Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Dead but dreaming
RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego
>
RPG
>
Warhammer Fantasy Roleplay
>
Quo vadis, dru¿yno?
Strony:
1
[
2
]
3
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Quo vadis, dru¿yno? (Przeczytany 9590 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tromm
Woj Chaosu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 227
WAAAAGH!!!
Odp: Quo vadis, dru¿yno?
«
Odpowiedz #15 :
Kwiecieñ 04, 2011, 08:53:55 »
Ja siê tak zastanawiam nad tym, co
Jov
mówi o postaciach, i przysz³o mi do g³owy, ¿e w¶ciek³y
Drogo
móg³ jednak dobiec do portalu i znikn±æ, a ja stworzy³bym sobie now± postaæ, tym razem by³by to
Kap³an Sigmara
, a wiêc nieco inna para kaloszy ni¿ trommowy paradygmat standardowy (czyli NAPIERDALAÆ!!!:)). Sêk w tym, ¿e chcia³bym mieæ okazjê wwindowaæ go na Weterana/Berserkera z Norski, wiêc jeszcze przynajmniej raz musia³bym choæ trochê nim pograæ.
"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Eldrad
chaos is the only true answer
Mistrz Gry
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 21
«
Odpowiedz #16 :
Kwiecieñ 04, 2011, 09:57:23 »
Je¶li siê zdecydujecie na drugiego mg w mojej osobie, to wcze¶niej (przynajmniej kilka dni) przed sesj± chcia³bym mieæ stworzone postacie i mam jednego gracza ¶wie¿aka chêtnego
Blood for the blood god!
Skulls for His Skull Throne!
Let the universe drown in it!
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 154
«
Odpowiedz #17 :
Kwiecieñ 04, 2011, 10:02:11 »
Tromm - Zawsze mo¿esz go zostawiæ gdzie¶ tam po drugiej stronie i zacz±æ grê kap³anem. A gdy ju¿ oka¿e siê ¿e masz do¶æ 'krzewienia wiary' ; ) to Drogo bêdzie mia³ wielki comeback. W jaki sposób - to ju¿ inwencja Twoja i MG. Ale skoro Thingrim móg³, to nie widzê powodu dla którego Drogo nie móg³by.
Je¶li chodzi o mnie to sprawy siê trochê komplikuj±, bo dosta³em ofertê pracy tymczasowej na 2-3 tygodnie. W zwi±zku z tym do 'nowej' dru¿yny Eldrada raczej nie do³±czê, bo bez sensu by³oby opuszczaæ 2 pierwsze sesje.
Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Eldrad
Mistrz Gry
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #18 :
Kwiecieñ 04, 2011, 10:09:16 »
U mnie podobnie, za³apa³em siê do badañ terenowych w moim powiecie, tak¿e mogê bywaæ, ale w tygodniu i niektóre weekendy nie bêdzie problemu raczej jak co¶
Sigmaryci rox, moja ostatnia postaæ zaczê³a "karierê" od bycia klech± z m³otem
Blood for the blood god!
Tromm
Woj Chaosu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 227
WAAAAGH!!!
«
Odpowiedz #19 :
Kwiecieñ 04, 2011, 12:33:47 »
Ash:
Dok³adnie o to mi chodzi³o. Przy odrobinie szczê¶cia dostanê od Jova w prezencie nadprogramow± mackê i mo¿e w koñcu bêdê zadawa³ podwójne obra¿enia
Absolutnie nie chcia³bym rozstawaæ siê z Drogiem na zawsze.
"Barbarism is the natural state of mankind," the borderer said, still staring somberly at the Cimmerian. "Civilization is unnatural. It is a whim of circumstance. And barbarism must always ultimately triumph."
Abaddon
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 173
«
Odpowiedz #20 :
Kwiecieñ 04, 2011, 16:38:41 »
Cytat: Tromm Kwiecieñ 04, 2011, 08:53:55
Ja siê tak zastanawiam nad tym, co
Jov
mówi o postaciach, i przysz³o mi do g³owy, ¿e w¶ciek³y
Drogo
móg³ jednak dobiec do portalu i znikn±æ, a ja stworzy³bym sobie now± postaæ, tym razem by³by to
Kap³an Sigmara
, a wiêc nieco inna para kaloszy ni¿ trommowy paradygmat standardowy (czyli NAPIERDALAÆ!!!:)). Sêk w tym, ¿e chcia³bym mieæ okazjê wwindowaæ go na Weterana/Berserkera z Norski, wiêc jeszcze przynajmniej raz musia³bym choæ trochê nim pograæ.
Ostatnio skoñczyli¶my na tym, ¿e Magnus zatrzyma³ Droga, kiedy ten chcia³ wbiec w portal. Chwilê go przytrzyma³ i pchn±³ w stronê wojowników Chaosu, ¿eby Drogo walczy³ dalej. Drugi raz nie mia³em zamiaru hamowaæ krasnoludzkiego temperamentu ^^ (czytaj - je¶li zawrócisz i wbiegniesz w portal, Magnus nie bêdzie Ciê znowu ³apa³
).
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 459
To ja jestem RPG-UG
«
Odpowiedz #21 :
Kwiecieñ 12, 2011, 16:40:17 »
Odno¶nie mojego urlopu.
To jak,
Eldrad
? Podo³asz prowadzeniu naszej dru¿ynie? I kto pisze siê do nowopowstaj±cej grupy?
Organizujcie siê!
Aha,
Eldrad
, bêdziemy musieli siê jeszcze spotkaæ, cobym wtajemniczy³ Ciê w arkana naszej kampanii, naszych BG, przekaza³ materia³y etc.
Eldrad
Mistrz Gry
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #22 :
Kwiecieñ 12, 2011, 19:50:58 »
W zasadzie odpowiedzia³em Ci ju¿ na gg, ¿e chcia³bym zobaczyæ jak graj± gracze wpierw, ¿eby wiedzieæ na co siê porywam, ale rozumiem te¿ Twoje po³o¿enie i jestem otwarty na pomys³y
Blood for the blood god!
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu
P³eæ:
To ja jestem RPG-UG
«
Odpowiedz #23 :
Kwiecieñ 14, 2011, 13:22:16 »
OK. W takim razie - niezale¿nie od urlopu - przyjdzie nam dokoñczyæ w±tek z finaln± bitw±, podsumowaæ, posprz±taæ i zastanowiæ siê, co dalej.
Abaddonie
,
Ash
,
Bodysnatcher!
,
Delialu
,
Ebonitowy_Ryszardzie
,
Leal
,
Lunarze
,
Trommie
... Mogê liczyæ na was? Powinni¶my spotkaæ siê na 17. sesji podsumowuj±cej i rozegraæ/przemy¶leæ wszystko na spokojnie. Zaprosi³bym te¿
Eldrada
i
Makmana
jako "
spectatorów
". I potem ustalimy, co dalej z
WFRP
.
Ale do tego potrzeba waszego wsparcia...
Mo¿e kto¶ by siê wypowiedzia³, czy mam tak sobie do samego siebie gadaæ?
Abaddon
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #24 :
Kwiecieñ 14, 2011, 14:23:16 »
Moje stanowisko w tej kwestii znasz. Z terminem mo¿e byæ trochê ciê¿ko, bo od ¶rody mnie nie ma, ale jak padnie jaki¶ konkret (poza przerw± ¶wi±teczn±), postaram siê byæ. Mo¿liwe, ¿e dojdzie jeszcze jeden "spectator", wiêc liczê, ¿e (tak jak napisa³e¶) bêd± to
przemy¶lenia
, a nie wypominki, wyzwiska czy wykrzykiwanie swoich racji... chyba wolimy zrobiæ dobre wra¿enie na 3 nowych ludzi, mam racjê...?
Abaddon
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Odp: Przemeblowanie w sk³adzie dru¿yn
«
Odpowiedz #25 :
Kwiecieñ 29, 2011, 16:36:57 »
Wygl±da na to, ¿e "burza" przycich³a, a do tego powoli zbli¿a siê okres zapieprzania do sesji (egzaminacyjnej). Z tego co rozmawia³em z Jovaenem, nie tylko ja odpadam z WFRP w wakacje. W³a¶ciwie odpadnie chyba ponad pó³ dru¿yny, a my¶lê, ¿e fajnie by³oby rozegraæ jeszcze chocia¿ kilka sesji do tego czasu, albo przynajmniej skoñczyæ w±tek z Monte Myrmidio jeszcze przed egzaminami. W zwi±zku z tym trzeba chyba wróciæ do kwestii kto, co, gdzie i jak z WFRP... Mieli¶my to obgadaæ wczoraj na ognisku, ale oczywi¶cie "na forum, na forum...", wiêc ja zaczynam ;p.
Ja, tak jak ju¿ wcze¶niej gdzie¶ pisa³em, chcia³bym zostaæ w starym sk³adzie i graæ regularnie nadal tê sam± postaci±. Do tego postaram siê przyprowadziæ Kajê na najbli¿sz± sesjê, ¿eby obczai³a co i jak i ¿eby j± w to wkrêciæ =].
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu
P³eæ:
To ja jestem RPG-UG
«
Odpowiedz #26 :
Kwiecieñ 29, 2011, 17:26:31 »
Abaddon
, grupa roboczo nazwana "
Grupa
WFRP
" na ten moment wygl±da tak:
1.
Abaddon
2.
Delial
3.
Ebonitowy_Ryszard
4.
Eldrad
5.
Kaja
6.
Makman
+/-
Leal
(nie potwierdzi³a, czy chce dalej graæ, wobec czego chcia³bym, ¿eby zadeklarowa³a siê tutaj) i
Martin
(nie wiadomo, czy bêdzie mia³ czas, ale gor±co go zachêcam)
Ash
na chwilê obecn± (czasowo) przechodzi do rezerwy, choæ istniej± nadzieje, ¿e Rolf powróci do nas.
Tromm
i
Duo in Crime
bior± d³u¿szy (?) urlop od
WFRP
.
Odno¶nie czasu... Ja mam tego pod dostatkiem; do sesji nie przygotowujê siê zbyt du¿o (2-3 egzaminy
) a w wakacje nie powinienem byæ jako¶ szczególnie zajêty (z wy³±czeniem, oczywi¶cie, wyjazdu do Axevalli, na prze³omie lipca/sierpnia; pod³apiê te¿ czasowo jak±¶ pracê, ale na sesje czas wykrojê)... Czyli deklarujê, ¿e mam i czas i chêæ do prowadzenia wam
WFRP
.
A wy? Zbli¿a siê sesja, ale nie uwierzê, ¿e nie wykroicie czasu raz w tygodniu (nie oszukujmy siê;
a¿ tak
pilni raczej nie jeste¶cie, co?
). Po sesji? Czê¶æ z was pewnie bêdzie w ró¿nych rozjazdach, tote¿...
Napiszcie, czy, kiedy i na jakich innych warunkach mo¿ecie (lub te¿ nie) graæ w
WFRP
. Wszyscy wymienieni jako Grupa #1 plus ci oznaczeni jako "+/-" plus "urlopowicze".
Abaddon
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #27 :
Kwiecieñ 29, 2011, 18:16:54 »
Czyli widzê, ¿e jednak trochê to ogarn±³e¶ =].
Je¶li Ash "przechodzi do rezerwy", nasuwa mi siê pytanie czy znajdzie siê kto¶ kto tak jak on jest ogarniêty w kwestiach polityki, geografii itp. WFRP, bo z tego co pamiêtam, wiêkszo¶æ naszej dru¿yny (przyznaje siê, ¿e ³±cznie ze mn±) ma na te tematy najwy¿ej podstawow± wiedzê.
Je¿eli chodzi o mój czas, my¶lê, ¿e do oko³o 20 maja (wtedy mam kilka wa¿nych kó³ etc.) jedna d³uga sesja na tydzieñ bêdzie mi odpowiada³a. Pó¼niej, my¶lê, ¿e trochê spauzuje a¿ do ostatniego egzaminu (bêdê rzadziej albo krócej na sesjach...). Dalej - zobaczy siê, ale tak jak ju¿ pisa³em wy¿ej, wakacje odpadaj±.
Z Kaj± porozmawiam,
je¶li
do³±czy do dru¿yny.
Pozostaje jeszcze kwestia
gdzie i co
chcemy robiæ dalej w ramach naszych przygód... W którym¶ z tematów by³a mowa o Imperium. Nadal aktualne czy s± jakie¶ inne pomys³y? Co chcemy tam robiæ?
Mi osobi¶cie Imperium odpowiada, ale szczerze nie mam pojêcia CO mamy tam robiæ ;p.
Jov - w³a¶ciwie posty, które napisali¶my dzisiaj, pasuj± chyba bardziej do tematu "Quo vadis, dru¿yno?". W³a¶ciwie mia³em tam pisaæ, ale jako¶ zgubi³em ten temat ;p. Jak co¶ to mo¿e przenie¶ posty tam, bo jest tam wiêcej kwestii w sprawie samej przygody.
Jovaen
Wszechwybraniec
Ulubieniec Chaosu
P³eæ:
To ja jestem RPG-UG
«
Odpowiedz #28 :
Kwiecieñ 29, 2011, 18:47:57 »
Cytat: Abaddon Kwiecieñ 29, 2011, 18:16:54
Je¶li Ash "przechodzi do rezerwy", nasuwa mi siê pytanie czy znajdzie
siê kto¶ kto tak jak on jest ogarniêty w kwestiach polityki, geografii
itp. WFRP, bo z tego co pamiêtam, wiêkszo¶æ naszej dru¿yny (przyznaje
siê, ¿e ³±cznie ze mn±) ma na te tematy najwy¿ej podstawow±
wiedzê.
My¶lê, ¿e kandydatem na takiego "cwaniaka dru¿ynowego" jest
Eldrad
. Z tego co z nim rozmawia³em - siedzi w settingu d³ugo, a jego kampanie maj± i¶cie epicki rozmach. Prawda,
Eldrad
?
Tak¿e
Delial
i
Ebonitowy_Ryszard
posiadaj± spor± wiedzê ogóln±, wiêc poradzicie sobie... Poza tym - prowadzenie "systemowym newbom" to czysta przyjemno¶æ dla MG - ³atwiej jest zaskoczyæ gracza, oczarowaæ go (dla newba - dziewiczym) piêknem ¶wiata Warhammera, wci±gn±æ go w pe³ni w klimat... Poradzicie sobie.
Je¿eli chodzi o mój Dalej - zobaczy siê, ale tak jak ju¿ pisa³em wy¿ej, wakacje
odpadaj±.
Kwas... Ale rozmawiali¶my ju¿ o tym. Jest jeszcze mo¿liwo¶æ gry przez Skype'a - je¿eli tylko Ty by³by¶ poza Gdañskiem, to mo¿na spróbowaæ...
Z Kaj± porozmawiam,
je¶li
do³±czy do dru¿yny.
Yhy, yhy. Ty te¿ mia³e¶ do³±czyæ na zasadzie "je¶li". Co wiêcej - mia³e¶ nawet
tylko obserwowaæ
nasz± grê. A jak siê skoñczy³o?
Kaja
podo³a i siê wkrêci, na tyle za ni± rêczê... ;]
Pozostaje jeszcze kwestia
gdzie i co
chcemy robiæ dalej w ramach
naszych przygód... W którym¶ z tematów by³a mowa o Imperium. Nadal
aktualne czy s± jakie¶ inne pomys³y? Co chcemy tam robiæ?
Biæ po mordzie i braæ za to kasê (
ergo
: tak jak dotychczas)?
A tak na serio - czy¿by¶ sugerowa³, ¿e mogê nie mieæ dla was propozycji?
Shame on you
. Powiem tylko tyle... Imperium jest przeogromne i barwne; nie bez kozery to centrum dla ca³ego
WFRP
(tam odbywa siê 95% firmowych przygód i stamt±d - z regu³y - pochodz± BG). Mamy koniec 2518 roku I.K. i teraz w Starym ¦wiecie dzieje siê naprawdê du¿o... A jeszcze wiêcej dziaæ siê bêdzie, w przeci±gu... paru lat powiedzmy. Ale o tym cicho sza, bo nie chcemy psuæ zabawy, prawda?
Koniec koñców: zapewniam Ciê, ¿e przygoda sama was znajdzie.
PS. Scali³em ten w±tek (w ca³o¶ci) z w±tkiem
Quo vadis, dru¿yno?
- Twoja sugestia wysz³a równolegle do mojego pomys³u.
Faktycznie - z pocz±tku odnosi³ siê ten temat g³ównie do kwestii sesji
WFRP
, wiêc w tym te¿ dziale jest jego miejsce.
Abaddon
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #29 :
Kwiecieñ 29, 2011, 19:12:04 »
Nie w±tpiê w to, ¿e sobie poradzimy, tylko pyta³em =].
Raczej nie ma opcji, ¿ebym by³ w Gdañsku. Choæbym chcia³, akademik bêdê mia³ chyba do koñca czerwca i w±tpiê, ¿eby cokolwiek siê w tej kwestii zmieni³o. Je¶li wiêkszo¶æ sk³adu bêdzie normalnie gra³a, najwy¿ej pozostanie mi Skype, chocia¿ s³abo to widzê.
Kaja jak najbardziej chêci do grania ma, musi po prostu zobaczyæ sam± grê, bo nie ma zbytnio pojêcia o RPG (nawet komputerowych), ale je¿eli jej siê nie spodoba czy uzna, ¿e to nie dla niej, na si³ê nie bêdê jej zaci±ga³ na sesje... Ale to raczej w±tpliwe
, my¶lê, ¿e wkrêci siê bez problemu =].
Co do "biæ po mordzie i braæ za to kasê" - spoko, tyle, ¿e nasze postaci ³adnie siê ju¿ ob³owi³y i my¶l±c realistycznie, wola³yby raczej mieæ spokój albo przepu¶ciæ kasê (to chyba nie bêdzie problemem, tym bardziej w Imperium), któr± dotychczas zarobi³y zamiast pchaæ siê w nowe k³opoty. Dlatego nowa przygoda musi byæ imo szyta grubymi niæmi ^^. Wcale nie sugerowa³em Ci braku pomys³ów i w³a¶nie liczy³em na to, ¿e "przygoda sama nas znajdzie"
.
Dziêki po³±czeniu tych tematów, wygl±da to chyba trochê bardziej przejrzy¶cie, bo ca³y w±tek jest w jednym miejscu =].
Lol, dobra, dopiero teraz dosz³o do mnie, ¿e ze "starego sk³adu" zostanie tylko Magnus, Soren i Gabrielle. W takim razie w±tek zwi±zany z nowymi przygodami pojawi siê pewnie szybciej ni¿ mi siê wydawa³o ;p <patrzy znacz±co na Jovaena>.
Strony:
1
[
2
]
3
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel: