Strona g³ówna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj siê
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci
: Dead but dreaming
RPG@UG: Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego
>
Organizacyjne
>
Wydarzenia
>
Morskie opowie¶ci!
Strony:
1
[
2
]
3
4
5
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Morskie opowie¶ci! (Przeczytany 13312 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Leal
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 42
Odp: Morskie opowie¶ci!
«
Odpowiedz #15 :
Kwiecieñ 06, 2011, 14:08:02 »
Bodysnatcher! - Nie, nie s±dzê. Z reszt± ja te¿ nie. Nie ma we mnie a¿ tyle nerda by czas na jachcie spêdzaæ graj±c. Wed³ug mnie w m³otka czy d&d mo¿na pograæ kiedykolwiek, zamkn±æ siê w jakiej¶ norze na tydzieñ i nie wychodziæ na ¶wiat³o dzienne. Ale po¿eglowaæ idzie siê po to, by cieszyæ siê s³oneczkiem, wod±, czymkolwiek, przynajmniej takie jest moje zdanie.
Delial
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 177
«
Odpowiedz #16 :
Kwiecieñ 06, 2011, 15:37:36 »
Proponuje dwa yachty, jeden na którym siê gra, drugi na którym siê p³ywa
Martin
Komandor Orderu Ma³ego Fanatyka
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 133
«
Odpowiedz #17 :
Kwiecieñ 07, 2011, 21:41:05 »
Wiecie... nie chcê wyj¶æ na wku***aj±cego leszcza, ale...
Ja te¿ "MAM LAJF"! ...i uwierzcie mi, ¿e paru ¿eglarzy w¶ród znajomych mojej skromnej osoby te¿ by siê znalaz³o, a jednak wolê pojechaæ tam z Wami, mimo, i¿ znamy siê do¶æ krótko. Wiecie dlaczego? Bo po¿eglowaæ, pop³ywaæ, poopalaæ siê i najebaæ mogê k***a z ka¿dym. Wszêdzie i zawsze! ...a spêdziæ czas trochê ambitniej i produktywniej, z lud¼mi postrzelonymi podobnie jak ja, nie bardzo.
Wybaczcie, ale leczy mnie argumentacja w stylu "¿aglówki s± nie od tego". Z ca³ym szacunkiem Leal. Chylê przed Tob± nisko czo³a, ale k***a... piwnica te¿ nie s³u¿y do na********nia w RPG, a jednak to robimy - bo, do jasnej cholery, mamy na to tak± perwersyjn± ochotê.
Tyle, bo po prostu wk****³ mnie ten argument.
Leal
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #18 :
Kwiecieñ 08, 2011, 08:17:21 »
Wyrazi³am jedynie swoje w³asne zdanie, do którego mam pe³ne prawo. Zwyczajnie nie jestem fanatyczk± rpg - ka¿dy jest inny, ma inne zainteresowania, w³a¶nie dlatego ¶wiat jest piêkny
Nie mia³am na celu ani nikogo krytykowaæ, ani nikogo do niczego namawiaæ czy przekonywaæ. Po prostu je¿eli tak mia³aby wygl±daæ wyprawa, to wolê z niej zrezygnowaæ, bo na tyle mnie to nie krêci i nie uwa¿am tego za tak "ambitne", by po¶wiêciæ temu tydzieñ ¿ycia wakacyjnego.
Delial
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #19 :
Kwiecieñ 08, 2011, 10:26:24 »
Cytat: Martin Kwiecieñ 07, 2011, 21:41:05
Wiecie... nie chcê wyj¶æ na wku***aj±cego leszcza, ale...
Ja te¿ "MAM LAJF"! ...i uwierzcie mi, ¿e paru ¿eglarzy w¶ród znajomych mojej skromnej osoby te¿ by siê znalaz³o, a jednak wolê pojechaæ tam z Wami, mimo, i¿ znamy siê do¶æ krótko. Wiecie dlaczego? Bo po¿eglowaæ, pop³ywaæ, poopalaæ siê i najebaæ mogê k***a z ka¿dym. Wszêdzie i zawsze! ...a spêdziæ czas trochê ambitniej i produktywniej, z lud¼mi postrzelonymi podobnie jak ja, nie bardzo.
Wybaczcie, ale leczy mnie argumentacja w stylu "¿aglówki s± nie od tego". Z ca³ym szacunkiem Leal. Chylê przed Tob± nisko czo³a, ale k***a... piwnica te¿ nie s³u¿y do na********nia w RPG, a jednak to robimy - bo, do jasnej cholery, mamy na to tak± perwersyjn± ochotê.
Tyle, bo po prostu wk****³ mnie ten argument.
Widzê, ¿ê w stylu Genera³a Pattona:D B±d¼ co b±d¼ zgadzam siê.
Martin
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #20 :
Kwiecieñ 08, 2011, 18:10:45 »
Cytat: Leal Kwiecieñ 08, 2011, 08:17:21
[...] na tyle mnie to nie krêci i nie uwa¿am tego za tak "ambitne", by po¶wiêciæ temu tydzieñ ¿ycia wakacyjnego.
Widzisz Leal - w³a¶nie w tym rzecz. Pad³a propozycja: "Jed¼my i ponak*****jmy w RPG!"
Z naszych dwóch powy¿szych postów wynika, ¿e, dla przyk³adu, mnie taki stan rzeczy odpowiada, a Tobie nie... i wszystko by³o by ok. Ceniê i szanujê Twoje zdanie. Natomiast uwaga p.t. "na ³ódki nie jedzie siê by graæ" by³a ju¿ total z kosmosu.
Also, imprezuje siê z zasady z imprezowiczami, a nerdzi z nerdami - po co wiêc burzyæ t± naturaln± zasadê wszechrzeczy?
Cytat: Delial Kwiecieñ 08, 2011, 10:26:24
Widzê, ¿ê w stylu Genera³a Pattona:D
Pochlebca
Lunar
Akolita kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 70
«
Odpowiedz #21 :
Kwiecieñ 08, 2011, 18:36:08 »
Martin chyba ju¿ wyczerpa³ ilo¶æ ***** w tym temacie (je¶li takowy tutaj mamy), wiêc postaram siê dla równowagi wypowiedzieæ ³agodniej.
Nie chcê zaczynaæ tutaj dyskusji o odwiecznej walce nerdów z lud¼mi z lajfem, ani rozwa¿aæ stwierdzenia "cz³owieka mo¿na zabraæ z piwnicy, ale piwnicy nie mo¿na zabraæ z niego".
Poruszê tylko kwestiê, jak dla mnie, podstawow±.
W wakacje najpewniej bêdzie ma³o okazji do regularnych sesji - czê¶æ osób wyje¿d¿a, czy do domu, czy na jakie¶ fajne wakacjowanie. Najpewniej bêdzie tak, ¿e ten tydzieñ to jedyna okazja, by solidnie jeszcze pograæ w RPG - a czy przypadkiem nie w tym celu spotkali¶my siê wszyscy po raz pierwszy? Pomijam ju¿ kwestiê nawi±zanych/zerwanych przyja¼ni i romansów. Lwi± czê¶æ czasu, który spêdzili¶my razem, zajmowa³o w³a¶nie granie w RPG.
Nie za bardzo mogê wiêc sobie wyobraziæ pierwszy wyjazd Sekcji Wakacyjnej Forum Gier Fabularnych Uniwersytetu Gdañskiego BEZ Gier Fabularnych.
I mam te¿ dziwne przeczucie, ¿e ka¿dy ma kompletnie inn± wizjê jak ma wygl±daæ ta wyprawa.
Leal
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #22 :
Kwiecieñ 08, 2011, 18:54:24 »
Bo widzi pan panie Martin, pan us³ysza³ propozycjê by pojechaæ i pograæ, a ja, by spêdziæ czas na ¿aglach. I widzê w takim przedstawieniu rzeczy zasadnicz± ró¿nicê. O jakiejkolwiek idei tego jako wyjazdu-sesji pierwszy raz us³ysza³am, gdy wspomnia³a o tym Bodysnatcher! na forum.
I proszê, poka¿, gdzie napisa³am, ¿e "na ³ódki nie jedzie siê by graæ". Poniewa¿ czepiasz siê tego niezwykle, a z tego co ja widzê napisa³am jedynie "po¿eglowaæ idzie siê po to, by cieszyæ siê s³oneczkiem, wod±, czymkolwiek,
przynajmniej takie jest moje zdanie
." Czyli jak ju¿ wspomnia³am, ka¿dy czerpie przyjemno¶æ z innych rzeczy i w tym wypadku akurat to jest
dla mnie
istotne.
A odno¶nie tego co napisa³ Lunar - nie mia³abym nic przeciwko graniu, ale graniu przez parê dni, a nie katowaniu rpg codziennie. Poniewa¿ dla mnie to zwyczajnie mija siê z celem, a na moment obecny chyba tak w³a¶nie przedstawia siê wizja wyjazdu.
Dlatego ja grzecznie podziêkujê.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 154
«
Odpowiedz #23 :
Kwiecieñ 08, 2011, 19:03:20 »
Ja od siebie tylko delikatnie dodam, ¿e niezale¿nie jak bêdzie to wygl±daæ z waszej strony ja bêdê mia³ wystarczaj±co du¿o roboty z ogarniêciem ³ódki, ¿eby nie wnikaæ w wasze zajêcia (poza tymi którzy bêd± mi przy tej ³ódce pomagaæ). Czyli w skrócie róbta co chceta.
ale graniu przez parê dni,
U¶wiadamiam, ¿e ca³o¶æ wyjazdy to bêdzie tylko kilka dni. 2 spêdzone na dojazdach i (za/wy)okrêtowaniu siê oraz 5 p³ywania (w jakimkolwiek stylu).
Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Delial
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #24 :
Kwiecieñ 08, 2011, 19:12:45 »
Cytat: Ash Kwiecieñ 08, 2011, 19:03:20
oraz 5 p³ywania (w jakimkolwiek stylu).
No wiêc. Ja najbardziej to lubiê "¿abk±". Jest tak najspokojniej i w miarê efektywnie. "Kraulem" szybko siê mêczê, ale w razie czego niczym Hasselhoff z bej³ocza te¿ dam radê - ale na krótki dystans. "Na plecach" czujê siê niepewnie, boje siê, ¿e z g³êbin wynurz± siê jakie¶...macki:D. "Motylkiem" i "Delfinem" nie umieju. Ze zwierz±tek to tylko "Pieskiem".
Martin
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #25 :
Kwiecieñ 08, 2011, 19:50:36 »
Shitstorm, shitstorm everywhere!
Nie mam w zwyczaju odpowiadaæ na oczywisty trolling, ale tym razem sobie nie odmówiê.
Cytat: Leal Kwiecieñ 08, 2011, 18:54:24
Bo widzi pan panie Martin, pan us³ysza³ propozycjê by pojechaæ i pograæ, a ja, by spêdziæ czas na ¿aglach. I widzê w takim przedstawieniu rzeczy zasadnicz± ró¿nicê. O jakiejkolwiek idei tego jako wyjazdu-sesji pierwszy raz us³ysza³am, gdy wspomnia³a o tym Bodysnatcher! na forum.
Czyli Panna nie wiedzia³a... wiêc zaczê³a wieszaæ na mnie psy, ¿e ja owszem? No tak, przecie¿ to logiczne ^^
Przecie¿ to ja jestem winien czyjej¶ ignorancji, problemów z dedukcj±, czy choæby braku najzwyklejszej wyobra¼ni!
Zaskakuj±ce, i¿ ludzie z forum o grach RPG chc± graæ w owe na wakacjach! W³a¶nie! A mo¿e Wy nie wiecie?
EJ LUDZIE! DO WSZYSTKICH, KTÓRZY JESZCZE NIE WIEDZ¡- TO JEST FORUM O RPG!
I proszê, poka¿, gdzie napisa³am, ¿e "na ³ódki nie jedzie siê by graæ". Poniewa¿ czepiasz siê tego niezwykle, a z tego co ja widzê napisa³am jedynie "po¿eglowaæ idzie siê po to, by cieszyæ siê s³oneczkiem, wod±, czymkolwiek,
przynajmniej takie jest moje zdanie.
" Czyli jak ju¿ wspomnia³am, ka¿dy czerpie przyjemno¶æ z innych rzeczy i w tym wypadku akurat to jest
dla mnie
istotne.
Nie Panienko, sensem tej wypowiedzi by³ jej pierwszy cz³on. Ca³a rozmowa wygl±da³a jednoznacznie.
Parafrazuj±c:
Bodysnatcher:
Chcemy tam graæ.
Leal:
Na ¿aglówkach siê nie gra
(Tylko opala, imprezuje, ch*j wie co jeszcze, sens tak czy siak ten sam.)
Wtr±cenie "dla mnie", "wg. mnie" czy "moim zdaniem" nic w wyd¼wiêku tego stwierdzenia nie zmienia. Mo¿e byæ, co najwy¿ej, naiwnym ³udzeniem siê, ¿e nie uznamy tego za ragepost, sprzeciw i foszek-paproszek.
Abstrahujê oczywi¶cie od totalnego braku logiki w powy¿szym zarzucie...
"po¿eglowaæ idzie siê po to, by cieszyæ siê [...] czymkolwiek,
No kur*a! CZYMKOLWIEK! Np. towarzystwem ludzi, z którymi wspólnie spêdza siê czas nad czym¶ ciekawym. (I jedzie siê z nimi bo siê chce, a nie dla narzucania swojej wersji "zabawy". Nikt nikogo nie zmusza. Ja chcê - jadê. Ty nie chcesz - nie musisz.)
PS Wciskanie swojej woli na zasadzie "albo robicie to po mojemu, albo jeste¶cie zjebani" to totalne dno.
Ash
Naczelny Lurker Stada
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 154
«
Odpowiedz #26 :
Kwiecieñ 08, 2011, 20:41:39 »
Prrr, proszê pañstwa. Trochê za daleko to idzie.
Martinie - opanuj siê trochê. Rozumiem Pattonowskie podej¶cie, ale my nie jeste¶my armi±. Ta dyskusja zamiast byæ na temat zaczyna siê w dyskusjê ad hominem. Leal zosta³a wyprowadzona z b³êdu (tudzie¿ niewiedzy) w kwestii planów tej wycieczki. I wystarczy. Zachowujcie siê jak doro¶li inteligentni ludzie, a nie jak bydlêcy kolektyw z Wiejskiej. Bo w takiej atmosferze to naprawdê odechciewa siê wyjazdu niezale¿nie od tego jak go planujecie.
Shapes in shadow
a glint of steel
the silence steals my happy life
Delial
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #27 :
Kwiecieñ 08, 2011, 21:13:21 »
Popieram Asha, nie róbmy trzody. Nie rozdmuchujmy ka¿dej jednej rzeczy w jak±¶ aferê, wojnê na skalê globaln±. Czy wszyscy odczuwamy a¿ tak wielk± potrzebê dowodzenia, argumentowania, przekonywania do swoich racji, wyra¿enia swoich opini etc. Hmm?
Leal
Akolita kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #28 :
Kwiecieñ 09, 2011, 11:53:56 »
Ja na moment obecny odczuwam, dlatego odpowiedzi sobie nie odpuszczê. Nie ja zaczê³am skakaæ komukolwiek do gard³a i nie ja chcia³am komukolwiek cokolwiek narzucaæ. Mia³am jedynie czelno¶æ wyraziæ swoje w³asne zdanie, które pan Martin uzna³ za ragepost. Powa¿nie? Musisz byæ niezwykle nadwra¿liwy - jako jedyny poczu³e¶ siê tym tak dog³êbnie dotkniêty, ¿e zacz±³e¶ pluæ ¿arem. Odno¶nie ignorancji - gdy temat ¿aglówek poruszony by³ podczas jednego z powrotów z sesji m³otka, taka idea nie zosta³a nawet raz wspomniana. Jak ju¿ powiedzia³am, tak, wydawa³o mi siê logiczne, ¿e spêdzi siê czê¶æ czasu przy grach, nie wydawa³o mi siê jednak , ¿e bêdzie to obowi±zkowe i pojawi siê stra¿nik w Twojej osobie sprawdzaj±cy poziom naszego zaanga¿owania. Daj sobie zwyczajnie spokój
Przecie¿ nie jadê, nie zamierzam burzyæ Twojej koncepcji i przeszkadzaæ komukolwiek w czymkolwiek.
Delial
Wtajemniczony kultu
P³eæ:
«
Odpowiedz #29 :
Kwiecieñ 09, 2011, 12:08:56 »
To ju¿ wczoraj Ash zasugerowa³ w prywatnej rozmowie. Jak chcecie skakaæ sobie do garde³ - a wiem, ¿e nie chcecie, to mo¿ecie to robiæ na privie, na gg - chyba nie potrzebujecie do tego publiki nie? Bierzcie przyk³ad ze mnie i Jova, my sobie na gg jedziemy ju¿ tylko je¿eli akurat jest okazja:D
Strony:
1
[
2
]
3
4
5
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »