tak:

1. Abaddon
2. Chris
3. Ebonitowy_Ryszard
4. Eldrad
5. Kaja
+/- Martin
+/- Ash (hej, Ash, podobno rozwa¿asz do³¹czyÌ w okolicach sierpnia; dobrze zrozumia³em?)

MyÂślĂŞ, Âże po dokoĂączeniu kampanii na ognisku uda nam siĂŞ zagraĂŚ parĂŞ sesji - po sesji egzaminacyjnej, a przed wakacjami (kiedy to Abaddon i Kaja bĂŞdÂą poza TrĂłjmiastem).

Ale - fear not! - mam jakieÂś rozwiÂązanie naszych problemĂłw.

Tak, Abaddon, jak mówi³em: PBF. Mogê podzieliÌ narracjê - prowadziÌ live dla Chrisa, Ebonitowego_Ryszarda, Eldrada i (opcjonalnie) Martina. Potem, na jesieù, do³¹czycie z Kaj¹ i (hopefully) Ashem. A odnoœnie PBF-a - tam przerzuci³bym np. osobny w¹tek dla Ciebie i/lub innych zainteresowanych. To bêdzie coœ fajnego, niekonwencjonalnego. ByÌ mo¿e czêœciowe wyjaœnienie losów starej dru¿yny. Mo¿e retrospekcja. A mo¿e coœ innego. Dobrze rozegrany PBF, z PD-kami, które wejd¹ do puli Twojej postaci na sesji live.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #41 : Czerwiec 29, 2011, 13:19:25 »

Problemy zaÂżegnane, grupy zebrane, kampania wÂłaÂśnie siĂŞ dopieka...

Tutaj informacje o nowym podziale druÂżyn:
http://www.rpg-ug.darmowefora.pl/index.php?topic=181.msg1368#new

(DokoĂączenie wÂątkĂłw kampanii w KsiĂŞstwach Granicznych - wkrĂłtce, na Forum).

Dlatego zamykam ten temat. Spoko
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

zmiany-2tia conworlder kotyteam trzywahaty muzycznekoloseum