RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdańskiego

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Dead but dreaming

Strony: 1 [2] 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Quo vadis, druÂżyno?  (Przeczytany 9714 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 04, 2011, 08:53:55 »

Ja siê tak zastanawiam nad tym, co Jov mówi o postaciach, i przysz³o mi do g³owy, ¿e w¶ciek³y Drogo móg³ jednak dobiec do portalu i znikn±æ, a ja stworzy³bym sobie now± postaæ, tym razem by³by to Kap³an Sigmara, a wiêc nieco inna para kaloszy ni¿ trommowy paradygmat standardowy (czyli NAPIERDALAÆ!!!:)). Sêk w tym, ¿e chcia³bym mieæ okazjê wwindowaæ go na Weterana/Berserkera z Norski, wiêc jeszcze przynajmniej raz musia³bym choæ trochê nim pograæ.

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Eldrad
chaos is the only true answer
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 04, 2011, 09:57:23 »

JeÂśli siĂŞ zdecydujecie na drugiego mg w mojej osobie, to wczeÂśniej (przynajmniej kilka dni) przed sesjÂą chciaÂłbym mieĂŚ stworzone postacie i mam jednego gracza ÂświeÂżaka chĂŞtnego

Blood for the blood god!
Skulls for His Skull Throne!
Let the universe drown in it!
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 04, 2011, 10:02:11 »

Tromm - Zawsze mo¿esz go zostawiÌ gdzieœ tam po drugiej stronie i zacz¹Ì grê kap³anem. A gdy ju¿ oka¿e siê ¿e masz doœÌ 'krzewienia wiary' ; ) to Drogo bêdzie mia³ wielki comeback. W jaki sposób - to ju¿ inwencja Twoja i MG. Ale skoro Thingrim móg³, to nie widzê powodu dla którego Drogo nie móg³by.

Jeœli chodzi o mnie to sprawy siê trochê komplikuj¹, bo dosta³em ofertê pracy tymczasowej na 2-3 tygodnie. W zwi¹zku z tym do 'nowej' dru¿yny Eldrada raczej nie do³¹czê, bo bez sensu by³oby opuszczaÌ 2 pierwsze sesje.

Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Eldrad
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 04, 2011, 10:09:16 »

U mnie podobnie, zaÂłapaÂłem siĂŞ do badaĂą terenowych w moim powiecie, takÂże mogĂŞ bywaĂŚ, ale w tygodniu i niektĂłre weekendy nie bĂŞdzie problemu raczej jak coÂś

Sigmaryci rox, moja ostatnia postaĂŚ zaczĂŞÂła "karierĂŞ" od bycia klechÂą z mÂłotem

Blood for the blood god!
Tromm
Woj Chaosu

WAAAAGH!!!

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 04, 2011, 12:33:47 »

Ash: DokÂładnie o to mi chodziÂło. Przy odrobinie szczĂŞÂścia dostanĂŞ od Jova w prezencie nadprogramowÂą mackĂŞ i moÂże w koĂącu bĂŞdĂŞ zadawaÂł podwĂłjne obraÂżenia Chichot Absolutnie nie chciaÂłbym rozstawaĂŚ siĂŞ z Drogiem na zawsze.

"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 04, 2011, 16:38:41 »

Ja siê tak zastanawiam nad tym, co Jov mówi o postaciach, i przysz³o mi do g³owy, ¿e w¶ciek³y Drogo móg³ jednak dobiec do portalu i znikn±æ, a ja stworzy³bym sobie now± postaæ, tym razem by³by to Kap³an Sigmara, a wiêc nieco inna para kaloszy ni¿ trommowy paradygmat standardowy (czyli NAPIERDALAÆ!!!:)). Sêk w tym, ¿e chcia³bym mieæ okazjê wwindowaæ go na Weterana/Berserkera z Norski, wiêc jeszcze przynajmniej raz musia³bym choæ trochê nim pograæ.

Ostatnio skoĂączyliÂśmy na tym, Âże Magnus zatrzymaÂł Droga, kiedy ten chciaÂł wbiec w portal. ChwilĂŞ go przytrzymaÂł i pchn¹³ w stronĂŞ wojownikĂłw Chaosu, Âżeby Drogo walczyÂł dalej. Drugi raz nie miaÂłem zamiaru hamowaĂŚ krasnoludzkiego temperamentu ^^ (czytaj - jeÂśli zawrĂłcisz i wbiegniesz w portal, Magnus nie bĂŞdzie CiĂŞ znowu ÂłapaÂł  ).
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 12, 2011, 16:40:17 »

OdnoÂśnie mojego urlopu.

To jak, Eldrad? PodoÂłasz prowadzeniu naszej druÂżynie? I kto pisze siĂŞ do nowopowstajÂącej grupy?

Organizujcie siĂŞ!

Aha, Eldrad, bĂŞdziemy musieli siĂŞ jeszcze spotkaĂŚ, cobym wtajemniczyÂł CiĂŞ w arkana naszej kampanii, naszych BG, przekazaÂł materiaÂły etc.
Eldrad
Mistrz Gry
Akolita kultu
*

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 12, 2011, 19:50:58 »

W zasadzie odpowiedziaÂłem Ci juÂż na gg, Âże chciaÂłbym zobaczyĂŚ jak grajÂą gracze wpierw, Âżeby wiedzieĂŚ na co siĂŞ porywam, ale rozumiem teÂż Twoje poÂłoÂżenie i jestem otwarty na pomysÂły

Blood for the blood god!
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 14, 2011, 13:22:16 »

OK. W takim razie - niezaleÂżnie od urlopu - przyjdzie nam dokoĂączyĂŚ wÂątek z finalnÂą bitwÂą, podsumowaĂŚ, posprzÂątaĂŚ i zastanowiĂŚ siĂŞ, co dalej.

Abaddonie, Ash, Bodysnatcher!, Delialu, Ebonitowy_Ryszardzie, Leal, Lunarze, Trommie... MogĂŞ liczyĂŚ na was? PowinniÂśmy spotkaĂŚ siĂŞ na 17. sesji podsumowujÂącej i rozegraĂŚ/przemyÂśleĂŚ wszystko na spokojnie. ZaprosiÂłbym teÂż Eldrada i Makmana jako "spectatorĂłw". I potem ustalimy, co dalej z WFRP.

Ale do tego potrzeba waszego wsparcia... MoÂże ktoÂś by siĂŞ wypowiedziaÂł, czy mam tak sobie do samego siebie gadaĂŚ?
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 14, 2011, 14:23:16 »

Moje stanowisko w tej kwestii znasz. Z terminem moÂże byĂŚ trochĂŞ ciĂŞÂżko, bo od Âśrody mnie nie ma, ale jak padnie jakiÂś konkret (poza przerwÂą ÂświÂątecznÂą), postaram siĂŞ byĂŚ. MoÂżliwe, Âże dojdzie jeszcze jeden "spectator", wiĂŞc liczĂŞ, Âże (tak jak napisaÂłeÂś) bĂŞdÂą to przemyÂślenia, a nie wypominki, wyzwiska czy wykrzykiwanie swoich racji... chyba wolimy zrobiĂŚ dobre wraÂżenie na 3 nowych ludzi, mam racjĂŞ...?
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 29, 2011, 16:36:57 »

Wygl¹da na to, ¿e "burza" przycich³a, a do tego powoli zbli¿a siê okres zapieprzania do sesji (egzaminacyjnej). Z tego co rozmawia³em z Jovaenem, nie tylko ja odpadam z WFRP w wakacje. W³aœciwie odpadnie chyba ponad pó³ dru¿yny, a myœlê, ¿e fajnie by³oby rozegraÌ jeszcze chocia¿ kilka sesji do tego czasu, albo przynajmniej skoùczyÌ w¹tek z Monte Myrmidio jeszcze przed egzaminami. W zwi¹zku z tym trzeba chyba wróciÌ do kwestii kto, co, gdzie i jak z WFRP... Mieliœmy to obgadaÌ wczoraj na ognisku, ale oczywiœcie "na forum, na forum...", wiêc ja zaczynam ;p.

Ja, tak jak juÂż wczeÂśniej gdzieÂś pisaÂłem, chciaÂłbym zostaĂŚ w starym skÂładzie i graĂŚ regularnie nadal tĂŞ samÂą postaciÂą. Do tego postaram siĂŞ przyprowadziĂŚ KajĂŞ na najbliÂższÂą sesjĂŞ, Âżeby obczaiÂła co i jak i Âżeby jÂą w to wkrĂŞciĂŚ =].
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 29, 2011, 17:26:31 »

Abaddon, grupa roboczo nazwana "Grupa WFRP #1" na ten moment wyglÂąda tak:

1. Abaddon
2. Delial
3. Ebonitowy_Ryszard
4. Eldrad
5. Kaja
6. Makman
+/- Leal (nie potwierdziÂła, czy chce dalej graĂŚ, wobec czego chciaÂłbym, Âżeby zadeklarowaÂła siĂŞ tutaj) i Martin (nie wiadomo, czy bĂŞdzie miaÂł czas, ale gorÂąco go zachĂŞcam)

Ash na chwilĂŞ obecnÂą (czasowo) przechodzi do rezerwy, choĂŚ istniejÂą nadzieje, Âże Rolf powrĂłci do nas. Tromm i Duo in Crime biorÂą dÂłuÂższy (?) urlop od WFRP.

Odnoœnie czasu... Ja mam tego pod dostatkiem; do sesji nie przygotowujê siê zbyt du¿o (2-3 egzaminy ) a w wakacje nie powinienem byÌ jakoœ szczególnie zajêty (z wy³¹czeniem, oczywiœcie, wyjazdu do Axevalli, na prze³omie lipca/sierpnia; pod³apiê te¿ czasowo jak¹œ pracê, ale na sesje czas wykrojê)... Czyli deklarujê, ¿e mam i czas i chêÌ do prowadzenia wam WFRP.

A wy? Zbli¿a siê sesja, ale nie uwierzê, ¿e nie wykroicie czasu raz w tygodniu (nie oszukujmy siê; a¿ tak pilni raczej nie jesteœcie, co? ). Po sesji? CzêœÌ z was pewnie bêdzie w ró¿nych rozjazdach, tote¿...

Napiszcie, czy, kiedy i na jakich innych warunkach moÂżecie (lub teÂż nie) graĂŚ w WFRP. Wszyscy wymienieni jako Grupa #1 plus ci oznaczeni jako "+/-" plus "urlopowicze".
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 29, 2011, 18:16:54 »

Czyli widzê, ¿e jednak trochê to ogarn¹³eœ =].

Jeœli Ash "przechodzi do rezerwy", nasuwa mi siê pytanie czy znajdzie siê ktoœ kto tak jak on jest ogarniêty w kwestiach polityki, geografii itp. WFRP, bo z tego co pamiêtam, wiêkszoœÌ naszej dru¿yny (przyznaje siê, ¿e ³¹cznie ze mn¹) ma na te tematy najwy¿ej podstawow¹ wiedzê.

Je¿eli chodzi o mój czas, myœlê, ¿e do oko³o 20 maja (wtedy mam kilka wa¿nych kó³ etc.) jedna d³uga sesja na tydzieù bêdzie mi odpowiada³a. PóŸniej, myœlê, ¿e trochê spauzuje a¿ do ostatniego egzaminu (bêdê rzadziej albo krócej na sesjach...). Dalej - zobaczy siê, ale tak jak ju¿ pisa³em wy¿ej, wakacje odpadaj¹.

Z Kaj¹ porozmawiam, jeœli do³¹czy do dru¿yny.

Pozostaje jeszcze kwestia gdzie i co chcemy robiĂŚ dalej w ramach naszych przygĂłd... W ktĂłrymÂś z tematĂłw byÂła mowa o Imperium. Nadal aktualne czy sÂą jakieÂś inne pomysÂły? Co chcemy tam robiĂŚ?

Mi osobiÂście Imperium odpowiada, ale szczerze nie mam pojĂŞcia CO mamy tam robiĂŚ ;p.

Jov - wÂłaÂściwie posty, ktĂłre napisaliÂśmy dzisiaj, pasujÂą chyba bardziej do tematu "Quo vadis, druÂżyno?". WÂłaÂściwie miaÂłem tam pisaĂŚ, ale jakoÂś zgubiÂłem ten temat ;p. Jak coÂś to moÂże przenieÂś posty tam, bo jest tam wiĂŞcej kwestii w sprawie samej przygody.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu

To ja jestem RPG-UG

« Odpowiedz #28 : Kwiecień 29, 2011, 18:47:57 »

JeÂśli Ash "przechodzi do rezerwy", nasuwa mi siĂŞ pytanie czy znajdzie
siĂŞ ktoÂś kto tak jak on jest ogarniĂŞty w kwestiach polityki, geografii
itp. WFRP, bo z tego co pamiêtam, wiêkszoœÌ naszej dru¿yny (przyznaje
siê, ¿e ³¹cznie ze mn¹) ma na te tematy najwy¿ej podstawow¹
wiedzĂŞ.

Myœlê, ¿e kandydatem na takiego "cwaniaka dru¿ynowego" jest Eldrad. Z tego co z nim rozmawia³em - siedzi w settingu d³ugo, a jego kampanie maj¹ iœcie epicki rozmach. Prawda, Eldrad? Tak¿e Delial i Ebonitowy_Ryszard posiadaj¹ spor¹ wiedzê ogóln¹, wiêc poradzicie sobie... Poza tym - prowadzenie "systemowym newbom" to czysta przyjemnoœÌ dla MG - ³atwiej jest zaskoczyÌ gracza, oczarowaÌ go (dla newba - dziewiczym) piêknem œwiata Warhammera, wci¹gn¹Ì go w pe³ni w klimat... Poradzicie sobie.

JeÂżeli chodzi o mĂłj Dalej - zobaczy siĂŞ, ale tak jak juÂż pisaÂłem wyÂżej, wakacje
odpadajÂą.

Kwas... Ale rozmawialiœmy ju¿ o tym. Jest jeszcze mo¿liwoœÌ gry przez Skype'a - je¿eli tylko Ty by³byœ poza Gdaùskiem, to mo¿na spróbowaÌ...

Z Kaj¹ porozmawiam, jeœli do³¹czy do dru¿yny.

Yhy, yhy. Ty te¿ mia³eœ do³¹czyÌ na zasadzie "jeœli". Co wiêcej - mia³eœ nawet tylko obserwowaÌ nasz¹ grê. A jak siê skoùczy³o? Kaja podo³a i siê wkrêci, na tyle za ni¹ rêczê... ;]

Pozostaje jeszcze kwestia gdzie i co chcemy robiĂŚ dalej w ramach
naszych przygĂłd... W ktĂłrymÂś z tematĂłw byÂła mowa o Imperium. Nadal
aktualne czy sÂą jakieÂś inne pomysÂły? Co chcemy tam robiĂŚ?

BiĂŚ po mordzie i braĂŚ za to kasĂŞ (ergo: tak jak dotychczas)? Chichot A tak na serio - czyÂżbyÂś sugerowaÂł, Âże mogĂŞ nie mieĂŚ dla was propozycji? Shame on you. Powiem tylko tyle... Imperium jest przeogromne i barwne; nie bez kozery to centrum dla caÂłego WFRP (tam odbywa siĂŞ 95% firmowych przygĂłd i stamtÂąd - z reguÂły - pochodzÂą BG). Mamy koniec 2518 roku I.K. i teraz w Starym ÂŚwiecie dzieje siĂŞ naprawdĂŞ duÂżo... A jeszcze wiĂŞcej dziaĂŚ siĂŞ bĂŞdzie, w przeciÂągu... paru lat powiedzmy. Ale o tym cicho sza, bo nie chcemy psuĂŚ zabawy, prawda? Koniec koĂącĂłw: zapewniam CiĂŞ, Âże przygoda sama was znajdzie.

PS. Scali³em ten w¹tek (w ca³oœci) z w¹tkiem Quo vadis, dru¿yno? - Twoja sugestia wysz³a równolegle do mojego pomys³u. Faktycznie - z pocz¹tku odnosi³ siê ten temat g³ównie do kwestii sesji WFRP, wiêc w tym te¿ dziale jest jego miejsce.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
**

« Odpowiedz #29 : Kwiecień 29, 2011, 19:12:04 »

Nie wÂątpiĂŞ w to, Âże sobie poradzimy, tylko pytaÂłem =].

Raczej nie ma opcji, ¿ebym by³ w Gdaùsku. ChoÌbym chcia³, akademik bêdê mia³ chyba do koùca czerwca i w¹tpiê, ¿eby cokolwiek siê w tej kwestii zmieni³o. Jeœli wiêkszoœÌ sk³adu bêdzie normalnie gra³a, najwy¿ej pozostanie mi Skype, chocia¿ s³abo to widzê.

Kaja jak najbardziej chêci do grania ma, musi po prostu zobaczyÌ sam¹ grê, bo nie ma zbytnio pojêcia o RPG (nawet komputerowych), ale je¿eli jej siê nie spodoba czy uzna, ¿e to nie dla niej, na si³ê nie bêdê jej zaci¹ga³ na sesje... Ale to raczej w¹tpliwe , myœlê, ¿e wkrêci siê bez problemu =].

Co do "biĂŚ po mordzie i braĂŚ za to kasĂŞ" - spoko, tyle, Âże nasze postaci Âładnie siĂŞ juÂż obÂłowiÂły i myÂślÂąc realistycznie, wolaÂłyby raczej mieĂŚ spokĂłj albo przepuÂściĂŚ kasĂŞ (to chyba nie bĂŞdzie problemem, tym bardziej w Imperium), ktĂłrÂą dotychczas zarobiÂły zamiast pchaĂŚ siĂŞ w nowe kÂłopoty. Dlatego nowa przygoda musi byĂŚ imo szyta grubymi niĂŚmi ^^. Wcale nie sugerowaÂłem Ci braku pomys³ów i wÂłaÂśnie liczyÂłem na to, Âże "przygoda sama nas znajdzie"  .

Dziêki po³¹czeniu tych tematów, wygl¹da to chyba trochê bardziej przejrzyœcie, bo ca³y w¹tek jest w jednym miejscu =].

Lol, dobra, dopiero teraz doszÂło do mnie, Âże ze "starego skÂładu" zostanie tylko Magnus, Soren i Gabrielle. W takim razie wÂątek zwiÂązany z nowymi przygodami pojawi siĂŞ pewnie szybciej niÂż mi siĂŞ wydawaÂło ;p <patrzy znaczÂąco na Jovaena>.
Strony: 1 [2] 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kotyteam maro muzycznekoloseum freeforall conworlder